Kimi Raikkonen [#7]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Kimi Raikkonen

Post Postao/la Schumy.d »

HOS je napisao/la: Pa jel ovdi više iko može imat svoje mišljenje osim jebenih statistika pa lik je lipo napisa po meni
pa znan svaka budala kad npr alonso dođe u ferrari i osvoji 2-3 naslova reći bolji je od kimija čovik ima sad mišljenje da je kimi bolji izbor po toj tvojoj logici nemoremo gotovo ništa uspoređivat
Možeš imat svoje mišljenje koje je u SADAŠNJOSTI.
Ajde mi reci kako ti znaš ovo:
Po meni je Kimi odrađivao bolji posao nego sto ce to Alonso u Ferrariju.

To nije mišljenje, nego nagađanje. To su 2 sasvim različite stvari. ;)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

?

jel mozete barem pisati sa tockama i zarezima? ovo je suludo..

zavrsena je prica oko kimija i oko alonsa.. dajte vise predjite preko toga i idemo dalje..
rFactor F1 HR server Info
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

The Greatest je napisao/la:To je realnost. Kimi je jednostavno u Mclarenu bio puno bolji i ne znam zašto vam toliko teško pada njegov odlazak iz Ferrarija. Kad je sjeo u taj naštiman Ferrari od Schumachera 2007. i 2008. jednostavno je morao pobijedit' u 80% utrka. Zašto je (generalno gledajući) podbacio ne znam. Lova ga uništila sigurno. A ove priče da će Aonso bit' lošiji bez da je i testirao Ferrari... Ne možete bit' sigurni. Veliki je pritisak i očekivanja od njega. Ako Alonso (ako auto bude kao Ferrari 2007 ili 2008.) ne bude dobio barem 10 utrka od 19, to će bit razočarenje.

Najgore što na kraju prema vašim postovima Alonso nije zaslužio Ferrari nego su ga sponzori doveli... svašta. Da je tako lako, Toyota bi prethodnih sezona platila i dovela nekog japanca u Ferrari. Ne može u Ferrari bilo ko.

Tek je ovo boldano nerealnost i čista navijačka želja. To bi značilo da bi Massa pobijedio ostalih 9 utrka ili kaj? :|
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Dani je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:To je realnost. Kimi je jednostavno u Mclarenu bio puno bolji i ne znam zašto vam toliko teško pada njegov odlazak iz Ferrarija. Kad je sjeo u taj naštiman Ferrari od Schumachera 2007. i 2008. jednostavno je morao pobijedit' u 80% utrka. Zašto je (generalno gledajući) podbacio ne znam. Lova ga uništila sigurno. A ove priče da će Aonso bit' lošiji bez da je i testirao Ferrari... Ne možete bit' sigurni. Veliki je pritisak i očekivanja od njega. Ako Alonso (ako auto bude kao Ferrari 2007 ili 2008.) ne bude dobio barem 10 utrka od 19, to će bit razočarenje.

Najgore što na kraju prema vašim postovima Alonso nije zaslužio Ferrari nego su ga sponzori doveli... svašta. Da je tako lako, Toyota bi prethodnih sezona platila i dovela nekog japanca u Ferrari. Ne može u Ferrari bilo ko.

Tek je ovo boldano nerealnost i čista navijačka želja. To bi značilo da bi Massa pobijedio ostalih 9 utrka ili kaj? :|
Ajd da prestanemo više pričat' o Alonsu i Kimiju ovdje i da prestanemo izvlačit' samo one rečenice koje nama pašu. S obzirom na reputaciju Alonsa i Kimija, ta dvojica jednostavno moraju pobjeđivat' u utrkama. To uopšte ne znači da će Massa dobit' preostalih 9. Možda ne dobije ni jednu, možda ih dobije Lewis ili neko drugi ili neko treći. Velika su očekivanja od njega, kao što su bila i od Kimija. Jednostavno sve drugo osim pobjeđivanja (u dobrom autu) je neuspjeh.
Avanti FER, Avanti!!!
rnrboi
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi

Post Postao/la rnrboi »

Kenny je napisao/la: Kako je Alonso podbacio? jel je zadnje 2 sezone vozio kantu ili najbolji bolid? jel je iz njega izvlačio maksimum ili je stalno pravio piruete po stazi? i jel se 2007 borio do zadnje utrke za prvenstvo i izgubio ga za 1 bod?
Da vidimo...

2007: obojica sjedaju u podjednake bolide i imaju šansu za naslov, na kraju Kimi osvaja bod više i postaje prvak(bodovi - Kimi 110, Alonso 109, pobjede - Kimi 6, Alonso 4). Međutim Alonso se u najmanju ruku ne slaže s svojom ekipom, radi sra***(Mađarska), praktički sam sebe izbacuje iz ekipe pa mora prelaziti u drugorazredni Renault. Od "najkompletnijeg vozača na svijetu" očekuješ da ima makar korektne odnose sa svojom ekipom, a ne da nakon jedne godine ode s konja na magarca.

