Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: Formula 1 team - Renault
kakva glupava odluka. Nedaju ljudima da se bore na stazi, nedaju da se potrude, možda je najbolje da se odma odustane, pa će se tako izbjeći kazne 

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Onda mu se nebi dalo natrag!130R je napisao/la: Neka nastupi u Ferrariju, ako ne bude Masse. Da vidi što ga čeka.

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
pa ionak je crveni nakon monze, ovo možda samo ubrza cijelu stvar. renault je suspendiran, piquet ionak leti tak i tak su katastrofalni i ne trebaju se više mučiti do kraja sezone, možda prekinu cijelu avanturu prije vremena, a alonso im je ionako već dovoljno dao.Schumy.d je napisao/la:Onda mu se nebi dalo natrag!130R je napisao/la: Neka nastupi u Ferrariju, ako ne bude Masse. Da vidi što ga čeka.
- Schumy.d
- Legenda
Onda bi značilo da je Massa taj koji odlazi iz Ferrarija...sunseeker je napisao/la: pa ionak je crveni nakon monze, ovo možda samo ubrza cijelu stvar. renault je suspendiran, piquet ionak leti tak i tak su katastrofalni i ne trebaju se više mučiti do kraja sezone, možda prekinu cijelu avanturu prije vremena, a alonso im je ionako već dovoljno dao.

Mogao bi voziti jedino da raskinu ugovor s Kimijem, i onda da voze Badoer i Alonso, a to se neće dogoditi.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Pricekajmo ipak tu Monzu.sunseeker je napisao/la:
pa ionak je crveni nakon monze, ovo možda samo ubrza cijelu stvar. renault je suspendiran, piquet ionak leti tak i tak su katastrofalni i ne trebaju se više mučiti do kraja sezone, možda prekinu cijelu avanturu prije vremena, a alonso im je ionako već dovoljno dao.

- ZD1400RT
- Početnik
- Navijam za: Spanjarda
Potpis!keexx je napisao/la:Kad su ih več išli kaznit, onda su ih mogli kaznit isto ko šta su kaznili RedBull u Australiji kad je Vettel vozio bez jednog kotača (50,000$), a ne ovako, skoro svaki put kad netko prekrši neko pravilo ili napravi nešto, suci daju drukčiju kaznu....![]()
Ova kazna je očito takva zbog situacije sa Massom, ali opet mislim da bi se trebali držat jednog, a ne modificirat kazne kako ih pukne...
Dogodila se greška, sve se brzo odvijalo, svima srce lupa na 200 i što sad? Veliki sudci su opet pametni! Svi griješe! Trebalo je onda suspendirati Ferrari nakon Singapura 08., ili BMW-a radi Australije '09. Mislim, koji ku***!? Tko se boji utrkivati neka se prebaci na plivanje...
Sranja na stazi su se uvijek događala i uvijek će se događati ma koliko god mjera bilo poduzeto. Ovo je katastrofa za Renault. Taman su počeli napredovati i sad ovo. Nadam se da će do Valencije se kazna okrenuti na opomenu.
11
- sunseeker
- Profesionalni vozač
95% sam siguran da alonso već ima ferrarijev ugovor u džepu, kimi je trebao letit, a massa ostati.....nažalost sad se sve promiješalo.....tko zna kako će se sad sve završiti, sve ovisi o massinom oporavku (koji je vrlo izgledan)Scuderia je napisao/la:Pricekajmo ipak tu Monzu.sunseeker je napisao/la:
pa ionak je crveni nakon monze, ovo možda samo ubrza cijelu stvar. renault je suspendiran, piquet ionak leti tak i tak su katastrofalni i ne trebaju se više mučiti do kraja sezone, možda prekinu cijelu avanturu prije vremena, a alonso im je ionako već dovoljno dao.
ali, nebi se čudio da alonsa odmah regrutiraju ako je massa out za sezonu. da sam je montezemolo i ako alonso stvarno ima ugovor za sljedeću sezonu ja bi napravio sve da već u valenciji vozi ferrari
- Schumy.d
- Legenda
Ali, ja te još ne kužim...sunseeker je napisao/la: ali, nebi se čudio da alonsa odmah regrutiraju ako je massa out za sezonu. da sam je montezemolo i ako alonso stvarno ima ugovor za sljedeću sezonu ja bi napravio sve da već u valenciji vozi ferrari

