Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la Ricxpa »

King iCool je napisao/la:Pedro daje objašnjenje zašto voze sa starim krilom.

"Radimo uspoređivanja sa različitim konfiguracijama. To smo sve unaprijed planirali,a čudi nas da ostale momčadi to ne rade." I dodaje da će bolid do početka sezone još poboljšat.

A Norbert Haug se ne brine oko brzine bolida,on veli ovo:

"Uvijek kad je stanje na stazi bilo najbolje da se odvoze najbrža vremena naš bolid je bio u box-u."

Link
Ovo bi trebalo biti nekakvo opravdanje za te probleme ili sta? Nije mi jasno kako 9 timova radi testiranja na ''krivi'' nacin i kako bas da momci iz McLarena nikako ne stignu izaci na stazu kada su uvijeti najbolji?
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ricxpa je napisao/la: Ovo bi trebalo biti nekakvo opravdanje za te probleme ili sta? Nije mi jasno kako 9 timova radi testiranja na ''krivi'' nacin i kako bas da momci iz McLarena nikako ne stignu izaci na stazu kada su uvijeti najbolji?
Da li su to opravdanja ja ne znam,to njih pitaj. Ne mora biti da rade na krivi način samo Mclaren radi drugačije od ostalih, a na testiranjima nije cilj otići na stazu kad je najbrža i odvozit najbolji krug nego razvijati dijelove bolida i isprobati neke novosti...za 3 tjedna bumo svi pametniji.
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

Zadnje krilo s boka izgleda prekrasno i najbolje od svih momčadi!!! ;)
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

King iCool je napisao/la:
Ricxpa je napisao/la: za 3 tjedna bumo svi pametniji.
Imas pravo, do tada mozemo samo nagadjati ;)
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Ljudi, meni se sve vise cini da je McLaren u problemima za ovu sezonu, nesto je ocito krenulo jako lose. Ili to ili su toliko pouzdani u sebe da skrivaju nesto za pocetak sezone... ali ipak mislim da su problemi u pitanju.

Zadnje krilo, oko kojeg se svi love. Mnoga testiranja sa 2008 krilom (nitko to nije koristio osim njih, posebno ne na testiranjima novijeg datuma), drugačija 2009 krila (ne znam ako ste primjetili, ali McLaren opet JEDINI ima bocne strance krila ajd da kazem "razrezane" tj bocni nosaci nisu punog profila vec su slicni onima iz sezone 2008), koliko sam prijetio JEDINI testira sa neravnim plocama na zadnjem krilu, koje su zaobljene prema gore (opet poveznica sa zadnjim krilima 2008.g.), cak mi se cini i da je prednje krilo unikatno tj ploce krila su valovite dok su kod svih drugih ravne linije, mnogo sitnih tehnickih problema, zasad lose performanse kao i generalno gledanosama stabilnost bolida kroz ove testove (jesam li ja krivo brojao ili su najvise puta odustali?).

Nesto mi je postalo trulo u drzavi Danskoj, mislim na to kako su se pokusali povesti pobjednickim konceptom i MP4-22 i MP4-23 pa ga prilagoditi na 2009 aero pravila... Jel se meni cini ili 24-ka ima najvise od svih bolida dodirnih tocaka sa onim od prosle godine?

Kao da su htjeli jednim udarcem napraviti 2 koraka ispred konkurencije a ustvari napravili korak-dva nazad...
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

Nesto kriju 100%, neb si dopustili da budu najlosiji na testiranju.
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
elf
Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
Navijam za: Lotus F1 team

Post Postao/la elf »

realno gledajuci ta teorija o razlicitim konfiguracijama ne stima jer su samo u dva tri navrata testirali s novim krilom ukoliko se ne varam... i da je u pitanju razlicita konfiguracija krila sa kojim to postigose optimalne rezultate... a da ne govorimo da se otprilike testira u istim uslovima na stazi... pa sta ce onda... svaki GP petak na svakoj stazi koje imaju razlicite uslove i perfomanse potrositi na testiranje konfiguracija pa ako ubodu... ne... tu nesto mi se ne uklapa... mozda razmisljam previse ne objektivno... #-o
slika
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la jaki »

McLarem je napisao/la:Nesto kriju 100%, neb si dopustili da budu najlosiji na testiranju.
Možda posude od Force Indije dizajn stražnjeg kraja. :lol: :lol: :lol:
~IsR~Lux
Početnik
Početnik
Navijam za: V8

Post Postao/la ~IsR~Lux »

ajmo pitati mclaren točno o čemu se radi :lol: :D http://www.mclaren.com/contact/contact.php
f1 champs

