Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la Scuderia »

Whitmarsh potvrdio da je FIA-i poslao pismo isprike
KLIK
slika
Rain

Post Postao/la Rain »

Da sam na mjestu Ron Dennisa, nikad ne bih dopustio jednom Anthony Hamiltonu takve gluposti, prije bih sterao u materinu i Lewisa i njegovog oca i Maxa i cijelu FIA-u i povukao se iz cijelog tog cirkusa.

Sve to gadno smrdi na nekakvu namještaljku, Lewis je slagao, nakon toga sve prebacuje na McLaren, zove Maxa, FIA organizira konferenciju na kojoj se Lewis ispričava, Anthony prijeti odlaskom, Anthony zove Maxa i zahtjeva Dennisovo odstupanje....definitivno nisu čista posla.

Whitmarsh bi trebao na saslušanju biti potpuno otvoren i optužiti Lewisa, dati mu otkaz i tražiti doživotno izgon iz F1, i oprati McLaren od cijele te stvari, jer kad pošteno pogledaš, sve je to Lewisova brljotina.

Usput McLaren nije samo formula 1, ima tu još toga:
# McLaren Racing, the company behind the Vodafone McLaren Mercedes Formula One constructor
# McLaren Automotive, the company which has produced small volumes of the McLaren F1 road car and currently, in conjunction with Mercedes-Benz, makes the SLR (will become an independent company in late 2009)
# McLaren Electronic Systems, which develops and manufactures automotive control systems and components for motorsports, including systems for Team McLaren
# McLaren Marketing, primarily serving the marketing and media requirements of McLaren Racing
# Absolute Taste, caterer to Team McLaren and corporate clients.
# Lydden Circuit, which manages a racetrack of the same name near Dover in Kent.
# McLaren Applied Technologies, which develops commercial applications for the Group's technologies and provides an internal resource for facilities and expertise
Pitanje je u kakvim su međuodnosima sve te kompanije i kakva im je vlasnička struktura, a usput, na vrhu piramide je još uvijek Dennis. McLaren može živjeti i kao high tech kompanija koja nema veze s formulom 1.
Zadnja izmjena: Rain, dana/u 24 tra 2009, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
McLarem
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

Ma ti im je i najbolje rijesenje jar ako ce ih svako zajeb..... u F1 bolje da i nebudu tu
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Sami sebi su ovo skuvali svojim potezima.U tako kratko vrijeme dva puta biti na suđenju nikako nije dobar znak.
Mclaren bi trebalo diskvalifikovati sa par trka, a ne iz čitave sezone.
slika
Rain

Post Postao/la Rain »

Walter je napisao/la:Sami sebi su ovo skuvali svojim potezima.U tako kratko vrijeme dva puta biti na suđenju nikako nije dobar znak.
Mclaren bi trebalo diskvalifikovati sa par trka, a ne iz čitave sezone.

Da nije to, bilo bi nešto drugo, FIA, odnosno Max, čekaju i najmanji povod da se bace na McLaren. Ako baš ništa ne bi bilo, onda bi Ferrariju tajno isplatili 20% bonusa od tv prava. Ne bi bilo prvi put ;) .
Dennis lover
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Dennis lover »

jaki je napisao/la: Krivo, kod Schumachera telemetrija nije pokazivala da je namjerno parkirao, zato su se premišljali cca 7 sati. Odluka je donesena jer mu nisu vjerovali, a ne zato što su imali dokaze. To što mu nisu vjerovali ne znači da je lagao.
Ista stvar sa nama kad su nam sudili bez dokaza da smo koristili inf.
S obzirom na kriterije kazni svaka zabrana trke ili kazne prkeo 10 mil. je previse.
Ali ockeujem onu kaznu koju je Bernie naveo. Nece ono sadisticko ništa propustit kaznu da nam zada.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Dennis lover je napisao/la:
jaki je napisao/la: Krivo, kod Schumachera telemetrija nije pokazivala da je namjerno parkirao, zato su se premišljali cca 7 sati. Odluka je donesena jer mu nisu vjerovali, a ne zato što su imali dokaze. To što mu nisu vjerovali ne znači da je lagao.
Ista stvar sa nama kad su nam sudili bez dokaza da smo koristili inf.
S obzirom na kriterije kazni svaka zabrana trke ili kazne prkeo 10 mil. je previse.
Ali ockeujem onu kaznu koju je Bernie naveo. Nece ono sadisticko ništa propustit kaznu da nam zada.
A jeli dokaz Alonsovo priznanje da su isprobavali Ferrarijeve postavke u simulatoru i plin u gumama? Jeli dokaz priznanje McLarena i isprika? Naravno da nije.

