Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Armanini »

Kimi the best je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:
Armanini je napisao/la:yep, true, samo jedan kvar u 2006.. nekako mi u glavi da se stalno kvario, a bit ce da je to od 2005 kada je shumi odustao puno puta, najvise zbog nesreca..
Da to je istina, ali 2005 je Raikkonen bio konkurencija Alonsu i McM je bio bolji bolid
Bolji bolid??? Pouzdanost Renaulta 100 posto, a Raikkonen je samo tri puta odustao zbog mehanickijh problema dok je vodio u trci (Imola, Hockenheim, Nurburgring) i jos samo tri kazne sa plus 10 mesta na gridu zbog promena motora, i jos prve tri trke u sezoni u kojima McM nije bio konkurentan, bar ne u meri u kojoj je bio kasnije.

to i ja kazem :)
rFactor F1 HR server Info
slika
XTRage
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la XTRage »

Armanini je napisao/la:yep, true, samo jedan kvar u 2006.. nekako mi u glavi da se stalno kvario, a bit ce da je to od 2005 kada je shumi odustao puno puta, najvise zbog nesreca..
Da to je istina, ali 2005 je Raikkonen bio konkurencija Alonsu i McM je bio bolji bolid
Po brzini da, i to od pete utrke sezone, nakon cetiri je vec bilo 36-7 za Alonsa, i jos je Kimi ostao bez laganih 25-30 poena zbog nepouzdanosti kasnije tokom sezone...
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica

Post Postao/la Ferrari4ever »

Ne želim se pravit pametna , ali ipak mala prednost Alonsa naspram Kimija , kvarovi ili ne , pa čak i da ne računate naslove , dobre bolidi ili ne Alonso je jači vozač od Kimija ... sorry
... Forza Massa ...
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Kimi the best je napisao/la:
Bolji bolid??? Pouzdanost Renaulta 100 posto, a Raikkonen je samo tri puta odustao zbog mehanickijh problema dok je vodio u trci (Imola, Hockenheim, Nurburgring) i jos samo tri kazne sa plus 10 mesta na gridu zbog promena motora, i jos prve tri trke u sezoni u kojima McM nije bio konkurentan, bar ne u meri u kojoj je bio kasnije.
Montoya 2.utrku završio 4.,Kimi treću utrku završio na 3. mjestu ,De la Rosa 5.mjesto toliko o nekonkuretnom bolidu u prve tri trke,a Kimi cjelu sezonu je na svega 2. utrke odustao a Alonso na jednoj
Nemojte se Kimijevi navijači uzrujavat ja samo iznosim činjenice,ja imam visoko mišljenje o Kimiu i drag mi je vozač
...put u raj nije posut ružama...
XTRage
Početnik
Početnik

Post Postao/la XTRage »

Tri odustajanja je imao Kimi i bezbroj kazni od 10 mjesta zbog motora + slab bolid u prve cetiri utrke...
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Raikkonen je odustao tri puta , to sto si pogledao statistiku pa pise dva je zbog toga sto je u Nurburgringu odustao u poslednjem krugu pa se nalazi u plasmanu i ne pise DNF,i sva tri puta je bio vodeci i sva tri odustajanja zbog mehanickog kvara, a Alonso je odustao samo jednom jer je udario u zid u Kanadi i ostetio auto.

I u prve tri trke Meclarenov bolid je bio daleko ispod nivoa na kom je bio od dolaska u Evropu, 4 mesto Montoye i trece Kimija (9 na startu) iz tri trke- konkurenatan auto za titulu?
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Imola - lap9 Driveshaft
Hockenheim - lap35 FL Hydraulics
Nurburgring +1 krug zaostatka , a startao sa 2. mjesta..
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

XTRage je napisao/la:Tri odustajanja je imao Kimi i bezbroj kazni od 10 mjesta zbog motora + slab bolid u prve cetiri utrke...
oprostite na OT al moram odgovorit
Kad čujem kako je McM bio loš te sezone pogotovo na početku kako vi kažete,onda mi zvuči nevjerovatno podatak da je 2 utrke prije kraja McM bio u prednosti 2 boda ispred Renaulta

I još nešto koliko se sjećam u Nurburgringu nije odustao zbog mehaničkog kvara već zbog probušene gume,i za dosta tih kvarova možda je kriv njegov agresivni stil vožnje(ne mogu to tvrdit al evo i u Ferrariu nemam podatke al čini mi se da se njemu češće dogadjaju kvarovi nego Massi)
XTRage
Početnik
Početnik

Post Postao/la XTRage »

