Nije samo on u to uvjeren, i ja sam...Scuderia je napisao/la:Hamilton uvjeren da je drugo mjesto izgubio zbog kvara KERS-a
KLIK

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Nije samo on u to uvjeren, i ja sam...Scuderia je napisao/la:Hamilton uvjeren da je drugo mjesto izgubio zbog kvara KERS-a
KLIK
Stvarno impresivna statistika.gringo73 je napisao/la:Hamilton je danas odvezao svoju 50 trku u F1 i skupio 250 bodova.
da stvarno impresivno nema sta... 5 bodova po utrciSRV je napisao/la:Stvarno impresivna statistika.gringo73 je napisao/la:Hamilton je danas odvezao svoju 50 trku u F1 i skupio 250 bodova.
ja isto mislim da je KERS zašteko jer se vidjelo da se jedva odvojio od Kimia kad se SC maknuo sa staze, a očekivao sam da će on Trullia dovest u takvu situacijuArai je napisao/la:Nije samo on u to uvjeren, i ja sam...Scuderia je napisao/la:Hamilton uvjeren da je drugo mjesto izgubio zbog kvara KERS-a
KLIKŠteta što mu je baš tad KERS stvarao probleme...
Ako je u bolidu KERS koji ne radi, to je dosta velik problem. Bez KERS-a Lewis je gubio 3 desetinke po krugu, a moraoDani je napisao/la:Ma nije toliko ni KERS problem koliko je aerodinamika loša. Pa vidjelo se po prvome sektoru.
Mislim da je McLaren najlosiju utrku imao ove sezone u Turskoj.Poslije toga krenuli su bolji rezultati.Pa sjetite se kad je Nelsinho prosao Lewisa u Turskoj.Arai je napisao/la:Ako je u bolidu KERS koji ne radi, to je dosta velik problem. Bez KERS-a Lewis je gubio 3 desetinke po krugu, a moraoDani je napisao/la:Ma nije toliko ni KERS problem koliko je aerodinamika loša. Pa vidjelo se po prvome sektoru.
je mijenjati postavke kočnica. Aerodinamika nije vrhunska, vidjelo se u utrci da su u prvom sektoru Vettel i Trulli puno brži.
Ali, ipak ovo je veliki pomak u odnosu na Silverstone...
Silverstone je bila zadnja utrka prije velikih poboljšanja u Njemačkoj. Sjećam se Silverstonea, Lewis je završio 16, a KovalainenFelipe Massa je napisao/la:Mislim da je McLaren najlosiju utrku imao ove sezone u Turskoj.Poslije toga krenuli su bolji rezultati.Pa sjetite se kad je Nelsinho prosao Lewisa u Turskoj.Arai je napisao/la:Ako je u bolidu KERS koji ne radi, to je dosta velik problem. Bez KERS-a Lewis je gubio 3 desetinke po krugu, a moraoDani je napisao/la:Ma nije toliko ni KERS problem koliko je aerodinamika loša. Pa vidjelo se po prvome sektoru.
je mijenjati postavke kočnica. Aerodinamika nije vrhunska, vidjelo se u utrci da su u prvom sektoru Vettel i Trulli puno brži.
Ali, ipak ovo je veliki pomak u odnosu na Silverstone...
Felipe Massa je napisao/la:Jako zanimljiva njegova pozicija na kvalifikacijama ,ako se uzme da ga vecina smatra najboljim vozacem po kisi.Toliko o njegovoj voznji po kisi.
Aha... Da čitaš što je čovjek izjavio poslije, ovo sad nebi govorio.Felipe Massa je napisao/la:Jako zanimljiva njegova pozicija na kvalifikacijama ,ako se uzme da ga vecina smatra najboljim vozacem po kisi.Toliko o njegovoj voznji po kisi.
a i da si slušao što su mu mehaničari govorili ne bi tako pisaoFelipe Massa je napisao/la:Jako zanimljiva njegova pozicija na kvalifikacijama ,ako se uzme da ga vecina smatra najboljim vozacem po kisi.Toliko o njegovoj voznji po kisi.
Pa kolko se sićam kad se spizdija u zid na monzi ste tvrdili da njega nije briga, da riskira do kraja uvik, ako ima imalo šanse da bude bolji u poredku hahahahadarky je napisao/la:a i da si slušao što su mu mehaničari govorili ne bi tako pisaoFelipe Massa je napisao/la:Jako zanimljiva njegova pozicija na kvalifikacijama ,ako se uzme da ga vecina smatra najboljim vozacem po kisi.Toliko o njegovoj voznji po kisi.
doslovno se čulo preko radija "uvjeti su opasni, nemoj nepotrebno riskirati"
Stoga ako danas bude malo suhlje, možemo očekivati njegovu jurnjavu, a ako bude poplava ko jučer, pa onda ko dođe do cilja uopće.
