schuey je napisao/la:čitao sam tu vijest,u pazi,od one euforije da se htio vratititi na sljedeću trku do toga d aje skoncentriran ne na povratak sljedeće godine nego tek puno treniranje u kartu puno govori. naravno ovo nisu finalni rezultati liječničkoga no on u ovakvom stanju ni približno ne može voziti. Osobno imam dojam da nebu ništa više od njegove f1 karijere,dali se varam ne znam,sve je na doktorima i dali će mu eventualnu dipotriju uspijeti korigirati i i širinu vida spasiti
p.s. ovo u SAD_u su bilo neurološki pregledi,ne "klasični" zdravstveni
Sto se tice dioptrije to je najlaksa stvar za rijesiti trenutno na Felipeovom lijevom oku.Bourdais je cak vozio sa naocarima..
Stvar koja je gora je upravo sirina vida,odnosno centralni i periferni vid.Neposredno poslije sudara(mislim nekoliko dana u bolnici u Budimpesti dok je bio) doktori su izjavljivali da mu oko nije isuvise osteceno.Dubine i sirine prostora je bio u potpunosti svjestan.
E sad,ako oko zaista nije puno osteceno,on ce se vratiti sljedece sezone.To je sasvim izvjesno.
U tvom prethodnom postu si naveo da ide na plasticnu operaciju zbog povecanja sirine vida.To nije tacno.To nema nikakve veze sa vidom.U pitanju je plasticna operacija na frontalnom dijelu ceone strukture koja je ostecena,odnosno dijelom polomljena udarcem koji je Felipe dobio na VN Madjarske.Radi se o tome,da kako je taj dio ceone strukture(lijevi) bio potpuno smrskan on je sada nepravilan i tom plasticnom operacijom ce ugraditi plasticni profil koji ce popuniti to nepravilno podrucje,te ga samim tim i zastititi posto ce uvijek biti tanji od ostatka ceone strukture lubanje.
Periferni vid se "stima" tako sto se na mreznjaci svim fotoreceptorima omogucava da primaju svjetlost.Kad je periferni vid ostecen,onda svi fotoreceptori na mreznjaci nisu u funkciji.Dakle,korigira se ugao pod kojim svjetlost pada na mreznjacu,odnosno na fotoreceptore.
Ja licno smatram,da je Felipeov povratak prilicno izvjestan za sljedecu sezonu.