Ako recimo Alonso i dođe u Ferrari već u Valenciji, onda nekome moraju raskinuti ugovor i vjerojatno platiti odštetu. Alonso bi tada došao umjesto Masse i vozio s Kimijem. Po toj opciji, Massa ostaje bez ugovora.
Ili da Alonso dođe pa vozi s Badoerom. Onda bi Kimi mogao ostati bez ugovora, ali Massin povratak je još uvijek upitan.
I u jednom i u drugom slučaju bi Ferrari morao otplatiti odštetu zbog raskida ugovora s jednim od vozača i zato mislim da te solucije sa Alonsom uopće ne dolaze u obzir.
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Treba pričekati da se vidi kako će se massa oporavljati no kako sada stvari stoje moguće je da Massa zbog oka više uopće ne sjedne u F1 bolid što bi značilo da se otvorilo mjesto za Alonsa.
Ja bi najradije da zajedno voze meni dva najdraža vozača današnjice, Alonso i Kimi, u istome bolidu pa da zajedno rasturaju Lewisa
No poznavajući Ferrari to se neće dogoditi jer imati dva takva vozača u momčadi njima baš i nije najbolja opcija jer se nebi znalo tko je prvi a tko drugi vozač tako da je onda lako moguće i da Kimi ode ili u drugu momčad što ne mogu zamisliti ili u mirovinu, u krajnjem slučaju se prebaci na rally što bi dalje značilo da ćemo druge godine u ferrariju gledati potpuno izmjenjenu vozačku postavu sa Alonsom u glavnoj ulozi, ulozi novog Schumachera, a uz njega neki vodonoša tipa Sutil ili slično.
A s obzirom da Kovalainen odlazi iz McLarena onda je i tamo jedno mjesto upražnjeno i kao stvoreno za dolazak Vettela.
Ja bi najradije da zajedno voze meni dva najdraža vozača današnjice, Alonso i Kimi, u istome bolidu pa da zajedno rasturaju Lewisa

No poznavajući Ferrari to se neće dogoditi jer imati dva takva vozača u momčadi njima baš i nije najbolja opcija jer se nebi znalo tko je prvi a tko drugi vozač tako da je onda lako moguće i da Kimi ode ili u drugu momčad što ne mogu zamisliti ili u mirovinu, u krajnjem slučaju se prebaci na rally što bi dalje značilo da ćemo druge godine u ferrariju gledati potpuno izmjenjenu vozačku postavu sa Alonsom u glavnoj ulozi, ulozi novog Schumachera, a uz njega neki vodonoša tipa Sutil ili slično.
A s obzirom da Kovalainen odlazi iz McLarena onda je i tamo jedno mjesto upražnjeno i kao stvoreno za dolazak Vettela.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
kolega moj, ja bi prvenstveno volio da kimi ostane, ali da se desi takva situacija ne, kimiju se živo fućka ko je prvi a ko drugi vozač...kao da to nisi znao...Sanel je napisao/la:Treba pričekati da se vidi kako će se massa oporavljati no kako sada stvari stoje moguće je da Massa zbog oka više uopće ne sjedne u F1 bolid što bi značilo da se otvorilo mjesto za Alonsa.

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- sunseeker
- Profesionalni vozač
moja je pretpostavka ( ona u koju sam 95% siguran ) da alonso ima ugovor sa ferrarijem za 2010.g. ( objava u monzi ), pretpostavka se nastavlja činjenicom ( pretpostavljenomSchumy.d je napisao/la: Ali, ja te još ne kužim...![]()
Ako recimo Alonso i dođe u Ferrari već u Valenciji, onda nekome moraju raskinuti ugovor i vjerojatno platiti odštetu. Alonso bi tada došao umjesto Masse i vozio s Kimijem. Po toj opciji, Massa ostaje bez ugovora.
Ili da Alonso dođe pa vozi s Badoerom. Onda bi Kimi mogao ostati bez ugovora, ali Massin povratak je još uvijek upitan.
I u jednom i u drugom slučaju bi Ferrari morao otplatiti odštetu zbog raskida ugovora s jednim od vozača i zato mislim da te solucije sa Alonsom uopće ne dolaze u obzir.

e sad, obzirom na massino stanje sve se zakompliciralo. ali ako alonso ima ugovor za sljedeću sezonu onda bi ferrariju bilo najbolje da ga odmah pokuša uzeti renaultu ( to bi naravno nešto koštalo ) ali alonso bi taman imao dovoljno vremena za mirnu prilagodbu za sljedeću sezonu, zato sam rekao da sam ja montezemolo da bi išao na tu varijantu.
to znači ( ako massa ove sezone više ne može voziti naravno, a to će se znati u narednih 10-ak dana )da bi kimi ostao do kraja ove sezone (kako je i planirano) samo bi alonso došao ranije, massa naravno ostaje pod ugovorom jedino je pitanje što ako neće uopće moći voziti.
- Schumy.d
- Legenda
Da li je pravno dopušteno da imaš ugovor za sezonu sa 3 vozača??sunseeker je napisao/la: moja je pretpostavka ( ona u koju sam 95% siguran ) da alonso ima ugovor sa ferrarijem za 2010.g. ( objava u monzi ), pretpostavka se nastavlja činjenicom ( pretpostavljenom) da je ovo kimijeva posljednja sezona u ferrariju. što znači da bi sljedeću sezonu trebali voziti alonso i massa.
e sad, obzirom na massino stanje sve se zakompliciralo. ali ako alonso ima ugovor za sljedeću sezonu onda bi ferrariju bilo najbolje da ga odmah pokuša uzeti renaultu ( to bi naravno nešto koštalo ) ali alonso bi taman imao dovoljno vremena za mirnu prilagodbu za sljedeću sezonu, zato sam rekao da sam ja montezemolo da bi išao na tu varijantu.
to znači ( ako massa ove sezone više ne može voziti naravno, a to će se znati u narednih 10-ak dana )da bi kimi ostao do kraja ove sezone (kako je i planirano) samo bi alonso došao ranije, massa naravno ostaje pod ugovorom jedino je pitanje što ako neće uopće moći voziti.

- sunseeker
- Profesionalni vozač
pa možeš imati vozača koliko god želiš pod ugovorom, to je stvar momčadiSchumy.d je napisao/la:Da li je pravno dopušteno da imaš ugovor za sezonu sa 3 vozača??sunseeker je napisao/la: moja je pretpostavka ( ona u koju sam 95% siguran ) da alonso ima ugovor sa ferrarijem za 2010.g. ( objava u monzi ), pretpostavka se nastavlja činjenicom ( pretpostavljenom) da je ovo kimijeva posljednja sezona u ferrariju. što znači da bi sljedeću sezonu trebali voziti alonso i massa.
što se prava tiče ( ako ćemo baš cjepidlačiti ) vozač može voziti i bez ugovora ( ako to on i poslodavac tako žele )
- Schumy.d
- Legenda
OK, hvala, ali još uvijek mislim da Alonso dolazi tek na kraju sezone.sunseeker je napisao/la: pa možeš imati vozača koliko god želiš pod ugovorom, to je stvar momčadi
što se prava tiče ( ako ćemo baš cjepidlačiti ) vozač može voziti i bez ugovora ( ako to on i poslodavac tako žele )

- tibor21
- Navijam za: Fernando Alonso
- Kontakt:
neznam nisam siguran u ovo sve ali mislim da Alonso vozi do kraja ove godine i tek sljedeću sezonu može birati gdje će pošto ima važeći ugovor za 2009 dakle samo na godinu dana ili do kraja 09.godine i slobodan je za 2010 . A masin oporavak je vrlo upitan to jest dali će moći voziti to još nitko ne zna . No umjesto Mase može nastupiti bilo tko dok se on ne vrati ne mora raskinit ugovor ...
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren

Na slici je Grosjean na straight-line testiranju Renaulta u Duxfordu. Za to testiranje originalno je bio planiran Piquet... Ovo sve podsjeća na slično testiranje Alquesuarija pred VN Mađarske.
Link

- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Evo i slike difuzora sa tog straight-line testa.

Ako neko ima sliku difuzora prije ovog (iz Madjarske) nek posta pa da usporedimo ako ima promjene
EDIT:
evo ga iz Madjarske; povecali su MF

Ako neko ima sliku difuzora prije ovog (iz Madjarske) nek posta pa da usporedimo ako ima promjene

EDIT:
evo ga iz Madjarske; povecali su MF

- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- Robert Kubica
- Navijam za: Roberta Kubicu
- Kontakt:
- Schumy.d
- Legenda
Evo, najvjerojatnije će Grosjean biti drugi vozač...
Bez obzira na to kakva će biti presuda Žalbenoga suda koji će donijeti odluku o pravu nastupa Renaultove F1 momčadi na Velikoj nagradi Europe nadolazećeg vikenda, francuska momčad u utorak će potvrditi drugoga vozača za nastup u njoj. Uz bok Fernandu Alonsu trebao bi se nalaziti dosadašnji test-vozač Romain Grosjean, koji će tako u kokpitu drugog Renaultovog bolida zamijeniti otpuštenog Nelsona Piqueta mlađeg
Sportske novosti
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Renault ipak nastupa u Valenciji - eng
Evo jedna dobra vijest za Spanjolce, navijace Renaulta, Fernanda Alonsa i naravno ljubitelje Formule 1...
Evo jedna dobra vijest za Spanjolce, navijace Renaulta, Fernanda Alonsa i naravno ljubitelje Formule 1...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Zivo me zanima u kakvoj ce formi sada biti Renault.
Po slikama prije izgleda da je novi difuzor u djiru, a vjerovatno ce tu biti jos nadogradnji; ako to bude dobro radilo mogli bi se boriti za postolje.
Al najbitnije je da voze, samo nek se cuvaju Nakajime na startu i biti ce sve ok
Po slikama prije izgleda da je novi difuzor u djiru, a vjerovatno ce tu biti jos nadogradnji; ako to bude dobro radilo mogli bi se boriti za postolje.
Al najbitnije je da voze, samo nek se cuvaju Nakajime na startu i biti ce sve ok

- Oviedon Ihmisohjus -
- Senna
- Veteran
- Navijam za: Minardi _ Alonso
- Kontakt:
Očekivao sam ovakav potez! suda,
ta je kazna ionako proizašla iz nesretnih okolnosti koje su se dogodile i naprasno donesena, i nimalo se nije činilo da će čvrsto ostati 

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
drago mi je što ćemo vidjet Renault i Alonsa u Valenciji, još ako su pripremili neka poboljšanja na bolidu pa da se bore s McL i Ferr bilo bi super 

- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Hehe... nego sto nego vidjet... Potuko covjek sve na 2. treningu do nogu... Jos imo jednu piruetu i sudar sa Heidfeldom kojem ni samom nije jasno sto je radio u datom momentu... Fakat glup usporeni ulazak u zadnji zavoj (kakti priprema za brzi krug) dok alonso vozi svoj brzi krug... A Grosjean... Kao da sam gledao malo sposobnijeg Piqueta... Jedna piruetica, i jedan pokusaj piruete koji je uspio izvuc...
Zabavni su ovi Renaulti za gleat 

SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Alonso potpuno kriv i lagan.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.