Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- tomidix
- Test vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Re: Fernando Alonso
Ma sve sto si napiso stoji pod tvoje misljenje, ali za onim vrijedanjem nema potrebe... Ti mislis da je Alonso imao srece sto je kimi 3put odustao s 1. mjesta... Ja ne mislim, jer Montoyi taj isti motor koji je bio u Kimijevom bolidu nije toliko crkavao (znaci kimi ga je cijedio malo previse), Schumi i Japan... I Alonsu je cini mi se 2 utrke prije toga (u Monzi) isto tako eksplodirao motor gdje je takoder bio gubitak bodova pa se o tome nitko nije pitao... Ja mislim da je Alonso postigao te 2 godine odlican uspjeh jer je imao losiji bolid (gledano po brzini, ne pricam o diskutabilnoj izdrzljivosti kod Kimijevog McMa) od konkurenata a postao je prvak... S druge strane, i Kimijev je bio losiji nego Alonsov i Hamiltonov, ali to je totalno drugi svijet bio i da se znalo tko u McMu mora osvojiti naslov, Kimi ga zasigurno nebi odnio... Jer McM je to jednom pametnom odlukom mogao i morao sprijeciti... Bilo da su se odlucili za Hamiltona ili Alonsa... To naravno ne umanjuje Kimijev naslov i on je prvak zasluzeno... End of story
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Čuj sad ovog, "Kimi je doveden da bi testirao bolid". Tko je to uopće rekao?kimi#1 je napisao/la:naravno,Kimi je doveden da bi "testirao bolid" par godina za Alonsa,ili se ostatak Ferrarija urotio protiv Todta jer su želili Alonsa?![]()
Alonso i sam zna da mu je ovo zadnji bolid,jer ako ovdje bude afera a on blizu(što me ne bi uopće ćudilo).on više ionako ne bi imao gdje voziti......
Činjenice su slijedeće:
2001 je Alonso ušao u dogovor sa Todtom da će prijeći u Ferrari (usmeni dogovor, ništa službeno) ali ga Flavio uspjeva nagovoriti da dođe u Renault
* radi toga je Todt rekao ono što je rekao
Ross Brawn je nedavno izjavio kako se razmišljalo o Kimiju i o Alonsu kao zamjeni Schumachera u Ferrariju, s time da je Alonso već bio potpisao za McLaren
* ne želim s ovime eći da su uzeli Kimija jer su morali, Kimi nije takav vozač, ali mogućnost odabira nisu imali, pošto je Španjolac već imao ugovor, ali je Todt bitniji po meni
Todt je zvanično istupio iz Ferrarija tek ove godine u 3 mjesecu
Nakon par mjeseci Ferrari potpisuje sa Alonsom.
Ako ćemo vjerovati izjavama, potpisao je za 2011 ali se to promijenilo u slijedeću sezonu. Dakle još se ubrzalo.
Todt je izjavljivao kako je Finac baš čovjek za Ferrari. I ustvari je po meni najbitniji čovjek zašto je Kimi tamo.
Dakle kako ja to vidim, čim se Todt maknuo, Alonso je brzinom munje uletio u Ferrari.
To su činjenice pa ti čitaj kako želiš.
Uostalom, malo gledaj okolo, ja nisam jedini koji smatra da je odlaskom Todta Kimijeva pozicija u Ferrariju postajala sve klimavija.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Ne razumijem zbog cega vi cim neko napadne Kimija odma udarate po Alonsu.Iako cu naravno navijati za njega,ali ne toliko koliko za Felipea moram ovo reci.Koga briga kakav je Alonso van staze.Osim toga vi nikad niste pricali sa njim pa da znate kakv je on.Pa na kraju krajeva sta i ako je malo bezobrazan.Dvostruki je svjetski prvak moze mu se.Njegov posao je da dobro vozi ,a ne da bude svetac.Podrzavam ga i nadam se da ce se on i Felipe odlicno slagati,a vama bi predlozio da malo oladite.Ne znam stvarno zbog cega ga napadate.Da nije mozda sto je uzeo mjesto Kimiju ili sta????kimi#1 je napisao/la:
naravno,Kimi je doveden da bi "testirao bolid" par godina za Alonsa,ili se ostatak Ferrarija urotio protiv Todta jer su želili Alonsa?![]()
Alonso i sam zna da mu je ovo zadnji bolid,jer ako ovdje bude afera a on blizu(što me ne bi uopće ćudilo).on više ionako ne bi imao gdje voziti......