Ma ovo sve oko McLarena je "tresla se gora, rodio se miš". McLaren u F1 donosi Berniju velike novce, tako da nije ni on lud da reže granu na kojoj sjedi. Naravno da će svom psiću Maxu dopustiti malo da se poigra s Dennisovim emocijama, ali neće to biti ništa što će uzdrmati McLarenov opstanak u F1. McLaren jeste napravio veliku glupost. U F1 nema nevinih. Svi lažu, petljaju i obmanjuju, ali niko ovako naivno i glupo ko McLaren.
I nemojte umanjivati Lewisovu krivicu u svemu ovome. Bez obzira što je lagao po nalogu Ryana, lagao je. Da mu je Ryan rekao da uzme nož i zakolje Whitinga, ko bi bio kriv? Mislim da je ovdje najveći krivac upravo Ron Dennis zbog svog previše zaštitničkog stava prema Lewisu, pa je ovaj stekao status da nikad u momčadi ne mora snositi odgovornost za sranje koje napravi. U momčadi možda ne mora, ali pred federacijom u kojoj nastupa itekako ima odgovornost kao i svaki drugi vozač.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Opet Heikki nije uspio u Q3. :( rosberg 33.166, Heikki 33.242...
Lewis je odvozil isto vrijeme kao u Q1 i bilo je dovoljno za top 10. =D>
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Moze se raci da sam zadovoljan, HAmilton odradio posao kako treba, Hejki podbacio (kao i obicno), sve u svemu solidno kad se gleda u globalu.
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
Rain

Post Postao/la Rain »

One and only je napisao/la: A jeli dokaz Alonsovo priznanje da su isprobavali Ferrarijeve postavke u simulatoru i plin u gumama? Jeli dokaz priznanje McLarena i isprika? Naravno da nije.

Naravno da nije, Alonso je tada bio u poprilično nezavidnom položaju u McLarenu, posvađao se s momčadi, posvađao se s Lewisom, posvađao se i ucjenjivao Dennisa, i pitanje je koliko mu se može vjerovati.

Uostalom, ispravi me ako sam u krivu, na prva dva saslušanja oko cijele te priče Alonso nema pojma o Ferrarijevim postavkama, simulatoru, plinu itd....a onda kad se zakuhalo, i kad se Dennis nije dao ucjenjivati, odjednom Alonso iskopa nekakve mailove koji su kao dokaz nečega.

Kako god okreneš Alonso je lagao, ili kad je tvrdio da ništa ne zna i da nisu korišteni nikakvi Ferrarijevi podaci, ili kad tvrdi da je isprobavao Ferrarijeve postavke. A na kraju je prošao lišo, možda bio i nagrađen za svoju ulogu u cijelom tom linču!

Uostalom kad predsjednik federacije u SS uniformi dere kurve odjevene kao logorašice konc kampa, onda je svaka daljnja priča o ugledu sporta besmislena. Lik je evidentno bolestan, na poziciji je i okomio se na McLaren. Činjenice, argumenti i konkretni dokazi su onda nebitni.
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Ljudi hajd da se okrenemo sutrasnjoj trci, ovo su ionako zadnji dani McLarena u F1, tako da ih porosimo dostojanstveno (rekao 100000 puta laganje nije opravdano ali nije za progon tima koji je izgradio F1 istoriju).
PS da sutra uzmu oba vozaca bodove i bicemo na konju.
slika
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: sve i nikog

Post Postao/la 130R »

Vidi se poboljšanje bolida u odnosu na prethodne utrke, pogotovo kod Lewisa. Dobro je da imamo što više izjednačenih timova.
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

vidim ovdje neki imaju neopravdan strah od izbacivanja mclarena, to se neće dogoditi. eventualno koja utrka kazne i to je to, po novčaniku se računa....

ono čemu treba zapljeskati mclarenovcima jest izvrstan povratak u formu, zbilja za skinuti kapu kako su unaprijedili bolid. bez obzira štoo je bilo od samog početka evidentno da bolid ima potencijala, posao koji su u tako kretkom vremenu napravili jest impresivan.

već nakon konačne odluke o legalnosti difuzora sam rekao da mclaren i renault imaju najbolje preduvjete za korak naprijed, to se i ostvarilo s time da je mclaren fundamentalno ipak bolji bolid i perspektiva daljnjeg razvoja je itekako pozitivna.

nevjerojatno je kako je razvoj u f1 dramatičan i neprekidan, to naravno možemo zahvaliti novim pravilima jer bolidi imaju iznimno puno prostora za napredak, ali bez obzira nevjerojatno je kako su promjene brze.

ovo će definitivno biti jedna od sezona sa najviše različitih pobjednika. toyota ima priliku već sutra, mclaren je na najboljem putu, ferrari će sigurno uzeti bar jednu utrku, a renault sa alonsom je uvijek kandidat.

