Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: FERRARI

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la nikolaa »

Ferrari puca po FIA-i,a FIA sigurno nece ostati ni najmanje duzna pa ce tokom sezone na razne nacine udarati po Ferrari-ju..FIA izgleda,ne moze da se ne zamjeri jednom od vodecih timova u F1..

http://www.autosport.com/news/report.php/id/74969
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... je-vijesti
FORZA FERRARI!!!
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Izgleda da je sad Ferrari na redu...
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

unistise ovaj sport i FIA i mosley, sa ovim novim pravilima, cuj ograniceni budzet, e da mi je uzivo srest onog mosleya sto bi ga stocem odvalio :evil:
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Nadam se da je Ferrari napokon napravio dobar posao s bolidom.
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 4433.shtml
Zadnja izmjena: jaki, dana/u 03 svi 2009, 01:44, ukupno mijenjano 1 put.
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

To je kad sport kroje multi miljarderi oni su se para nabrali i sad izmišljuj gluposti tako da bi bilo zanimljivo,a krše prvo pravilo koje je bilo zasnovano kad se krojilo natijecanje formule 1 a to je najmodernija tehnoligija u automobilima i bez previše pravila.
Ali kad hrp delika sjedne za isti stol ona dobijemo ovo što sad imamo automobili izgledajo ko vešmašine a brzina im je jednaka onima koje možemo kupiti u autosalonima takvu f1 nikad osnivatori nisu zamišljli i sad se okrecu u grobu.
Sve u svemu na korak smo da Ferrari napusti F1 i osnuje svoje natjecanje.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Mislim da ovo nije u redu za jake timove. Sav dosadašnji rad im sa ovim ograničenim budžetom pada u vodu. Ovi čelni ljudi hoće izjednačiti slabije momčadi sa ovim jakima i time ukinuti njihovu dominaciju... Jednostavno, ne hebu ih ni 5%. :roll: :(
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

nikolaa je napisao/la:Ferrari puca po FIA-i,a FIA sigurno nece ostati ni najmanje duzna pa ce tokom sezone na razne nacine udarati po Ferrari-ju..FIA izgleda,ne moze da se ne zamjeri jednom od vodecih timova u F1..

Mislim da tako i treba. Jer ovo sto radi Max i njegov mladi kolega Bernie nema veze s vezom. Govore o nekakvoj stednji, a silne promjene pravila, tjeraju ekipe da trose vise novaca, na unaprijedjenja, itd. :roll:

Neka je Ferrari krenuo u "rat". Nek FiA nesto pokusa, Ferrari moze odustati i osnovati svoje natjecanje, pa bi tek onda netko vidio u kakva se go**a uvalio.
slika
LEWIS HAMILTON McM
Početnik
Početnik
Navijam za: Lewis Hamilton McLaren

Post Postao/la LEWIS HAMILTON McM »

nikolaa je napisao/la:Ferrari puca po FIA-i,a FIA sigurno nece ostati ni najmanje duzna pa ce tokom sezone na razne nacine udarati po Ferrari-ju..FIA izgleda,ne moze da se ne zamjeri jednom od vodecih timova u F1..

neka neka,dosta je mclaren bio na piku FIA-e sad je došo ferrarijev red hahaha
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:

neka neka,dosta je mclaren bio na piku FIA-e sad je došo ferrarijev red hahaha
:-$ ne znam ja ko je prosao bez kazne za laganje.Ja ono ne smatram kaznom.A vi nastavite podjebavati jedino to vam je i ostalo
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Dennis lover

Post Postao/la Dennis lover »

Pa naravno a onda ljudi kazu da FIA nije za******** McLaren zbog Dennisa...
STEFAN BELLOF
Navijam za: Schumachera i MercedesGP

Post Postao/la STEFAN BELLOF »

Evo i mene, novog člana punopravne zajednice!!! :)
Danas sam pročitao članak gdje Bernie kaže kako Formuli 1 fali Beckham. Upravo je Max taj Beckham koji svako malo nešt izmisli. Mislim da je prerano govoriti o budžetima i novim pravilima za 2010. Tek je četvrta utrka za nama, sve će se to srediti tam prije početka iduče sezone. Mislim kako je ovo pokušaj da se uvede još drame u ovu sezonu. Time žele privući medije koji će to prodati, zaintrigirati će se javnost koja voli dramu, nešto novo (divlje)...i to je to. Dobro će zaraditi pa će opet izmisliti nekaj sasvim lijevoga. Čudi me kako je sve to izašlo prije prve euro trke. Zakaj ta pravila i sve to nije objavio na azijskoj turneji? Zato kaj u europi vlada neviđen interes za ovu sezonu. Sve u svemu, nekaj je trulo u državi Danskoj. To je samo moje mišljenje. Ne trebate se složit.
LEWIS HAMILTON McM
Početnik
Početnik