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Gle, stvar je u tome, da je Kimi, barem prema izjavi Uvijek Elegantnog Degena, dobio otkaz zbog karaktera.Mi udarili po Alonsovom karakteru, a vi-nije važnoFelipe Massa je napisao/la:Ne razumijem zbog cega vi cim neko napadne Kimija odma udarate po Alonsu.Iako cu naravno navijati za njega,ali ne toliko koliko za Felipea moram ovo reci.Koga briga kakav je Alonso van staze.Osim toga vi nikad niste pricali sa njim pa da znate kakv je on.Pa na kraju krajeva sta i ako je malo bezobrazan.Dvostruki je svjetski prvak moze mu se.Njegov posao je da dobro vozi ,a ne da bude svetac.Podrzavam ga i nadam se da ce se on i Felipe odlicno slagati,a vama bi predlozio da malo oladite.Ne znam stvarno zbog cega ga napadate.Da nije mozda sto je uzeo mjesto Kimiju ili sta????kimi#1 je napisao/la:
naravno,Kimi je doveden da bi "testirao bolid" par godina za Alonsa,ili se ostatak Ferrarija urotio protiv Todta jer su želili Alonsa?![]()

Uglavnom, stvarno više ne želim ispadat nekakav bolesnik, da je Kimi vozio onako kako je, po vama, trebao, ne bi dobio otkaz niti bi Alonsov dolazak bio potreban.Pametnom dosta.

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Kakve veze ima sto je montezemolo rekao za kimija? covjek ima svoje misljenje, koje vecina na svijetu dijeli i sta ste se vi sad uvrijedili sto je reko da kimi ne suraduje s momcadi i da je leden... a kad se spominje ice kimi onda je super to... Ne kuzim zasto je to razlog da napadate alonsov karakter??? Kaj ste ljubomorni sto dolazi netko s vrucim temperamentom na kimijevu ledenu stolicu???Gle, stvar je u tome, da je Kimi, barem prema izjavi Uvijek Elegantnog Degena, dobio otkaz zbog karaktera.Mi udarili po Alonsovom karakteru, a vi-nije važno.
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Gle ja sam najviše ljut na način na koji su Kimija otpisali, do ovoga je moralo doći prije ili kasnije...tomidix je napisao/la:Kakve veze ima sto je montezemolo rekao za kimija? covjek ima svoje misljenje, koje vecina na svijetu dijeli i sta ste se vi sad uvrijedili sto je reko da kimi ne suraduje s momcadi i da je leden... a kad se spominje ice kimi onda je super to... Ne kuzim zasto je to razlog da napadate alonsov karakter??? Kaj ste ljubomorni sto dolazi netko s vrucim temperamentom na kimijevu ledenu stolicu???Gle, stvar je u tome, da je Kimi, barem prema izjavi Uvijek Elegantnog Degena, dobio otkaz zbog karaktera.Mi udarili po Alonsovom karakteru, a vi-nije važno.

Već sam napisao da sam ljubomoran na Alonsa jer je on u mojoj najdražoj ekipi, a Kimi više nije...Neka na tome ostane...Meni se Alonso ne sviđa zato što su stalne afere oko njega...Ne bih ulazio u detalje, ali to je malo previše za jednu slučajnost...Fernandu i Massi želim svu sreću ovog svijeta, neka osvoje pregršt bodova...Tako...

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Izvadak iz interviewa s Domenicalijem (odgovori blogerima):
...I consider Raikkonen, in absolute terms, at the same level of Fernando, Felipe, Lewis. So, why this change? Because I'm sure our team, Ferrari, needs a man more similar to Schumi, as for the relationship with the team. Kimi is very fast, very competitive but also very closed, introvert. It's not a limit and not a guilt: it's his temper. With a winning car, he was and he is perfect. With a car to fix and a team to direct, I believe Alonso is superior. This I explained to Raikkonen: he wasn't happy but he understood.
...I consider Raikkonen, in absolute terms, at the same level of Fernando, Felipe, Lewis. So, why this change? Because I'm sure our team, Ferrari, needs a man more similar to Schumi, as for the relationship with the team. Kimi is very fast, very competitive but also very closed, introvert. It's not a limit and not a guilt: it's his temper. With a winning car, he was and he is perfect. With a car to fix and a team to direct, I believe Alonso is superior. This I explained to Raikkonen: he wasn't happy but he understood.

