Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: FERRARI

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la nikolaa »

Ron Denis je pametan.Povukao se prije nego pukne bruka....
Mislim svaki tim mulja i na rubu je zakona,ali McLaren je u posljednje 3 godine bas zasrao.Prvo onako djetinjasto tuzakanje Ferrari-ja za fleksibilnu podnicu(2007)kada se pokrenulo pitanje kako oni to znaju kada je to okom nemoguce vidjeti.Tada je Denis i bio na celu tima.I onda se i otkrila cijela spijunska afera Stepney-Coughlan.
Ove sezone u Australiji presucuju cinjenice koje se mogu provjeriti za cas posla(team radio).Jos uz to da su se barem svi drzali iste price ili da je makar jedan pricao istu pricu.Nego Hamilton prica dvije price u roku od 15 minuta,a Ryan i ostala ekipa pricaju trecu pred sudijama..I desava se ovo sto se desava..
Mislim da su se u nekoliko poteza zaista ponijeli kao amateri i sada to placaju.Mislim da im ovo nimalo nije trebalo,ali eto..
FORZA FERRARI!!!
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

sunseeker je napisao/la:ovo sa ronom dennisom......valjda vam je svima jasno zašto nestaje sa f1 scene.......izgleda da ryan nije jedini pedro....hahaha.....ovako se stvari rješavaju u kući, dok svi spavaju........strava kako se čovjek srozao, a nekad je bio autoritet f1.....
Tisi malo provokativan ali nema veze sladi te se dušmani McLaren-a, eto sad vam je svanulo mozete se trkati sami sa sobom. Bice vam gledanost PRAVA, zalosno je sto vas vas covjek (Brawn) razvaljiva, samo kako ce te se njega rijesiti , tesko skoro nikako. Mozda tu ima istine da ce McLaren dobiti ogromne kazne (novcane) pa da ce se sam povuci i otici iz F1, ili kazna izbacivanja ove sezone pa da se nece vratiti sledece. Licno mislim da nesto pozitivno nece desiti za McLaren, ogomne kazne su tu samo je pitanje kad ce stupiti na snagu.
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
Domo
Navijam za: Massa

Post Postao/la Domo »

Scuderia je napisao/la:
Domo je napisao/la: a kaj se tiče dennissovog odlaska misllim da on zna da če MCM dobit tešku kaznu pa se povukao prije nego bude pompe

KLIK
on mže reć šta oće al to je to nebi se on povukao s tog mjesta da je sve ok
Domo

Post Postao/la Domo »

McLarem je napisao/la:
sunseeker je napisao/la:ovo sa ronom dennisom......valjda vam je svima jasno zašto nestaje sa f1 scene.......izgleda da ryan nije jedini pedro....hahaha.....ovako se stvari rješavaju u kući, dok svi spavaju........strava kako se čovjek srozao, a nekad je bio autoritet f1.....
Tisi malo provokativan ali nema veze sladi te se dušmani McLaren-a, eto sad vam je svanulo mozete se trkati sami sa sobom. Bice vam gledanost PRAVA, zalosno je sto vas vas covjek (Brawn) razvaljiva, samo kako ce te se njega rijesiti , tesko skoro nikako. Mozda tu ima istine da ce McLaren dobiti ogromne kazne (novcane) pa da ce se sam povuci i otici iz F1, ili kazna izbacivanja ove sezone pa da se nece vratiti sledece. Licno mislim da nesto pozitivno nece desiti za McLaren, ogomne kazne su tu samo je pitanje kad ce stupiti na snagu.
nije provokativno sorry moje osobno mišljenje je to
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