Post Postao/la f1 champs »

Ja se recimo moram složiti sa p@ritbrejkerom oko toga da MP4-24 ima dosta dodirnih točaka sa MP4-22 i MP4-23, po mom mišljenju ih ima malo previše, mislim da nisu bili dovoljno radikalni te mislim da su u problemima.
Još postoje samo ova testiranja i možda još jedna u Jerezu, Australija je bilzu i mislim da se baš nema šta to toliko skrivati , auto ide ili auto ne ide dobro , trećeg po mom mišljenju nema, većina je drastično ubrzala dok je Mclaren ostao malo iza boreći se sa tim zadnjim krilom.U Autstraliji ćemo sve vidjeti, možda Mclaren bude jak tamo ali ja mislim da sada imaju dosta problema.
Najviše su me razveselili Renault i Toyota ,mislim da su na dobrom putu, postižu dobra vremena ,a recimo Renault će biti još brži kada Fernando sjedne za upravljač. :D
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

MP4don je napisao/la: i najbolje od svih momčadi!!! ;)
:roll: :roll:
To vjerojatno zato jer je Mclarenovo??? :doubt:
Po rezultatima se ne čini baš najbolje... Bar zasad. :|
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

Schumy.d je napisao/la:
MP4don je napisao/la: i najbolje od svih momčadi!!! ;)
:roll: :roll:
To vjerojatno zato jer je Mclarenovo??? :doubt:
Po rezultatima se ne čini baš najbolje... Bar zasad. :|
Dizajnirano... ;)
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

elf je napisao/la:realno gledajuci ta teorija o razlicitim konfiguracijama ne stima jer su samo u dva tri navrata testirali s novim krilom ukoliko se ne varam... i da je u pitanju razlicita konfiguracija krila sa kojim to postigose optimalne rezultate... a da ne govorimo da se otprilike testira u istim uslovima na stazi... pa sta ce onda... svaki GP petak na svakoj stazi koje imaju razlicite uslove i perfomanse potrositi na testiranje konfiguracija pa ako ubodu... ne... tu nesto mi se ne uklapa... mozda razmisljam previse ne objektivno... #-o
Ne mogu ja sad reći da je svako testiranje koje su proveli bilo uspješno, ali testirali su s 3 različita zadnja krila. Ako će RECIMO, prvo koristiti u Monzi, drugo u Monacu, treće u...Valenciji. I sad uzmi tim koji je testirao sa samo jednom vrstom zadnjeg krila...tko je po tebi u prednosti? opet naglašavam, ne znam da li su McLarenova testiranja bila uspješna. Kad će Ferrari testirati low-downforce krilo ako ga ne isprobaju sad u ova 3 dana?! Mogu jedino u Monzi u petak prije trke. Oni nemaju (planiranih) test dana nakon Barcelone do početka sezone! Po meni je sve ove test dane trebalo iskoristi za iskušavanje nekih 4-5 vrsta postavki (i vremenski uvjeti, i set-up za razne tipove staza). To je logika na koju sam ja mislio...
Naravno, sve ovo može past u vodu ako McLaren ne radi ono što je Pedro rekao, nego da traže bilo kakvo spasonosno rješenje. Ali, za 3 tjedan počinje sezona, pa ćemo kroz utrke vidit tko je odradio najbolji posao, i u ovom predsezonskom dijelu, i u onom kroz trkaće vikende.
slika
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Mislim da je problem ocigledan i tu nema rpice. Mozemo se nadat da ce rijesit problem. JAsno nije problem u krilu vec u grijanju guma i tu pokusavaju uskladit sve.
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la keexx »

Evo dve slike s današnjih testiranja...

slika

slika

To zadnje krilo je bash 2008 style... I opet su mijenjali dizajn auspuha, možda i s tim dijelom bolida imaju nekakvih problema... :? :?:
slika slika
LEWIS HAMILTON McM
Početnik
Početnik
Navijam za: Lewis Hamilton McLaren

Post Postao/la LEWIS HAMILTON McM »

neznam kaj vi ostali mislite,al moje je mišljenje da mclarenu fali i to jako adrian newey,to se najbolje vidi sada kad moraju radit novi bolid iz temelja,od nule
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:neznam kaj vi ostali mislite,al moje je mišljenje da mclarenu fali i to jako adrian newey,to se najbolje vidi sada kad moraju radit novi bolid iz temelja,od nule
To mi je bila prva pomisao kad vidim ovako lose rezultate McLaren-a..Lako je bilo ispraviti greske sa MP4-21 napraviti MP4-22 i biti u vrhu.A kasnije i MP4-22 unaprijediti napraviti MP4-23 i osvojiti naslov vozackog prvaka.Sve su to ustvari bolidi koji su se temeljili na dizajnu MP4-21 bolida,odnosno zadnjeg Newey-ovog bolida za McLaren-Mercedes.
Vec je sada sa MP4-24 problem sto je to potpuno nov bolid po novim pravilima,doduse i on dosta slicnosti ima sa MP4-23.