koliko je to onda, već 5-6 različitih pobjednika, fantastično!!!

s time da sam potpuno zaboravio na bmw......
prekro

Post Postao/la prekro »

Rain je napisao/la:Uostalom kad predsjednik federacije u SS uniformi dere kurve odjevene kao logorašice konc kampa, onda je svaka daljnja priča o ugledu sporta besmislena.
amen na ovo!

frajer nakon takve boleštine ostane na poziciji i onda on treba nekog optuživat za laganje, nemoralnost itd.? to je smiješno do bola

ok, lagali su, odma su sami poduzeli neke mjere, ispričali se...nema smisla zabranjivat im utrkivanje. neka normalna novčana kazna i to je to
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Ljudi zar vi nevidite u cemu je openta svega tog???
Ako McLaren dobije novcanu kaznu od 35 mil , i dvije utrke, to je koliko je meni poznato 135 mil.. i dvije utrke, neki sponzori tacnije VODOFON se je zalio i preti sa tim da ce napustiti F1, i da se to desi recimo Ferariom (fanovi nemoje te se ljutiti samo primjer)i napusti ih marlboro, jedan od vodecih sponzora, ne treba im veca kazna bankrotirace sami ne traba ih niko otjerati, tako se radi u svetu, na fin nacin kad nekog hocete da unistite (McLaren) a da pri tom niste vi taj krivac (Max) koji unistava F1 vec sami (McLaren) ste se unistili.
slika
~IsR~Lux
Početnik
Početnik
Navijam za: V8

Post Postao/la ~IsR~Lux »

prekro je napisao/la:
Rain je napisao/la:Uostalom kad predsjednik federacije u SS uniformi dere kurve odjevene kao logorašice konc kampa, onda je svaka daljnja priča o ugledu sporta besmislena.
amen na ovo!

frajer nakon takve boleštine ostane na poziciji i onda on treba nekog optuživat za laganje, nemoralnost itd.? to je smiješno do bola

ok, lagali su, odma su sami poduzeli neke mjere, ispričali se...nema smisla zabranjivat im utrkivanje. neka normalna novčana kazna i to je to
e nebi išlo tak,pa kaj je vama došlo.formula 1 je ugledni sport,a ne ulična košarka di se laganje sudi kak se kome sprdne.mclaren je mogao za ta dva boda više osvojit prvenstvo(ajmo tako reći),znači 2 boda puno znače u f1 tj. svaki bod je jako vrijedan.mislim da se mclaren nebi trebao kazniti izbacivanjem iz prvenstva ali ne opet niti malom novčanom kaznom,nego nekom novčanom kaznom koja tom slučaju priliči.mogu tako svi lagat,pa se ispričavat
Rain

Post Postao/la Rain »

McLarem je napisao/la:Ljudi hajd da se okrenemo sutrasnjoj trci, ovo su ionako zadnji dani McLarena u F1, tako da ih porosimo dostojanstveno (rekao 100000 puta laganje nije opravdano ali nije za progon tima koji je izgradio F1 istoriju).
PS da sutra uzmu oba vozaca bodove i bicemo na konju.

Teško mi se nekako uživiti u samo natjecanje dok McLaren ovako visi ni na nebu ni na zemlji. Previše puta sam se do sada radovao, da bi sve na kraju završilo naopako.

SFM je napisao/la: e nebi išlo tak,pa kaj je vama došlo.formula 1 je ugledni sport,a ne ulična košarka di se laganje sudi kak se kome sprdne.mclaren je mogao za ta dva boda više osvojit prvenstvo(ajmo tako reći),znači 2 boda puno znače u f1 tj. svaki bod je jako vrijedan.mislim da se mclaren nebi trebao kazniti izbacivanjem iz prvenstva ali ne opet niti malom novčanom kaznom,nego nekom novčanom kaznom koja tom slučaju priliči.mogu tako svi lagat,pa se ispričavat
Formula 1 niti je ugledna, niti je sport, u zadnjih nekoliko godina pretvorila se u najobičniji cirkus, a klaunovi ga predvode. I svi lažu, samo se tome ne pridaje takva pažnja, nego se sve to trpalo pod natjecateljski duh. Što je npr. pomična podnica nego izvrtanje pravila i defacto prijevara? A preko toga se elegantno prešlo.

Drugo...kad se podvuče crta ostaje činjenica da je Trulli izletio, da ga je Lewis prešao u skladu s pravilima i da McLarenu taj jedan bod pripada. Smiješno je što momčad ne zna što u takvoj situaciji raditi, što im direktor utrke ne odgovara i što se sve uopće raspleće na takav način. Ne zaboravi lani Belgiju, kada je Whiting čak i potvrdio da je sve ok, opet je McLaren izvukao deblji kraj.