- LEWIS HAMILTON McM
- Početnik
- Navijam za: Lewis Hamilton McLaren
Vidim da se tu vode veliki "ratovi" o razlogu zašto je Kimi otišao iz Ferrarija,i ko je bolji ,Kimi ili Alonso,pa da i ja nešto kažem na tu temu.Iskreno meni je drago da Kimi odlazi iz crveni jer mi je on jedan od boljih vozača još od kad je vozio za McLaren i nadam se da če se vratiti tamo,a Alonsu želim svu nesreču u Ferrariju,jer ga nepodnosim baš,zbog njegovog karaktera i zbog stvari koje se tiču njegovog vremena u McLarenu,a po vozačkim kvalitetam je on sigurno jedan od najboljih vozača u f1 uz Kimija i Lewisa
- kimi#1
- Početnik
- Navijam za: Kimi MS
ok,slažem se,ja tebi predlažem da oladiš dok Massa ne bude dvostruki svjetski prvak,pa se onda javiFelipe Massa je napisao/la:Ne razumijem zbog cega vi cim neko napadne Kimija odma udarate po Alonsu.Iako cu naravno navijati za njega,ali ne toliko koliko za Felipea moram ovo reci.Koga briga kakav je Alonso van staze.Osim toga vi nikad niste pricali sa njim pa da znate kakv je on.Pa na kraju krajeva sta i ako je malo bezobrazan.Dvostruki je svjetski prvak moze mu se.Njegov posao je da dobro vozi ,a ne da bude svetac.Podrzavam ga i nadam se da ce se on i Felipe odlicno slagati,a vama bi predlozio da malo oladite.Ne znam stvarno zbog cega ga napadate.Da nije mozda sto je uzeo mjesto Kimiju ili sta????kimi#1 je napisao/la:
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!

-
- Svjetski prvak
kimi#1 je napisao/la:ok,slažem se,ja tebi predlažem da oladiš dok Massa ne bude dvostruki svjetski prvak,pa se onda javiFelipe Massa je napisao/la:Ne razumijem zbog cega vi cim neko napadne Kimija odma udarate po Alonsu.Iako cu naravno navijati za njega,ali ne toliko koliko za Felipea moram ovo reci.Koga briga kakav je Alonso van staze.Osim toga vi nikad niste pricali sa njim pa da znate kakv je on.Pa na kraju krajeva sta i ako je malo bezobrazan.Dvostruki je svjetski prvak moze mu se.Njegov posao je da dobro vozi ,a ne da bude svetac.Podrzavam ga i nadam se da ce se on i Felipe odlicno slagati,a vama bi predlozio da malo oladite.Ne znam stvarno zbog cega ga napadate.Da nije mozda sto je uzeo mjesto Kimiju ili sta????kimi#1 je napisao/la:

-
- Navijam za: Alonso
Navijači Kimija me podsjećaju na navijače Beckhama u nogometu. Čovjek koji je imao samo jedan kvalitetan udarac (centaršut) ali su ga mediji uzdigli u status božanstva i onda su se na to naljepili instant navijači tzv. obožavatelji nogometa i Davida Beckhama. Isto je i u formuli s Kimijem. On je svima super jer je kul. Boli ga k.. za sve i često se napije. Vau...Moš mislit koja faca...I sad zbog takvog imiđa koji su stvorili mediji tzv f1 (naglasak na instant) poznavatelji i navijači lude za njim. Ta histerija je došla čak do toga da i sami direktori i vlasnici momčadi više "ne smiju" odlučivati koga žele imati u svojoj momčadi. Ako Ferrari ne želi Kimija to je bogohuljnje, on je božanstvo u koju se nema pravo sumnjati. Još samo fali da fanatični Kimijevci pozovu na linč Montezzemolla i paljenje Maranela.
Ostali koji nešto znaju o formuli i koji je prate dulje od 2005. (osobno od 1988.) ne nasjedaju na takve infantilne fore.
Ostali koji nešto znaju o formuli i koji je prate dulje od 2005. (osobno od 1988.) ne nasjedaju na takve infantilne fore.
- fenomeno
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
Opet ti sa svojim bezvezarijama o Raikkonenu.Uopće ne znam šta ti on tolko smeta.Naravno da vlasnici mogu odlučivat koga će potjerat,ali u ovom slučaju su to prozirne isprike,kao Kimi njima ne odgovara zbog karaktera,a oni su znali za taj karakter odavno pa sad ne vidim razloga zašto su ga doveli ako tako o njemu misle,zbog toga su Kimijevi navijači ljuti na ovu odluku.curumo je napisao/la:Navijači Kimija me podsjećaju na navijače Beckhama u nogometu. Čovjek koji je imao samo jedan kvalitetan udarac (centaršut) ali su ga mediji uzdigli u status božanstva i onda su se na to naljepili instant navijači tzv. obožavatelji nogometa i Davida Beckhama. Isto je i u formuli s Kimijem. On je svima super jer je kul. Boli ga k.. za sve i često se napije. Vau...Moš mislit koja faca...I sad zbog takvog imiđa koji su stvorili mediji tzv f1 (naglasak na instant) poznavatelji i navijači lude za njim. Ta histerija je došla čak do toga da i sami direktori i vlasnici momčadi više "ne smiju" odlučivati koga žele imati u svojoj momčadi. Ako Ferrari ne želi Kimija to je bogohuljnje, on je božanstvo u koju se nema pravo sumnjati. Još samo fali da fanatični Kimijevci pozovu na linč Montezzemolla i paljenje Maranela.
- mmilo42
- Početnik
Ovdje je tema Alonso a ne KImi vidili smo kako je Kimijeva zamjena (rezerva) prošla u McM, tako ce proci i u Ferrarijucurumo je napisao/la:Navijači Kimija me podsjećaju na navijače Beckhama u nogometu. Čovjek koji je imao samo jedan kvalitetan udarac (centaršut) ali su ga mediji uzdigli u status božanstva i onda su se na to naljepili instant navijači tzv. obožavatelji nogometa i Davida Beckhama. Isto je i u formuli s Kimijem. On je svima super jer je kul. Boli ga k.. za sve i često se napije. Vau...Moš mislit koja faca...I sad zbog takvog imiđa koji su stvorili mediji tzv f1 (naglasak na instant) poznavatelji i navijači lude za njim. Ta histerija je došla čak do toga da i sami direktori i vlasnici momčadi više "ne smiju" odlučivati koga žele imati u svojoj momčadi. Ako Ferrari ne želi Kimija to je bogohuljnje, on je božanstvo u koju se nema pravo sumnjati. Još samo fali da fanatični Kimijevci pozovu na linč Montezzemolla i paljenje Maranela.
strpi se pa cec viditi.

- garx
- Početnik
rano su krenuli u Ferrariju s idilicnim odnosom...
prerano
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 2019.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
prerano
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 2019.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Navijam za: Alonso
Stvar je u tome da ste vi Kimijevci toliko subjektivni i isfrustrirani u svom tom bijesu pa ste neosnovano počeli napadat Alonsa, njegove ljudske i karakterne kvalitete i izmišljavat svakojake gluposti. Eto to je razlog zašto sam ja reagirao jer je gomila gluposti napisanafenomeno je napisao/la:Opet ti sa svojim bezvezarijama o Raikkonenu.Uopće ne znam šta ti on tolko smeta.Naravno da vlasnici mogu odlučivat koga će potjerat,ali u ovom slučaju su to prozirne isprike,kao Kimi njima ne odgovara zbog karaktera,a oni su znali za taj karakter odavno pa sad ne vidim razloga zašto su ga doveli ako tako o njemu misle,zbog toga su Kimijevi navijači ljuti na ovu odluku.curumo je napisao/la:Navijači Kimija me podsjećaju na navijače Beckhama u nogometu. Čovjek koji je imao samo jedan kvalitetan udarac (centaršut) ali su ga mediji uzdigli u status božanstva i onda su se na to naljepili instant navijači tzv. obožavatelji nogometa i Davida Beckhama. Isto je i u formuli s Kimijem. On je svima super jer je kul. Boli ga k.. za sve i često se napije. Vau...Moš mislit koja faca...I sad zbog takvog imiđa koji su stvorili mediji tzv f1 (naglasak na instant) poznavatelji i navijači lude za njim. Ta histerija je došla čak do toga da i sami direktori i vlasnici momčadi više "ne smiju" odlučivati koga žele imati u svojoj momčadi. Ako Ferrari ne želi Kimija to je bogohuljnje, on je božanstvo u koju se nema pravo sumnjati. Još samo fali da fanatični Kimijevci pozovu na linč Montezzemolla i paljenje Maranela.
- fenomeno
- Početnik
Nismo mi baš ni isfrustrirani ni bijesni,ali moraš priznat da je malo čudno da se za Alonsa lijepe skandali u koju god da momčad uđe.curumo je napisao/la:Stvar je u tome da ste vi Kimijevci toliko subjektivni i isfrustrirani u svom tom bijesu pa ste neosnovano počeli napadat Alonsa, njegove ljudske i karakterne kvalitete i izmišljavat svakojake gluposti. Eto to je razlog zašto sam ja reagirao jer je gomila gluposti napisanafenomeno je napisao/la:Opet ti sa svojim bezvezarijama o Raikkonenu.Uopće ne znam šta ti on tolko smeta.Naravno da vlasnici mogu odlučivat koga će potjerat,ali u ovom slučaju su to prozirne isprike,kao Kimi njima ne odgovara zbog karaktera,a oni su znali za taj karakter odavno pa sad ne vidim razloga zašto su ga doveli ako tako o njemu misle,zbog toga su Kimijevi navijači ljuti na ovu odluku.curumo je napisao/la:Navijači Kimija me podsjećaju na navijače Beckhama u nogometu. Čovjek koji je imao samo jedan kvalitetan udarac (centaršut) ali su ga mediji uzdigli u status božanstva i onda su se na to naljepili instant navijači tzv. obožavatelji nogometa i Davida Beckhama. Isto je i u formuli s Kimijem. On je svima super jer je kul. Boli ga k.. za sve i često se napije. Vau...Moš mislit koja faca...I sad zbog takvog imiđa koji su stvorili mediji tzv f1 (naglasak na instant) poznavatelji i navijači lude za njim. Ta histerija je došla čak do toga da i sami direktori i vlasnici momčadi više "ne smiju" odlučivati koga žele imati u svojoj momčadi. Ako Ferrari ne želi Kimija to je bogohuljnje, on je božanstvo u koju se nema pravo sumnjati. Još samo fali da fanatični Kimijevci pozovu na linč Montezzemolla i paljenje Maranela.
Mislim,da ovo sve triba pustit,situacija je takva kakva je.Nek dvoboji na stazi sve riješe
- zagor
- Početnik
- Navijam za: Iceman
Evo na hrvatskom, Massa optužuje Alonsa da je znao za Crashgate...
http://www.24sata.hr/sport/massa-optuzu ... ke/140366/" onclick="window.open(this.href);return false;
u svakom slucaju bude vatreno u Ferrariju...
http://www.24sata.hr/sport/massa-optuzu ... ke/140366/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
bude, bude, ali ne zbog toga na što ti misliš....zagor je napisao/la:Evo na hrvatskom, Massa optužuje Alonsa da je znao za Crashgate...
-
- Svjetski prvak
da da bice itekako vatrenozagor je napisao/la:Evo na hrvatskom, Massa optužuje Alonsa da je znao za Crashgate...

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
-
- Svjetski prvak
sto jest jestScuderia je napisao/la: Slika govori vise od tisucu rijeci.![]()

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
- GT-R
- Početnik
- Navijam za: Schumacher i Massa
Nemora značit, iako ja mislim da Massa ima "lažni" osmijeh na licu, ma neće on to tako brzo zaboravit i oprostit Alonsu za prošlogodišnju VN Singapura..Scuderia je napisao/la:Slika govori vise od tisucu rijeci.![]()
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Nije mu Alonso nista kriv, po 100x.GT-R je napisao/la:Nemora značit, iako ja mislim da Massa ima "lažni" osmijeh na licu, ma neće on to tako brzo zaboravit i oprostit Alonsu za prošlogodišnju VN Singapura..Scuderia je napisao/la:Slika govori vise od tisucu rijeci.![]()
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
I ja mislim tako. Ne treba se sada izvlačiti na tu utrku, kiksao je i Massa i Ferrari kad nisu trebali i to je Massi odnijelo naslov, a ne ovo.Ricxpa je napisao/la: Nije mu Alonso nista kriv, po 100x.