Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: FERRARI

Re: Felipe Massa

Post Postao/la nikolaa »

gringo73 je napisao/la:
Scuderia je napisao/la:"Vrlo sam zadovoljan rezultatima pretraga. Nakon manje operacije kojoj ću biti podvrgnut narednih dana (umetanje metalne pločice u lubanju), napokon ću moći započeti s treninzima u teretani kako bi se vratio u formu, a nakon toga započet ću se testiranjima vozeći karting", rekao je Massa.

"Povratak u Formulu 1? Pričekajmo, moramo ići korak po korak. Sada sam fokusiran samo na povratak fizičke kondicije, što je samo po sebi veliki korak naprijed", dodao je brazilski pilot.

“Rezultati pretraga toplo su dočekani ovdje u Maranellu, budući znamo da možemo računati na Felipea 100 posto za početak sljedeće sezone”, stoji među ostalim u priopćenju Ferrarija.
Ja se sve nekako nadam da će Massa (nadam se da će moći, još "samo" 45 dana) nastupiti zadnju trku, u Sao Paulu...mislim da bi to bila ludnica s navijačima :)
A komentator TV Globa Reginaldo Leme je izjavio da je nedavno razgovarao s Massom koji mu je rekao da je nakon Piquetovog sudara u Singapuru Massa otišao Briatoreu i rekao: 'This crash was not right, it happened because you wanted it to'
Ovo se vec pomalo i zahuktava.Zanimljiva situacija sa VN Singapura '08.Vjerojatno je vecini timova bilo jasno sta je u pitanju,samo su svi sutjeli dok Piquet nije dignuo prasinu..
FORZA FERRARI!!!
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Der Leibarzt des im Juli schwer verunglückten Felipe Massa sieht kein Risiko für eine Rückkehr des Formel-1-Piloten auf die Rennstrecke 2010. "Er wird nach seiner Rückkehr stärker sein als früher", sagte Dino Altmann in São Paulo. Eine bleibende Beeinträchtigung des Ferrari-Fahrers durch den Unfall in Budapest sieht der Mediziner nicht. Jüngste Untersuchungen in Miami hätten normale Resultate ergeben, versicherte er. Massa unterziehe sich lediglich noch einer kleinen Operation.

"Es geht ihm sehr gut, er muss nur noch einen chirurgischen Eingriff machen lassen, um einen Knochenschaden zu beseitigen, und dann wird er sich physisch auf die Rückkehr vorbereiten", sagte Altmann, der auch offizieller Arzt beim Großen Preis von Brasilien ist. Die Operation habe nichts mit dem Auge oder der Sehfähigkeit zu tun. Es handele sich um einen Eingriff an der Schädeldecke.
Ukratko:
Lijecnik ne vidi rizik za povratak iduce sezone. Govori da ce biti jaci nego prije- ne vidi nikakva daljna (trajna) ostecenja. Rezultati u Miamiju su bili dobri, jos ce ici na jednu malu operaciju.

" Dobro mu je, mora napraviti jos jedan kirurski zahvat, kako bi uklonili ozljedu kosti, i onda ce se psihicki pripremiti za povratak", rekao je Altmann, koji je sluzbeni doktor na VN Brazila. Operacija nema veze s okom. Radi se o zahvatu na lubanji.
Altmann wies zugleich Medienberichte zurück, wonach er es für ein "ernsthaftes Risiko" halte, wenn Massa frühzeitig auf die Piste zurückkehre. "Diese Äußerungen stammen nicht von mir", betonte der Arzt, der Massa auch während dessen Krankenhausaufenthaltes in Ungarn betreut hatte. Die Untersuchungen in Miami hätten gezeigt, "dass er bereits kein Risiko mehr läuft und die Analyse-Ergebnisse normal sind".
Altman je odbacio izvjestaje medija, da je izjavio da bi bilo rizicno da se pusti Felipea prije na stazu." Ovi izvjestajji ne dolaze od mene" rekao je lijecnik, koji je bio s Massom i u Madjarskoj.

Pretrage u Miamiju su pokazale da je sve u redu.

