Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren Mercedes
Re: Formula 1 team-McLaren
Daimler će vjerovatno uzeti ovu situaciju kao odličan izgovor da povuče Mercedes iz F1.FIA ionako uvodi standarne agregate pa čemu daljna ulaganja u prazno.
Ako dođe do toga,a vjerovatno bi onda ovo bila posljednja sezona Mercedes_Benza u svijetu F1 - Hamilton će definitivno napustit McLaren, preći preko bare i tamo se posvetiti daljnoj karijeri.A sve ovo sljedi ako se McLarenu zabrani nekoliko utrka.Mark my words.
Ako dođe do toga,a vjerovatno bi onda ovo bila posljednja sezona Mercedes_Benza u svijetu F1 - Hamilton će definitivno napustit McLaren, preći preko bare i tamo se posvetiti daljnoj karijeri.A sve ovo sljedi ako se McLarenu zabrani nekoliko utrka.Mark my words.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- LEWIS HAMILTON McM
- Početnik
- Navijam za: Lewis Hamilton McLaren
ma iskreno,opče se nebi čudio ak izbace mclarena,a ak se to dogodi prestajem pratit f1,tak i onak mi je je več pun..... fia-inih gluposti,tak i onak f1 če propast,pojest če je kriza,ovak če samo to ubrzat
- McLarem
- Test vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
Neznam ni sta bi reko ja sam pristalica Mercedesa, i ako se povuku, F1 cu pratiti cisto eto da imam sta gledati, jer sve ostalo nema smisla za mene, tu onda odlaze i iz Browna i Force India. Tako da necu imati za koga navijati, ako se desi da se vrate u F1 turbo-motori, zelio bi da McLaren odma pocne pregovore sa Porseom i tu im je velika zamjena za Mercedes.
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
pa kaj tebe onda briga za mclaren? imaš force indiu i brawn, pogotovo brawn
heh, zanimljivo kako najbolju i najlošiju momčad pokreće isti motor.....katastrofa
heh, zanimljivo kako najbolju i najlošiju momčad pokreće isti motor.....katastrofa
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
Hamilton, Ryan refused to change story
By Adam Cooper and Jonathan Noble Thursday, April 9th 2009, 11:45 GMT
Lewis Hamilton and McLaren's former sporting director Dave Ryan refused to change their story about having deliberately let Jarno Trulli through at the Australian Grand Prix, despite being played radio conversations and media interviews that suggested the contrary in their second stewards' hearing at Sepang.
This week's AUTOSPORT reveals that Hamilton and Ryan maintained their stance in that second hearing that Trulli had taken it upon himself to overtake the McLaren in the closing stages of the Melbourne race, even though the stewards presented them with fresh evidence to say they were lying.
In the first detailed account of the stewards' hearings that have resulted in McLaren being called before the FIA's World Motor Sport Council, AUTOSPORT reports that Ryan and Hamilton stuck to their original story when recalled for the second hearing.
An FIA source told AUTOSPORT: "First of all, Lewis heard the radio exchange. It appeared that the strategy was to be extremely vague and not be very direct with the answers. Then the interview where he said, 'I was told to let him through' was played.
"At that point they both got very uncomfortable, but still denied that's what had actually happened.
"It was a bit surreal, this situation where you had the radio evidence and the interview, and they were putting a completely different interpretation on what the words actually meant. But the words were very, very clear."
FIA race director Charlie Whiting has also revealed that Hamilton denied more than once in the original hearing in Australia that he had let Trulli pass him.
Whiting said: "When asked very clearly, 'Did you consciously let him past, did you pull over to let him past', he [Hamilton] said, 'No'. The question was asked more than once. He was adamant that he hadn't slowed down and hadn't let Trulli past."
- McLarem
- Test vozač
Normalno da me je briga, Marcedes suraduje sa McLaren-om malko vise nego sto je to sa Brawn-om i Indi-om. To su neke sitice koje su teske za razumjeti nekim osobama 

-
- Navijam za: McLaren Mercedes
Pa prošle godine vrlo slična situacija je bila i s Ferrari motorima.Kada je Ferrari osvojio kontruktorski naslov a Force India ni jedan bod.Ove godine Force India i Ferrari su podjednako, bodovno, dvije najgore momčadi.sunseeker je napisao/la:pa kaj tebe onda briga za mclaren? imaš force indiu i brawn, pogotovo brawn
- elf
- Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
- Navijam za: Lotus F1 team
QFlash je napisao/la:Pa prošle godine vrlo slična situacija je bila i s Ferrari motorima.Kada je Ferrari osvojio kontruktorski naslov a Force India ni jedan bod.Ove godine Force India i Ferrari su podjednako, bodovno, dvije najgore momčadi.sunseeker je napisao/la:pa kaj tebe onda briga za mclaren? imaš force indiu i brawn, pogotovo brawn
prilicno navijacka konstatacija... sasvim je ne realno staviti ih u isti kos jer znamo da se bar u Kini Ferrari vraca na noge... ove dvije prve utrke... pa