Vidjet češ danas. S obzirom koliko je ovaj auto potrebno voziti na granici da bi bio dovoljno brz uopće se ne čudim ovome rezultatu, dodaj još i tome suhi set-up, bolje nije mogao.Felipe Massa je napisao/la:Jako zanimljiva njegova pozicija na kvalifikacijama ,ako se uzme da ga vecina smatra najboljim vozacem po kisi.Toliko o njegovoj voznji po kisi.
ma normalno da lewis nema pojma vozit po kiši...kobajaši je za njega bog i batina...da ne govorim o poznatom "kišnom čovjeku" jarnu trulliju koji je bolji od lewisa za 14 mjesta!Felipe Massa je napisao/la:Jako zanimljiva njegova pozicija na kvalifikacijama ,ako se uzme da ga vecina smatra najboljim vozacem po kisi.Toliko o njegovoj voznji po kisi.
Bit će težak posao danas, Kimi je u puno boljoj poziciji za osvajanje 3. mjesta u konstruktorskom prvenstvu od Hamiltona. Još je Fisico zadnji, a Kova 17. Znači da će se za 3. mjesto u konstruktorskom prvenstvu morati pobrinuti Raikkonen i Hamilton, na svoje momčadske kolege teško da mogu računati..Lewis Hamilton je otkrio da je na kvalifikacijama za VN Brazila vozio sa set-up-om za suho što mu je onemogućilo optimalno prianjanje.
Hamilton pravce nije mogao voziti punim gasom
Svjetski prvak Lewis Hamilton je razočaran svojim današnjim nastupom na kvalifikacijama i greškom zbog koje je izletio sa staze. U sutrašnju će utrku krenuti sa 18. mjesta, što je prvi put od Silverstonea da se nije plasirao u Q2.
"Ovo je bio prilično loš nastup svih nas. Bolid nam je jako loš po kiši, pravce uopće ne možemo voziti punim gasom. Zbog toga sam imao tako malo gripa," požalio se.
"Vozli smo s postavkama za suho koje su dosta tvrđe od onoga sa čim biste inače vozili po kiši. To nas je hendikepiralo," objasnio je.
Izljetanje u 5. zavoju
Sedam minuta prije kraja prvog kvalifikacijskog segmenta Hamilton je imao i izljetanje sa staze u petom zavoju.
Iako je otišao na travu, uspio se vratiti na stazu i nastaviti vožnju.
"U tom sam trenutku bio na samo 70% gasa," dodao je. "Jednostavno sam izgubio kontrolu."
Njegov momčadski kolega Heikki Kovalainen je bio marginalno bolji te je uzeo 16. mjesto.
MIslim da griješiš jer upravo se radi o setupu kao i uvijek kad se očekuje suha utrka nakon mokrih kvalifikacija i parc fermea - koliko je tko kompromitirao setup za utrku, kakve su predispozicije bolida tj kolika je razlika između suhog i mokrog setupa jer sam primijetio da RBR je podešen uglavnom izrazito tvrdo i nisko za suho što, vjerovatno, čini njihov mokri setup jako različitim (moguće i McM-ov) - sve u svemu priznajem Hamiltonu da bolje plivatomidix je napisao/la:Ne radi se toliko o setupima... Mislim da je vise tajming i promet na stazi... Kao sto je i Vettel kazao, nisu iskoristili trenutak kad je staza bila najpogodnija za brzi krug i to je to... Kvale u takvim uvjetima su uvijek lutrija... Dovoljno da u 20 sec prode oblak na najsporijem dijelu staze i kisa lije iz njega, ti se nades ispod i zezne ti cijeli krug... Onaj poredak jucer nema puno veze s tim kolko je ko dobar po kisi... Ja se nadam da ce bit neka "suho - kisno - suho - kisna" utrka pa da malo uzivamo u promjenama na stazi
Mislim da smo zasluzili konacno jednu utrku ove sezone da se zaljepimo za tv...
Na ovome ja zasnivam svoje misljenje, jer vidljivo je da red bull nije spor i to sto ti tvrdis nije bas istina ako pogledas gdje je Webber... U McMu mozda i je stvar setup, ali skloniji sam vjerovanju da su i oni izabrali krivi tajming... Vettela su jos upitali i bi li pomoglo da je bolid bio podesen vislje (za kisu)... On je rekao da par milimetara nebi puno promijenilo na stvari... Tako, nekako sam skloniji vjerovati Vettelu koji kaze da bolid ima brzinu a da su fulali cistu stazu, nego Hamiltonu koji se obrusio na los auto odnosno setup... Iako mozda su obojica u pravu, svaki za svoj slucaj..."Mislim da smo danas bili na bazenu, ne na stazi. Ekstremno sam razočaran, ciljali smo na bolju poziciju na kvalifikacijama. No to je život."
"Bio je jedan period u kojem je staza bila najbrža, ali mi ga nismo uspjeli iskoristiti. Imali smo problema s prometom, a kada se staza očistila onda je počela padati jaka kiša i to je bilo to."
"Šteta, nije da smo spori. Radilo se samo o tajmingu," zaključio je.