Jos da je McLaren "imao" drugog vozaca uzeli bi barem konstruktorski naslov ako ne i vozacki, Montoya :lol:
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

XTRage je napisao/la:Jos da je McLaren "imao" drugog vozaca uzeli bi barem konstruktorski naslov ako ne i vozacki, Montoya :lol:
Auto se kvario i Montoyi. I da ,imao je drugog vozača, dapače odličnog ali nepouzdan bolid.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
XTRage
Početnik
Početnik

Post Postao/la XTRage »

Prosuo je on dobrih bodova sa svojim glupostima, izlijetanje u kvalifikacijama u Njemackoj, pa poklonjeno drugo mjesto Alonsu u Turskoj, "teniska ozljeda" pocetkom sezone, crveno svjetlo u Kanadi, i jos par slabih voznji i zavrsavanja iza Alonsa kad je mogao i morao pomoci Kimiju...

9 bodova je bilo na kraju izmedju Renaulta i McLarena, 19 izmedju Kimija i Alonsa, konstruktorski se mogao lako uzeti, vozacki teze ali ne i nemoguce.
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la sepulctor »

Schumy.d je napisao/la: Pa gledaj, kad Fisichela prođe na stazi pokraj tebe kao papir kroz g*zicu, onda nekako nemam osjećaj da je Renault bio prebrz! ;)
Jel? A možda je Alonso vozio kao baba u to vrijeme, možda je Fisichella baš bio, eto nadahnut u to vrijeme utrke. Renault nije bio prebrz? Objasni onda najbrži krug utrke!
Schumy.d je napisao/la: A sad mi reci da Red Bull nema trenutno najbolji auto, a Brawn odmah uz njih pa da i to razjasnimo... :roll:

A ti gledaš treninge petkom... Tamo je Davidson konstantno imao odlična vremena pa vidimo kakvu je karijeru imao u formuli 1. Toliko o treninzima. :doubt:
Izostavio si glavni dio mog posta (s razlogom, jer bi te totalno kompromitirao) koji jasno pokazuje da je Alonso bio među najbržima na KVALIFIKACIJAMA, a ne na treninzima. Ako to nije dobar pokazatelj brzine bolida, onda ne znam što jest. Red Bull možda jest najbrži, ali iza njega je čupavo.

1:31.121 Hamilton
1:31.257 Webber
1:31.302 Alonso
1:31.351 Massa
1:31.430 Vettel
1:31.482 Barrichello
1:31.568 Button
1:31.598 Rosberg
1:31.615 Raikkonen
1:31.620 Trulli
1:31.731 Nakajima
1:31.771 Heidfeld

Pogledaj koliko ih se natiskalo unutar 0.6s. Alonso 3. najbrži.
Schumy.d je napisao/la: I "fantastični dvojac iz Force Indije"??
WTF? Stvarno je ludilo koliko su fantastični (izuzev ove prošle utrke u kojoj je AUTO puno bolji bio nego prije)...
Upravo tako. Fantastični. A voze, kao i ostali vozači u F1, unutar granica svojeg bolida. Samo, vrlo često voze na pozicijama na kojima realno njihov bolid ne bi trebao biti. Kao što je bilo drugo mjesto u jednom trenutku za Sutila.
Ako ti ne shvaćaš što ja tu pričam, to nije moj problem.
Schumy.d je napisao/la: Ti Alonsa prosuđuješ prema jednom treningu. Pa da te pitam, zašto onda ljudi smatraju jednog Hamiltona kao jednog od najtalentiranijih vozača unatoč VN Kine i "leru" u Brazilu!?

Oprosti, ali takve su usporedbe i prosudbe meni smiješne. ;)
Ja prosuđujem učinak Alonsa na VN Njemačke, ako ti to ne shvaćaš, kao što rekoh, to nije moj problem.

Što se tiče opaske s Hamiltonom, mogu reći samo da su ljudi telad. Ove godine vozi bolid iz sredine poretka, pa gledaj gdje je i koliko bodova ima. Da mu je kojim slučajem ovo prva sezona, nitko nikad ne bi o njemu pričao hvalospjeve, a možda ne bi niti doživio drugu sezonu, kakav je trenutačno trend u F1. On možda radi čuda s tim bolidom, ali to nitko ne može primijetiti jer završi 19. Isto kao što su prethodnih sezona u toj situaciji bili Button, Webber, Fisichella i tako dalje.
Telad.
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.
f1 champs

Post Postao/la f1 champs »

