Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
-Bobi-
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fer Play

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la -Bobi- »

130R je napisao/la:
tomidix je napisao/la:Ja bih rado pohvalio i Vettela koji je u svim rundama radi problema s bolidom morao koristiti samo 1 izlazak... Znaci da je covjek stvarno bio skoncentriran na ono sto radi... Svaka cast sebastiane iako te falim u krivoj temi... Volio bi da Alonso bude na postolju ali nekako sam jako jako skeptican... Nadam se nekom Alonsu u boksu u 10. i safety autiču u 11. krugu... pa da se onda veselimo malo kao u singapore-u... :D
GO NANDO!!!
GO RENAULT!!!
Srečom Piquet je uvjek spreman za pomoč, ionako neće stič do bodova pa kad Alonso izađe nacilja zid i pobjeda je tu, samo mora izdržati tih 10 krugova. :biggrin:
potpis :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
p.s zaboravio si130R, piquet nakon zida mora ostat u bolid "onesvescen" kako bi 100% izasao sigurnosni auto
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la jaki »

elf je napisao/la:
jaki je napisao/la:Alonso je odvezao jako dobro, ali uz korekciju goriva to je tek 6 vrijeme. Dakle ako baš hoćete nekog isticati za maestralnu vožnju onda je to Trulli.

ovo je prilicno navijacki post... zavidnicki... zajedajuci...
Ja za Trullija nikad nisam navijao, niti ću navijati. Ne znam zašto misliš da sa na nečemu zavidan. Kimi ukoliko dobro izvede start i zadrži nekako Hamiltona iza sebe ima puno veće šanse u utrci nego Alonso.
Ja sigurno ne želim umanjiti Renaultov napredak i Alonsovu vožnju, već samo želim istaknuti da su neki vozači odvezli bolje kvalifikacije pa čak i ako oni sami nisu zadovoljni ishodom(Naravno da Trulli nije zadovoljan pozicijom, ali je njegov krug uzevši u obzir mase bolida puno bolji od Fernandovog, i to je činjenica).
Ja znam da si kao navijač Fernanda opčinjen njegovim likom i djelom, ali ne moraš moj komentar doživljavati kao provokaciju jer sam samo iznosio činjenice od kojih se, koliko god netko to želio, ne može pobjeći.
Mislim da je i laiku jasno da će se Fernando sutra boriti isključivo s Kimijem i Hamiltonom za ostatke.
P.S. Kamo sreće za gore spomenutu trojku da netko od 6 bržih bolida odustane
-Bobi-

Post Postao/la -Bobi- »

Vise benzina stane u moj ZIPPO nego u Alonsov bolid u Kini :biggrin: :biggrin: :biggrin:
-Bobi-

Post Postao/la -Bobi- »

Jeftini trikovi,
Startegija bez benzina, alonsu je mozda donjela 2 mjesto na startu, ali cjelokupno je ispalo da je to jeftina prica...
Takve stvari su odlika nesposobnih ljudi, da pokazu da su neki faktor u prici...
Jeftini trikovi !
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

alonsa je koštalo samo 1 izljetanje iza kovalainena,završio bi na kraju 5,6,stvarno ima peh hamilton se 5 puta izvrti,glock 2 3 puta i opet imaju više sreće.
al najveći krivac alonsu je nevjerovatna odluka da se vozi 8 krugova na startu iza SC.sramota,gledatelji uz stazu su rekli šta misle o tome.
...put u raj nije posut ružama...
elf
Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
Navijam za: Lotus F1 team

Post Postao/la elf »

-Bobi- je napisao/la:Jeftini trikovi,
Startegija bez benzina, alonsu je mozda donjela 2 mjesto na startu, ali cjelokupno je ispalo da je to jeftina prica...
Takve stvari su odlika nesposobnih ljudi, da pokazu da su neki faktor u prici...
Jeftini trikovi !

mozes ti da pricas sta hoces... taktika nije valjala jer su krenuli pod sigurnosnim automobilom ali svakako smo vidjeli drugaciji bolid u odnosu na prethodne dvije utrke... recimo Sutil je u jednom trenutku bio 6 ali je do tog mjesta dosao spletom okolnosti dok je Alonso hajde da kazemo s zadnje pozicije dosao do bodova... ali eto greska ga puno kostala...
slika
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Pokazao je da zna, da nije zaboravio vozit, bez obzira sto vozi u slabom Renaultu
slika
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: sve i nikog

Post Postao/la 130R »

Alonsovu utrku je najviše uništio SC, šteta, mislim da bi bilo zanimljivo gledati ga među prvima.
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
filipalonso
Navijam za: Fernando Alonso Renault

Post Postao/la filipalonso »

alonso je car
1.da
2.ne
zanimljivo da je prošle godine imao ponudu honde pa da je tamo otišao sada bi vozio za brawn
don_vicenzo
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Renault_Alonso
Kontakt:

