Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Felipe Massa

Post Postao/la Schumy.d »

130R je napisao/la:Izgleda da će sve biti u redu, ali mislim da neće voziti više ove sezone.
I ja mislim da je ova sezona izgubljena! Čak mislim da bi možda i mogao završiti karijeru. To je na njemu, ipak treba imati jako dobru psihu da ovo savlada u svojoj glavi. Nadam se da će nastaviti voziti, ali to je isto pitanje. :|
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

IZGLEDA DA NIJE SVE U REDU :(
Doctors fearing for Massa's eyesight

By Jonathan Noble Monday, July 27th 2009, 13:45 GMT

Doctors say it is too early to judge whether Felipe Massa will race again after it was revealed on Monday that the Brazilian suffered damage to his left eye in his Hungarian Grand Prix crash.

Massa is still in hospital recovering from a skull fracture and concussion after he was hit in the face by a spring from Rubens Barrichello's car.

Local media quoted the hospital's professor Robert Veres from Budapest as saying that the eye injury could be enough to end Massa's F1 career.

"He has suffered some damage to the eye," said Veres. "We don't know whether he'll be able to race again."

The AEK hospital in Budapest is scheduled to hold a press conference this evening to update the media on Massa's injuries, but doctors have said that the Ferrari driver's left eye has been damaged.

The spring struck Massa just above his left eye, smashing his helmet and fracturing his skull.

Doctors also confirmed on Monday that the operation that was conducted on Saturday afternoon saved Massa's life.

Ferrari president Luca di Montezemolo visited Massa in hospital on Monday.
Zadnja izmjena: Maestro, dana/u 27 srp 2009, 15:59, ukupno mijenjano 1 put.
kakav potpis staviti???
ivanpetka
Početnik
Početnik
Navijam za: Massu

Post Postao/la ivanpetka »

Schumy.d je napisao/la:
130R je napisao/la:Izgleda da će sve biti u redu, ali mislim da neće voziti više ove sezone.
I ja mislim da je ova sezona izgubljena! Čak mislim da bi možda i mogao završiti karijeru. To je na njemu, ipak treba imati jako dobru psihu da ovo savlada u svojoj glavi. Nadam se da će nastaviti voziti, ali to je isto pitanje. :|
Ali nešto sam čuo u Studio F1 o Schumijevom povratku, kao da će on zamijenit Massu, ali neznam jel sam krivo razumio :idea:
AA! Ljuti umak je ljut!!
ivanpetka
Početnik
Početnik
Navijam za: Massu

Post Postao/la ivanpetka »

Maestro je napisao/la:IZGLEDA DA NIJE SVE U REDU :(
Doctors fearing for Massa's eyesight

By Jonathan Noble Monday, July 27th 2009, 13:45 GMT

Doctors say it is too early to judge whether Felipe Massa will race again after it was revealed on Monday that the Brazilian suffered damage to his left eye in his Hungarian Grand Prix crash.

Massa is still in hospital recovering from a skull fracture and concussion after he was hit in the face by a spring from Rubens Barrichello's car.

Local media quoted the hospital's professor Robert Veres from Budapest as saying that the eye injury could be enough to end Massa's F1 career.

"He has suffered some damage to the eye," said Veres. "We don't know whether he'll be able to race again."

The AEK hospital in Budapest is scheduled to hold a press conference this evening to update the media on Massa's injuries, but doctors have said that the Ferrari driver's left eye has been damaged.

The spring struck Massa just above his left eye, smashing his helmet and fracturing his skull.

Doctors also confirmed on Monday that the operation that was conducted on Saturday afternoon saved Massa's life.

