Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- zagor
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Iceman
Re: Formula 1 team - Ferrari
A kaj sad, isli su se kockati, tj. na sve ili nista... Nazalost nisu dobili... Da su pogodili, sad bi bili junaci, ovak su divljaci... 

Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Vidim da se i ovde pominje da je Schumacher odobrao Kimiju gume, meni je odmah pao na pamet Hungaroring 2006 kada se staza skroz prosusila a samo Schumacher nije odlazio u box vec je pokuao da trku zavrsi na Extreme wet gumama, bolid nije izdrzao i zavrsio je trku pre vremena, tada je priznao da je to bila njegova odluka.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- jaki
- Rezervni vozač
- Navijam za: Ferrari
Tad je Schumacher bio na intermedijama, a odustao je nakon bliskog dodira s Heidfeldom. Što se tiče same vožnje, ona je bila nevjerovatna.Kimi the best je napisao/la:Vidim da se i ovde pominje da je Schumacher odobrao Kimiju gume, meni je odmah pao na pamet Hungaroring 2006 kada se staza skroz prosusila a samo Schumacher nije odlazio u box vec je pokuao da trku zavrsi na Extreme wet gumama, bolid nije izdrzao i zavrsio je trku pre vremena, tada je priznao da je to bila njegova odluka.
Inače slažem se s tobom da su riskirali i tada, te pogriješili, al to je nekad sastavni dio ovog sporta.
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Slažem se s tobom...kiša je pala par minuta prekasno za Kimija inače bi možda i dobio utrku (ne bih baš bio sretan zbog toga, no bilo bi zasluženo baš zbog hrabrosti).zagor je napisao/la:A kaj sad, isli su se kockati, tj. na sve ili nista... Nazalost nisu dobili... Da su pogodili, sad bi bili junaci, ovak su divljaci...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- garx
- Početnik
@zagor i jaki
upravo tako...kockanje s odabirom guma bilo je upravo to - kockanje...
da li su pogrjesili sto su se isli kockati, sada ispada da jesu... da je kisa pala, kimi bi vjerojatno bio u izvrsnoj poziciji - i ispali bi genijalci, kao sto su nekoliko puta do sada i ispali...
i ferrarijev problem stvarno nije bila kocka oko kimija, vec puno drugih stvari... koje se vise ne daju samo tako potirati ispod deke.
1. bolid uopce nije brz - i to su napokon i sami priznali
2. ne razumiju ga najbolje - potpuno nepredvidljivo se ponasa ovisno o vrsti guma i kolicini goriva
3. pouzdanost - od 4 nastupa, 3 kvara bolida, odnosno kao 2-3 scumacherove sezone...
upravo tako...kockanje s odabirom guma bilo je upravo to - kockanje...
da li su pogrjesili sto su se isli kockati, sada ispada da jesu... da je kisa pala, kimi bi vjerojatno bio u izvrsnoj poziciji - i ispali bi genijalci, kao sto su nekoliko puta do sada i ispali...
i ferrarijev problem stvarno nije bila kocka oko kimija, vec puno drugih stvari... koje se vise ne daju samo tako potirati ispod deke.
2. ne razumiju ga najbolje - potpuno nepredvidljivo se ponasa ovisno o vrsti guma i kolicini goriva
3. pouzdanost - od 4 nastupa, 3 kvara bolida, odnosno kao 2-3 scumacherove sezone...
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
- Kontakt:
Prije svega da naglasim kako ovaj post nije kritika određenim pojedincima, nego općenito Tifosima ovdje, ali i na drugim forumima.
Ja sam također isfrustriran i ljut i razočaran kada Ferrari podbaci (što nije ništa loše jer pokazuje da je nekome stalo do tima), ali zašto pojedinci imaju potrebu raspravu dovesti do tog nivoa da više nema konstruktivne kritike nego samo pljuvanje po timu i članovima?
Zapitajte se malo...kako možete biti Ferrariev navijač a.k.a Tifos ako ih pljujete kada nisu dobri?
Neki "fanovi" se skrivaju iza fraze "ja sam realan". Biti realan znači biti svjestan naših nedostataka i raspravljati o tome kako ih riješiti.
Ne pljuvati po ljudima samo zato kako bi se mi bolje osjećali.
Iskreno su mi malo smiješne reakcije nekih nakon prve dvije utrke. Ako vam se ne sviđa njihov ishod, zašto onda ne navijate za trenutačno najbrže - BrawnGP da se bolje osjećate? Na kraju će većina nastaviti pljuvati po timu sve dok ne pobjedimo i onda će ponosno izvaditi svoje navijačke rekvizite (zastave, kape, majice...).
Mislim da nas je sve razmazila Brawn/Schumacher era u kojoj praktički nismo znali za poraz. Sjećate se 2006. kada smo također loše započeli sezonu i onda razdoblja poslije Hockenheima kada smo počeli podbjeđivati? Želim ponovno imati taj osjećaj i siguran sam da hoću.
Bez padova nema ni uspona i siguran sam kako nikad u životu nisam radio toliko koliko sada rade ljudi u Maranellu.
Tifosi, imamo najbolji tim u prvenstvu i ova tema bi trebala biti dokaz da smo mi zauzvrat najbolji navijači
Ja sam također isfrustriran i ljut i razočaran kada Ferrari podbaci (što nije ništa loše jer pokazuje da je nekome stalo do tima), ali zašto pojedinci imaju potrebu raspravu dovesti do tog nivoa da više nema konstruktivne kritike nego samo pljuvanje po timu i članovima?
Zapitajte se malo...kako možete biti Ferrariev navijač a.k.a Tifos ako ih pljujete kada nisu dobri?
Neki "fanovi" se skrivaju iza fraze "ja sam realan". Biti realan znači biti svjestan naših nedostataka i raspravljati o tome kako ih riješiti.
Ne pljuvati po ljudima samo zato kako bi se mi bolje osjećali.
Iskreno su mi malo smiješne reakcije nekih nakon prve dvije utrke. Ako vam se ne sviđa njihov ishod, zašto onda ne navijate za trenutačno najbrže - BrawnGP da se bolje osjećate? Na kraju će većina nastaviti pljuvati po timu sve dok ne pobjedimo i onda će ponosno izvaditi svoje navijačke rekvizite (zastave, kape, majice...).
Mislim da nas je sve razmazila Brawn/Schumacher era u kojoj praktički nismo znali za poraz. Sjećate se 2006. kada smo također loše započeli sezonu i onda razdoblja poslije Hockenheima kada smo počeli podbjeđivati? Želim ponovno imati taj osjećaj i siguran sam da hoću.
Bez padova nema ni uspona i siguran sam kako nikad u životu nisam radio toliko koliko sada rade ljudi u Maranellu.
Tifosi, imamo najbolji tim u prvenstvu i ova tema bi trebala biti dokaz da smo mi zauzvrat najbolji navijači

>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
-
- Navijam za: Alonso
Re: Lewis Hamilton
Odgovor za Sp33d: Evo još jednom pogledao highlightse sa BBC-ja uz komentar Martina Brundlea. Ajmo po redu:
Na ekranu 55/56: Završio prvi krug. Kimi 6 a Massa 12.
Na ekranu 46/56: Kimi prelazi Alonsa u borbi za 5 poziciju. Massa trenutno na 12 poziciji.
Na ekranu 44/56: Webber prelazi Alonsa u borbi za 5 poziciju. Kimiju je trebalo 10 krugova a Webberu samo 2.
Na ekranu 40/56: počeli su odlasci u boks.
Na ekranu 39/56: Kimi i dalje 5 a Massa 9 jer su 3 vozača ispred njega išli u boks. Massi iz boksa radio vezom javljaju da su u prednosti AKO padne kiša.
Na ekranu 38/56: Kimi išao u boks po kišne gume. Odmah komentar Brunddlea da je to čisto kockanje i da očito u Ferrariju znaju nešto što ostali ne znaju. Kimi izašao 14. Massa sada 8.
