Ali on je izgleda bio bez svjesti sve do udara u gume jer se vidi da je dežao i gas i kočnicu istovremeno do kraja... Bojim se da je on bez svijesti udario u gume, a onda bi mogao imati veće zlijede vrata i kralježnice.
Sumnjam da ovi mjerni uređaji mogu izmjeriti više od 5G. Kubica je u Kanadi pretrpio 74G, a rekorder je David Purley (meščini 130 i nešto).
Međutim sumnjam da je udar u ogradu bio toliko strašan kolko je ovaj udar u glavu bio gadan za Massu. Srećom prije nekoliko godina uveden je HANS kao obavezna oprema vozača (a zanimljivo je da je tad Barichello bio najveći protivnik toga, jer mu je kao smetalo dok vozi). Vjerujem da je HANS ovaj put spasio vrat (a možda i život) Felipea Masse.
Mislim da bi Massa mogao sutra nastupiti, naravno ako vrat nije pretrpio veće ozljede.
p.s. Massu od sada zovem Momir Peh. Jedan od rijetkih kvarova na BGP01 i Massa zbog toga najgore nastrada.
Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu
Sada sam gledo snimku ponovo i kada ga je feder udari se G-sila povecala sa 0.5 na 0.7, a kada je udario je pisalo 5G, al mislim da je to granica do koje mjeri senzor.
I cim je dobio udarac je odmah stisnuo i kocnicu i gas.
Evo citam, Ferrarijev covjek zaduzen za izjave je rekao da je pri svijesti, te da je u Budimpesti na dodatnim pregledima. Samo to za sada moze reci.
Navodno je Rubens vec bio tamo da pita kako je.
Ovog Rubensa pod hitno otjerati iz f1,nikome on dobro nije donio,ni sebi,ni timu,ni drugom,sala mala
al ovo mi je sjebalo vikend i ugodjaj pred sutrasnju trku i to nije to kad nema vozaca za kojeg navijam!!!