Post Postao/la don_vicenzo »

najsmisnije je bilo voze se iza safetya, sve dok alonso nije otisa u boks, onda je bice charlie reka aha,alonso je u boksu sad mozemo pocet utrku i nakon sta je alo bija u boksu utrka je pocela..... :D :D :D ,a bas san bija reka evo sad ce alonso u boks i utrka ce pocet.... :D
RENAULT F1 EQUIPE
Dennis lover
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Dennis lover »

Chuck Norris je napisao/la:alonsa je koštalo samo 1 izljetanje iza kovalainena,završio bi na kraju 5,6,stvarno ima peh hamilton se 5 puta izvrti,glock 2 3 puta i opet imaju više sreće.
al najveći krivac alonsu je nevjerovatna odluka da se vozi 8 krugova na startu iza SC.sramota,gledatelji uz stazu su rekli šta misle o tome.
Cekaj sreca. Pa ko mu je kriv sta se izvrtio pred pravcem gdje voze 200 na sat....
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Dennis lover je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:alonsa je koštalo samo 1 izljetanje iza kovalainena,završio bi na kraju 5,6,stvarno ima peh hamilton se 5 puta izvrti,glock 2 3 puta i opet imaju više sreće.
Cekaj sreca. Pa ko mu je kriv sta se izvrtio pred pravcem gdje voze 200 na sat....
Pročitaj malo bolje moj post
...put u raj nije posut ružama...
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

A gledajte ljudi, znam da je poprilično bez efekta pisati o ovakvim stvarima nakon utrke, ali se ovakva taktika bez obira na kišu mogla pokazati OK.
Da SC nije išao toliko krugova, već da je utrka počela nakon 2 kruga recimo, Alonso bi imao par krugova em da stvori neku prednost, em da se cijeli poredak malo razvuče. Ne znam da li su ga prije vremena zvali u box, ali da je imao tih 7 krugova recimo "prave" utrke mislim da bi bilo dovoljno da se nakon tankanja vrati blizu ili u top10?
Najbolje sve opisuje ustvari i Alonsova izjava:
"Sve što je moglo krenuti loše, krenulo je loše"

NE treba zaboraviti da su oni postavili na bolid nove dijelove, odvezli čak 3 kruga s njima i nisu imali pojma kako će bolid reagirati niti po suhom a još manje po kiši, imali solidnu formu - u pojedinim krugovima je Alonso vrtio odlično. Ne mogu izbaciti iz glave pitanje koliko bi bili bolji da su imali cijeli petak za podešavanje bolida.
Ovo više nekako gledam kao veliki test novih komponenti.
A da je imao nesreće - imao je.
I da je pogriješio - pogriješio je, da se nije izvrtio tko zna kako bi završilo.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
cro_blue
Navijam za: Renault
Kontakt:

Post Postao/la cro_blue »

Dobro! Alonso se išao kockati s onakvom taktikom i izgubio. Na kraju krajeva, tako kocka i funkcionira. Ne znači da ako drugi put ne bude riskirao da neće i profitirati. Jedina mu je pogreška ono okretanje na stazi. Da nije bilo toga, realan plasman bi bio 5. ili 6. mjesto. I ovako, veseli me dobra forma automobila. U Bahrainu očekujem borbu za postolje!
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

p@rtibrejker je napisao/la:A gledajte ljudi, znam da je poprilično bez efekta pisati o ovakvim stvarima nakon utrke, ali se ovakva taktika bez obira na kišu mogla pokazati OK.
Da SC nije išao toliko krugova, već da je utrka počela nakon 2 kruga recimo, Alonso bi imao par krugova em da stvori neku prednost, em da se cijeli poredak malo razvuče. Ne znam da li su ga prije vremena zvali u box, ali da je imao tih 7 krugova recimo "prave" utrke mislim da bi bilo dovoljno da se nakon tankanja vrati blizu ili u top10?
Najbolje sve opisuje ustvari i Alonsova izjava:
"Sve što je moglo krenuti loše, krenulo je loše"

NE treba zaboraviti da su oni postavili na bolid nove dijelove, odvezli čak 3 kruga s njima i nisu imali pojma kako će bolid reagirati niti po suhom a još manje po kiši, imali solidnu formu - u pojedinim krugovima je Alonso vrtio odlično. Ne mogu izbaciti iz glave pitanje koliko bi bili bolji da su imali cijeli petak za podešavanje bolida.
Ovo više nekako gledam kao veliki test novih komponenti.
A da je imao nesreće - imao je.
I da je pogriješio - pogriješio je, da se nije izvrtio tko zna kako bi završilo.
Slažem se s tobom. Bilo je neplaniranih događaja na stazi i to je poremetilo planove tima. Slična situacija kao i na prošloj utrci kada je Kimi prešao na kišne gume. Da je bilo više sreće, bilo bi super, a ovako je ispalo loše.
Pavka
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonso

Post Postao/la Pavka »