Na ekranu 35/56: onboard sa Buttonovog bolida pokazuje da je kiša počela padati. Kimi već 4 kruga vozi full wet po suhome.
Na ekranu 34/56: svi išli u boks po full wet gume. Na izlasku iz boksa (prvo zaustavljanje) Massa opet 8. Kimi i dalje 14.
Na ekranu 31/56: Glock pretekao Massu u borbi za 8 poziciju. Kimi i dalje 14.
Na ekranu 30/56: Massa obišao Hamiltona i trenutno drži 7 poziciju( Rosberg išao u boks). Kimi i dalje 14.
Na ekranu 28/56: Massa trenutno 5 jer su u boks išli Trulli i Barrichelo. Kimi 14.
Na ekranu 27/56: Massa ušao drugi put u boks i montirao Intermediate gume kad je potop već počeo !!!
Na ekranu 26/56: Massa ušao treći put u boks i sada montirao full wet i vraća se na 11 mjesto. Kimi i dalje 14.
Na ekranu 25/56: Safety car na stazi. Trenutni poredak pokazuje da je Massa 9. NIje nikoga pretekao već je odustao Vettel i još je jedno mjesto dobio jer je neko ispred njega išao u boks po nove gume.
Na ekranu 24/56: Red flag. Gotova utrka.
Koji je zaključak iz svega ovoga? Po mom mišljenju rezultat je slijedeći:
1. Ljudi koji u Ferrariju upravljaju strategijom utrke totalno su sj.b.li strategiju. Čim se oni kockaju sa kišom znači da znaju da je bolid loš i da tu nema kruva. Očito je nakon odlaska Todta, Brawna i Stepneya nastalo rasulo u upravljanju sa momčadi. Talijani su poznati po ciganjenju i sitnim spletkama a ovo je znak da je momčad počela kliziti prema dnu.
2. Bolid je totalno nekonkurentan. Dobar je za sredinu poretka tj maksimalni domet je 5 mjesto i to ako ih dosta odustane.
3. Kimi je imao samo 1 izravno pretjecanje i nakon kockanja sa gumama je cijelo vrijeme držao 14 poziciju. Kako je on vrhunski vozač samo kad je auto vrhunski, očito je da je dalje vozio penzionerski i jedva čekao potop da se utrka prekine. I dočekao !
4. Massa je imao isto samo 1 izravno pretjecanje (Hamilton). I njemu je radio vezom rečeno da ako počne kiša da su u prednosti, a on je čak sa krivim odlascima u boks (u zadnja 2 kruga 2 puta) izgubio jedno mjesto (pao sa 8 na 9).
5. Sukus svega je da je ovogodišnji model Ferrarija promašaj, a Massa i Kimi nisu tipovi vozača koji će voziti riskantno pa poništiti nedostatke bolida i usmjeriti razvoj bolida na pravi put.
Molim da mi oproste ljubitelji Hamiltona, malo sam skrenuo sa teme, ali štovatelji Ferrarija i njihovih vozača očito ne mogu prihvatiti trenutno stanje da ovogodišnji Ferrari nije ni sjena onima iz proteklih 10 godina.
Na ekranu 55/56: Završio prvi krug. Kimi 6 a Massa 12.
Na ekranu 46/56: Kimi prelazi Alonsa u borbi za 5 poziciju. Massa trenutno na 12 poziciji.
Na ekranu 44/56: Webber prelazi Alonsa u borbi za 5 poziciju. Kimiju je trebalo 10 krugova a Webberu samo 2.
Na ekranu 40/56: počeli su odlasci u boks.
Na ekranu 39/56: Kimi i dalje 5 a Massa 9 jer su 3 vozača ispred njega išli u boks. Massi iz boksa radio vezom javljaju da su u prednosti AKO padne kiša.
Na ekranu 38/56: Kimi išao u boks po kišne gume. Odmah komentar Brunddlea da je to čisto kockanje i da očito u Ferrariju znaju nešto što ostali ne znaju. Kimi izašao 14. Massa sada 8.
Na ekranu 35/56: onboard sa Buttonovog bolida pokazuje da je kiša počela padati. Kimi već 4 kruga vozi full wet po suhome.
Na ekranu 34/56: svi išli u boks po full wet gume. Na izlasku iz boksa (prvo zaustavljanje) Massa opet 8. Kimi i dalje 14.
Na ekranu 31/56: Glock pretekao Massu u borbi za 8 poziciju. Kimi i dalje 14.
Na ekranu 30/56: Massa obišao Hamiltona i trenutno drži 7 poziciju( Rosberg išao u boks). Kimi i dalje 14.
Na ekranu 28/56: Massa trenutno 5 jer su u boks išli Trulli i Barrichelo. Kimi 14.
Na ekranu 27/56: Massa ušao drugi put u boks i montirao Intermediate gume kad je potop već počeo !!!
Na ekranu 26/56: Massa ušao treći put u boks i sada montirao full wet i vraća se na 11 mjesto. Kimi i dalje 14.
Na ekranu 25/56: Safety car na stazi. Trenutni poredak pokazuje da je Massa 9. NIje nikoga pretekao već je odustao Vettel i još je jedno mjesto dobio jer je neko ispred njega išao u boks po nove gume.
Na ekranu 24/56: Red flag. Gotova utrka.
Koji je zaključak iz svega ovoga? Po mom mišljenju rezultat je slijedeći:
1. Ljudi koji u Ferrariju upravljaju strategijom utrke totalno su sj.b.li strategiju. Čim se oni kockaju sa kišom znači da znaju da je bolid loš i da tu nema kruva. Očito je nakon odlaska Todta, Brawna i Stepneya nastalo rasulo u upravljanju sa momčadi. Talijani su poznati po ciganjenju i sitnim spletkama a ovo je znak da je momčad počela kliziti prema dnu.
2. Bolid je totalno nekonkurentan. Dobar je za sredinu poretka tj maksimalni domet je 5 mjesto i to ako ih dosta odustane.
3. Kimi je imao samo 1 izravno pretjecanje i nakon kockanja sa gumama je cijelo vrijeme držao 14 poziciju. Kako je on vrhunski vozač samo kad je auto vrhunski, očito je da je dalje vozio penzionerski i jedva čekao potop da se utrka prekine. I dočekao !
4. Massa je imao isto samo 1 izravno pretjecanje (Hamilton). I njemu je radio vezom rečeno da ako počne kiša da su u prednosti, a on je čak sa krivim odlascima u boks (u zadnja 2 kruga 2 puta) izgubio jedno mjesto (pao sa 8 na 9).
5. Sukus svega je da je ovogodišnji model Ferrarija promašaj, a Massa i Kimi nisu tipovi vozača koji će voziti riskantno pa poništiti nedostatke bolida i usmjeriti razvoj bolida na pravi put.
Molim da mi oproste ljubitelji Hamiltona, malo sam skrenuo sa teme, ali štovatelji Ferrarija i njihovih vozača očito ne mogu prihvatiti trenutno stanje da ovogodišnji Ferrari nije ni sjena onima iz proteklih 10 godina.
Nediljko Matijaš
- edo
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FELIPE MASSA
- Kontakt:
Ljudi moji treba ipak malo dati mira momcima u maranellu,moramo shvatiti,oni su na ranim
testiranjima imali dobra vremena i nisu jednostavno bili svijesni sta je uradio BRAWN GP i
ostala ekipa sa difuzorima,ja mislim da su oni pod jednim sokom nakon svega i ne treba ici
na skidanje glava,Schumi i ako jeste ono rekao kimiu za gume,najbolje je mislio,isto tako
ako se sad pogrijesilo,nekad nam je,a i u buducnosti ce sigurno taj isti Schumi donositi
pobijede svojim odlukama,jesam ljut,pogotovo nako kvala u nedelju,al evo ide pauza 14 dana
i eto im prilike da se saberu i dodju sebi,ako ne konkurentnoscu,barem da vise ne prave
gluposti i prave cirkus od sebe!!!