Felipe Massa je napisao/la: :-$ ne znam ja ko je prosao bez kazne za laganje.Ja ono ne smatram kaznom.A vi nastavite podjebavati jedino to vam je i ostalo
za mene je i ovo prestroga kazna,umjesto da vrate poredak australije kakav je bio po završetku utrke i kazne mclarena sa max miljun eura cjelu zbrku su napravili,a kolko se ja sječam ni schumacher nije bio kažnjen za ono kad je stao u monacu tako da ni ovo nije trablo kaznit
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:
Felipe Massa je napisao/la: :-$ ne znam ja ko je prosao bez kazne za laganje.Ja ono ne smatram kaznom.A vi nastavite podjebavati jedino to vam je i ostalo
za mene je i ovo prestroga kazna,umjesto da vrate poredak australije kakav je bio po završetku utrke i kazne mclarena sa max miljun eura cjelu zbrku su napravili,a kolko se ja sječam ni schumacher nije bio kažnjen za ono kad je stao u monacu tako da ni ovo nije trablo kaznit
kako nije bio kaznjen...???U Monte Carlu '06 su ga vratili sa polepositiona na 22 mjesto,na stazi na kojoj je pretjecanje skoro pa nemoguce...
FORZA FERRARI!!!
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

LEWIS HAMILTON McM je napisao/la: ,a kolko se ja sječam ni schumacher nije bio kažnjen za ono kad je stao u monacu tako da ni ovo nije trablo kaznit
:lol: :lol: ajme meni... Sta covjek nece cuti sve ovdje :lol: :lol: . Ma kakvi. Nije bio uopce kaznjen. Samo je sucima trebalo kojih 8-9 sati da odrede kaznu. I kao sto je nikola rekao. Morao je krenuti kao 22. Kako je zavrsio utrku, gdje je pretjecanje ne mogue, to je prica za sebe.
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Dobro je to,nek se FIA sad malo ispuca na ferrariju tj. massi i raikkonenu...
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Ferrari i Mosley pred svađom
Odnosi između Ferrarija s Maxom Mosleyem i Bernijem Ecclestoneom već su duže vrijeme zategnuti, a FIA-ina jučerašnja objava novih pravila za sezonu 2010. trenutno je izazvala iskrenje i britanski The Times nekako se dokopao pisama koje je uvijek elegantni Ferrarijev predsjednik markiz Luca Cordero di Montezemolo osobno potpisao i uputio Mosleyu te ga u njima optužio da uništava sport.

Mosley je najprije nasumično odabrao brojku od 30 milijuna funti kao dostatan proračun za natjecanje u Formuli 1, a nakon konzultacije s F1 momčadima odlučio je da je 40 milijuna funti ipak primjereniji proračun. Konzultacija zapravo nikad nije ni bilo jer su momčadi zajednički odbacile njegov prijedlog i zatražile još vremena, što je Mosley ignorirao. Diktat mu je jučer potvrdio i FIA-in Svjetski motorsportski savjet čija je volja samo na papiru neovisna o njegovoj.

Momčadi koje dobrovoljno pristanu ograničiti svoj proračun imat će više tehničkih sloboda u odnosu na momčadi koje će operirati s neograničenim proračunom te će Formula 1 tako imati dva tehnička pravilnika, što su već oštro kritizirali iz Williamsa i McLarena, a, doznalo se, i iz Ferrarija.

Osim što ga je optužio da uništava sport, di Montezemolo je Mosleyu spočitao i da je pravila uveo bez prethodne i pravovremene najave. Upozorio ga je i da će prvenstvo s dvostrukim tehničkim pravilnikom zbuniti publiku.

"Postoje dvojbe o tome je li potrebno kreirati dvije kategorije momčadi što će neminovno dovesti do situacije u kojoj jedna kategorija ima prednost u odnosu na drugu te će prvenstvo tako od svojih temelja biti nepošteno, a, možda, čak i pristrano," piše di Montezemolo u svom pismu Mosleyu. "Nešto takvo bi na svakoj utrci unijelo konfuziju u razmišljanja publike, što bi ozbiljno umanjilo vrijednost Formule 1."