Nakon svega momčad je totalno paranoična i dezorjentirana, pa se čine i početničke greške. Koje Max iskorištava do krajnje granice. Da naudi McLarenu.

To sve skupa nema apsolutno nikakve veze sa sportom.
Zadnja izmjena: gringo73, dana/u 25 tra 2009, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: postovi u nizu
~IsR~Lux
Početnik
Početnik

@Rain

to što ti misliš da f1 nije sport,u to tvoje mišljenje se neću mješati...

ali...ovo šta govoriš lani u vezi mclarena u belgiji i u vezi lewisa i kimija,mislim da je ta odluka čisto ok zato što su to suci koji dobro pogledaju snimke i znaju pravila.i to mi jako smeta što neki ljudi misle da su suci ili neki ljudi vodeći u f1 za neki određeni tim,pa da taj tim ima dosta sreće s tim svim suđenjem ...pravila ionako nisu pisana za vrijeme te utrke nego davno,davno prije,tako da 'varanja' nemože biti.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

SFM je napisao/la:@Rain

to što ti misliš da f1 nije sport,u to tvoje mišljenje se neću mješati...

ali...ovo šta govoriš lani u vezi mclarena u belgiji i u vezi lewisa i kimija,mislim da je ta odluka čisto ok zato što su to suci koji dobro pogledaju snimke i znaju pravila.i to mi jako smeta što neki ljudi misle da su suci ili neki ljudi vodeći u f1 za neki određeni tim,pa da taj tim ima dosta sreće s tim svim suđenjem ...pravila ionako nisu pisana za vrijeme te utrke nego davno,davno prije,tako da 'varanja' nemože biti.

Nisam siguran kolko suci znaju pravila, ali u jedno sam siguran! Jednom od te trojice sudaca ovo je bio 3. GP u životu. Siguran sam i u to da su iz McLarena zvali Charliea Whitninga i on im je 2 puta potvrdno odgovorio da je sve po pravilima, ali se na kraju ispostavilo da nije. Što se tiče one da
su pravila pisana odavno prije nebih se složio. Pravilo je tada glasilo da ako vozač nad nekim drugim vozačem stekne nedopuštenu prednost, treba mu
natrag prepustiti mjesto. Nigdje se nije spominjalo da se nesmije pretjecati sve do prvog zavoja poslije prepuštanja pozicije.
A štose tiče one jeli ili nije F1 sport imam za reći jednu stvar. Sam Alonso je 2006. izjavio da F1 za njega više nije sport, jer su ga kaznili
za blokiranje Masse u kvalama.
slika
~IsR~Lux
Početnik
Početnik

to što je alonso izjavio 2006. mislim da on nije tako mislio.morate shvatiti da su i f1 vozači ljudi ko i svaki od nas i dok im prekipi da kažu stvari koje možda ne misle,te ih nemožete držati za riječ stalno...jer da alonsu f1 nevalja i ima loše mišljenje o njoj,on bi već odavno otišao u neku drugu klasu utrkivanja gdje bi isto bio dobro plaćen itd...
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Kad je Alonso to izjavio imao je svo pravo biti ljut na kaznu jer pogledajte video
http://www.youtube.com/watch?v=74il02wkvMI" onclick="window.open(this.href);return false;
nema govora o nikakvom blokiranju vozio je istom brzinom kao i masa ( zadnje sekunde kvala su bile )
i masa je imao dovoljan razmak da ga ne ometa , jedva se alonso vidi u daljini
Michael is faster than you!!
Rain

Post Postao/la Rain »

Čitam na F1Live.com
According to rumours, the most likely punishments are either a 30 point reduction or race bans.
Dakle definitivno upropaštena sezona, najbolje da se odmah bacimo na razvijanje bolida za 2010 jer od ove sezone ništa usprkos zbilja fantastičnom poslu obavljenom u zadnji čas.
lux007
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la lux007 »

forma mclarena je u usponu.
vidit ćemo u barceloni
tamo počinje nova sezona f1
svi rade nove bolide
THERE IS ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE CRISTIANO
ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE RONALDO
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Blaga kazna za McLaren ipak moguća!!
LINK

It is all up to McLaren now. If they go into the meeting contrite and hold their hands up then they could get off.

But if they go to Paris trying to defend themselves like they did over Ferrari-gate it will not be good for them.
slika
McLaren Mercedes
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la McLaren Mercedes »

ne mogu vjerovati da je stric ron otišao iz f1 (navodno biti šev u projektu p11), ali da mclaren moraa trpiti onog arogantnog lažljivog beskičmenjaka u timu i da im ondonosi toliko novca da im koristi više od denisa ne mogu vjerovat.... SRAMOTA za tim i navijače
Jedan jedini i neponovljivi Vodafone McLaren Mercedes MP4-22
Odgovori