Pa s obzirom da je kriza, to ce ici malo teze...bmw_sauber_f1 je napisao/la:
Svjedeno sam siguran da ce naci nove.

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Pa s obzirom da je kriza, to ce ici malo teze...bmw_sauber_f1 je napisao/la:
Svjedeno sam siguran da ce naci nove.
Pa po onom linku, 17.5 M € a to nije mala svotasale je napisao/la:Ne znam koliko gube odlaskom Della, ali Credit Suisse se besplatno oglašavao na njihovom bolidu (imali su vlasnički udio u ekipi koji su prodali BMW-u)...
Mislim da ništ oni ne trče za Ferrari-jem, nego jednostavno žele biti sigurni da ih za vrijeme testiranja prati lijepo vrijeme. A kaj se tiče ovog da sigurno nebudu bolji, neznam, zakaj si tolko jako uvjeren u to? Gledajući njihov rast forme iz godine u godinu, dalo bi se drukčije zaključiti. Ak pak gledaš to iz pozicije da dolaze nova pravil itd, onda uzmi u obzir da je BMW odavno, sredinom prošle sezone, krenuo u razvoj ovog bolida. Kako god da gledaš, nije baš realno otpisati ih samo tak.elf je napisao/la:mislim da BMW trči za Ferrarijem da vide koliko zaostaju... mislim našli su pravu mjeru... bolji sigurno neće biti...
Ma snage ce ostati iste kao u 2008-oj...to sa 90 % tvrdim...ipak su i McLaren i Ferrari dugo u ovom sportu i imaju jake ljude koji su najbolji u svojoj bransi.Ferrari je imao prototip za 2009 jos u Aprilu 2008-e godine tako da su svi poprilicno rano krenuli u razvoj,samo je neko to objavljivao,a neko nije...Jednostavno imaju timove koji odvojeno rade za narednu sezonu i uvijek stizu pa makar se borili za naslov do kraja sezone..E sad desava se i da promase koncepciju bolida poput F2005 ili MP4-21,ali odmah se naredne sezone vrate u sami vrh...Jednostavno postoji ta hijerarhija koja ne prestaje jer su to timovi sa preko 30 godina u F1 i imaju novac i moc koju im sam novac daje.Zato su svi najbolji strucnjaci tamo.Jos imaju i jake pozadine,poput Mercedesa i FIAT-a..BMW sve to ima,ali nema iskustvo poput ova 2 tima...zbhc je napisao/la:Mislim da ništ oni ne trče za Ferrari-jem, nego jednostavno žele biti sigurni da ih za vrijeme testiranja prati lijepo vrijeme. A kaj se tiče ovog da sigurno nebudu bolji, neznam, zakaj si tolko jako uvjeren u to? Gledajući njihov rast forme iz godine u godinu, dalo bi se drukčije zaključiti. Ak pak gledaš to iz pozicije da dolaze nova pravil itd, onda uzmi u obzir da je BMW odavno, sredinom prošle sezone, krenuo u razvoj ovog bolida. Kako god da gledaš, nije baš realno otpisati ih samo tak.elf je napisao/la:mislim da BMW trči za Ferrarijem da vide koliko zaostaju... mislim našli su pravu mjeru... bolji sigurno neće biti...
Na kraju krajeva, ni ta testiranja nebudu pravi pokazatelj gdje je tko. Prema tome, ima nade i za tvoj Renault!
Tako je, na VN San Marina 2005. Schumacher je pokazao da je F2005 odličan bolid kad je sa 13. mjesta došao do 2. gdje se borio za pobjedu sa Alonsom do zadnjeg kruga.jaki je napisao/la:potpuno se slažem sa tobom nikolaa osim u jednom F2005 nije bio promašen bolid nego su gume bile veeeeeeliki problem te godine.
Mislio sam globalno sa tu sezonu...Gume su bile bas veliki problem te godine i Bridgestone nije uspijevao pratiti Michelin...Ali sam Aldo Costa kojemu je to bio prvi bolid koji je dizajnirao je rekao da su previse konzervativno koncipirali taj F2005,a zajedno sa gumama je davalo veoma lose rezultate...Sjecam se da je bio problem oko zagrijavanja guma,pogotovo kisni profil,a to ih je mucilo i 2006,2007 i 2008 medjutim sve godine od 2005 taj se efekat smanjivao.Izgleda da Costa ima taj fazon da pravi njezne bolide prema gumama jer je i F2007 i F2008 su jako malo trosili i opterecivali gume u usporedbi sa McLarenom....ali mislim da ce mu F60 biti mozda najbolji bolid do sada jer je bas zanimljivo rijesen i lijepo izveden...jaki je napisao/la:potpuno se slažem sa tobom nikolaa osim u jednom F2005 nije bio promašen bolid nego su gume bile veeeeeeliki problem te godine.
pogotovo ce "njeznost" prema gumama biti prednost na slickovima....mislim...nikolaa je napisao/la:Mislio sam globalno sa tu sezonu...Gume su bile bas veliki problem te godine i Bridgestone nije uspijevao pratiti Michelin...Ali sam Aldo Costa kojemu je to bio prvi bolid koji je dizajnirao je rekao da su previse konzervativno koncipirali taj F2005,a zajedno sa gumama je davalo veoma lose rezultate...Sjecam se da je bio problem oko zagrijavanja guma,pogotovo kisni profil,a to ih je mucilo i 2006,2007 i 2008 medjutim sve godine od 2005 taj se efekat smanjivao.Izgleda da Costa ima taj fazon da pravi njezne bolide prema gumama jer je i F2007 i F2008 su jako malo trosili i opterecivali gume u usporedbi sa McLarenom....ali mislim da ce mu F60 biti mozda najbolji bolid do sada jer je bas zanimljivo rijesen i lijepo izveden...jaki je napisao/la:potpuno se slažem sa tobom nikolaa osim u jednom F2005 nije bio promašen bolid nego su gume bile veeeeeeliki problem te godine.
Prijevod:Ich bin zufrieden, wie das Auto auf Set-up-Wechsel reagiert"
A koristiti ce ga u trecoj brzini odnosno to je u F1 bolidu brzina 150 kmh.. ( tako pise).gringo73 je napisao/la:Auto moto und sport prenose vijest da će BMW u trci biti "polovičan" s KERS-om, tj. Heidfelfd će ga koristit a Kubica neće. I zanimljiva stvar koju je Heidfeld spomenio da je KERS dopušteno koristiti tek iznad 100km/h. Ne sjećam se da sam to vidio u pravilniku?!
Kada ukupnu energiju od 400 kilo Joule(a) preko tih dopustenih. 6.6 sec na pocetku ravnice bacite, na kraju ste 20-25 metara ispred auta koji ne koristi KERS racunao je Theissen.Wenn man die gesamte Energie von 400 Kilojoule über die erlaubten 6,6 Sekunden zu Beginn einer Gerade abruft, dann sei man am Ende rund 20 bis 25 Meter vor einem Auto ohne KERS, rechnet Theissen