Mislim da je mozda i ovo dio tog problema koji sad McLaren muci...
FORZA FERRARI!!!
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

Mislim da će biti dobri,mislim da nešto skrivaju,neće biti ovako loše tako je svaku sezonu(berem koliko je pratim)mclaren nešto lošiji od ferrarija na ovim zimskim testiranjima,kasnije se ta prednost istopi.Tako da mislim da nema brige za mclaren fans ponovo ćete nam gorčati život.....
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Da ima problema vjerovatno ali vi mclaren gledate kao da je india ili neki 3 razredni tim, oni to rijesavaju u to nema sumnje, nisu oni bezveze tradicijonalno medu prvih 3 tima u F1, kad je bilo najgore prebrodili su pa sto nebi i sad.
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
elf
Navijam za: Lotus F1 team

Post Postao/la elf »

McLarem je napisao/la:Da ima problema vjerovatno ali vi mclaren gledate kao da je india ili neki 3 razredni tim, oni to rijesavaju u to nema sumnje, nisu oni bezveze tradicijonalno medu prvih 3 tima u F1, kad je bilo najgore prebrodili su pa sto nebi i sad.

dont worry be happy...
slika
slika
LEWIS HAMILTON McM
Početnik
Početnik
Navijam za: Lewis Hamilton McLaren

Post Postao/la LEWIS HAMILTON McM »

nikolaa je napisao/la:
LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:neznam kaj vi ostali mislite,al moje je mišljenje da mclarenu fali i to jako adrian newey,to se najbolje vidi sada kad moraju radit novi bolid iz temelja,od nule
To mi je bila prva pomisao kad vidim ovako lose rezultate McLaren-a..Lako je bilo ispraviti greske sa MP4-21 napraviti MP4-22 i biti u vrhu.A kasnije i MP4-22 unaprijediti napraviti MP4-23 i osvojiti naslov vozackog prvaka.Sve su to ustvari bolidi koji su se temeljili na dizajnu MP4-21 bolida,odnosno zadnjeg Newey-ovog bolida za McLaren-Mercedes.
Vec je sada sa MP4-24 problem sto je to potpuno nov bolid po novim pravilima,doduse i on dosta slicnosti ima sa MP4-23.

Mislim da je mozda i ovo dio tog problema koji sad McLaren muci...
očito su probali dosta toga kopirat sa mp4-23,al ne pali im baš za sada,a slažem se sa tobom da su mp4-22 i mp4-23 samo nadogradnja newey-evog mp4-21,tako da sad dosta žalim kaj je otišo u red bull
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

elf je napisao/la:
McLarem je napisao/la:Da ima problema vjerovatno ali vi mclaren gledate kao da je india ili neki 3 razredni tim, oni to rijesavaju u to nema sumnje, nisu oni bezveze tradicijonalno medu prvih 3 tima u F1, kad je bilo najgore prebrodili su pa sto nebi i sad.

dont worry be happy...

Jasta radi, :biggrin: mclaren uvjek u srcu, pa tamam bio i zadnji u 2009 sezoni
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Tehnička analiza nove podnice Mclarena. Meni je sad lakše :D

prijepodne (stara)
slika

popodne (nova)
slika
slika
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Niko to ne govori. Jasno da necemo biti anjslabij an gridu al za mene ako se ne osvojimo naslov sezona je losa i s takvim stavom idem i u novu sezonu.

Al evo ove vijesti su optimisticne.
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Adriana Lima fan je napisao/la:
Niko to ne govori. Jasno da necemo biti anjslabij an gridu al za mene ako se ne osvojimo naslov sezona je losa i s takvim stavom idem i u novu sezonu.

Al evo ove vijesti su optimisticne.
Nema tradicija veze s time....
Dzaba ti tradicija ako nesto ne znas, a McLaren je daleko od toga da ne zna, imaju problem, ali znaju (ili ce ubrzo saznati) kako da ga rijese.

gringo73 je spominjao low downforce krilo...ako McLaren nastavi ovako trositi gume Ferrari ce i bez krila biti bolji :biggrin: sala naravno.
Ali ako je McLaren sve karte bacio na razvoj krila za 3 ili 4 utrke, a vecinu ostalih zanemario...hmmm...cemu to?
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Odgovori