Hm

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Vjerovao ili ne ali gume se više troše (nekorisnije) na galtkoj podlozi prosto zato što sama podloga ne pruža "traženi" otpor i, da bi bio dovoljno brz, gume se "siluju" a da nisi ni svjestan toga! Grublja podloga (koj pruža veći otpor) bi trebala naizgled više trošiti gume i zbog same riječi "grubo" to zvuči logično ali treba imati u vidu da najveći i najbolji (najkorisniji) grip pruža guma na gumi! Pojam "zelena staza" se odnosi na premalo položene gume na stazi - na grubljoj podlozi je deblji i postojaniji sloj zato što, u prvom trenu jako troši gume (dok je još "zelena") ali upravo zato se više polaže gume na podlogu koja ju čini manje "zelenom" kad je to važno - što se više vozi, staza je brža, a grublji asvalt je izrazito pogodan jer nije važno biti brz na treningu već na kvalama i utrci...Adriana Lima fan je napisao/la:Cekaj gume su se trosile zato sto je ova staza nije dovoljno gruba?
Kod: Označi sve
http://rapidshare.com/files/216331712/Ferrari_F1_Team_Hi-Res_Pictures_Australia2009_upload_by_FICHO.rar
Kod: Označi sve
F1-HR.FICHO
bome da.Scuderia je napisao/la:Cini se da se budimo polako. Znam da ovo tu za sada nista ne znaci, ( treninzi) ali, lijepo je vidjeti dva Ferrarija nakon ne znam koliko dugo na poziciji 1-2.
Navodno da je baterija od kersa otišla...gringo73 je napisao/la:Zadimljena atosfera u Ferrariju - link
Zanimljivo je da je počelo dimiti u cockpitu. Ako se ne varam baterije su ispod rezervoara, osim ako ih Ferrari nije premjestio negdje u cockpit. To bi im itekako koristilo za balans bolida, a možda bi i objasnilo ovakav povratak, pa makar i na treninzima.gringo73 je napisao/la:Zadimljena atosfera u Ferrariju - link
KERS je ispod rezervoara,i udubljenju sa donje strane rezervoara koje je napravljeno knap za KERS.Baterije su kod kokpita negdje.Dodju izmedju rezervoara i kokpita otprilike...One and only je napisao/la:Zanimljivo je da je počelo dimiti u cockpitu. Ako se ne varam baterije su ispod rezervoara, osim ako ih Ferrari nije premjestio negdje u cockpit. To bi im itekako koristilo za balans bolida, a možda bi i objasnilo ovakav povratak, pa makar i na treninzima.gringo73 je napisao/la:Zadimljena atosfera u Ferrariju - link
Teško buraz. KERS prima energiju od motora. Mislim da su baterije tu premjestili negdje. Osim ako i motor nisu premjestili vozaču pod nogeKing iCool je napisao/la:Kod Ferrarija je negdje ispod vozačevih nogu kers smješten.
baterije su smještene ispod vozačevih nogu,generator je kod motora jer on energiju dobiva iz kočnica i pretvara ju u električnu...One and only je napisao/la:Teško buraz. KERS prima energiju od motora. Mislim da su baterije tu premjestili negdje. Osim ako i motor nisu premjestili vozaču pod nogeKing iCool je napisao/la:Kod Ferrarija je negdje ispod vozačevih nogu kers smješten.
Ferrari je uradio istu gresku i na Kimiju i Felipeu.Samo sto je Felipe ipak slabijim vremenom u Q1 ispao,a Raikkonen ostao.Nijedan nije izlazio iz boksa.Scuderia je napisao/la:Ajmo sada, da cujem one ljude koji su mi prigovarali prije tjedan dana kako ja tako mogu kritizirati Ferrari....![]()
Da vas cujem sada... Sta kazete na onu odlicnu procjenu za Felipea? Ili treba uzeti to s rezervom, tek je pocelo prvenstvo...