2008: Kimi je bio treći, no imao je puno pehova tijekom cijele sezone, no bio je uglavnom vodeći ili drugi u prvenstvu sve do 10. utrke.
Kratki pregled kvarova i drugih problema: u Australiji 2 kvara, zabijanje Hamiltona u Kanadi, Francuska kvar, Britanija zajeb s odabirom guma, Njemačka morao čekati iza Masse u boksu zbog safety cara, Valencia motor, Belgija izlijetanje na kiši, Italija kiša u kvalifikacijama, Singapur safety car u lošem trenutku i čekanje iza Masse, Japan Hamilton ga izgurao na startu (recite ako sam nešto preskočio :biggrin:). Boldane su 4 uzastopne utrke u kojima je Kimi izgubio sve šanse za naslov(do tada je bio drugi sa 5 bodova manje od Hamiltona, nakon Singapura četvrti sa 27 bodova zaostatka). Od ove 4 utrke, Kimija možete kriviti samo za izlijetanje na Spa, makar je i to bilo po groznim uvjetima s gumama za suho, a nije imao sreće kao neki drugi da samo izleti na travu nego je udario zid. Sve ostale utrke je vozio dobro, nije radio puno grešaka, a nakon što je zaostao u prvenstvu ekipa se okrenula Massi. Ako izuzmeš te četiri utrke i uzmeš u obzir da je u Kini propustio Massu, Kimi bi bio prvak. Na kraju je završio treći u prvenstvu. Neki su razočarani njegovom vožnjom u ovoj sezoni, ali ja nisam i mislim da je vozio vrlo dobro(naravno, moglo je i bolje) i jednostavno se nije poklopilo.

O Alonsu te sezone, a i ove sada, nemam što reći, teško je procjeniti koliko je bio brz jer je Piquet ipak klasa za sebe :biggrin: , no makar Alonso izvlačio 120% iz bolida on se ipak vozi oko 5-6 mjesta i možete pričati što god hoćete, ali on je podbacio samim povratkom u Renault. Mogao je sjediti u McLarenu i biti četverostruki svjetski prvak, no on je svojim ponašanjem izvan staze to propustio.Toliko o "najkompletnijem vozaču". Nemojte ovo shvatit kao da mislim da je Alonso loš vozač; naprotiv mislim da je vrhunski, baš kao i Kimi. (ja za razliku od nekih drugih niti za jednog vozača neću reći da je najbolji jer se to ne može nikako izmjeriti, i neću reći da je Kimi bolji od Alonsa ili obrnuto, jer tu se zbilja radi o maloj razlici). Ali za Fernanda su zadnje 3 sezone katastrofa.

Kimi je ove godine loše počeo što je razumljivo s obzirom na brzinu Ferrarija... Ali zanimljivo je da je nakon odlaska Masse naglo postao puuuuuno bolji. Možda se nećete složiti, ali ja mislim da je razlog to što je za Ferrari Massa bio u centru pažnje i tretirali su ga kao prvog vozača i sve podređivali njemu. A sad kad je Kimi definitivni prvi vozač u ekipi, nižu se dobri rezultati čak i s tim smećem od Ferrarija u kojem Fisichela ne može proći ni u 2. krug kvalifikacija. Ne može se reći da je podbacio jer je peti u poretku, odmah iza Brawna i RB, i ima i pobjedu u Spa, ma izvlači sve što se iz ovog Ferrarija može izvući.

Eto napisao sam malo poduži post, ali moram jer nisam ništa na ovoj temi već dugo :biggrin: .
Još moram dodati da mi je drago da moj najdraži vozač odlazi iz Ferrarija (tj. ako ode u McM, a ako ode u rally ili na pecanje onda :( ), jer mi se čini da ga tamo nisu dobro prihvatili unatoč tomu što im je donio vozački i 2 konstruktorska naslova. Uvijek im je Massa bio draži. Žao mi je Masse jer je propustio šansu za naslov i sumnjam da će ikad više imati priliku. Sada će vjerojatno biti vodonoša. Alonso je sada u najboljoj poziciji za osvajanje naslova poslije godina suše: ima i (99%) jako brz bolid i status prvog vozača, i jedini protivnici koje vidim su Hamilton i eventualno Kimi.

IMHO

:smajli_koji_maše_pa-pa:
luka_kimi
Moderator
Moderator

Post Postao/la luka_kimi »

Potpis na ovo rnboi, odličan post!

Ja sam te njegove pehove nabrojao više puta, ali mene nitko ne šljivi pola posto :biggrin:
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Najlakše je naći opravdanje. Mogu i ja 2007. naći opravdanja zašto nije Alonso osvojio naslov.Evo jedan: Problem sa mijenjačem u Francuskoj (postao bi prvak da nije bilo toga). Najbolje da se manimo ovoga jer očito da svako vidi drugačije tj., svaki cigan svog konja fali.
Avanti FER, Avanti!!!
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

rnrboi je napisao/la:
Kenny je napisao/la: Kako je Alonso podbacio? jel je zadnje 2 sezone vozio kantu ili najbolji bolid? jel je iz njega izvlačio maksimum ili je stalno pravio piruete po stazi? i jel se 2007 borio do zadnje utrke za prvenstvo i izgubio ga za 1 bod?
Da vidimo...

2007: obojica sjedaju u podjednake bolide i imaju šansu za naslov, na kraju Kimi osvaja bod više i postaje prvak(bodovi - Kimi 110, Alonso 109, pobjede - Kimi 6, Alonso 4). Međutim Alonso se u najmanju ruku ne slaže s svojom ekipom, radi sra***(Mađarska), praktički sam sebe izbacuje iz ekipe pa mora prelaziti u drugorazredni Renault. Od "najkompletnijeg vozača na svijetu" očekuješ da ima makar korektne odnose sa svojom ekipom, a ne da nakon jedne godine ode s konja na magarca.

2008: Kimi je bio treći, no imao je puno pehova tijekom cijele sezone, no bio je uglavnom vodeći ili drugi u prvenstvu sve do 10. utrke.
Kratki pregled kvarova i drugih problema: u Australiji 2 kvara, zabijanje Hamiltona u Kanadi, Francuska kvar, Britanija zajeb s odabirom guma, Njemačka morao čekati iza Masse u boksu zbog safety cara, Valencia motor, Belgija izlijetanje na kiši, Italija kiša u kvalifikacijama, Singapur safety car u lošem trenutku i čekanje iza Masse, Japan Hamilton ga izgurao na startu (recite ako sam nešto preskočio :biggrin:). Boldane su 4 uzastopne utrke u kojima je Kimi izgubio sve šanse za naslov(do tada je bio drugi sa 5 bodova manje od Hamiltona, nakon Singapura četvrti sa 27 bodova zaostatka). Od ove 4 utrke, Kimija možete kriviti samo za izlijetanje na Spa, makar je i to bilo po groznim uvjetima s gumama za suho, a nije imao sreće kao neki drugi da samo izleti na travu nego je udario zid. Sve ostale utrke je vozio dobro, nije radio puno grešaka, a nakon što je zaostao u prvenstvu ekipa se okrenula Massi. Ako izuzmeš te četiri utrke i uzmeš u obzir da je u Kini propustio Massu, Kimi bi bio prvak. Na kraju je završio treći u prvenstvu. Neki su razočarani njegovom vožnjom u ovoj sezoni, ali ja nisam i mislim da je vozio vrlo dobro(naravno, moglo je i bolje) i jednostavno se nije poklopilo.

O Alonsu te sezone, a i ove sada, nemam što reći, teško je procjeniti koliko je bio brz jer je Piquet ipak klasa za sebe :biggrin: , no makar Alonso izvlačio 120% iz bolida on se ipak vozi oko 5-6 mjesta i možete pričati što god hoćete, ali on je podbacio samim povratkom u Renault. Mogao je sjediti u McLarenu i biti četverostruki svjetski prvak, no on je svojim ponašanjem izvan staze to propustio.Toliko o "najkompletnijem vozaču". Nemojte ovo shvatit kao da mislim da je Alonso loš vozač; naprotiv mislim da je vrhunski, baš kao i Kimi. (ja za razliku od nekih drugih niti za jednog vozača neću reći da je najbolji jer se to ne može nikako izmjeriti, i neću reći da je Kimi bolji od Alonsa ili obrnuto, jer tu se zbilja radi o maloj razlici). Ali za Fernanda su zadnje 3 sezone katastrofa.

Kimi je ove godine loše počeo što je razumljivo s obzirom na brzinu Ferrarija... Ali zanimljivo je da je nakon odlaska Masse naglo postao puuuuuno bolji. Možda se nećete složiti, ali ja mislim da je razlog to što je za Ferrari Massa bio u centru pažnje i tretirali su ga kao prvog vozača i sve podređivali njemu. A sad kad je Kimi definitivni prvi vozač u ekipi, nižu se dobri rezultati čak i s tim smećem od Ferrarija u kojem Fisichela ne može proći ni u 2. krug kvalifikacija. Ne može se reći da je podbacio jer je peti u poretku, odmah iza Brawna i RB, i ima i pobjedu u Spa, ma izvlači sve što se iz ovog Ferrarija može izvući.

Eto napisao sam malo poduži post, ali moram jer nisam ništa na ovoj temi već dugo :biggrin: .
Još moram dodati da mi je drago da moj najdraži vozač odlazi iz Ferrarija (tj. ako ode u McM, a ako ode u rally ili na pecanje onda :( ), jer mi se čini da ga tamo nisu dobro prihvatili unatoč tomu što im je donio vozački i 2 konstruktorska naslova. Uvijek im je Massa bio draži. Žao mi je Masse jer je propustio šansu za naslov i sumnjam da će ikad više imati priliku. Sada će vjerojatno biti vodonoša. Alonso je sada u najboljoj poziciji za osvajanje naslova poslije godina suše: ima i (99%) jako brz bolid i status prvog vozača, i jedini protivnici koje vidim su Hamilton i eventualno Kimi.

