Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- jaki
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
Nos s kanalom ala Red Bull koji je Ferrari testirao na FP1.

- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
evo što su izjavili ferrarijevi vozači nakon današnjih kvalifikacija...i kimi spominje razlog zbog kojeg nisu u zadnjim minutama treninga išli radit bolje vrijeme...
Kimi Raikkonen:
“It was a pretty complicated session, with track conditions changing all the time. Therefore, it’s difficult to say if this result reflects the real standings down the order. Clearly, we were penalized by not having a single set of new tyres for Q3. I believe that in normal conditions we could have got a better grid position. Having said that, we are not in bad shape for the race: we have a good strategy and we will try and make the most of it.”
Felipe Massa:
“This qualifying was a bit of a lottery: first dry, then rain then dry again. It could have gone better, but it could also have gone much worse. I’m not jumping for joy over eighth place, but it’s not so bad. We have a good strategy aimed at getting us into the points, although a podium seems hard to reach to be honest.”
a evo i izjava bossova ekipe:
Stefano Domenicali:
“All in all, especially in light of the changing weather conditions, this is a reasonable result. Getting both cars into Q3 was our primary objective. It was not at all easy, because apart from the two teams fighting for the title, all the others are very evenly matched, with some teams seeming to have made a significant and surprising step forward. Tomorrow’s race could be rendered even more uncertain by the weather: realistically, we would like to get both our drivers home in the points and we will have to exploit every eventual opportunity that might present itself.”
Chris Dyer:
“This morning, we were fairly satisfied with the performance of the car in the dry. Then, in qualifying, we found ourselves up against rapidly changing conditions and it was therefore a good result to get both cars into Q3. At that point however, we no longer had any more new soft tyres available and that cost us very dear. We therefore opted to start with a good amount of fuel on board to try and make up ground in tomorrow’s race, when I think we will nevertheless be competitive, whatever the weather. We also hope to make the most of the KERS at the start, given that the main straight is very long.”
Kimi Raikkonen:
“It was a pretty complicated session, with track conditions changing all the time. Therefore, it’s difficult to say if this result reflects the real standings down the order. Clearly, we were penalized by not having a single set of new tyres for Q3. I believe that in normal conditions we could have got a better grid position. Having said that, we are not in bad shape for the race: we have a good strategy and we will try and make the most of it.”
Felipe Massa:
“This qualifying was a bit of a lottery: first dry, then rain then dry again. It could have gone better, but it could also have gone much worse. I’m not jumping for joy over eighth place, but it’s not so bad. We have a good strategy aimed at getting us into the points, although a podium seems hard to reach to be honest.”
a evo i izjava bossova ekipe:
Stefano Domenicali:
“All in all, especially in light of the changing weather conditions, this is a reasonable result. Getting both cars into Q3 was our primary objective. It was not at all easy, because apart from the two teams fighting for the title, all the others are very evenly matched, with some teams seeming to have made a significant and surprising step forward. Tomorrow’s race could be rendered even more uncertain by the weather: realistically, we would like to get both our drivers home in the points and we will have to exploit every eventual opportunity that might present itself.”
Chris Dyer:
“This morning, we were fairly satisfied with the performance of the car in the dry. Then, in qualifying, we found ourselves up against rapidly changing conditions and it was therefore a good result to get both cars into Q3. At that point however, we no longer had any more new soft tyres available and that cost us very dear. We therefore opted to start with a good amount of fuel on board to try and make up ground in tomorrow’s race, when I think we will nevertheless be competitive, whatever the weather. We also hope to make the most of the KERS at the start, given that the main straight is very long.”

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- Ferraristica
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Ferrari-Massa
S obzirom kakvi su bili na treninzima,očekivalo se više. Ipak,uzimajući u obzir sve navedene okolnosti bar treba očekivati da sutra izvuku sto više iz bolida ...
- jaki
- Rezervni vozač
Odlično, šteta za Kimija.
- Ferrari-BiH
- Veteran
Massa je izvukao sve iz bolida, taktika u boksu na nivou one iz doba Brawna i Todta....Svaka cast...a Kimi...ma i nije bio nesto napaljen, tako mi se cinilo...
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Opet smo uz KERS imali super start. Kasnije ga koristili kao obranu.
Felipe-izvukao sto je mogao. Branio se odlicno protiv RB-a i Brawna (Rubens)
Kimi-jaoooo.
Sve u svemu...
6 bodova je tu.
Felipe-izvukao sto je mogao. Branio se odlicno protiv RB-a i Brawna (Rubens)
Kimi-jaoooo.

Sve u svemu...
6 bodova je tu.

- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Bravo za Massu, danas je imao jako dobar dan i osvojio je postolje.
Kimi opet u problemima i odustajanje...

Kimi opet u problemima i odustajanje...

- Schumy.d
- Legenda
Bravo Massa, danas odlična vožnja!! 
A Kimi pristojno vozio sve do kvara.
Volio bih da rad u boksu bude ovakav stalno!