------------------------------------

Eto, malo dobrih vijesti.
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Uh sad mi je mnogo lakse.Felipe ce biti jos bolji sledece sezone u to sam siguran.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Drago mi je da se dobro oporavlja iako mi onaj dio "jači nego prije" zvuči kao da je to rekao glasnogovornik, a ne liječnik. Vid ne bi trebao biti problem čak i ako ostane trajna posljedica smanjene oštrine vida - to se može korigirati (Villeneuve vozi sa lećama, Bourdais sa naočalama) ali psiha (iskreno se nadam da neće) i manjak kilometara (zabrana testiranja) bi mogli biti problem. Samo neka se vrati...
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ima malo srece sto ce bolidi za sledecu sezonu biti skoro indenticni sadasnjima tako da se nece morati puno privikavati na bolid.
slika

Sida79
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la Sida79 »

zvjerko je napisao/la:Drago mi je da se dobro oporavlja iako mi onaj dio "jači nego prije" zvuči kao da je to rekao glasnogovornik, a ne liječnik. Vid ne bi trebao biti problem čak i ako ostane trajna posljedica smanjene oštrine vida - to se može korigirati (Villeneuve vozi sa lećama, Bourdais sa naočalama) ali psiha (iskreno se nadam da neće) i manjak kilometara (zabrana testiranja) bi mogli biti problem. Samo neka se vrati...
Zašto ne psiha? Sjećam se kako je Hakkinen vozio "like there's no tomorrow" a onda kad jednom skoro for ril nije dočekao sutra je počeo voziti kao papak... i postao višestruki prvak :)
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Sida79 je napisao/la: Zašto ne psiha? Sjećam se kako je Hakkinen vozio "like there's no tomorrow" a onda kad jednom skoro for ril nije dočekao sutra je počeo voziti kao papak... i postao višestruki prvak :)
Zato što slučaj Hakkinen nije pravilo već jedna od rijetkih iznimaka. Nadajmo se da ćemo i Massu tako spominjati - kao vozača koji je postao uspješniji nakon velike nesreće. O onom "bolji" drugi puta - već i sad je bio odličan.
Lorenzo cro
Mlada nada
Mlada nada
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Lorenzo cro »

Massa na kraju neće uopće vozit sljedeće godine?
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Lorenzo cro je napisao/la:Massa na kraju neće uopće vozit sljedeće godine?
Ma vozice... bar se tako nadam.Doktori su rekli da je sve ok
slika

Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Lorenzo cro je napisao/la:Massa na kraju neće uopće vozit sljedeće godine?
To je najgora mogućnost, ali moguće je i da neće voziti... Sve ovisi o tome kako će dobro teći njegov oporavak i koliko će ga koštati odsustvo od vožnje. ;)
Lorenzo cro
Mlada nada
Mlada nada

Ma samo da on bude vozio nagodinu, ako ništa drugo barem drugu polovicu sezone, i to je nešto.
Ali ako se vrati, Fisichella ide van iz Ferrarija? Trenutno bi vozači za sljedeću godinu trebali biti Alonso i Fisichella?
Bibi
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Ma samo da on bude vozio nagodinu, ako ništa drugo barem drugu polovicu sezone, i to je nešto.
Ali ako se vrati, Fisichella ide van iz Ferrarija? Trenutno bi vozači za sljedeću godinu trebali biti Alonso i Fisichella?
Ova kombinacija me vec podsjeca na nesto :biggrin: Al realno gledajuci to je znanstvena fantastika,tako da nista od te kombinacije.
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Lorenzo cro
Mlada nada
Mlada nada

Pa ne znam, nešto se pričalo da bi mogao doć Alonso, sad kažu da će sljedeće godine vozit Fisichella, tko zna što će bit do sljedeće godine :D
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Nema Fisichelle, on je test vozač iduće godine za Ferrari, sva vozačka mjesta su otvorena, moguće je da ode Kimi, moguće je da ode Massa, moguće je da nitko ne ode(u slučaju da Alonso ne dođe), moguće je da se jadni Felipe uopće ne bude mogao pripremiti i nastaviti karijeru, a moguće je da se vrati i osvoji naslov iduće godine.Tko zna...
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Lorenzo cro je napisao/la:Pa ne znam, nešto se pričalo da bi mogao doć Alonso, sad kažu da će sljedeće godine vozit Fisichella, tko zna što će bit do sljedeće godine :D
Fisico je sljedeće godine test vozač Ferrarija. Isto kao sad Gene i Badoer, a vozačka postava ili ostaje ista ili dolazi Alonso, a onda će se vidjeti tko će biti 2. vozač.
Uglavnom, sumnjam da će Fisico biti taj drugi vozač. ;) Po meni ili Massa ili Kimi.
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Schumy.d je napisao/la:
Lorenzo cro je napisao/la:Pa ne znam, nešto se pričalo da bi mogao doć Alonso, sad kažu da će sljedeće godine vozit Fisichella, tko zna što će bit do sljedeće godine :D
Fisico je sljedeće godine test vozač Ferrarija. Isto kao sad Gene i Badoer, a vozačka postava ili ostaje ista ili dolazi Alonso, a onda će se vidjeti tko će biti 2. vozač.
Uglavnom, sumnjam da će Fisico biti taj drugi vozač. ;) Po meni ili Massa ili Kimi.
Totalno mi je nelogično uzet još jednog test vozača i sada na plaći imat 3 a test kilometri su drastično ograničeni,dva sa važećim ugovorom i još traže Alonsa kao zamjenu za Massu il kiimija :roll: to po meni sve govori o trebutnom vodstvu koji pojma nema
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