E ljudi kada se sjetim prosle sezone i kad je McLaren a i Ferrari bez problema ulazio u Q3.A sad ni da pridju bas zalosno. :cry:
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

nikolaa je napisao/la:Ron Denis je pametan.Povukao se prije nego pukne bruka....
Mislim svaki tim mulja i na rubu je zakona,ali McLaren je u posljednje 3 godine bas zasrao.Prvo onako djetinjasto tuzakanje Ferrari-ja za fleksibilnu podnicu(2007)kada se pokrenulo pitanje kako oni to znaju kada je to okom nemoguce vidjeti.Tada je Denis i bio na celu tima.I onda se i otkrila cijela spijunska afera Stepney-Coughlan.
Ove sezone u Australiji presucuju cinjenice koje se mogu provjeriti za cas posla(team radio).Jos uz to da su se barem svi drzali iste price ili da je makar jedan pricao istu pricu.Nego Hamilton prica dvije price u roku od 15 minuta,a Ryan i ostala ekipa pricaju trecu pred sudijama..I desava se ovo sto se desava..
Mislim da su se u nekoliko poteza zaista ponijeli kao amateri i sada to placaju.Mislim da im ovo nimalo nije trebalo,ali eto..
Ako pod ovim "pukne bruka" misliš na dodatnu kaznu, ja mislim da je njegov odlazak svojevrsna zapreka da se kazni McLaren, odnosno bez njega će FIA (čitaj: Mosley) imati manje osnove da opali kaznu. Ako McLaren prođe lišo na kvazi-saslušanju mislim da će to biti zahvaljujući ovome. Ni ja, naravno, ne vjerujem u slučajnost odlaska baš u ovom trenutku. Ako je vjerovati nekim procjenama/napisima, lako je moguće da je Ryan imao razgovor s Dennisom nakon trke u Australiji. Jer uobičajena je praksa da se nakon trke govori s nekim od čelnika,a Whitmarsh je bio zaokupljen medijima...
Meni je samo krivo, a to sam odmah rekao, što je Hamilton poslušao momčad i propustio Trullija. Da je imao onu drskost koju je imao u Mađarskoj (u kvalifikacijama, s Alonsom), imao bi treće mjesto i sve bi bilo kako treba. Pogotov me smeta što se vidi, slušajući pit radio, da je momak odmah znao da Trulli ne mora bit ispred njega i neprekidno zapitkivao pit-wall (tj. Ryana) koji je zaribao.
A kad smo kod laganja, ako je jedini "lažov" samo onaj koji je to priznao, onda možemo biti sretni što imamo toliko ljudi u sportu koji govore samo istinu. :roll:
slika
Domo

Post Postao/la Domo »

baš me zanima što će FIA odlučit
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Bome ekipa u Wokingu nije spavala ove dane. Prvi smo mijenjali difuzor, a gledajući slike s 1. treninga napravljene su dvije nove verzije.

Hamilton
slika

Kovalainen
slika
slika
*hOrNy DeViL*
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la *hOrNy DeViL* »

Practice One - McLaren come alive in China

http://www.formula1.com/news/headlines/2009/4/9187.html

znam da je ovo samo prvi trening ali djeluje obećavajuće woohoooo :D

pretpostavljam da je ovo zbog novog stražnjeg difuzora ali vjerujem da je i dodatno poboljšana aerodniamika... imam se čemu veselit za sutrašnje kvale =D> baš bih volio vidjet mclaren i brawn u bitci za prvo mjesto na utrci... druge šasije isti motori :D
How about I eat you, fucker?
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la jaki »

*hOrNy DeViL* je napisao/la:Practice One - McLaren come alive in China

pretpostavljam da je ovo zbog novog stražnjeg difuzora ali vjerujem da je i dodatno poboljšana aerodniamika... imam se čemu veselit za sutrašnje kvale =D> baš bih volio vidjet mclaren i brawn u bitci za prvo mjesto na utrci... druge šasije isti motori :D
kako ti djeluje sad, nakon drugog treninga?
*hOrNy DeViL*
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la *hOrNy DeViL* »

jaki je napisao/la:
*hOrNy DeViL* je napisao/la:Practice One - McLaren come alive in China

kako ti djeluje sad, nakon drugog treninga?
a gdje to vidiš rezultate ??
How about I eat you, fucker?
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