IMHO

:smajli_koji_maše_pa-pa:

Stvarno ovom se nema što dodati ni oduzeti samo cinjenice potpisujem i zahvaljujem na ovako dobrom postu. =D> =D> =D> =D> =D>
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

E vidis kako se sad uzdize smece od Ferrarija i daje se na vaznosti to sto kimi osvoji pokoji bod u njemu... A za Alonsov Renault "nemas sto reci"... Naravno... Alonsa ocito (vise) ne zanima toliko hoce li biti prvak, koliko ga zanima da je okruzen normalnim ljudima, koji ga vole i zele u timu... Naravno da zelja za naslovom postoji (da nebi neki ovdje krivo interpretirali!! zato i ide u Ferrari u kojem nema vise JT i u Ferrari koji ga zeli!!) ali je u slucaju McLaren bila veca zelja za necim drugim... I ne kuzim onu usporedbu 2007.... Naglasis da je Alonso imao unutarmomcadskih problema i da je kako ti kazes radio sra**... I onda lijepo Kimi ima SAMO 1 bod vise... Podsjetit cu te, Alonso je bio korektan prema ekipi... Ron je radio nesto sto nije bilo korektno i u skladu s dogovorom iz 2005... Takoder Madarska koju si spomenuo, Hamilton (CITAJ KOREKTNA MOMCAD) je prvi poceo ne postivanjem dogovora...
I imam ti ja dodat jedan peh Kimijev iz prosle godine...
Monaco: Pos - 9 Kimi Räikkönen Ferrari 76 +33.7 secs GRID:2 - ne znam sta je bilo ali ako me shecanje sluzi nesto s prvim zavojem... Neku gresku je napravio a i startat s 2. mjesta i zavrsit van bodova za onakav Ferrari...
Zatim kvar u Francuskoj i nije neki vrijedan spomena jer je Kimi bio 2., Britanija je greska momcadi ali isto toliko i njegova, Belgija cista njegova greska, Singapur - KIMI JE PARKIRAO SVOJ BOLID U OGRADU dok je bio u bodovima... Puno vise si je Kimi sam kriv sto nije osvojio bodove nego sto mu je kriv Ferrari ili losa sreca...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
luka_kimi
Moderator
Moderator

The Greatest je napisao/la:Najlakše je naći opravdanje. Mogu i ja 2007. naći opravdanja zašto nije Alonso osvojio naslov.Evo jedan: Problem sa mijenjačem u Francuskoj (postao bi prvak da nije bilo toga). Najbolje da se manimo ovoga jer očito da svako vidi drugačije tj., svaki cigan svog konja fali.
Eto drugi-Kimi u Nurburgringu 2007.Skidao je Alonsu sekudu po krugu, došao mu na 2, 5 sek i onda hidraulika...I ne bi osvojio naslov Alonso... ;)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
luka_kimi
Moderator
Moderator

tomidix je napisao/la:E vidis kako se sad uzdize smece od Ferrarija i daje se na vaznosti to sto kimi osvoji pokoji bod u njemu... A za Alonsov Renault "nemas sto reci"... Naravno... Alonsa ocito (vise) ne zanima toliko hoce li biti prvak, koliko ga zanima da je okruzen normalnim ljudima, koji ga vole i zele u timu... Naravno da zelja za naslovom postoji (da nebi neki ovdje krivo interpretirali!! zato i ide u Ferrari u kojem nema vise JT i u Ferrari koji ga zeli!!) ali je u slucaju McLaren bila veca zelja za necim drugim... I ne kuzim onu usporedbu 2007.... Naglasis da je Alonso imao unutarmomcadskih problema i da je kako ti kazes radio sra**... I onda lijepo Kimi ima SAMO 1 bod vise... Podsjetit cu te, Alonso je bio korektan prema ekipi... Ron je radio nesto sto nije bilo korektno i u skladu s dogovorom iz 2005... Takoder Madarska koju si spomenuo, Hamilton (CITAJ KOREKTNA MOMCAD) je prvi poceo ne postivanjem dogovora...
Monaco: Pos - 9 Kimi Räikkönen Ferrari 76 +33.7 secs GRID:2 - ne znam sta je bilo ali ako me shecanje sluzi nesto s prvim zavojem... Neku gresku je napravio a i startat s 2. mjesta i zavrsit van bodova za onakav Ferrari...
Zatim kvar u Francuskoj i nije neki vrijedan spomena jer je Kimi bio 2., Britanija je greska momcadi ali isto toliko i njegova, Belgija cista njegova greska, Singapur - KIMI JE PARKIRAO SVOJ BOLID U OGRADU dok je bio u bodovima... Puno vise si je Kimi sam kriv sto nije osvojio bodove nego sto mu je kriv Ferrari ili losa sreca...
Joj što mi se ovo ne da....AJme meni, jel se ti sjećaš što se dogodilo u Monacu?Izgleda da ne, jer je Kimi bio 2. i onda je kažnjen sa prolaskom kroz bokseve!I to mu je zeznulo utrku!Da nije bilo sranja u Singapuru bio bi najmanje 3., Britanije je isključivo kriva ekipa...Ne želim se uopće više sa vama raspravljat jer ispada...Ma ne znam kaj...Činjenica je:KIMI NIJE ISPUNIO OČEKIVANJA U FERRARIJU!ALI KIMI NIJE PODBACIO!!!!!!!!
Amen za mene.
slika
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

tomidix je napisao/la:Monaco: Pos - 9 Kimi Räikkönen Ferrari 76 +33.7 secs GRID:2 - ne znam sta je bilo ali ako me shecanje sluzi nesto s prvim zavojem... Neku gresku je napravio a i startat s 2. mjesta i zavrsit van bodova za onakav Ferrari...
U Monacu je momčad zeznula stvar, nisu mu na vrijeme gume stavili i dobio je kaznu prolaska kroz boks.... ;)
slika slika
rnrboi
Početnik
Početnik