Već je pomalo simptomatično da negativne stvari o Nandu pišu ljudi koji favoriziraju MCM, ili Hamija, dok su drugi više manje objektivni u ocjeni njegovih vožnji! A što se današnje vožnje tiče, sve je krenulo lošekad je pala kiša,pa je otpala taktika brzog stinta SS gumama, što bi se još dalo ispraviti (djelomično) da mu se nije dogodio peh da je SC otišao sa staze 1 krug poslije njegovog ulaska u box, uglavnom, smatram da je napredak u odnosu na MAleziju očit, Alonso je bolji, R29 je bolji, jedino Nelsinho malo šteka...
Thunder
Navijam za: alonso

Post Postao/la Thunder »

Meni je Nelson apsolutno veliko razočarenje i nikada neće napraviti nešto u F1.
Alonso radi čuda sa slabim renaultom i osvaja bodove iako su u donjem dijelu kvalitete bolida. Majstor je majstor...
Iskreno nevidim neki veliki pomak renaulta niti ove sezone...
Nažalost...
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Alonsito je odlicno vozio izuzev one jedne pogreske.Dao je sve od sebe,ali fortuna nije bila na njegovoj strani i taktiku je promasio..
Vidi se da je profesionalac i ima zelje da se popravi R29 i da krene pobjedjivati.
Piquet Jr. je totalno los.Ja nzm sto ne ubace onog Grosjeana..jedino ako je jos losiji od ovoga.Mada tu rade sigurno i pare i tatica Nelson Piquet..Ne bi Briatore ovo dugo trpio...
FORZA FERRARI!!!
elf
Navijam za: Lotus F1 team

Post Postao/la elf »

nikolaa je napisao/la: Piquet Jr. je totalno los.Ja nzm sto ne ubace onog Grosjeana..jedino ako je jos losiji od ovoga.Mada tu rade sigurno i pare i tatica Nelson Piquet..Ne bi Briatore ovo dugo trpio...

pa ocigledno je da ima svog andjela cuvara u Renault F1 team-u... i ne bi rekao da je flavio u toj ulozi... hajde uzmimo u obzirda piqe nije imao poboljsanu verziju R29...
slika
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Kad vec govorite da je taktika loša, morate prvo uzet u obzir da je ona bila planirana za SUHU utrku.
I da je bila suha onda bi to bila sasvim druga priča , jer nebi bilo SC-a, krenuo bi sa SS gumama gdje bi imao priliku da u tih par krugova dok one funkcioniraju, i sa laganim bolidom napravi prednost,
a buduci da je bila kiša i taj Sc koji je predugo bio na stazi mislim da je glupo govorit o tome jel taktika dobra ili nije.
Da, pokazala se kao loša zbog uvijeta koji su bili na stazi, ali da je ekipa iz RC pustila utrku nekih 4 kruga ranije sto je i mogla, jer se nije nista promijenilo na stazi od kad su krenuli u krug za zagrijavanje , onda bi to bila druga prica jer nebi morao cekat na izlazu iz boksa da prođu svi vozaci pa da se tek onda priključi na stazu.
Michael is faster than you!!
maminho_
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso-Renault

Post Postao/la maminho_ »

kisa i start pod sc su unistile taktiku,a smim time i utrku fernandu
Nives_esdm
Ja sam: Vozačica

Post Postao/la Nives_esdm »

ovo nema izravne veze sa samom utrkom ali s Alonsom itekako ima...još na vn Australije se počelo šuškati da je Raquel (njegova supruga) trudna...ima li tko možda sviježe informacije?

http://www.hola.com/famosos/2009/04/06/raquel-rosario/" onclick="window.open(this.href);return false;
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Alonso je sam izjavio:
"Mi smo mislili da će sigurnosni automobil na stazi biti kroz 10 ili 15 krugova, no na kraju smo u boks otišli kada se sigurnosni automobil povukao i našli se na začelju poretka."
Znaci otisli su u boks jer su smatrali da ce morati cim se on makne... Pa bolje onda odmah otic jer ako jos netko dotad ode onda si ispred njega... Da su znali da ce se maknuti Alonso bi ostao na stazi 2 kruga manje od Vettela... i sigurno bi zavrsio u vrhu... Znaci nije kriva mala kolicina goriva nego jedna kriva odluka donesena u krivom trenutku... Da su o tome pricali 20 sec kasnije bila bi uspjesnija trka...
"Danas nismo imali sreće i mislim da je ovo jedan od onih dana kada u pogrešnom trenutku donesete pogrešnu odluku i onda se sve okrene protiv vas,"
Veseli da je on sam zadovoljan poboljsanjima na bolidu... :)
"Ovo je razočaravajući kraj vikenda tijekom kojeg smo pokazali veliki potencijal. Momčad je napravila sjajan posao unaprijedivši bolid koji je bio vrlo konkurentan, posebno jučer na kvalifikacijama."
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

Kratki interview sa Alonsom pred početak utrke... ;)

slika slika
Pavka
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonso

Post Postao/la Pavka »

Hvala ti, keexx, sad sam napokon saznao čemu ona zaj... na bolidu kad pobijedi! Nadam se da ćemo i ove sezone vidjet pokoje takvo slavlje...
Odgovori