testiranjima imali dobra vremena i nisu jednostavno bili svijesni sta je uradio BRAWN GP i
ostala ekipa sa difuzorima,ja mislim da su oni pod jednim sokom nakon svega i ne treba ici
na skidanje glava,Schumi i ako jeste ono rekao kimiu za gume,najbolje je mislio,isto tako
ako se sad pogrijesilo,nekad nam je,a i u buducnosti ce sigurno taj isti Schumi donositi
pobijede svojim odlukama,jesam ljut,pogotovo nako kvala u nedelju,al evo ide pauza 14 dana
i eto im prilike da se saberu i dodju sebi,ako ne konkurentnoscu,barem da vise ne prave
gluposti i prave cirkus od sebe!!!
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
- Schumy.d
- Legenda
Premješteno iz teme o Hamiltonu:
Pa ti onda uspoređuj...
Pa hvala Bogu da nije ni sjena onima iz proteklih 10 godina jer se u međuvremenu gomila pravila mijenjala samo da netko bude konkurencija Ferrariju!domenico je napisao/la: štovatelji Ferrarija i njihovih vozača očito ne mogu prihvatiti trenutno stanje da ovogodišnji Ferrari nije ni sjena onima iz proteklih 10 godina.
Pa ti onda uspoređuj...

- jaki
- Rezervni vozač
Ferrarijev problem jest jasan, ali nije problem u tome što ne razumiju bolid ili u tome što je bolid nepouzdan.garx je napisao/la: ferrarijev problem stvarno nije bila kocka oko kimija, vec puno drugih stvari... koje se vise ne daju samo tako potirati ispod deke.
Ferraijev problem je već milijun puta spomenut na ovom forumu, a to je nedostatak downforcea, ali ne nedostatak specifično(Kimi je rekao da bolid stvarno nema nedostataka, već je jednostavno sporiji) nego u usporedbi s trenutno najbržima. Svatko tko je pratio dosadašnji tijek predsezone i sezone može zaključiti da je nedostatak gripa na stražnjem dijelu uvjetovan manjim kapacitetom difuzora, a na prednjem kraju vjerovatno lošijim rasporedom masa, što je uvjetovao KERS. KERS ne utječe samo na nepovoljan raspored balasta, već i na količinu goriva u bolidu. Tank je smanjen i nalazi se iznad baterija(znači na višem mjestu nego kod bolida bez KERS-a), pa se u odnosu na primjerice Brawn s istom količinom goriva povisuje težište bolida, a to naravno negativno utječe na promjene pravca i općenito vožnju zavojima. Moraš znati da se sa ovim problemima susreću sve momčadi s KERS-om, te će im eventualno korištenje double deck difuzora samo otkloniti jedan problem, a ostali (npr. problemi s prednjim krajem i općim balansom bolida ostaju). Čudi me zašto (to sam pitanje postavio ranije, ali je valjda zvučalo retorički pa nitko nije odgovarao) Ferrari ne koristi foliju* koju je testirao na utrkama 2007(od Turske na dalje) kako bi poboljšao downforce na prednjem krilu, a čini mi se da ne koriste niti nagibno prednje krilo(mislim da nagibno prednje krilo još nitko ne koristi, možda se varam).
*za one koji se pitaju o kakvoj je foliji riječ: riječ je prozirnoj foliji koja se lijepi preko prednjeg krila, a djelovanjem električnog impulsa se nabora na moikroskopskoj razini i tako se poveća efektivna površina prednjeg krila, a samim time se poveća i downforce. Čini mi se da se impuls aktivira kada živin senzor osjeti promjenu u lateralnom ubrzanju, dakle u zavoju, dok se na pravcima folija vraća u prvobitnno stanje.