Post Postao/la rnrboi »

tomidix je napisao/la:E vidis kako se sad uzdize smece od Ferrarija i daje se na vaznosti to sto kimi osvoji pokoji bod u njemu... A za Alonsov Renault "nemas sto reci"... Naravno... Alonsa ocito (vise) ne zanima toliko hoce li biti prvak, koliko ga zanima da je okruzen normalnim ljudima, koji ga vole i zele u timu... Naravno da zelja za naslovom postoji (da nebi neki ovdje krivo interpretirali!! zato i ide u Ferrari u kojem nema vise JT i u Ferrari koji ga zeli!!) ali je u slucaju McLaren bila veca zelja za necim drugim... I ne kuzim onu usporedbu 2007.... Naglasis da je Alonso imao unutarmomcadskih problema i da je kako ti kazes radio sra**... I onda lijepo Kimi ima SAMO 1 bod vise... Podsjetit cu te, Alonso je bio korektan prema ekipi... Ron je radio nesto sto nije bilo korektno i u skladu s dogovorom iz 2005... Takoder Madarska koju si spomenuo, Hamilton (CITAJ KOREKTNA MOMCAD) je prvi poceo ne postivanjem dogovora...
O Alonsu nemam što reći jer mi je teško odrediti koliko dobro vozi, znam samo da je rasturao Piqueta, ali to mi ne znači ništa jer bi vjerojatno isto učinili i Hamilton, Kimi, Kubica, Vettel itd u istom bolidu, Piquet je bio loš. Tako da ne želim uspoređivati njegovu vožnju tih sezona s Kimijem.
Što se tiče McLarena 2007, o cijeloj toj situaciji mi je teško pričati jer ne znam što se događalo iza kulisa, ali mislim da je Alonso trebao odigrati pametnije, znači ne napadati momčad preko medija, ne raditi ono u Mađarskoj, nego igrati fino i pobijediti Hamiltona na stazi. IMO, da je radio tako, bio bi prvak 2007 a možda i 2008. A ovako je okrenuo momčad protiv sebe i skočio s konja na magarca -> iz McM u Renault. Potratio dvije godine vozeći otraga. Dakle moj dojam je da je Alonso taj naslov izgubio svojim ponašanjem izvan staze i zbog toga mislim da nije najkompletniji vozač. Znam da se ne slažete, da mislite da su Ron i Lewis sve krivi... samo bez svađe

Kimi 2008: francuska - ok, 2 boda nisu puno ali i sam znaš kolika je bila razlika između Lewisa i Masse... Britanija nije nikako njegova greška jer on nije meteorolog: da je ekipa mislila da će pasti kiša išle bi nove gume, očito su mislili da neće... u Belgiji je njegova greška - ali moraš priznati da su uvjeti bili nenormalni sa gumama za suho, i da je imao peh da je završio u zidu a ne u travi... Singapur - čovjek je bio treći pa je nakon safety cara izgubio pozicije... išao je na sve ili ništa, bio je 27 bodova iza Hamiltona a samo 3 utrke do kraja - peto mjesto nije bilo dovoljno

Peace :)
rnrboi
Početnik
Početnik

Post Postao/la rnrboi »

The Greatest je napisao/la:Najlakše je naći opravdanje. Mogu i ja 2007. naći opravdanja zašto nije Alonso osvojio naslov.Evo jedan: Problem sa mijenjačem u Francuskoj (postao bi prvak da nije bilo toga). Najbolje da se manimo ovoga jer očito da svako vidi drugačije tj., svaki cigan svog konja fali.
Istina. A znaš kad je Kimi 2005.... :biggrin:
Samo sam htio reći da Kimi u Ferrariju nije loše vozio, kao što nije ni Alonso 2007.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ja sam UVJEREN da je di Montezemolo pročitao ove silne postove prije potpisa ugovora s Alonsom da bi ostavio Kimija! :roll: Svi vi znate da je Kimi vozio fantastično, ali nije imao sreće. A što je žalosno, Ferrari to ne zna i ne vidi. I Iz čistog neznanja su dali Kimiju nogu. Ili ga možda čak potajice i mrze? Kao što je Schumy.d bezbroj puta ponovio, a bilo tko ko realno razmišlja shvatit će, Kimi NIJE ispunio očekivanja. Nitko ne govori da je vozio loše, ali očekivanja koja je Ferrari od njega očekivao nije ispunio. Ono što očekuju od Alonsa je da bude bolji od Kimija. Ne bude li Alonso zadovoljio (u što sumnjam) očekivanja, dobit će i on nogu. F1 je vrhunski sport, i veliki biznis. Tu emocije ne znače "ništa". Nitko neće zadržat vozača zato što je "cool" tip, ili otjerat zato što dolazi neobrijan na trku. Imaju 18-19 trka u sezoni i tad moraju dat maksimum od sebe, sa 100% truda. A oni najplaćeniji i malo više. Ukoliko svega toga nema u onoj mjeri u kojoj bitrebalo biti...fiju. Neće nitko ni od nas zadržat određenu stvar ako misli da može kupit bolju za iste novce. ;)
slika
Raikonenica
Ja sam: Vozačica
Navijam za: kimija

Post Postao/la Raikonenica »

Jedno pitanje za navijaće ferrarija ....kažete da je kimmi podbacija i da ga se zbog toga rješavaju !!!! Zar onda ne bi bilo logično da su se riješili Masse jer on sve ove godine nije pokaza ništa ??
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

Raikonenica je napisao/la:Jedno pitanje za navijaće ferrarija ....kažete da je kimmi podbacija i da ga se zbog toga rješavaju !!!! Zar onda ne bi bilo logično da su se riješili Masse jer on sve ove godine nije pokaza ništa ??
:smijeh:
Ajde u krpe, prosli su crtici!
slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Lord of the Ring je napisao/la:
Raikonenica je napisao/la:Jedno pitanje za navijaće ferrarija ....kažete da je kimmi podbacija i da ga se zbog toga rješavaju !!!! Zar onda ne bi bilo logično da su se riješili Masse jer on sve ove godine nije pokaza ništa ??
:smijeh:
Ajde u krpe, prosli su crtici!
:biggrin: :biggrin: :biggrin:

ZOMG pao sam sa stolice kad sam ovaj post procitao.

Da ne budem offtopic, iskreno se nadam (ukoliko se ne ostvari transfer u McLaren) da Kimi dodje u Renault s Kubicom. Znam, znam da je to znanstvena fantastika, ali bilo bi zgodno vidjeti kako bi njih dva vozili Renault.
raikkonenica
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Kimija Raikkonena

Post Postao/la raikkonenica »

Schumy.d je napisao/la:
raikkonenica je napisao/la: ...Predzadnja i Zadnja rečenica su ti fenomenalne... Nisam jedna od onih kojima je bilo drago što je Kimi vozio u Ferrariju,jer ne volim tu momčad...Ali poštujem Ferrari, ipak su oni Kimiju pružili bolid u kojem je osvojio naslov svjetskog prvaka... Tako da je meni od prvog dana bila želja da se vrati u svoju drugu momčad- McLaren jer mislim da je tamo Kimi do kraja dozreo kao vozač i oni su ga puno toga naučili... Nimalo mi se ne sviđa Ferrarijevo ponašanje...Kako to glupo zvuči...Kao :Zahvalni su Kimiju jer im je osvojio naslov svjetskog prvaka i dva puta sudjelovao u osvajanju konstruktorskag naslova.Također je i u ovogodišnjem bolidu,koji je davno stao s razvojem, ostvarivao podijume i bodove, dok su Badoer i Fisichella ostajali straga,unatoč istraživanju u telemetriji koje je pokazalo da je Ferrari vidno sporiji nego što ga Kimi vozi i da njegov talent postiže tako dobre rezultate, ali svejedno prekidaju ugovor jer im se ne sviđa Kimijev temperament i jer ''nema dovoljne suradnje'' s momčadi....Hahahaha!!! E , pa vidjet ćemo hoće li im odgovarati Alonsova suradnja!??? i njegov latinski temperament, baš kao i Massa... Mislite li da će njih dvojica biti idealni timski vozači??!! Bez ikakvih svađa...Podsjećam...Obojica imaju latinski temperament.... Teško ostvarivo! =P~
Pošto imaš ovakav nick, onda mogu razumijeti jedan ovakav komentar, ali ga uopće ne podržavam. Kao prvo, počeli ste već nagađati kako Alonso neće biti dobar u Ferrariju!? Otkud vam to? Mogu to objasniti jedino frustracijom zato jer on dolazi umjesto vašeg ljubimca Kimija. ;)
A sad ovo za Ferrarijevo ponašanje neću previše komentirati jer bi opet moglo doći do sukoba. Ali, kao prvo, Kimi si je sam produžio ugovor zbog klauzule. Nije mu Ferrari produžio ugovor. Kao drugo, Po meni Kimi nije opravdao očekivanja. Ja sam od njega očekivao više. Nije ni razočarao, ali nije ni blistao. Bio je solidan vozač, a ja mislim da je to malo za vozača njegovog kalibra. Znam da se nećete sad složiti sa mnom, ali ni ne morate. ;) Kao treće, pitanje je kako bi Massa odvozio ovu sezonu. Nije isto uspoređivati Kimija sa Massom ili sa Fisicom i Badoerom koji su ipak novi vozači u Ferrariju i od njih se nije očekivalo ništa veliko.
I zadnje bih još dodao da u Ferrari ne dolazi vozač koji je lošiji od Kimija pa razmislite još o tome da li je Alonsov dolazak u Ferrari dobar ili ne.