- McLarem
- Test vozač
Malo je sva ova prica postala monotona i strogo prica u prazno, ja razumijem da se ceka sta ce biti sa McLaren-om, i famoznim difuzorom, i naravno Kina, tako da ako neko ima nesto pametno o "progonu" McLaren-u neka javi.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Taj 'progon' McLarena se neće desiti. Nije niko lud da otjera jednu od momčadi koja donosi veliki dio prihoda F1 sportu. I da zasluže izgon iz sezone to se ne bi desilo. Kolko god se Mosley i Dennis ne podnose, finansijska strana je ipak u prvom planu.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- elf
- Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
- Navijam za: Lotus F1 team
McLarem je napisao/la:Malo je sva ova prica postala monotona i strogo prica u prazno, ja razumijem da se ceka sta ce biti sa McLaren-om, i famoznim difuzorom, i naravno Kina, tako da ako neko ima nesto pametno o "progonu" McLaren-u neka javi.
jest vala kao mala djeca su...

- McLarem
- Test vozač
To smo vec culi, a odgovor na to je dali Max toliko voli pare ili toliko mrzi McLaren????'One and only je napisao/la:Taj 'progon' McLarena se neće desiti. Nije niko lud da otjera jednu od momčadi koja donosi veliki dio prihoda F1 sportu. I da zasluže izgon iz sezone to se ne bi desilo. Kolko god se Mosley i Dennis ne podnose, finansijska strana je ipak u prvom planu.
saznacemo ubrzo.
elf je napisao/la:McLarem je napisao/la:Malo je sva ova prica postala monotona i strogo prica u prazno, ja razumijem da se ceka sta ce biti sa McLaren-om, i famoznim difuzorom, i naravno Kina, tako da ako neko ima nesto pametno o "progonu" McLaren-u neka javi.
jest vala kao mala djeca su...
Kolega sad prode Alonso i pita bas za tebe, i rece mi da ce se zalagati da odu "smradovi" McLaren iz F1?
McLaren se treba bojati Alonsa i Maxa. Benija i ne toliko on je pokazao do cega mu je navise stalo, McLaren donosi mu pare, sa tim je sve receno za Benija
- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Za kineski GP u McLarenu su pripremili par tehničkih i aerodinamičkih noviteta, a sve to kako bi smanjili zaostatak za vodečima.
U Šangaju bi se Lewis i Heikki trebali kvalificirati nešto više na gridu, i trebali bi se boriti za bodove...
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 3058.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
U Šangaju bi se Lewis i Heikki trebali kvalificirati nešto više na gridu, i trebali bi se boriti za bodove...
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 3058.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

- One and only
- Svjetski prvak
Bernie najviše voli pare tako da...McLarem je napisao/la:To smo vec culi, a odgovor na to je dali Max toliko voli pare ili toliko mrzi McLaren????'One and only je napisao/la:Taj 'progon' McLarena se neće desiti. Nije niko lud da otjera jednu od momčadi koja donosi veliki dio prihoda F1 sportu. I da zasluže izgon iz sezone to se ne bi desilo. Kolko god se Mosley i Dennis ne podnose, finansijska strana je ipak u prvom planu.
saznacemo ubrzo.