- garx
- Početnik
@ jaki
mutno se sjecam price o foliji, ali sjecam se da je glavna znacajka bila u mikroskopskim promjenama presjeka (povecanje povrsine)...
zasto ih ne koriste? nije li cijena bila glavni razlog jos 2007? ili je mozda FIA rekla ne, po jednom od nepostojecih, kasnije dopisanih pravila?
jer nisu koristili foliju cijele prosle sezone, zar ne?
i, mene zanima koristi li itko promjenu nagiba tih krilca, ili se to ne osjeti ako su svima pomicna?
mutno se sjecam price o foliji, ali sjecam se da je glavna znacajka bila u mikroskopskim promjenama presjeka (povecanje povrsine)...
zasto ih ne koriste? nije li cijena bila glavni razlog jos 2007? ili je mozda FIA rekla ne, po jednom od nepostojecih, kasnije dopisanih pravila?
i, mene zanima koristi li itko promjenu nagiba tih krilca, ili se to ne osjeti ako su svima pomicna?
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Najveći problem kod Kimijeve taktike je bio taj što je Ferrari išao na veliki rizik s mogućim visokim plasmanom. Očito im je to i trebalo da napokon sebi priznaju gdje su sada.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- jaki
- Rezervni vozač
Znam da je cijena bila problem, ali su je ipak koristili od Turske navodno sve do kraja sezone 2007. 2008, složot ćeš se, nije im baš bila potrebna(pogotovo ako je tako skupa), ali ove jest. Ja bi skinuo Kimiju 50 posto plaće i udri po foliji.garx je napisao/la:@ jaki

- A Senna fan
- Navijam za: Kimmi
Da, samo se bojim da će ferrari muku mučiti sa KERS-om i njegovim usavršavanjem, a druge će momčadi jednostavno "prekopirati" njihove rezultate.sunseeker je napisao/la:bit će zanimljivo vidjeti kako će se momčadi koje nemaju kers pripremiti za sljedeću sezonu kada neće biti nadolijevanja goriva......momčadi sa kersom teško prolaze porođajne muke, ali će im se to dugoročno isplatiti. zato je svaka pomisao o odbacivanju kersa besmislenajaki je napisao/la:Jedan od razloga zašto su bolidi bez KERS-a brži kroz zavoje od onih sa KERS-om.
http://www.formula1.com/news/technical/ ... 6/638.html
Za sada je KERS još u "pelenama", tj čak je i opasan. Čula se izjava nekog iz box-a ferraria u Maleziji kad je bilo puno vode: Ne idemo ni blizu ovom bolidu kad je mokar, (Kimmijev bolid)..
Veži konja gdje ti Aga kaže, pa makar konj i krepao !!!
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Samo za info - difuzor ne stvara downforce (ground efect) samo na zadnjem dijelu bolida vec na cijelom bolidu tocnije, od pocetka do kraja podnice koja završava difuzorom dakle, daje grip i naprijed i nazad što znači da neće narušiti već dobar balans bolida nego povećati ukupni downforce. Ako je ferrari dobro izbalansiran i samo mu fali gripa (kako Kimi kaže) ...i još da riješe KERS ...
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- MP4don
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren - Mercedes
Samo mi nije jasno zašto liku plaćaju 5 mil. eura na godinu... a ništa ne odlučuje, ne snosi neke posljedice, nije nikad ništa kriv itd...Scuderia je napisao/la:Weber: Schumacher nije odgovoran za pogreške
KLIK

...::: // Hamilton United \\ :::...
Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!
DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:
http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;
LOL
Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!
DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:
http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;
LOL
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
MP4don je napisao/la:Samo mi nije jasno zašto liku plaćaju 5 mil. eura na godinu... a ništa ne odlučuje, ne snosi neke posljedice, nije nikad ništa kriv itd...Scuderia je napisao/la:Weber: Schumacher nije odgovoran za pogreške
KLIK
savjetodavna uloga

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- jaki
- Rezervni vozač
kad sam rekao da će upotrebom novog difuzora ostat problem balansa, mislio sam na problem koji se javlja zbog KERS-a odnosno 40kg manje balasta za raspoređivanje. Isto tako će ostat problem tanka s višim težištem. Mislim da su u Ferrariju itekako sposobni riješiti sve probleme, ali ova zabrana testiranja im uvelike odmaže.zvjerko je napisao/la:Samo za info - difuzor ne stvara downforce (ground efect) samo na zadnjem dijelu bolida vec na cijelom bolidu tocnije, od pocetka do kraja podnice koja završava difuzorom dakle, daje grip i naprijed i nazad što znači da neće narušiti već dobar balans bolida nego povećati ukupni downforce. Ako je ferrari dobro izbalansiran i samo mu fali gripa (kako Kimi kaže) ...i još da riješe KERS ...
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Odkud ti ta informacija? Mislim, nemoj pisati svasta, bezveze, ako nemas ili dobar argument, ili nekakav dokaz u obliku linka. Jer ovako to ispada samo bezvezno pisanje.
Ako mislis da nece dobiti novi ugovor, zbog onoga u Maleziji, varas se.
Ako mislis da nece dobiti novi ugovor, zbog onoga u Maleziji, varas se.
"Ako mu ugovor ne bude produžen, to sigurno neće biti zbog VN Malezije. Michael je možda dao nekoliko savjeta momčadi, ali on nije ni šef momčadi ni menadžer momčadi."

- McLarem
- Test vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
@MP4don
sram te bilo kako mozas tako pisati
kad napises SUMAHER moras se odma pokloniti ekranu zato jer ga neki smatraju za kraljem,
ja sta jos necu cuti, kakve gluposti, izgleda da je vama (Ferariju) kao i nama (McLarenu) ostala samo uspomena na ljepa sjecanja od pobjeda, i drzi te se stari uspomena i zivite u oblacima, pametnije bi bilo da ga posaljete na malo duzi godisnji i vratite Todd-a, kao sto bi mi morali vratiti Denisa, e utome je cjela stvar, a Sumi bio i proso kao i saki vozac, i ako je mogao do sada ista uraditi za Ferari ja mislim da bi to i uradio vec prosle sezone, tako da je sto se tice F1 sad jako bezkoristan.
kad napises SUMAHER moras se odma pokloniti ekranu zato jer ga neki smatraju za kraljem,
ja sta jos necu cuti, kakve gluposti, izgleda da je vama (Ferariju) kao i nama (McLarenu) ostala samo uspomena na ljepa sjecanja od pobjeda, i drzi te se stari uspomena i zivite u oblacima, pametnije bi bilo da ga posaljete na malo duzi godisnji i vratite Todd-a, kao sto bi mi morali vratiti Denisa, e utome je cjela stvar, a Sumi bio i proso kao i saki vozac, i ako je mogao do sada ista uraditi za Ferari ja mislim da bi to i uradio vec prosle sezone, tako da je sto se tice F1 sad jako bezkoristan.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Hvala ti za savjet. Kompletan tvoj post forwardovo sam menadžmentu Scuderia Ferrari-ja. Uvelike su zahvalni autoru posta, ko god on bio (citiram njih). Sada napokon imaju tu kariku koja im je falila da opet posatanu nepobjedivi. Hvala ti podgrmečki dječače.McLarem je napisao/la:@MP4don
OT: Schuey je napisao koja je ustvari Schumacherova uloga u Ferrariju. Ako se ne varam čovjek se tokom karijere doživotno vezao za Ferrari nekim ugovorima (valjda o promociji i sl.). Ako i dan danas jedan Lauda, Stewart ili Prost mame pažnju medija i fanova, ne znam zašto ne bi i najtrofejniji vozač u istoriji sporta. Primjetio sam da mnogi ovdje na forumu pokušavaju nekako natjerat ljude pričom da zaborave Schumachera, da umanje njegove rezultate i sl. Čim spomeneš Schumachera kao da si ih ubo prstom u oko. Znam da boli, ali...

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Jako tesko je KERS iskopirati,jer je to integracijski dio bolida,kao motor te ga se moze iskopirati jedino ako bude opet spijunaze i transfera podataka i crteza.Aerodinamika je druga stvar.Krilo je lako iskopirati jer je vidljivo i iz nekoliko fotografija u boksu moze se iskopirati.Momcadi koje ne koriste KERS sigurno je da ce imati problema sljedece godine,jer ce morati razviti KERS,te ce odmah morati traziti najbolji balans (sto je dokazano jako tesko),a uz to se vise nece koristiti grijaci na gumama pa ce bolid trebati podesiti i po tom bolju i boljem zagrijavanju u prvim krugovima poslije pit stopa.Momcadi koje sada rade sa KERS-om imaju prednost jer ce KERS razviti do maksimuma,balans ce vjerovatno biti bolji iz iskustva iz ove sezone,a moci ce se normalno baciti na slaganje auta po novim pravilima za 2010.Akos e ove sezone ne vrate Ferrari,McLaren,Renault i BMW sigurno je da ce biti u top formi vec iduce sezone.A Senna fan je napisao/la:Da, samo se bojim da će ferrari muku mučiti sa KERS-om i njegovim usavršavanjem, a druge će momčadi jednostavno "prekopirati" njihove rezultate.sunseeker je napisao/la:bit će zanimljivo vidjeti kako će se momčadi koje nemaju kers pripremiti za sljedeću sezonu kada neće biti nadolijevanja goriva......momčadi sa kersom teško prolaze porođajne muke, ali će im se to dugoročno isplatiti. zato je svaka pomisao o odbacivanju kersa besmislenajaki je napisao/la:Jedan od razloga zašto su bolidi bez KERS-a brži kroz zavoje od onih sa KERS-om.
http://www.formula1.com/news/technical/ ... 6/638.html
Za sada je KERS još u "pelenama", tj čak je i opasan. Čula se izjava nekog iz box-a ferraria u Maleziji kad je bilo puno vode: Ne idemo ni blizu ovom bolidu kad je mokar, (Kimmijev bolid)..
Sto se tice difuzora,sve dokle seze podnica tu i stvara downforce.Znaci to je negdje malo iza prednjeg ovjesa,do kraja bolida sto je 70 % bolida.Mislim da ako razviju dobro dvostruki difuzor dobice dosta na brzini i gripu na sta se vozaci Ferrarija,McLarena i Renault-a uveliko zale.
Michael Schumacher je zaista kralj F1,pa kome god bilo nepravo ili pravo.Uz Senna-u je obiljezio ovaj sport.I po meni je 5 miliona evra zaista mnogo za takvu funkciju,ali sigurno je da vrijedi.Mislim,Ferrari je poznat po najracionalnijem trosenju novca i sigurno je da ga ne bi drzali da nije isplativo...
FORZA FERRARI!!!
- McLarem
- Test vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
Ako ista radi (Sumaher) u Ferariju i ako je njegov savjet bio Kimijeve gume (svako moze pogresiti) onda nemam rijeci, ili bolje bi mu bilo (po mom misljenju) da bas kao Lauda pocne da "radi" za neku tv mrezu i daje istinske i prave komentare na utrkama. Za sve ostalo nevidim njegove vaznosti u Ferariju. Momcino po Veležom.
Ako cemo se sicvati geografijom
Ako cemo se sicvati geografijom
- jaki
- Rezervni vozač
@nikolaa
Samo ću se osvrnuti na dio vezan uz difuzor. Istina je da podnica počinje skoro od početka monocoquea i ona sama stvara dio downforcea, ali sam difuzor, prema najnovijim pravilima, počinje u liniji zadnje osovine. Znači da je on sam odgovoran najviše za downforce na stražnjem kraju.
P.S. Malo je nezgodno razmjenjivati mišljenja na ovaj način jer imam osjećaj da isto mislimo, ali se ovako ne razumijemo
Samo ću se osvrnuti na dio vezan uz difuzor. Istina je da podnica počinje skoro od početka monocoquea i ona sama stvara dio downforcea, ali sam difuzor, prema najnovijim pravilima, počinje u liniji zadnje osovine. Znači da je on sam odgovoran najviše za downforce na stražnjem kraju.
P.S. Malo je nezgodno razmjenjivati mišljenja na ovaj način jer imam osjećaj da isto mislimo, ali se ovako ne razumijemo