P.S. Kakve veze ima nacionalnost ljudi sa slaganjem u momčadi. Ti tvrdiš da se Massa i Alonso neće slagati.
E pa da te pitam onda šta misliš onda o suradnji Kimi - Lewis kad je ovakav Ferrarijev dvojac teško spojiv... :roll:
....Kao prvo, da se razumijemo...Nikoga ne vrijeđam niti želim reći da je Kimi najbolji vozač !! Teško je takve stvari procijeniti... To što imam ovakav nick znači da navijam za Kimija,ali mi ne pada na pamet druge vrijeđati ili podcijenjivati ili takvo što... Uspoređivanje Kimija s timskim kolegama sam spomenula zato jer njegovi timski kolege zapravo završavaju i realno na poziciji s obzirom na trenutačnu kvalitetu Ferrarijevog bolida.. Kao što znaš, i sami Ferrari je rekao da po telemetriji nije moguće ostvarivati tako dobre rezultate.... Zato napominjem kako je Kimi uspio osvajati bodove za svoju ekipu vlastitim talentom i trudom... Ne kažem da se Alonso i Massa neće slagati...Samo upozoravam kako su mogući nekakvi sukobi...Sjeti se 2007. sezone i svih onih napetosti između Alonsa i Hamiltona... Samo izričem svoje mišljnje o tome kako je Alonso navikao biti broj 1 u ekipi u kojoj vozi i navikao je biti bolji od timskog kolege (a moraš priznati da je do sada tako i bilo!), a smatram da mu Massa neće tako lako pustiti da osvaja više bodova od njega...I tu bi mogli nastati problemi...Napominjem, upozoravam da bi moglo tako biti,a ne da će tako biti...
Meni frustacija nije što Kimi odlazi iz Ferrarija, dapače - ja to čekam s nestrpljenjem...Mislim da F1 neće biti ista bez njega(kao ni da odlazi Alonso,Massa,Hamilton ...) i da bi bilo puno bolje da ostane u F1 carstvu... Svu sreću želim Ferrariju s Alonsom... Mislim da, na kraju postoji jedan zaključak...Kimi odlazi iz Ferrarija jer im se ne sviđa njegova flegma,hladnokrvnost i misle da će im Alonso puno bolje odgovarati kao timski čovjek, uvijek spreman na suradnju i razgovor, duhovit i pristupačan, za razliku od Kimija,koji ima vanzemaljski talent, slično kao i Alonso,ali bez drugih karakteristika... Ferrari traži nešto slično Schumacheru...Vozača,čovjeka koji će uvijek poticati momčad i koji će nametnuti svoj'' broj 1'' i tako će biti najbolje i za njih i za njega...Dosta im je bezosjećajnosti na gridu... A to je ono što ja ne volim...Meni je bitno ono što je na stazi,a ne kakav je netko...Osobnost čovjeka je potpuno sporedna stvar ako on ima talenta...
Tko zna kako bi bilo da je Massa ostao u sezoni...Ali zanimljivo je da je,kada je Massa,nažalost, prekinuo nastavak utrkivanja u prvenstvu, Kimi naglo podigao svoj ritam...Možda zato što je on postao vozač broj 1 odlaskom Masse i što je momčad nastojala dati sve od sebe samo ili isključivo za njega... Kimi je imao neke loše trenutke u Ferrariju,svakako...Ali nemojte zaboraviti da je Kimi taj koji je osvojio naslov prvaka,a ne Massa...Zato mislim da je on ispunio očekivanja....I nemojte misliti da je to zato što navijam za njega. To je jednostavno tako....

No dobro,nadam se da će slijedeća sezona Ferrariju s Alonsom i Massom biti uspješna,kao što to isto želim i Kimiju gdje god da ode...

Pozdrav...!

...I,da.... Zaboravih reći.... Mislim da će suradnja s Hamiltonom i Kimijem biti ok... Čisto zato što je Kimi flegma i jednostavno mu nije bitno što je iza njega,već što će se dogotiti... imao je dobru suradnju s Montoyon, a znamo a je on prilično agresivan. Imao je dobru suradnju sa svim dosadašnjim momčadskim kolegama, pa tako mislim da neće biti problema ni sa Hamiltonom...Dok to kod Alonsa nije tako... Ne proričem ništa, samo upozoravam na mogući problem...
Ne znam kako vi ovo shvaćate, no mislim da je ova rasprava baš super...:)

...Naravno-ako Kimi ode u McLaren....