- McLarem
- Test vozač
To si upravu ali pitanje je hoceli moci odgovoriti i Maxa od svega toga, pregledao sam po internetu i nisam primjetio neku napetu situaciju u McLaren-u, oni se spremaju za sljedece utrke kao da se tu nista nedesava. Ili znaju kakav ce biti kraj ove patnje (novcana kazna) ili im nije bitno hoceli ostati u F1 ili ne. Vise nisam pametan sta misle i kako razmisljaju. Sezona je savrseno pocela za NAS, bolid jednom rijecju uzas, laganje (to radi sve i jedan tim) uhvaceni katastrofa, Hamilton te ide te ostaje u timu. Moja molba Denise vrati se i isamaraj tu djecu i postavi ih u bolid da voze, tehnicare i mehanicare isto tako da nadu (sto bi im u Bosni rekli) đe ba zapelo, i mozda ce onda biti kako treba ovako nemam rijeci.One and only je napisao/la:Bernie najviše voli pare tako da...McLarem je napisao/la:To smo vec culi, a odgovor na to je dali Max toliko voli pare ili toliko mrzi McLaren????'One and only je napisao/la:Taj 'progon' McLarena se neće desiti. Nije niko lud da otjera jednu od momčadi koja donosi veliki dio prihoda F1 sportu. I da zasluže izgon iz sezone to se ne bi desilo. Kolko god se Mosley i Dennis ne podnose, finansijska strana je ipak u prvom planu.
saznacemo ubrzo.
- One and only
- Svjetski prvak
Bernie je vlasnik. Max je tu samo da prezentuje Bernijeve ideje za koje ovaj nije siguran da su dobre. Bernie vuče sve uzde, a Max za svoju vjernost dobije tu povlasticu da malo prcuka Dennisa
.
Pazi jednu stvar. Ovaj sport je čitav NA RUBU. Bolidi su na rubu zakona fizike, na rubu pravila, na rubu izdržljivosti materijala. Vozači su također na rubu ljudskih mogućnosti, na rubu pravila sporta. Momčadi su na rubu pravila, na rubu istine. Jedini problem McLarena je što često pređe preko tog ruba. Prvih nekoliko godina novog milenija smo gledali McLaren koji je često prelazio rub izdržljivosti materijala, pa onda je imao dva vozača koja su često prelazila rub zakona fizike (J.P.M. i K.R.). Kasnije kad su dobili dva vozača koji mogu odvoziti dobru sezonu, kad su dobili bolid koji može izdržat više od 90% utrka počeli su prelaziti rub pravila sporta. S druge strane recimo Ross Brawn je genije da momčad drži na rubu, ali vazda s prave strane. Mnogi Ferrarijevci mu zamjeraju ovaj double-deck difuzor, jer je stvarno na samom rubu pravila. Ja mu kažem HVALA što je toliko godina u Ferrariju pravio pobjedničke bolide koji su također bili na rubu pravila.

Pazi jednu stvar. Ovaj sport je čitav NA RUBU. Bolidi su na rubu zakona fizike, na rubu pravila, na rubu izdržljivosti materijala. Vozači su također na rubu ljudskih mogućnosti, na rubu pravila sporta. Momčadi su na rubu pravila, na rubu istine. Jedini problem McLarena je što često pređe preko tog ruba. Prvih nekoliko godina novog milenija smo gledali McLaren koji je često prelazio rub izdržljivosti materijala, pa onda je imao dva vozača koja su često prelazila rub zakona fizike (J.P.M. i K.R.). Kasnije kad su dobili dva vozača koji mogu odvoziti dobru sezonu, kad su dobili bolid koji može izdržat više od 90% utrka počeli su prelaziti rub pravila sporta. S druge strane recimo Ross Brawn je genije da momčad drži na rubu, ali vazda s prave strane. Mnogi Ferrarijevci mu zamjeraju ovaj double-deck difuzor, jer je stvarno na samom rubu pravila. Ja mu kažem HVALA što je toliko godina u Ferrariju pravio pobjedničke bolide koji su također bili na rubu pravila.