A Kimi pristojno vozio sve do kvara.

Volio bih da rad u boksu bude ovakav stalno!

- Armanini
- Svjetski prvak
ferrari konacno izgledao kao ozbijna momcad!
Massa zaista konkretno, a kimmi, velika steta.. al sve u svemu super odlicno..
a i massa je zasjeo na lijepo mjesto sada ..
Massa zaista konkretno, a kimmi, velika steta.. al sve u svemu super odlicno..
a i massa je zasjeo na lijepo mjesto sada ..
- Ferrari4ever
- Test vozač
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Ferrari - Massa
Nakon onoga na kvalama ( stani krive gume ! ) ipak su u nedjelju odradili sve kako treba ... na kraju taj Kers i nije tako loš , Massi na startu zlata vrijedi ( iako ruku na srce on uvijek dobro starta ) ali opet kvar na Kimijevom bolidu mi je pokvario veselje 3. mjestu Masse - veselila sam se po kući kao da je čovjek pobjedio
sve u svemu napredak je vidljiv ! Bit će nešto od njih ! 

... Forza Massa ...
- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Hmmm... Ne želim umanjivat veselje zbog odličnog rezultata, da se razumijemo. Ali...Nažalost, gledaj štoFerrari4ever je napisao/la:Nakon onoga na kvalama ( stani krive gume ! ) ipak su u nedjelju odradili sve kako treba ... na kraju taj Kers i nije tako loš , Massi na startu zlata vrijedi ( iako ruku na srce on uvijek dobro starta ) ali opet kvar na Kimijevom bolidu mi je pokvario veselje 3. mjestu Masse - veselila sam se po kući kao da je čovjek pobjediosve u svemu napredak je vidljiv ! Bit će nešto od njih !
govore u Ferrariju... KLIK

- mmilo42
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
Talijanske novine pišu o Alonsu u Ferrariju kao o gotovoj stvari dok Kimijev menađer pregovara s Brawnom, a Toyota je također zainteresirana za njega.
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... d=42:ljudi
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... d=42:ljudi
- Schumy.d
- Legenda
A to je nekako i logično.Arai je napisao/la: Hmmm... Ne želim umanjivat veselje zbog odličnog rezultata, da se razumijemo. Ali...Nažalost, gledaj što
govore u Ferrariju... KLIK

Za dostići RB i Brawn ipak još treba jako puno posla i zato i ja mislim da bi bilo dobro polako se pripremati za iduću sezonu, a u ovoj uhvatiti što više bodova. Ipak je ovo jedna već izgubljena sezona...
- Scuderia
- Moderator
Gledam malo po netu statistike-Ferrari je pet puta pobjedjivao u Madjarskoj.
1989,1998, 2001, 2002, 2004.
Prije pet godina zadnja pobjeda.

- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
9 godina nisu u Monacu pobjedili,i za razliku od do sada svega najmanje su im pasale takve spore staze no opet,evo pašu izgleda ove godine. i čak mislim da im je ovo sad jedina nada za pobjedu,no u mađariji pobjeđuju svakakvi vozači pa svašta može bitiScuderia je napisao/la:Gledam malo po netu statistike-Ferrari je pet puta pobjedjivao u Madjarskoj.![]()
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- almeida
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Za ulizivanje..
- Kontakt:
trbeali smo je prošle godine uzetScuderia je napisao/la:Gledam malo po netu statistike-Ferrari je pet puta pobjedjivao u Madjarskoj.![]()

"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
- jaki
- Rezervni vozač
Kimi i Massa voze s različitim prednjim krilom u Mađarskoj

- Armanini
- Svjetski prvak
jebi me ako ja vidim razliku 
moze me netko uputiti gdje da gledam?

- Schumy.d
- Legenda
Mislim da je razlika u ovim krilcima sa strane, tj. u njihovoj širini. Ja druge razlike ne vidim, a i ovo je upitno zbog kuta kamere, ali ipak mislim da je to to...Armanini je napisao/la:jebi me ako ja vidim razliku

- ice_man
- Početnik
Koja je nagrada za onoga tko pronađe razliku?
- Armanini
- Svjetski prvak
ja nasao 
a vozili su i u njemackoj sa razlicitim ..
kimi sa starim, massa sa novim..
btw, razliku nije tesko uocit

a vozili su i u njemackoj sa razlicitim ..
kimi sa starim, massa sa novim..
btw, razliku nije tesko uocit

- jaki
- Rezervni vozač
Razlika je u ovom djela krila:

- Scuderia
- Moderator
- Armanini
- Svjetski prvak
ja se nadam da ce na startu uspjet proc heikia koji je na prljavijoj strani pa je to i izgledno, a poslije.. neka zadrzi poziciju i to je oke.. sve vise od toga je tesko..
- 130R
- Svjetski prvak
- Navijam za: sve i nikog
Šta će zamijeniti tko Massu? Ili ne može pošto nije odvozio treninge, bilo bi čudno.

"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio