Kenny je napisao/la:
Kako je Alonso podbacio? jel je zadnje 2 sezone vozio kantu ili najbolji bolid? jel je iz njega izvlačio maksimum ili je stalno pravio piruete po stazi? i jel se 2007 borio do zadnje utrke za prvenstvo i izgubio ga za 1 bod?
Da vidimo...
2007: obojica sjedaju u podjednake bolide i imaju šansu za naslov, na kraju Kimi osvaja bod više i postaje prvak(bodovi - Kimi 110, Alonso 109, pobjede - Kimi 6, Alonso 4). Međutim Alonso se u najmanju ruku ne slaže s svojom ekipom, radi sra***(Mađarska), praktički sam sebe izbacuje iz ekipe pa mora prelaziti u drugorazredni Renault. Od "najkompletnijeg vozača na svijetu" očekuješ da ima makar korektne odnose sa svojom ekipom, a ne da nakon jedne godine ode s konja na magarca.
2008: Kimi je bio treći, no imao je puno pehova tijekom cijele sezone, no bio je uglavnom vodeći ili drugi u prvenstvu sve do 10. utrke.
Kratki pregled kvarova i drugih problema: u Australiji 2 kvara, zabijanje Hamiltona u Kanadi, Francuska kvar, Britanija zajeb s odabirom guma, Njemačka morao čekati iza Masse u boksu zbog safety cara,
Valencia motor, Belgija izlijetanje na kiši, Italija kiša u kvalifikacijama, Singapur safety car u lošem trenutku i čekanje iza Masse, Japan Hamilton ga izgurao na startu (recite ako sam nešto preskočio

). Boldane su 4 uzastopne utrke u kojima je Kimi izgubio sve šanse za naslov(do tada je bio drugi sa 5 bodova manje od Hamiltona, nakon Singapura četvrti sa 27 bodova zaostatka). Od ove 4 utrke, Kimija možete kriviti samo za izlijetanje na Spa, makar je i to bilo po groznim uvjetima s gumama za suho, a nije imao sreće kao neki drugi da samo izleti na travu nego je udario zid. Sve ostale utrke je vozio dobro, nije radio puno grešaka, a nakon što je zaostao u prvenstvu ekipa se okrenula Massi. Ako izuzmeš te četiri utrke i uzmeš u obzir da je u Kini propustio Massu,
Kimi bi bio prvak. Na kraju je završio treći u prvenstvu. Neki su razočarani njegovom vožnjom u ovoj sezoni, ali ja nisam i mislim da je vozio vrlo dobro(naravno, moglo je i bolje) i jednostavno se nije poklopilo.
O Alonsu te sezone, a i ove sada, nemam što reći, teško je procjeniti koliko je bio brz jer je Piquet ipak klasa za sebe

, no makar Alonso izvlačio 120% iz bolida on se ipak vozi oko 5-6 mjesta i možete pričati što god hoćete, ali
on je podbacio samim povratkom u Renault. Mogao je sjediti u McLarenu i biti četverostruki svjetski prvak, no on je svojim ponašanjem izvan staze to propustio.Toliko o "najkompletnijem vozaču". Nemojte ovo shvatit kao da mislim da je Alonso loš vozač; naprotiv mislim da je vrhunski, baš kao i Kimi. (ja za razliku od nekih drugih niti za jednog vozača neću reći da je najbolji jer se to ne može nikako izmjeriti, i neću reći da je Kimi bolji od Alonsa ili obrnuto, jer tu se zbilja radi o maloj razlici). Ali za Fernanda su zadnje 3 sezone katastrofa.
Kimi je ove godine loše počeo što je razumljivo s obzirom na brzinu Ferrarija... Ali zanimljivo je da je nakon odlaska Masse naglo postao puuuuuno bolji. Možda se nećete složiti, ali ja mislim da je razlog to što je za Ferrari Massa bio u centru pažnje i tretirali su ga kao prvog vozača i sve podređivali njemu. A sad kad je Kimi definitivni prvi vozač u ekipi, nižu se dobri rezultati čak i s tim smećem od Ferrarija u kojem Fisichela ne može proći ni u 2. krug kvalifikacija. Ne može se reći da je podbacio jer je peti u poretku, odmah iza Brawna i RB, i ima i pobjedu u Spa, ma izvlači sve što se iz ovog Ferrarija može izvući.
Eto napisao sam malo poduži post, ali moram jer nisam ništa na ovoj temi već dugo

.
Još moram dodati da mi je drago da moj najdraži vozač odlazi iz Ferrarija (tj. ako ode u McM, a ako ode u rally ili na pecanje onda

), jer mi se čini da ga tamo nisu dobro prihvatili unatoč tomu što im je donio vozački i 2 konstruktorska naslova. Uvijek im je Massa bio draži. Žao mi je Masse jer je propustio šansu za naslov i sumnjam da će ikad više imati priliku. Sada će vjerojatno biti vodonoša. Alonso je sada u najboljoj poziciji za osvajanje naslova poslije godina suše: ima i (99%) jako brz bolid i status prvog vozača, i jedini protivnici koje vidim su Hamilton i eventualno Kimi.
IMHO
:smajli_koji_maše_pa-pa: