Kimi Raikkonen [#7]

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: F1

Re: Kimi Raikkonen

Post Postao/la sunseeker »

padobranac je napisao/la:
ako već misliš pričati svisoka napravi to tamo gdje su gluplji od tebe koji to neće shvatit i napravi to onda kad budeš zbilja imao nešto pametno za reći. ti nisi mjerilo stvari i tvoja percepcija je tvoja percepcija, što će reći, nije univerzalna
padobranče, pao si na krivu livadu....
K1M1 je napisao/la: po toj tvojoj teoriji znači da alonso i lewis isto nisu nikad osvojili naslov ili? :?
pa svaki naslov prvaka je osvojen, nije s neba pao.
po mojoj teoriji je alonso osvojio naslov i to oba puta, lewis je također osvojio naslov, samo je cijeli dojam kompromitirala kukavička vožnja u brazilu.

nadalje, po mojoj teoriji bi zasluženi prvak prošle godine bio massa, massa bi taj naslov s punim pravom osvojio. ako hoćeš dalje, po mojoj teoriji button će samo postati sv. prvak, a ako se vratimo malo u prošlost (bližu) naslov je tek osvojio hakkinen ( i to samo svoj prvi ) i eventualno villneuve (schumijevi naslovi su van bilo kakve kategorije)
Kimifan
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la Kimifan »

p@rtibrejker je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:Onda OK, meni nije svejedno, tužno bi mi bilo gledat kako se Kimi muči negdje na začelju...Mislio sam prvenstveno na Ferrari... ;)
A gle, ja koji sam navijao za Alesija, naucio sam se pokornosti i losim rezultatima, odustajanjima, razbijanjima mjenjaca... :biggrin: Kao i mnogi za Kimija.
Najgori scenario bi mi bio da navijam za vozaca koji ce svaku utrku pobjedjivati sa prednoscu od pola minute. Radije nek je otpozadi i bori se sa drugima.
Onda barem vidis kako tko vozi. Npr, kad se bori sa bolidom da ostane na stazi, i jos se bori s nekim za mjesto. E to je utrkivanje. :)
Kimi ce pokazati svoj talent vozio on naprijed, pozadi, reli, ili (iznenadno) djecja kolica. :biggrin:
Ako opet nesto ne u***u pravilima, pa budemo gledali karavane i vlakice.
Svi oni koji su govorili kako je Kimi osvojio prvenstvo samo s jednim bodom prednosti, nek se sjete u kakvim je sve situacijama bio - od krepavanja motora i mjenjača do guma! Da svega toga nije bilo, imao bi puno više bodova prednosti, ne samo jedan. Ne može se reći nezasluženo. I Kimi je nakon jedne propale utrke u toj sezoni lio suze zbog propale utrke - ponovno zbog bolida. Možeš se truditi koliko god, ali ako bolid ne služi ](*,) Činjenica!I sami su rekli u Ferrariju da Kimi ovaj bolid vozi iznad mogućnosti, jer davno su odustali od razvoja za ovu sezonu. Kao i Alonso u Renaultu!
zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

sunseeker je napisao/la:
po mojoj teoriji je alonso osvojio naslov i to oba puta, lewis je također osvojio naslov, samo je cijeli dojam kompromitirala kukavička vožnja u brazilu.

nadalje, po mojoj teoriji bi zasluženi prvak prošle godine bio massa, massa bi taj naslov s punim pravom osvojio. ako hoćeš dalje, po mojoj teoriji button će samo postati sv. prvak, a ako se vratimo malo u prošlost (bližu) naslov je tek osvojio hakkinen ( i to samo svoj prvi ) i eventualno villneuve (schumijevi naslovi su van bilo kakve kategorije)
o cemu ti pricas? ovaj osvojio, onaj osvojio, ovaj zasluzio, ovaj bi bio, ovaj ne bi bio... tak kak je je i amen... Svi su ih osvojili kak jesu i zasluzili... :roll:
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
raikkonenica
Navijam za: Kimija Raikkonena

Post Postao/la raikkonenica »

luka_kimi je napisao/la:Ovo je zadnji moj post na ovu temu, ali stvarno zadnji.

2007.Kimi prvak, Ferrari prvak.
2008.Kimi treći,Ferrari prvak.
2009.Kimi prvi iza ovih "svemiraca", drži Ferrari na 3.mjestu u poretku.

Problem za Kimija bio je u tome što je Ferrari zapeo za Alonsa.Razumijem ih.Pate za vremenima Schumachera i u Alonsu vide njegova nasljednika.