schuey je napisao/la: Totalno mi je nelogično uzet još jednog test vozača i sada na plaći imat 3 a test kilometri su drastično ograničeni,dva sa važećim ugovorom i još traže Alonsa kao zamjenu za Massu il kiimija :roll: to po meni sve govori o trebutnom vodstvu koji pojma nema
pa neće ih imat 3 nego će vjerovatno potjerat badoera i genea (ili barem jednog od njih dvojice)..
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

schuey je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:
Totalno mi je nelogično uzet još jednog test vozača i sada na plaći imat 3 a test kilometri su drastično ograničeni,dva sa važećim ugovorom i još traže Alonsa kao zamjenu za Massu il kiimija :roll: to po meni sve govori o trebutnom vodstvu koji pojma nema
Mislim da ce Gene i Badoer dobiti out kartu iz Ferrari-ja.Moguce je da Gene ostane sa Fisicom u Ferrari-ju,ali mislim da Badoer sigurno nece ostati u Ferrari-ju.
Ovo rade jer ne zele vise imati rezervne vozace koji su nesposobni da uskoce u bolid i solidno odvezu kada se to od njih trazi,poput Badoerovog izleta ove godine.Ovako ce Fisichellu imati koji je iskusan,zna sa bolidima po ovim pravilima.Prilicno ce im znaciti u razvoju bolida.
Znaci,mislim da ce rezervni vozaci biti Fisico-Gene ili samo Fisico..
FORZA FERRARI!!!
Bibi
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Nema Fisichelle, on je test vozač iduće godine za Ferrari, sva vozačka mjesta su otvorena, moguće je da ode Kimi, moguće je da ode Massa, moguće je da nitko ne ode(u slučaju da Alonso ne dođe), moguće je da se jadni Felipe uopće ne bude mogao pripremiti i nastaviti karijeru, a moguće je da se vrati i osvoji naslov iduće godine.Tko zna...
Najbolje je da se strpimo jos par dana do Monze.Nadam se da ce se tad nesto vise znati.

24.7.2009-5.5.2013
Bibi
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

24.7.2009-5.5.2013
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

Od sveg srca želim da se massa vrati u f1 , ali ovo jaci nego prije nemogu razumiti . Pa covik ima frakturu lubanje što znaci da svi tribaju lomit glave da bi se posli vracali još jaci . Takva propaganda je degutantna pa nisu ljudi glupi da neznaju o kakvoj se ozljedi radi .
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

bibi_Alonso 4ever je napisao/la:http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86

Nadamo se da ce tako biti :)
super... vratice se Felipe
slika

Lorenzo cro
Mlada nada
Mlada nada

Ajde super, nek nam se vrati
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

mmilo42 je napisao/la:Od sveg srca želim da se massa vrati u f1 , ali ovo jaci nego prije nemogu razumiti . Pa covik ima frakturu lubanje što znaci da svi tribaju lomit glave da bi se posli vracali još jaci . Takva propaganda je degutantna pa nisu ljudi glupi da neznaju o kakvoj se ozljedi radi .
znaš onu poslovicu: Ono što te ne ubije učini te još jačim. ;)
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Ne shvatam, pa nije u bolnici vozio avion pa da mu se osjecaj poboljsao. Ovo je samo ortcana fraza. Od njega iskreno ne ocekujem pretjerano dobre rezultate odmah kada se vrati. Tek mozda poslije, kada se stvari slegnu, jer tolika pauza ne moze biti dobra.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Odgovori