Ma ja ne znam što su se svi raskokodakali, Alonso sigurno nije odvezao lošu utrku, prelazak od strane fisica je posljedica promjene taktike odnosno ranijeg ulaska u boks nakon što je zaglavio iza Roberta, mislim da je Alonso izvukao što se iz date situacije dalo izvuči.
Renault je po meni bio veoma brz auto u Njemačkoj ali je sve kompromitirano u kvalifikacijama odnosno u Q2, čak ni onda ne mogu nešto zamjeriti Fernandnu jer se zaista trudio da nešto napravi, ako pogledate snimak početka Q2 kada svi stoje u boksu i čekaju zeleno svjetlo i onda nakon toga počinje jurnjava i izlijetanja, Alonso je u tom krugu prestigao sve vozače ispred sebe ne bi li bošao prvi do boksa i imao što bolju poziciju ali opet je sve to bilo stvar sreće i biti u pravo vrijme na pravom mjestu na pravim gumama.
Alonso nije bio te sreće (za razliku od Nelsona koji je na kraju Q2 bio 2.) i on je završnom krugu na slickovima naletio na pojačanu kišu te znajući da gubi pritisnuo još malo jače i dogodio se izlet.
VN Njemačke za Alonsa je kompromitirana u Q2 i to po mojem mišljenju zbog krive odluke iz boksa ili manjka sreće, mislim da je mogao na podij ,a u nekim kombinacijama možda i na pobjedu.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

sepulctor je napisao/la: Jel? A možda je Alonso vozio kao baba u to vrijeme, možda je Fisichella baš bio, eto nadahnut u to vrijeme utrke. Renault nije bio prebrz? Objasni onda najbrži krug utrke!
A možda je u šumi... :roll:
E pa, sad da te ja pitam nešto!
Ti kažeš da Alonso ne izvlači ništa iz bolida. OK, ali, ako on nema puno utjecaja na vrijeme kruga, onda ti meni objasni ovo:
1. Alonso --- 1:33:365 --- 49. krug
12. Piquet --- 1:34:876 --- 46. krug

Pa kako sad to? Pa Renault je bio superbrz, a vozač ne može ništa "izvući" iz bolida, zašto onda Piqet ima najbrži krug sporiji za čak 1,5 sekundu??
sepulctor je napisao/la: Upravo tako. Fantastični. A voze, kao i ostali vozači u F1, unutar granica svojeg bolida. Samo, vrlo često voze na pozicijama na kojima realno njihov bolid ne bi trebao biti. Kao što je bilo drugo mjesto u jednom trenutku za Sutila.
A dobro, ali Fisichela je vozio u istom bolidu zajedno sa Alonsom:
2005.
--> Alonso = 133 boda
--> Fisico = 58 bodova

2006.
--> Alonso = 134 boda
--> Fisico = 72 boda

E pa sad ako je Fisichella fantastičan kako ti kažeš, onda ne znam kakav je Alonso... :?
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Schumy.d je napisao/la: A možda je u šumi... :roll:
E pa, sad da te ja pitam nešto!
Ti kažeš da Alonso ne izvlači ništa iz bolida.
Tko to kaže? Shvati razliku - "izvući nešto iz bolida" i "izvući rezultat kakav dolikuje tom bolidu". Dakle, jednom za svagda, ono što ja govorim, Alonsu se nema što prigovoriti od starta utrke na dalje. On je svoje zaribao u kvalama, a to ti je lijepo čovjek prije mene opisao. Samo ti krivo gledaš na stvari. Zato što je startao 12., misliš da je super što je završio 7. A istina je da je Renault bio u situaciji da osvoji podij. O tome ti ja pričam. Prema tome, gledano iz perspektive cijelog vikenda, Alonso nije izvukao potencijal bolida.
Schumy.d je napisao/la: OK, ali, ako on nema puno utjecaja na vrijeme kruga, onda ti meni objasni ovo:
1. Alonso --- 1:33:365 --- 49. krug
12. Piquet --- 1:34:876 --- 46. krug

Pa kako sad to? Pa Renault je bio superbrz, a vozač ne može ništa "izvući" iz bolida, zašto onda Piqet ima najbrži krug sporiji za čak 1,5 sekundu??
Tvoj argument stoji, ako pogledaš bolje, nigdje nisam rekao da Alonso ne može ništa izvući iz bolida, nego da nije izvukao nemoguće, jer je to upravo to, nemoguće.

sepulctor je napisao/la: Upravo tako. Fantastični. A voze, kao i ostali vozači u F1, unutar granica svojeg bolida. Samo, vrlo često voze na pozicijama na kojima realno njihov bolid ne bi trebao biti. Kao što je bilo drugo mjesto u jednom trenutku za Sutila.
Schumy.d je napisao/la: A dobro, ali Fisichela je vozio u istom bolidu zajedno sa Alonsom:
2005.
--> Alonso = 133 boda
--> Fisico = 58 bodova