Biti lošiji od Masse, što je Kimi 2008.bio nije sramota kao što vi kažete.I po tome se vidi koliko zapravo sami navijači Ferrarija njega podcjenjuju.To nije OK od vas.Massa je izrastao u jednog fantastičnog vozača.Želim mu dugu i lijepu budućnost u Ferrariju.Nadam se da će je ostvariti.

Alonsa poštujem kao vozača, ni najmanje kao čovjeka.Ali to nema veze sa učinkom na stazi.Ferrari traži vozača koji će se veseliti nakon pobjede, koji će skakati 3 metra u zrak nakon pobjede.Dobili su ga u Alonsu.Kimi nije takav niti će biti takav niti ja želim da bude takav.Najdraži mi je zbog toga kakav je.Dakle, Kimi je odjeban prvenstveno zbog karaktera, odnosno zbog onoga što radi van staze.

Rezultati mu uopće nisu loši.Recimo da je, kada je dolazio dobio 4 uvjeta-dva naslova prvaka pojedinačno i dva naslova momčadski.2009.koja je propala neću ni računati, iako i tu stoji da bolje ne može.Kimi je od ta 4 ispunio 3.Dosta dobro.

Da samo spomenem jednu stvar.Kada sam govorio koliko je meni Alonso ljigav, svi su mi govorili da to nema veze ni sa čim i da se gleda staza i samo staza.A Kimi je otjeran zbog onoga što ste vi meni rekli da nema veze ni sa čim.WTF?

Nema veze, ne mislim se niti boriti niti svađati više.Dio kritika koje su njemu upućene, opravdane su, apsolutno.Drago mi je da odlazi u neku ekipu(koja god da bude)koja će ga cjeniti i poštovati.Svaka bi momčad htjela Kimija, osim vatrenog Ferrarija.Ferrarija koji želi nekoga tko će bombastično najavljivati bajke i naslove.

Kimi je imao sjajnu eru u Ferrariju.Osvojio je svoj prvi naslov prvaka, pobjedio 9 puta.Drago mi je zbog toga.Ali to nikad nije bio Kimi.Zašto?Jer ga tamo nikad nisu istinski voljeli.Došao je nakon Michaela, i tada su ga možda gledali i kao neprijatelja.To je normalno.Nemam nikakvih primjedbi.

Sve u svemu, drago mi je što će Kimi otići u ekipu koja će ga poštovati.Iako mu ta ekipa neće biti najdraža.Ljubomoran sam na Alonsa i Massu, na njihove navijače.Želio sam da Kimi ostane.Kao što je i sam Kimi želio.Nije se obistinilo.Sad nam treba onaj Kimijevski inat.Želio bih jedino, da pokaže Ferrarijevim čelnicima da su pogriješili.Da su barem pogrješili način na koji su ga napucali.

Fernando je zaslužio dolazak u Ferrari.SVOJIM VOŽNJAMA.Neka mu ga sada.Želim mu svu sreću svijeta.I njemu i Massi.

A za Kimija se nadam, da će opravdati titulu najbržeg vozača na gridu.Da gledamo Kimija u McLarenu.Njegovoj ekipi, u čijem se bolidu uvijek najljepše osjećao, pružao najbolje vožnje.

Toliko od mene...

Swaka čast,Luka!!! Slažem se ... =) =D>
KImI RAIKKONEN _ THE KING OF SPA !!!
raikkonenica
Navijam za: Kimija Raikkonena

Post Postao/la raikkonenica »

... Nitko ne može reći da je Kimi samo prosječan vozač.... A svađanje oko toga tko je bolji vozač je bezizlazno... uvijek će netko biti protiv i za...Normalno je da netko navija za nekoga i da je nekome netko najbolji....
Što se tiče Kimija.... On je u svojoj F1 karijeri pokazao i dobre i loše trenutke,kao i svaki drugi vozač....Ali,realno gledajući, morate priznati da Kimi iza sebe ima veliku karijeru i užAsna je glupost što je njegov karakter utjecao na otkaz iz Ferrarija.... Nadam se samo da će Kimi u McLaren i da će dokazati Ferrariju kako im može biti žao što su ga pustili....
Mnogi su optužili moju pretpostavku da je moguće da Alonso i Massa dogodine u Ferrariju neće imati baš dobru suradnju i da će postojati napetosti između njih dvojice.... Pogledajte ova već u ovoj sezoni... Massa kaže da je Alonso znao za namještanje utrke. a Alonso tvrdi suprotno... i tu se već ne slažu.... nadam se da neće biti nesugllasica, ali mislim da je to itekako moguće.... Isto tako mislim da će Kimi i Lewis imati super suradnju.... Upravo zbog Kimijevog temperamenta...Upravo zbog onog čimbenika koji je utjecao na odlazak iz Ferrarija....
KImI RAIKKONEN _ THE KING OF SPA !!!
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

zagor je napisao/la: o cemu ti pricas? ovaj osvojio, onaj osvojio, ovaj zasluzio, ovaj bi bio, ovaj ne bi bio... tak kak je je i amen... Svi su ih osvojili kak jesu i zasluzili... :roll:
nitko nije rekao da nije tak kak je, ali nije sve dobiveno i zasluženo........