- McLarem
- Test vozač
Nadam se da si upravu da cemo opet gledati (bez gluposi) one rivalne utrke izmenju McLaren-a i Ferarija.
Sto se tice Bawna ocekivao sam nesto od njih ali ovoliko ni izbliza, mislio sam da ce se boriti za 4 ili 5 poziciju. Mada sam negde cito da je, sad koliko je to moguce "vlasnik Brown GP" Sumaher, valjda je on dao, bukvalno dao pare Brown-u da kupi Hond. Sad koliko je to tacno, nemam pojma.
Sto se tice Bawna ocekivao sam nesto od njih ali ovoliko ni izbliza, mislio sam da ce se boriti za 4 ili 5 poziciju. Mada sam negde cito da je, sad koliko je to moguce "vlasnik Brown GP" Sumaher, valjda je on dao, bukvalno dao pare Brown-u da kupi Hond. Sad koliko je to tacno, nemam pojma.
- Vuksa_KC
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Vratit će se Mcm i Ferrari, ali vjerojatno prekasno. Proradit će držanje automobila sa KERS-om, bilo sa double deckerom ili običnim krilom. Oni će usavršit KERS, a ostali će ga onda, po meni nažalost, samo prekopirati. Ferrari i Mcm, dobro i Renault kao pokusni kunići...hmmm stvarno čudno, ali možda i logično s obzirom na svoje resurse, a možda i logično kolke su pare dobili za to od FIA-e jer je već od prije poznato to da Maxić skuplja političke bodove sa uvođenjem KERS-a.
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
McLarem je napisao/la:Normalno da me je briga, Marcedes suraduje sa McLaren-om malko vise nego sto je to sa Brawn-om i Indi-om. To su neke sitice koje su teske za razumjeti nekim osobama
Mercedes je sudioničar McLarena tako da nije baš tako kako ti veliš kolega
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- One and only
- Svjetski prvak
KERS će dosta teško iskopirati. Jedino ako ukradu podatke. Čak i mi znamo gdje se šta nalazi, kako šta radi, ali...Vuksa_KC je napisao/la:Vratit će se Mcm i Ferrari, ali vjerojatno prekasno. Proradit će držanje automobila sa KERS-om, bilo sa double deckerom ili običnim krilom. Oni će usavršit KERS, a ostali će ga onda, po meni nažalost, samo prekopirati. Ferrari i Mcm, dobro i Renault kao pokusni kunići...hmmm stvarno čudno, ali možda i logično s obzirom na svoje resurse, a možda i logično kolke su pare dobili za to od FIA-e jer je već od prije poznato to da Maxić skuplja političke bodove sa uvođenjem KERS-a.
Treba znati podesiti balans bolida s KERS-om da što bolje iskoristi gume i milion nekih drugih stvari. Ferrari, McLaren, Renault i djelimično BMW već imaju hrpu podataka sa 3-4 staze kako radi KERS, kako se gume ponašaju, kakav balans bolida više odgovara KERS-u i sl. Ovi ostali manje više nemaju pojma. Imaju neke natuknice, glasine, ali nemaju sve one telemetrijske podatke i sl. Moglo bi se reći da su ove momčadi pokusni kunići, ali ponajviše zbog svojih interesa i interesa sporta. Prednost koju će imati naredne sezone će biti ogromna nad ostalima, pogotovo ovima koji su ciljano razvijali bolid bez KERS-a. Ferrari i McLaren su jako često bili pioniri raznih tehnologija u F1 i vukli su sport prema naprijed. To rade i sada, ali nažalost zbog nečijeg profita nemaju rezultat od toga. Međutim to će naplatiti oni, ako ne ove, onda iduće sezone

- McLarem
- Test vozač
Da tako je cak je bio i neki sastanak u vezi toga da McLaren-Mercedes promjeni ime u Mercedes, Denisova zamisao sta je bilo kasnije nemam pojma ocigledno se nisu dogovorili u vezi imena.schuey je napisao/la:McLarem je napisao/la:Normalno da me je briga, Marcedes suraduje sa McLaren-om malko vise nego sto je to sa Brawn-om i Indi-om. To su neke sitice koje su teske za razumjeti nekim osobama
Mercedes je sudioničar McLarena tako da nije baš tako kako ti veliš kolega
@One and only
Vjerovatno ce im se to iplatiti, pogotovo Ferariju, jer McLaren visi u zraku za opstanak u F1, ali ako ostane a ja se nadam iskreno onda ce sljedece sezone harati sa Ferarijom i BMW.
- Randall Flagg
- Navijam za: Mclaren
Negdje sam nedavno pročitao kratki komentar kako McLaren navodno nije uopće platio onu famoznu kaznu od 100 milja za 2007 godinu, da je neki vrhovni sud tu kaznu odbacio. Nigdje to nisam uspio kasnije pronaći....vjerojatno se netko zahebava...

- McLarem
- Test vozač
Ma platili su je 100%, pusti tu pricu za malu djecuRandall Flagg je napisao/la:Negdje sam nedavno pročitao kratki komentar kako McLaren navodno nije uopće platio onu famoznu kaznu od 100 milja za 2007 godinu, da je neki vrhovni sud tu kaznu odbacio. Nigdje to nisam uspio kasnije pronaći....vjerojatno se netko zahebava...
-
- Početnik
- Navijam za: Alonso
Možda čak neće ni ekipu odrapit po džepu, nego bi se sve moglo svesti na pojam individualne odgovornosti, a pametni tata Hami je takvu situaciju predvidio pa je svog sina pretvorio u žrtveno janje koje je ''moralo'' bezočno lagati sucima (jadan), što će reći da bi naj... mogli oni koji su naredili da se lovi u ''mutnom''. jedan je već i platio glavom, a mogao bi i još netko, momčadi se u takvim situacijama znaju ogradit stavljajući u ugovore klauzule koje odgovornost ekipe prebacuju na pojedince koje donose odluke, što već spomenih...