*hOrNy DeViL* je napisao/la:
a gdje to vidiš rezultate ??
OVDJE
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

@ gringo73
Sigurno nisu spavali, evo novog prednjeg krila:
slika

I evo za usporedbu staro krilo:
slika

Iz ovog kuta se ne vidi baš dobro, ali se može primjetiti razlika!
slika
QFlash
Navijam za: McLaren Mercedes

Post Postao/la QFlash »

U svakom slučaju očit napredak,bravo McLaren !
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

kaj bravo? novo krilo ti lijepo izgleda pa veliš bravo? svašta....
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

sunseeker je napisao/la:kaj bravo? novo krilo ti lijepo izgleda pa veliš bravo? svašta....
rekao je bravo Mclaren pošto se pokazuje nekakav napredak i da se nešto radi!

Čovjek ima pravo na svoje mišljenje, a ti svoja ovakva zadrži za sebe!
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Prednje krilo je u sustini skoro isto kao i proslo.Samo su dodata ta dva polu-krilca,po jedan sa svake strane("ostaci double wing-a" iz prosle sezone).Ostalo je ostalo isto..Dvije su verzije difuzora.Jedna sa centralnim dijelom(uzim) i po dvije manje pregrade sa dvije strane,a druga je sa sirim centralnim dijelom i po jednom pregradom sa dvije strane.Centralni dio je identican kod obe verzije sa tim prorezom koji pravi dodatni prolaz za zrak..
Radi se nesto u Woking-u...!!!
Zadnja izmjena: nikolaa, dana/u 17 tra 2009, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA FERRARI!!!
QFlash
Navijam za: McLaren Mercedes

Post Postao/la QFlash »

sunseeker je napisao/la:kaj bravo? novo krilo ti lijepo izgleda pa veliš bravo? svašta....
Sunčice - bravo je za prvo misto na prvom slobodnom treningu.Aj kani se nabijanja postova djetinjastim komentarima.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Hamilton kaže da ga ne zanimaju ova politička događanje vezana uz McLaren i FIA-u, potpuno je koncentriran na utrku.
Dennisova odluka o povlačenju iz F1 ga je iznenadila.

http://f1racing.com.hr/index.php?option ... je-vijesti" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Domo

Post Postao/la Domo »

složili su čist drugi bolid!
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Prednje krilo opticki puno ljepse, funkcionalno vidjecemo za sad sa zadnjim dufuzorom se pokazalo da je bolje, maksimalno Q3, podijum tesko ali je moguce. Sve u svemu OGROMAN pomak na bolje.
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FELIPE MASSA
Kontakt:

Post Postao/la edo »

Mclaren je po meni brzi od ferrarija... =D>
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

McLarem je napisao/la:Prednje krilo opticki puno ljepse, funkcionalno vidjecemo za sad sa zadnjim dufuzorom se pokazalo da je bolje, maksimalno Q3, podijum tesko ali je moguce. Sve u svemu OGROMAN pomak na bolje.

Ako bude kiše, veća je vjerojatnost za podij. Ja mislim da se već sad vidi da je to krilo funkionalno jako dobro.
Prvenstveno to govorim zbog 1. i 4. mjesta na prvom treningu, ali i Hamilton i Kovalainen su izjavili da je bolid
stabilniji i da se osjeća više downforce-a na prednjem djelu.
Evo link: http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 1949.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Pavka
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonso

Post Postao/la Pavka »

I po meni isto, a i od Renaulta, trenutno.
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Vidje cemo sta ce biti sutra na kvalama, nadam se da smo bar neke probleme rijesili (da nemoramo lagati sudijama vise), ili je to samo dasak nade pred konacno iskljucenje. Sve u svemu videce mo za sutra i za kraj mjeseca sta ce biti sa nama, za sad obecavaju da mogu bolje.
slika
Odgovori