pitaj barba luku, on zna puno o tome....
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

pa vi niste normalni (hm zar ima normalnih ovdje? :biggrin: no dobro to je za neku drugu temu )
FIA u pravilima kaže:
Prvak je onaj koji ima najviše osvojenih bodova a ne onaj koji je ostavio najbolji dojam

kako se bodovi nikome ne poklanjaju (osim u izuzetnim situacijama kad umješaju suci sa svojim "odlukama") svaki naslov je osvojen

Što se tiče subjektivnog dojma kako je koji vozač izgledao tokom te sezone, pa to nema veze sa osvojenim naslovima
Ako bi gledali na taj način onda ni schumaher nije zaslužio svih 5 naslova iako ih je osvojio, a ni dobar dio prvaka isto tako
No i dalje ostaje da je FIA rekla, ko ima više bodova taj je prvak.
I tu prestaje svaka rasprava.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Nema se sta raspavaljati.Bilo je kako je bilo i gotovo.Ja i dan danas patim sto Massa nije onda osvojio naslov ,al nema veze bice jos prilika.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Retrovizor
Navijam za: Vise pretjecanja

Post Postao/la Retrovizor »

Felipe Massa je napisao/la:...nema veze bice jos prilika.
U biti, možda već sljedeće sezone? Ferrari je rano (za Räikkönena čak prerano) obustavio razvoj F60 i usredotočio se na pripremu sljedećeg modela, tako da bi Ferrari lako sljedeće godine opet mogao biti hardver za osvajanje naslova. Naravno, nije da neće imati i jaku konkurenciju, osobito s druge strane svoje garaže.
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

darky je napisao/la:pa vi niste normalni (hm zar ima normalnih ovdje? :biggrin: no dobro to je za neku drugu temu )
FIA u pravilima kaže:
Prvak je onaj koji ima najviše osvojenih bodova a ne onaj koji je ostavio najbolji dojam

kako se bodovi nikome ne poklanjaju (osim u izuzetnim situacijama kad umješaju suci sa svojim "odlukama") svaki naslov je osvojen

Što se tiče subjektivnog dojma kako je koji vozač izgledao tokom te sezone, pa to nema veze sa osvojenim naslovima
Ako bi gledali na taj način onda ni schumaher nije zaslužio svih 5 naslova iako ih je osvojio, a ni dobar dio prvaka isto tako
7 (sedam)
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Kimifan

Post Postao/la Kimifan »

darky je napisao/la:pa vi niste normalni (hm zar ima normalnih ovdje? :biggrin: no dobro to je za neku drugu temu )
FIA u pravilima kaže:

Tko se još sjeća one ideje da prvak bude onaj s najviše prvih mjesta?! [-X
Kimifan

Post Postao/la Kimifan »

P.S.T o je jedna od većih gluposti u posljednjih par sezona. Sljedeće godine pravilo o nadolijevanju goriva tijekom utrke!
rnrboi
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi

Post Postao/la rnrboi »

:rodjendan: :festa2:
luka_kimi
Moderator
Moderator

Post Postao/la luka_kimi »

Kimi sretan rođendan! Ajde još jedna pobjeda za kraj !!!!
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
GT-R
Početnik
Početnik
Navijam za: Schumacher i Massa

Post Postao/la GT-R »

luka_kimi je napisao/la:Kimi sretan rođendan! Ajde još jedna pobjeda za kraj !!!!
A i ti ga s*reš :lol:

Također sretan rođendan Kimiju, danas da izboriš odlične kvalifikacije, a sutra još bolja utrka!
slika
Lorenzo cro
Mlada nada
Mlada nada
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Lorenzo cro »

Sretan rođenda, Kimi!
Raikkonengirl
Navijam za: Kimi Raikkonena

Post Postao/la Raikkonengirl »

Sretan rođendan Kimi!!!!!!!!!!!!!sretno111111111
luka_kimi
Moderator
Moderator

Post Postao/la luka_kimi »

GT-R je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:Kimi sretan rođendan! Ajde još jedna pobjeda za kraj !!!!
A i ti ga s*reš :lol:

Također sretan rođendan Kimiju, danas da izboriš odlične kvalifikacije, a sutra još bolja utrka!
Ja ga serem?E kolega moj, mislio sam na temu kao Kimijeva šup karta iz Ferrarija, a ne na temu kao za Kimija... ;) :biggrin:

Dobit ćeš po njuški kad se vidimo :biggrin:
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

SR kralju, i 5 na gridu, idemo na postolje sutra
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
Lorenzo cro
Mlada nada
Mlada nada

Post Postao/la Lorenzo cro »

Dobro je završio danas na 5. mjestu, samo da i ostane na tome, ima sreće što je Hamilton izletio pa starta 18. i još može održati to 3. mjesto u ukupnom poretku za Ferrari
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Bravo za njega valjda ce uspjeti sutra biti na podijumu.
slika

ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

Dobre kvalifikacije za kimija, šteta što značajnije rezultate postiže tek od mađarske. Bilo bi dobro kad bi sutra došao do postolja i napravio još jedan korak do osvajanja 3. mjesta u konstruktorima.
mmilo42
Početnik
Početnik

Post Postao/la mmilo42 »

Bravo majstore ni rođendanska votka nije smetala, vraga po onom vrimenu još pomaže, samo da nocas ne pretjera u slavlju bit ce postolje jer na muci se poznaju junaci. :biggrin:
GT-R
Početnik
Početnik
Navijam za: Schumacher i Massa

Post Postao/la GT-R »

Raikkonen: Bolid nam je bolji na mokroj stazi
Ferrarijev vozač Kimi Riakkonen smatra da je F60 bolji na mokroj nego na suhoj stazi. Da su loši vremenski uvjeti potrajali, Raikkonen smatra da bi imao bolje startno mjesto.

F60 bolji na kiši

Kimi Raikkonen tvrdi da bi Ferrari bio puno bolji na kvalifikacijama za VN Brazila, a da se vremenski uvjeti nisu poboljšali.

Kimi će utrku startati s 5. mjesta, iako je u Q1, kada su vremenski uvjeti bili najgori, imao drugo najbrže vrijeme.

"Bolid na intermedijima nije bio tako dobar kao na pravim kišnim gumama," objasnio je. "Da je kiša potrajala vjerojatno bismo bili na boljoj poziciji."

"Nadam se da se sutra možemo boriti za mjesto na pobjedničkom postolju. Znamo da nemamo dovoljno gripa na bolidu, no svejedno sam zadovoljan jer sam na dobroj poziciji."
Ovo mi malo čudno, Ferrari je uvjek bio bolji na suhome, ali dobro, ovo je F60 i izgleda da njemu bolje odgovara kiša. Nadam se da će biti kiše i da će Kimi to uspjeti iskoristiti, kad već kaže da bi imao bolji plasman da su loši vremenski uvjeti potrajali.
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

GT-R je napisao/la:
Raikkonen: Bolid nam je bolji na mokroj stazi
Ferrarijev vozač Kimi Riakkonen smatra da je F60 bolji na mokroj nego na suhoj stazi. Da su loši vremenski uvjeti potrajali, Raikkonen smatra da bi imao bolje startno mjesto.

F60 bolji na kiši

Kimi Raikkonen tvrdi da bi Ferrari bio puno bolji na kvalifikacijama za VN Brazila, a da se vremenski uvjeti nisu poboljšali.

Kimi će utrku startati s 5. mjesta, iako je u Q1, kada su vremenski uvjeti bili najgori, imao drugo najbrže vrijeme.

"Bolid na intermedijima nije bio tako dobar kao na pravim kišnim gumama," objasnio je. "Da je kiša potrajala vjerojatno bismo bili na boljoj poziciji."

"Nadam se da se sutra možemo boriti za mjesto na pobjedničkom postolju. Znamo da nemamo dovoljno gripa na bolidu, no svejedno sam zadovoljan jer sam na dobroj poziciji."
Ovo mi malo čudno, Ferrari je uvjek bio bolji na suhome, ali dobro, ovo je F60 i izgleda da njemu bolje odgovara kiša. Nadam se da će biti kiše i da će Kimi to uspjeti iskoristiti, kad već kaže da bi imao bolji plasman da su loši vremenski uvjeti potrajali.
ove sezone sve je izokrenuto pa i to da je Ferrari bolji po kisi
slika

Odgovori