Zabrinutost Ferrarijevog predsjednika očito ne dira Mosleya. U pisanom odgovoru, Mosley je objasnio da je ovakva reakcija njegova dužnost s obzirom na teške ekonomske prilike.

"Ne možemo samo sjediti i čekati, nadajući se da se ništa neće dogoditi," piše Mosley. "Već smo izgubili jednog proizvođača. Unatoč mojim opetovanim naporima, niti jedan proizvođač još nam se nije obvezao da će ostati u Formuli 1. Mi već znamo da su trenutne razine troškova neodržive za nezavisne momčadi. Ukoliko želimo reducirati rizik od kolapsa svjetskog prvenstva Formule 1, moramo dozvoliti ulazak novih momčadi. Te moramo drastično reducirati troškove."

Talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport je prije nekoliko dana objavio tekst "Ferrari, neprijetelj ti je pred vratima" u kojem je objašnjena priroda narušenih odnosa između Ferrarija s jedne te Mosleya i Ecclestonea s druge strane. Kako stoji u njihovom tekstu, Luca di Montezemolo je i u Bahrienu pokušao nagovoriti Ecclestonea da se odustane od, kako piše, "ideja ludog Mosleya" koji bi Formulu 1 mogli pretvoriti u GP2 natjecanje, no čini se bez uspjeha.
hmmmm, sprema se oluja...
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Schumy.d
Legenda
Legenda

King iCool je napisao/la:Dobro je to,nek se FIA sad malo ispuca na ferrariju tj. massi i raikkonenu...
A šta drugo rade nego to sa svim ovim promjenama od sezone u sezonu??? ;)
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

slika Scuderia Ferrari Marlboro Hi-Res Pictures Bahrain slika

slika
slika

slika

Kod: Označi sve

http://rapidshare.com/files/227838872/Ferrari_F1_Team_Hi-Res_Pictures_Bahrain2009_upload_by_FICHO.rar
slika

Kod: Označi sve

F1-HR.FICHO
slika
>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
STEFAN BELLOF
Navijam za: Schumachera i MercedesGP

Post Postao/la STEFAN BELLOF »

je$#&? slike buraz
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

LEWIS HAMILTON McM
Početnik
Početnik

King iCool je napisao/la:Mosley:F1 može i bez Ferrarija!
ovaj mozli definitvino nije normalan,kolko god nevolim crvene najblaže rečeno,da ferrari istupi iz natjecanja je ko da se iz hnl-a izbaci dinamo ili da iz španjolskog prvenstva izbace barcelonu,to nebi bilo to,zato max mozli imam samo jednu poruku za tebe f*ck off
Schumy.d
Legenda
Legenda

Ako Ferrari ode, mislim da bi još neke velike momčadi napravile isti potez! ;)
hrvatskabloodymary
Početnik
Početnik
Navijam za: Brawn GP
Kontakt:

Post Postao/la hrvatskabloodymary »

Schumy.d je napisao/la:Ako Ferrari ode, mislim da bi još neke velike momčadi napravile isti potez! ;)
Da to bi bia pravi domino efekt :)
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

hrvatskabloodymary je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:Ako Ferrari ode, mislim da bi još neke velike momčadi napravile isti potez! ;)
Da to bi bia pravi domino efekt :)
Nije Mosley tolko glup čovjek da dopusti odlazak Ferrarija iz F1, valjada misli da je to još jedan blef.
Ovaj članak je vjerojatno kasan trač da će Ferrari napusti F1, jer su već prije neki drugi mediji pisali iste stvari.
Uglavnom, OVDJE možete pročitati da će Ferrari ostat u F1!
Zadnja izmjena: Arai, dana/u 02 svi 2009, 16:02, ukupno mijenjano 1 put.
slika
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: sve i nikog

Post Postao/la 130R »

Arai je napisao/la:Nije Mosley tolko glup čovjek da dopusti odlazak Ferrarija iz F1, valjada misli da je to još jedan blef.
Mosleyu ne znači puno ako je Ferrari u F1, ali znači Ecclestoneu jer on dobiva novac od gledanosti, a on će sigurno nagovoriti Mosleya da nešto poduzme ako se Ferrarijeve namjere pokažu ozbiljne.
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
Odgovori