EDIT, gringo73: raikkonenice, koristi edit da bi nadopisala tekst umjesto da pišeš novi post.
Zadnja izmjena: gringo73, dana/u 05 lis 2009, 09:15, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: spajanje postova
KImI RAIKKONEN _ THE KING OF SPA !!!
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

ovo lagano prelazi u psihijatriju....
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

Ovdje se stalno postavlja teorija da Kimi nije ispunio ocekivanja. A što su bila ocekivanja? Prva godina titula dvostruka
druga godina treci i kontruktorski naslov a treca to je možda njegova najjaca godina jer ovo što on izvlaci iz ove kante granici sa nemogucim. Dakle što su bila ocekivanja ? Može li to neko reci od vas koji to tvrdite. Recimo ocekivanje je bilo : tri titule, tri konstruktorska naslova, da nosi modne revije, da nauci Lucu i Fisica voziti, da sam sebi mijenja gume, da dizajnira bolid i motor, da liže po boxu svima guzice i kad je slobodan da uvjek elegantnom pešku kuha caj u slucaju prehlade, i najvažnije da nađe neku banku za sponzora koja ce kesnuti 500 milja.
Što su bila ocekivanja? Jer sacekajmo vidit cemo što ce drugi napraviti u prve dvije sezone. Letvica je podignuta visoko pa cemo onda možda više znati što su bila ocekivanja? :biggrin:
Zadnja izmjena: mmilo42, dana/u 05 lis 2009, 10:08, ukupno mijenjano 1 put.
"Al" Pease
Navijam za: Jordan

Post Postao/la "Al" Pease »

mmilo42 je napisao/la:Ovde se stalno postavlja teorija da Kimi nije ispunio ocekivanja. A što su bila ocekivanja?
Zapita li se iko da li su ocekivanja bila nerealna?
Placen je mnogo, ne zato sto je nekoga prevario, nego zato sto je u tom momentu toliko vredeo. I zato sto je imao dobrog menadzera i advokatski tim, koji mu je i sada omogucio da se elegantno resi sedista u Ferariju, za vise para nego sto ce Alonso dobiti da u njega sedne.
Placen je u vreme pre SEKE ( Svetske Ekonomske krize), i te pare vise niko nikada u F1 nece dobiti.
I da su u Ferariju imali vise pameti, i volje da sa njim rade a ne da se sada vade na nedostatak komunikacije, karakter i slicne bedastoce, imali bi bar jos jedan naslov prvaka.
Trenutno, Kimi vozi ovakve trke vodjen balkanskim motivom, iz inata, iz ispodprosecnog auta izvlaci vise nego bilo ko drugi. Massa je u nesreci imao srecu, da ne mora da se vadi i smislja izgovore za lose rezultate.

Ferari je institucija i ocekuje da se svi prilagode njemu, da glume velike italijane, i mozda su od hladnog , robotiziranog Finca zeleli da naprave malog spagetara u svom crvenom auticu. To moze sa jednim Brazilcom, moci ce izgleda i sa jednim polukrvnim italijanom/spancem, ali sa Kimijem ne ide.

Ferari ( Conte i drugari) se nije bas na fer nacin resio Kimija, niti je bilo cim logicno objasnio sta to u stvari nije bilo dovoljno dobro za Ferari osim tih nekoliko blentavih obrazlozenja.

Sve u svemu, lova (Santander) je ovde izgleda bila glavna stvar, uradi sve da prikupis novce za dalje trkanje a vozaci su u Ferariju i tako potrosna roba,vazan je propeti konjic, sve ostalo je nebitno.

Nadam se i zelim da Kimi sledece sezone pokaze crvenima sta su sami sebi uradili, sad su mu bar dali motiv za jos par sezona brzog trkanja.
luka_kimi
Moderator
Moderator

Žalosno je ako je istina i polovica navedenih stvariiiAko im se stvarno nije dalo radit sa Kimijem, onda ga nisu trebali ni dovodit!
slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Nitko se nije zapitao da li se Kimiju radit s njima?? Kimi je takav da obavi svoj GP vikend i ode doma... Boli ga ***** sta Ferrari radi u tvornici... Sumnjam da je Ferrari takva momcad koja ne zeli radit s vozacem... A krajnje je neukusno komentirat da je Massa u nesreci imao srecu da se nemora vadit na lose rezultate...!!! Uzasan komentar, jer je Massa bio bolji od Kimija u trenutku kada mu se desilo ono u Madarskoj a osim toga mogao je izgubit zivot u toj situaciji a ti pricas o nekim losim rezultatima...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

moja očekivanja su bila da bude prvak bar 2 od 3 puta.prošlu sezonu raikkonen je podbacio debelo,nije se trudio koliko je trebao i morao.massa je sjeo i radio s ljudima i razvalio ga.dakle,ferrari je spreman radit sa svojim vozačima ako su oni spremni raditi...massa je od sramotne prve dvije utkre napredovo do kraja sezone više nego raikkonen u zadnje 4 godine.čak i kad su obojica na početku ove sezone imali kantu od bolida,koji je bio puno lošiji nego što je trenutno,massa je bio bolji od raikkonena.ja se samo pitam gdje bi bio massa trenutno da nije doživio nesreću,poprilično sam uvjeren da bi bio u najmanju ruku jednak raikkonenu.ovaj komentar "da je se dalo ferrariju da s njim radi" je bezveze.plate mu kamaru para još ga moraju tetošit i radit s njim?

edit:i ove njegove izjave:"Ostajem samo ako dobijem pobjednički bolid"...svaka mu čast,al brate ne vrijedi on toliko da ga se čeka do testiranja u 2.mjesecu kad će se otprilike znat tko će imat brz bolid
Zadnja izmjena: vidc, dana/u 05 lis 2009, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori