Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Sebastian Vettel...

Post Postao/la vidc »

da je svašta nešto bilo bi nešto drugo...kad bi se tako gledalo,doslovno nijedan vozač nikad ni na jednoj utrci ne bi zaslužio nijednu pobjedu.kako god,za mene,vettelova utrka je bila odlična i potpuno zasluženo je pobjedio
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

vidc je napisao/la:da je svašta nešto bilo bi nešto drugo...kad bi se tako gledalo,doslovno nijedan vozač nikad ni na jednoj utrci ne bi zaslužio nijednu pobjedu.kako god,za mene,vettelova utrka je bila odlična i potpuno zasluženo je pobjedio
Zasluzeno bi bilo da Hamilton nije imao kvar. Dobro je Vettel vozio, ali znamo kome je trebala pripasti pobjeda, to je valjda jasno. Sve drugo nije "zasluzeno".

A niti je vala Hamilton napravio kakvu gresku pa da se kaze da je svojom greskom prepustio pobjedu, nije.
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Zasluženo do pobjede, čestitke mladom Vettelu!
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

SRV je napisao/la:
vidc je napisao/la:da je svašta nešto bilo bi nešto drugo...kad bi se tako gledalo,doslovno nijedan vozač nikad ni na jednoj utrci ne bi zaslužio nijednu pobjedu.kako god,za mene,vettelova utrka je bila odlična i potpuno zasluženo je pobjedio
Zasluzeno bi bilo da Hamilton nije imao kvar. Dobro je Vettel vozio, ali znamo kome je trebala pripasti pobjeda, to je valjda jasno. Sve drugo nije "zasluzeno".

A niti je vala Hamilton napravio kakvu gresku pa da se kaze da je svojom greskom prepustio pobjedu, nije.
a znam,al kvarovi su sastavni dio ovog sporta,nije zakazao hamilton,zakazao je bolid,tj.kočnice...isto tako možemo reć da vettel nije bio na pole positionu jer nema kers na bolidu itd.milijon primjera takvih ima,i to nikako ne umanjuje pobjedu onog koji je profitirao od toga.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

vidc je napisao/la:
SRV je napisao/la:

a znam,al kvarovi su sastavni dio ovog sporta,nije zakazao hamilton,zakazao je bolid,tj.kočnice...isto tako možemo reć da vettel nije bio na pole positionu jer nema kers na bolidu itd.milijon primjera takvih ima,i to nikako ne umanjuje pobjedu onog koji je profitirao od toga.
FAIL :biggrin:
I da Vettelu dodaš KERS, tj. da ga Hamiltonu oduzmeš Hamilton bi opet bio na poleu. KERS na ovoj stazi iznosi max. 4 desetinke sekunde.
A Hamilton je jučer na kvalam imao 6 i pol desetinki prednosti, a i sa izjednačenim težinama bolida Hamilton je ponovo na poleu sa pola
sekunde prednosti. Ovo je samo teorijski, naravno da KERS u bolide nemožeš samo tako ubacivati...
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

KERS donosi 0.4s samo u slucaju da se usporedjuje sa istim bolidom kad ga ne koristi, kao sto je bolid McLarena bez KERSa i bolid McLarena sa KERSom.

Posto RB nema KERSom narusen balans bolida, brzi je od McLarena bez KERSa, pa to jos vise umanjuje prednost koju McLaren ima zbog koristenja KERSa. Odnosno, prednost koju KERS McLarenu donese u odnosu na RB je jos manji od 0.4s.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

SRV je napisao/la:KERS donosi 0.4s samo u slucaju da se usporedjuje sa istim bolidom kad ga ne koristi, kao sto je bolid McLarena bez KERSa i bolid McLarena sa KERSom.

Posto RB nema KERSom narusen balans bolida, brzi je od McLarena bez KERSa, pa to jos vise umanjuje prednost koju McLaren ima zbog koristenja KERSa. Odnosno, prednost koju KERS McLarenu donese u odnosu na RB je jos manji od 0.4s.
Da, imaš pravo. To nisam uzeo u obzir zato što sam to gledao samo teoretski, ne i realno. Ali to više nije ni bitno, Vettel je pobijedio,
a Hamilton odustao.
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Cestitke "malenom" na super utrci i pobjedi, zasluzenoj....Hamiltona je "rijesio" vec poslije prvih bokseva, sumnjam da bi Hamilton uspio preci ponovo u vodstvo...
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

SRV je napisao/la:

Kakve ti gluposti pričaš, pobjeda je zaslužena, jer Vettel nije izbacio Hamiltona sa staze i tako došao do pobjede. Za pobjede treba imati i sreće ;)
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Da srečković jedan. danas je imao sreće, u Valenciji nije. Tako je to.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
GT-R
Početnik
Početnik
Navijam za: Schumacher i Massa

Post Postao/la GT-R »

Baš me zanima što bi bilo da Hamilton nije imao problema s kočnicama.
Čestitke na pobjedi, i sada je vice-prvak.
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Vjerovatno da bi bio 2.Mozda bi se borio i za pobjedu.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Ferraristica
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Ferraristica »

Jedina svijetla tačka jučer :)

Čestitke Vettelu ,uljepšao mi je dan .
keexx
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la keexx »

Interview sa Vettelom nakon utrke u Abu Dhabiu....... ;)

slika slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

SRV je napisao/la:

Šta napisa i osta živ.
Znači Hakkinen nije zaslužio svoj naslov 99' jer je Schumacher slomio nogu. Da je nije slomio bio bi prvak sigurno. Znači Mika Hakkinen je jednostruki svjetski prvak. Bogovske izjave :lol:
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
fankiđoe
Početnik
Početnik
Navijam za: KR SV

Post Postao/la fankiđoe »

keexx je napisao/la:Interview sa Vettelom nakon utrke u Abu Dhabiu....... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ZnUCe64FS3A
Kate's dirty sister je definitivno najbolja šasija ove godine...U svakom slučaju ima najbolje ime.
video o nastanku
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Vettel najbolji vozač prema šefovima momčadi http://www.autosport.com/news/report.php/id/80222" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Butt-kicker
Navijam za: JB

Post Postao/la Butt-kicker »

Kenny je napisao/la:Vettel najbolji vozač prema šefovima momčadi http://www.autosport.com/news/report.php/id/80222" onclick="window.open(this.href);return false;
a Button ispred Hamiltona ! :badgrin:
Greatest shits !
Zagor je napisala :
Kaj se tice Buttona, on po meni nema sanse protiv Lewisa
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Da, a Alonso tek 39 bodova. Jasno ti je da je to tablica rađena prema subjektivnom dojmu navedenih osoba ( nemoj zaboraviti faktor konkurentnosti bolida ).
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Butt-kicker je napisao/la: a Button ispred Hamiltona ! :badgrin:
Pa realno, u sezoni je i bio ispred Hamiltona. ;)
Ipak je čovjek osvojio naslov.
Butt-kicker

Schumy.d je napisao/la:
Butt-kicker je napisao/la: a Button ispred Hamiltona ! :badgrin:
Pa realno, u sezoni je i bio ispred Hamiltona. ;)
Ipak je čovjek osvojio naslov.
Pa kako Vettel nije osvojio naslov u bolidu koji je bio dominantan na više utrka nego Buttonov ?
Greatest shits !
Zagor je napisala :
Schumy.d
Legenda
Legenda

Butt-kicker je napisao/la: Pa kako Vettel nije osvojio naslov u bolidu koji je bio dominantan na više utrka nego Buttonov ?
hmm...
Pa ne znam baš da je. :?
Butt-kicker

Schumy.d je napisao/la:
Butt-kicker je napisao/la: Pa kako Vettel nije osvojio naslov u bolidu koji je bio dominantan na više utrka nego Buttonov ?
hmm...
Pa ne znam baš da je. :?
..u tom slučaju uzmeš pa prebrojiš utrke dođeš do rezultata 9:8 za RedBull i onda se sjetiš
Vettelovih nepotrebnih izlijetanja i sudaranja ,doduše nije se ni Horner proslavio.
Greatest shits !
Zagor je napisala :
Schumy.d
Legenda
Legenda

Butt-kicker je napisao/la: ..u tom slučaju uzmeš pa prebrojiš utrke dođeš do rezultata 9:8 za RedBull i onda se sjetiš
Vettelovih nepotrebnih izlijetanja i sudaranja ,doduše nije se ni Horner proslavio.
Pa mislim da su bolidi bili podjednaki, Brawn je bio odličan na početku sezone, a RB se dizao što je sezona više odmicala.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Butt-kicker je napisao/la: ..u tom slučaju uzmeš pa prebrojiš utrke dođeš do rezultata 9:8 za RedBull i onda se sjetiš
to je apsolutno točno, button je uzeo naslov prvenstveno zahvaljujući ross brawnu, red bull je kroz sezonu imao malčice bolji bolid, a vettel i horner su griješili teže od buttona i brawna.....i to je to
Odgovori