Ja nisam navijac Ferrarija vec Raikkonena ali su mi cudne zelje navijaca Ferrarija koji zele da se po svaku cenu otarase Kimija, mislim koliko je neozbiljno zeleti da iz tima ode vozac koji je osvojio jedinu vozacku titulu u poslednjih 5 godina, i jos dve konstruktorske, i to sve zbog par trka od prosle godine. Njegov najveci problem bilo je zagrevanje guma u kvalifikacijama, sto je uzrokovalo i los rezultat u trkama, ali i pored toga i milion drugih pehova zavrsio je kao 3 u ukupnom poretku i osvojio konstruktorski naslov.
Ove godine ne znam sta moze da mu se zameri, vozi sasvim solidno, zameran mu je los rezultat na Silverstonu, a jedino sto je lose uradio u toj trci je sto je izvezao odlican krug u Q2 i isao u Q3, i pored toga je napredovao jedno mesto u trci dok je Alonso nazadovao 4, ali u njegovom slucaju to nije bila losa voznja vec losa taktika. Kad Alonso uradi nesto dobro onda je to zbog Alonsa, a kad uradi nesto lose onda je to do bolida, taktike,itd, dok je kod Kimija obrnuto. Sta Alonso radi ove godine,sto ne rade KImi i Masa,cak sta vise vozi i losije nogo oni, nije taj Renault bas toliko los bolid, u Nemackoj je imao najbrzi krug u trci, jos dva starta iz prvog reda ali opet jos nije plasiran vise od 5 mesta u trci.
Ove glasine da je Ferrari spreman da odplati Raikkonena poticu od engleskih novina Sun (ne vredi komentarisati), koliko je neozbiljno platiti vozacu 20miliona da ne vozi za vas

, bar je Ferrari poznat po postovanju ugovora, ako se ne varam jedini vozac koji je dobio otkaz je Prost, i to zato sto je javno kritikovao njihov bolid iz 1991.
I ne znam zasto svi povezuju Santander sa dolaskom Alonsa, ako Alonso dodje u Ferrari bice to zbog odluke Ferrarija a ne Santandera. Da li Ferrariju treba Santander-manje-vise NE, Ferrari uvek moze da nadje jakog sponzora, da li je Santanderu potreban Ferrari- DA, jer nema bolje reklame od te, a oni su tu zbog reklame, i koliko je sad nerealno da sponzor u prvoj godini ugovora sa timom kao sto je Ferrari zahteva svog vozaca

.
Ja bih prvi voleo da Raikkonen ode iz Ferrarija, ali mislim da cudo treba da se desi pa da ne vozi i sledecu sezonu za njih.