Ferrari president Luca di Montezemolo visited Massa in hospital on Monday.
Ajme!! Molim Boga da to nije točno!
AA! Ljuti umak je ljut!!
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

Kao, lijevo oko je sigurno oštećeno ali ne zna se u kojoj mjeri... :(
kakav potpis staviti???
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Maestro je napisao/la:Kao, lijevo oko je sigurno oštećeno ali ne zna se u kojoj mjeri... :(
Toga sam se ja i bojao... :( Nadam se da ipak nije tako strašno... :(
slika
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

Citat s 24 sata :

Kod: Označi sve

Posljedice nesreće koju je doživio na kvalifikacijskom treningu u subotu pred Veliku nagradu Mađarske, mogle bi biti kobne za nastavak karijere brazilskog F1-pilota Felipea Masse. Naime, Robert Veres, liječnik koji ga je operirao nakon zastrašujućeg udarca u zaštitni zid uz stazu, izjavio je da se Massa dobro oporavlja, no ozljede koje je pretrpio na lijevom oku nije želio precizirati. Nagađa se da su iste prevelik uteg za nastavak karijere, no o tome službene potvrde još uvijek nema. Podsjetimo da je Massi život spasila kaciga nakon što je komad opruge s bolida Rubensa Barrichella otpao i odbio mu se u glavu, probivši kacigu iznad lijevog oka. Dio bolida čija je težina malo manja od kilograma pri brzini od preko 200 km/h “postao” je težak nekoliko stotina kilograma i nema sumnje da kaciga koja nije vrhunske kvalitete ne bi podnijela taj udarac. Bild tvrdi da je vrijednost kacige proizvedene u Njemačkoj oko 12.000 eura. Nema sumnje da je i predsjedniku Ferrarijeve momčadi Luci di Montezemolu drago da je baš nju Massa imao na glavi kada se nesreća dogodila, no profesionalno hladan Talijan je ustvrdio kako je prioritet momčadi Brazilčevo zdravlje, ali i brza potraga za novim vozačem ako se Massa ne oporavi i nastavi s utrkama. Ono čemu se mnogi nadaju, a to je povratak legendarnog sedmerostrukog svjetskog prvaka u Ferrarijevu momčad, gotovo sigurno se neće dogoditi. Michael Schumacher je preko svoje glasnogovornice Sabine Kehm poručio da se kroz nadolazeće dane nema namjere o tome očitovati. Rezolutniji je bio njegov menadžer Willi Weber koji je ustvrdio da je takvo što isključeno.
U ovo neželim povjerovati da je upitan nastavak karijere.
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Ne mogu vjerovati i nadam se da ovo nije tacno.Od trenutka kad sam saznao sta se desilo na kvalama cjelo vrijeme sam nervozan i tuzan.Samo se nadam da sad kad se Felipe izvukao iz zivotne opasnosti da ce se vratiti i pokazati svima ko je zapravo Felipe Massa.Ali ako on ode iz F1 prije vremena mogu samo reci da vise nikad necu navijati ni za jednog drugog vozaca,jer za mene je jedini Felipe Massa.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FELIPE MASSA
Kontakt:

Post Postao/la edo »

Evo sa poslao sam stigao i ovo sad citam,nada umire zadnja!!!
BH FORD KLUB-FORZA FELIPE...
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Vratit će se Massa. Onakvog borca ništa neće zaustaviti da se vrati ;-)
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la edo »

One and only je napisao/la:Vratit će se Massa. Onakvog borca ništa neće zaustaviti da se vrati ;-)
Tome se i nadam,samo da bude sanse da se oko oporavi!!!
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Da je Felipe nedaj Boze poginuo(sto se na srecu nije desilo) neznam kako bi cjeli Brazil izdrzao.Prije 15 godina otisao im je covjek za koga su zivjeli i zbog kojeg su jedva cekali nedelju da ga mogu gledati i navijati za njega.Iako su bili u siromastvu u tom trenutku bi sve zaboravili i samo bi se posvetili F1.Danas je ista situacija sa Felipe Massom.Cjeli Brazil zivi za njega.Uvjek cu se sjecati Brazila 2006 kada je prvi put jedan Brazilac pobjedio na VN Brazila poslije A.Senne.Tada je Felipe plakao kao dijete i znao je sta znaci za taj narod ta pobjeda.Sad ga cjeli Brazil gleda kao junaka.Samo kad se sjetim Brazila prosle godine kada je nakon zavrsene utrke velik broj ljudi iz publike htjeo da se ubije T.Glocka postaje jasno koliko Felipe znaci svom narodu.Ali vratice se Felipe jednog dana u tom sam siguran i postace on svjetski prvak...
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Robert Kubica
Navijam za: Roberta Kubicu
Kontakt:

Post Postao/la Robert Kubica »

edo je napisao/la:
One and only je napisao/la:Vratit će se Massa. Onakvog borca ništa neće zaustaviti da se vrati ;-)
Tome se i nadam,samo da bude sanse da se oko oporavi!!!
vjerjatno ne ove sezone :?
slika
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la edo »

Di Montezemolo uvjeren u Massin oporavak

Uvijek elegantni Ferrarijev predsjednik markiz Luca Cordero di Montezemolo je "uvjeren i optimističan" u Massin oporavak od ozljeda koje je zadobio u nesreći na subotnjim kvalifikacijama.

"Uvjeren sam i optimističan po pitanju Felipeovih kapaciteta da se oporavi," rekao je di Montezemolo. "Osim toga, oko sebe ima i sjajnu liječničku skrb te ovom prilikom želim zahvaliti svima u AEK bolnici na svemu što rade."

"Hvala i profesoru Sailantu i Pieteu koji su odmah došli ovdje. Njihova će podrška biti fundamentalna i u psihološkom kontekstu za Felipeovu obitelj i cijelu momčad."

"Nesreća je bila ozbiljna i nevjerojatna, no hvala bogu da je u drukčijoj situaciji u usporedbu na godinu 1976. kada sam nakon nesreće na Nurburgringu otišao posjetiti Nikija Laudu. Moramo čekati, ali znakovi su ohrabrujući."

Di Montezemolo je rekao i da će Ferrari odluku o eventualnom Massinom zamjeniku donijeti pravovremeno, no naglasio je da je najbitnije da se Brazilac najprije oporavi.

"Naš je prioritet da u potpunosti ozdravimo Felipea. Već je dugo s nama i dio je naše obitelji, ne samo naše momčadi. Svi ga čekamo u Ferrariju i uvjeren sam da ćemo ga opet vidjeti u jednom od naših jednosjeda i da će opet biti na vrhu."

"Da je jučer vozio Felipe bi vio savršen. Sada se vraćam u Maranello s Domenicalijem koji će mi dati svoje prijedloge o tome s kim da zamijenimo Brazilca dok se on ne vrati, a nadam se da će to biti brzo. Odluku ćemo donijeti u prvo vrijeme s obzirom da je pred nama mjesec dana pauze."

Ovo me raduje...
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Ljudi moji , non stop na netu tražim nove informacije o Massi . Ovo što mu se dogodilo je prava " pegula " ( čitaj nesreća ) , u prvi tren kad su rekli da je konzerva cijela Mađarska je štucala što sam im sve izgovorila , kad ono tko će koga nego svoj svoga Rubens se gađa federima ! Bila sam uvjerena da su mu stradale noge kad ono najgore moguće glava ! Ne sviđa mi se ovo što čitam danas da možda radi ozljede oka ne bude više vozio - to bi bila prava katastrofa !!! Nadam se i vjerujem da će biti dobro . Drži se Felipe i vidimo se u Monzi ! Borac je on ! :thumbup:
... Forza Massa ...
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Felipe je budan, i nece vise biti u komi.
slika
edo
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la edo »

Da,super vijest,sad me najvise zanima ta povreda oka!!!
Scuderia
Moderator
Moderator

Tezinu ozljede ce tek znati kada Felipe otvori to oko. Navodno ce biti jos vise informacija....
slika
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač

Jedva čekam potvrdu da će voziti pa kad god , nije uopće važno kad i na kojoj utrci samo da mu se ne prekine karijera na ovako " glupoj " ozljedi !
... Forza Massa ...
Scuderia
Moderator
Moderator

Da li se tko sjeca ovoga?
KLIK

Na kojoj je to utrci bilo?
Znam samo da je 07 godina. :|
slika
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač

Neznam na kojoj utrci , ali očito je da ovog čovjeka možeš samo volit !
... Forza Massa ...
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Jel je Smedley gej? :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

utrka je španjolska...
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač

Kenny je napisao/la:Jel je Smedley gej? :biggrin:
Znaš ima volit i " volit " i nije odmah gay !
... Forza Massa ...
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la jaki »

Scuderia je napisao/la:Da li se tko sjeca ovoga?
KLIK

Na kojoj je to utrci bilo?
Znam samo da je 07 godina. :|
Španjolska - Barcelona
Odgovori