2006.
--> Alonso = 134 boda
--> Fisico = 72 boda

E pa sad ako je Fisichella fantastičan kako ti kažeš, onda ne znam kakav je Alonso... :?
Postoji jedan moj thread na ovom forumu na tu temu...uostalom bodovi na razini cijele sezone ne moraju označavati realno stanje stvari, niti se iz njih mogu iščitati odnosi u momčadi. Primjer je 2002. i interni duel Raikkonen - Coulthard, David je osvojio puno više bodova, ali rijetko tko će reći da je vozački nadmašio Kimija.
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Schumy.d
Legenda
Legenda

sepulctor je napisao/la: Tko to kaže? Shvati razliku - "izvući nešto iz bolida" i "izvući rezultat kakav dolikuje tom bolidu". Dakle, jednom za svagda, ono što ja govorim, Alonsu se nema što prigovoriti od starta utrke na dalje. On je svoje zaribao u kvalama, a to ti je lijepo čovjek prije mene opisao. Samo ti krivo gledaš na stvari. Zato što je startao 12., misliš da je super što je završio 7. A istina je da je Renault bio u situaciji da osvoji podij. O tome ti ja pričam. Prema tome, gledano iz perspektive cijelog vikenda, Alonso nije izvukao potencijal bolida.
No dobro, pa da završimo ovu raspravicu. :)
Možda i nije iskoristio potencijal bolida kako treba, ali opet je Alonso rekao da je imao problema na startu, a kasnije je zapeo u prometu. Možda mu ni auto nije radio besprijekorno na početku utrke ili je imao problema sa gumama (kad ga je Fisico prešao)?? Uglavnom, slažem se da je zahebao kvalifikacije, ali utrka mu je bila čisto solidna, pogotovo druga polovica trke. Ali, gledano sa perspektive da je Piquet bio u boljoj poziciji nego Alonso na samom startu, a na kraju završio daleko iza Alonsa, onda je i ovo 7. mjesto dobro. Možda je auto imao brzinu za postolje, ali ima i drugih faktora koji mu se moraju posložiti da bi on sa 12. mjesta došao do tog postolja (recimo primjer sa Webberom; Massa je zadržao toliko dugo Barrichela iza sebe da je time omogućio Webberu da brzim krugovima neutralizira onaj drive through, inače bi se Webber ipak morao još više pomučiti da dostigne Rubensa.)
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

renault je možda u njemačkoj imao bolid spreman za podij, dali bi se to i dgodilo da nije bilo alonsovog zajeba u kvalama i da webber nije probušio gumu lewisu nikad nećemo saznati. no činjenica ostaje da je alonso odvezao fantastičan krug, bolje rečeno fantastičnih 5 krugova u rasponu 1:33:3 - 1:33:7 odmah nakon drugog pit stopa, tada su mu javili da lovi brawn i išao je do limita.

što je ovdje bitno?

bitna je činjenica da je krugove na istim tvrdim gumama sa praznim bolidom (dakle prije drugog ulaska u boks i tih 5 fantastičnih krugova) vrtio u rasponu 1:34:2 - 1:34:7 (dakle punu sekundu sporije !!!) zašto? dali je taj set guma bio lošiji? punu sekundu lošiji? i kako je u jednom krugu te tvrde gume dobio ona temperaturu da vrti sekundu brže krugove? sa težim bolidom??

ne znam, ali ovo su činjenice crno na bijelo i prilično su zanimljive......

i da, tih pet krugova je najbržih 5 krugova što ih je bilo koji vozač u kontinuiteu odvezao
Schumy.d
Legenda
Legenda

sunseeker je napisao/la:renault je možda u njemačkoj imao bolid spreman za podij, dali bi se to i dgodilo da nije bilo alonsovog zajeba u kvalama i da webber nije probušio gumu lewisu nikad nećemo saznati. no činjenica ostaje da je alonso odvezao fantastičan krug, bolje rečeno fantastičnih 5 krugova u rasponu 1:33:3 - 1:33:7 odmah nakon drugog pit stopa, tada su mu javili da lovi brawn i išao je do limita.

što je ovdje bitno?

bitna je činjenica da je krugove na istim tvrdim gumama sa praznim bolidom (dakle prije drugog ulaska u boks i tih 5 fantastičnih krugova) vrtio u rasponu 1:34:2 - 1:34:7 (dakle punu sekundu sporije !!!) zašto? dali je taj set guma bio lošiji? punu sekundu lošiji? i kako je u jednom krugu te tvrde gume dobio ona temperaturu da vrti sekundu brže krugove? sa težim bolidom??

i da, tih pet krugova je najbržih 5 krugova što ih je bilo koji vozač u kontinuiteu odvezao
Slažem se! Za brzi krug moraš imati dobar auto, dobre gume i dobrog vozača. Ako imaš brz auto, a gume su lošije, teško je napraviti brzi krug.
Možda bi Alonso i došao do postolja da mu je auto funkcionirao cijelu utrku kao zadnjih 20-ak krugova... :?
XTRage
Početnik
Početnik

Post Postao/la XTRage »

sepulctor je napisao/la:Što se tiče opaske s Hamiltonom, mogu reći samo da su ljudi telad. Ove godine vozi bolid iz sredine poretka, pa gledaj gdje je i koliko bodova ima. Da mu je kojim slučajem ovo prva sezona, nitko nikad ne bi o njemu pričao hvalospjeve, a možda ne bi niti doživio drugu sezonu, kakav je trenutačno trend u F1. On možda radi čuda s tim bolidom, ali to nitko ne može primijetiti jer završi 19. Isto kao što su prethodnih sezona u toj situaciji bili Button, Webber, Fisichella i tako dalje.
Telad.
Kultura na nivou =D>

I osvojio je nevjerovatnih 9 bodova, stvarno wow, da malo manje laze i ne zabija se u barijeru u Monaku imao bi i vise :badgrin:
Chuck Norris
Veteran
Veteran

sunseeker je napisao/la:renault je možda u njemačkoj imao bolid spreman za podij, dali bi se to i dgodilo da nije bilo alonsovog zajeba u kvalama i da webber nije probušio gumu lewisu nikad nećemo saznati. no činjenica ostaje da je alonso odvezao fantastičan krug, bolje rečeno fantastičnih 5 krugova u rasponu 1:33:3 - 1:33:7 odmah nakon drugog pit stopa, tada su mu javili da lovi brawn i išao je do limita.

što je ovdje bitno?

Da,a što je još zanimljivo,da nije dostigao Brawnove bolide odnosno da je imao praznu stazu koliko bi još spustio vrijeme
XTRage
Početnik
Početnik

Post Postao/la XTRage »

1:29 :lol:
Chuck Norris
Veteran
Veteran

XTRage je napisao/la:1:29 :lol:
je l to nešto trebalo bit duhovito?
Ne kužim
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

što je ovdje bitno?

da, ćinjenice su slijedeće:
Od top 10 krugova na utrci Alonsovih je 5, tu se negdje ugurao Trulli pa slijede ostali.
Moja pretpostavka je slijedeća:
R29 je bio prilično loš na mekšoj komponenti. Stvari se malo popravljaju u 2 stintu pri prelasku na tvrđu, a blistaju u 3. Ne bih rekao da je R29 bio spreman za postolje baš, prije bih rekao da su u RF1 jako, jako dobro pripremili drugi set tvrđih guma. Prilike na stazi su bile jako karakteristične, i ne vjerujem da BGP ili RB nisu mogli uz kakav rizik doći do tako brzog kruga. Posebno RB jer je Newey napravio pravi posao. Promijenili su taktiku, probali su, i potrefilo im se. U datom trenutku, pri datoj temperaturi okoline ili staze, pogoditi tlak u gumama recimo je zlata vrijedan. Pogoditi ili znati je manje bitno, rezultat se vidi.
Ako je vrtio takve krugove, kako je onda prilasku BGP bolidima odjednom vozio 1 sec sporije? Bez približavanja, bez napada?

Živimo F1 u kojem i najmanja promjena temperature ili frizura vozača donosi ili odnosi kakvu desetinku. Jer su strojevi toliko blizu i dovedeni do savršenstva da je to... nekako dosadno.

EDIT: naravno, pošto je Alonso cijelo vrijeme vozio iza nekoga, ostaje da se vidi u Mađarskoj u kakvoj je uopće formi Renault, kao i McLaren uostalom.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

potpis na sve ovo gore.. lijepo razmisljanje sa smislom svakog retka..

bit ce interesantno vidjet u madjaro kako stoje sad bolidi..
slika
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

XTRage je napisao/la: Kultura na nivou =D>
Hipokrizija na očekivanom nivou :^o
XTRage je napisao/la: I osvojio je nevjerovatnih 9 bodova, stvarno wow, da malo manje laze i ne zabija se u barijeru u Monaku imao bi i vise :badgrin:
Vidim, shvatio si poantu :roll:
Odgovori