Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Mlada nada
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Renault
Ništa od 26 bolida, opet će ih biti 20 ili možda 22. Uđas...
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
to ponajmanje ima veze s mosleyem, dapače ako je itko bio protiv tolikog trošenja novca bio je on, stoga za ovo što se dešava su isključivi krivci sami autoproizvođačicro_blue je napisao/la:Da! Nije nimalo dobro. Ne samo zbog toga što sam njihov navijač nego i zato što bi njihov odlazak značio nenadoknadiv gubitak za Formulu 1.Dani je napisao/la:Nije dobro. Izgleda da idu i oni.
http://uk.eurosport.yahoo.com/05112009/ ... talks.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sad se tek vidi sav nerad i nered kojeg je Mosley ostavio iza sebe!
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Ne bih se složio. Timovi su dolazili i odlazili i prije ali pogledaj tko se vraćao. Proizvođači su se i vraćali ali "garažisti" ne ... s jedne strane mislim da se sada tome pridaje previše važnosti, s druge strane mislim da je kumovao i rat FIA/FOTA tj Mosleyev "križarski rat" jer kad pogledaš šta se dešavalo zadnjih 2-3 godine van staze. Previše skandala i tko se onda želi reklamirati u takvom okruženju? Mislim generalno na sponzore od kojih zavise svi timovi tako da baš ne bih izostavljao Maxa iz svega toga.sunseeker je napisao/la: to ponajmanje ima veze s mosleyem, dapače ako je itko bio protiv tolikog trošenja novca bio je on, stoga za ovo što se dešava su isključivi krivci sami autoproizvođači
- sp33d
- Početnik
ma daj? pa mosley je progurao KERS u F1, na čiji su razvoj potrošene ogromne količine novca.sunseeker je napisao/la:to ponajmanje ima veze s mosleyem, dapače ako je itko bio protiv tolikog trošenja novca bio je on, stoga za ovo što se dešava su isključivi krivci sami autoproizvođači
prava štednja, nema šta.

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
kers je budućnost, nažalost loše implementirana u sadašnjosti, ali definitivno budućnost i f1 i auto industrijesp33d je napisao/la:ma daj? pa mosley je progurao KERS u F1, na čiji su razvoj potrošene ogromne količine novca.sunseeker je napisao/la:to ponajmanje ima veze s mosleyem, dapače ako je itko bio protiv tolikog trošenja novca bio je on, stoga za ovo što se dešava su isključivi krivci sami autoproizvođači
prava štednja, nema šta.
- sp33d
- Početnik
slažem se.sunseeker je napisao/la:kers je budućnost, nažalost loše implementirana u sadašnjosti, ali definitivno budućnost i f1 i auto industrijesp33d je napisao/la:ma daj? pa mosley je progurao KERS u F1, na čiji su razvoj potrošene ogromne količine novca.sunseeker je napisao/la:to ponajmanje ima veze s mosleyem, dapače ako je itko bio protiv tolikog trošenja novca bio je on, stoga za ovo što se dešava su isključivi krivci sami autoproizvođači
prava štednja, nema šta.
isto tako mislim da su mogli puno bolje uvest taj sistem u natjecanje. recimo da su dali ekipama 2-3 godine za razvoj i usavršavnje sistema, i onda ga uveli kao obaveznog za sve timove u sezoni 2011. kroz takav postupni i ne tako agresivan razvoj vjerovatno bi i troškovi bili puno manji, a sam sistem bi bio efikasniji, jer bi se inženjeri bolje upoznali sa samom tehnologijom kroz par godina.
ovak je, nažalost, to sve ubačeno nabrzinu (zbog mosleya), pa su ga kroz cijelu sezonu koristila samo dva največa tima (i potrošila brdo para), od kojih je mercedes svoj razvio čak i bolje od ferrarija (naravno, zbog ferrarijeve odluke da obustavi razvoj).
gledajuči u budučnost, ako se KERS vrati jednog dana u F1, mislim da če mercedes i ferrari imat finu prednost nad ostalima.
isprike na offtopiku.

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Evo šta kaže Vatanen.
Vatanen za odlaske proizvođača krivi FIA-u
Ari Vatanen dijeli Ferrarijevo mišljenje i tvrdi da su se trojica velikih proizvođača iz Formule 1 povukla zbog šefova Formule 1 i FIA-e, a ne zbog ekonomskih realiteta, premda ne negira njihov utjecaj.
Ljudi u Renaultu nisu luđaci kako ih je Mosley nazvao, tvrdi Vatanen
Poraženi FIA-in predsjednički kandidat Ari Vatanen čvrsto vjeruje da je zakonodavno tijelo Formule 1, odnosno FIA, kriva za odlazak trojice velikih proizvođača iz Formule 1 kroz posljednjih 12 mjeseci.
"Ako sve malo analizirate vidjet ćete da je Renault u pravu kada kaže da su oni ozbiljna međunarodna korporacija te da nisu luđaci kako ih je Max Mosley nazvao," izjavio je Vatanen za CNN. "Jednostavno, ti ljudi više nemaju nikakvih iluzija o upravljanju Formulom 1."
Ekonomske prilike su samo izgovor
Kao i Ferrari, Vatanen također smatra da su ekonomske prilike samo izgovor proizvođačima koji su otišli, iako ne negira njihov utjecaj.
"Da je ovaj sport bio poznat po pozitivnim vijestima, onda bi to bilo odlično mjesto i za marketing i za promociju. No, Formula 1 je poznata po konfliktima, po krizama i po nedavnim slučajevima na sudu. Velike kompanije si to jednostavno ne mogu priuštiti," smatra Vatanen.
"Moramo shvatiti da ekonomski realiteti nemaju ništa s ovom krizom," nastavio je. "Velike kompanije uvijek traže mjesta za marketing i promociju, čak i u teškim vremenima. Ali, samo ako na tim mjestima vladaju razumni uvjeti," zaključio je.
Vatanen za odlaske proizvođača krivi FIA-u
Ari Vatanen dijeli Ferrarijevo mišljenje i tvrdi da su se trojica velikih proizvođača iz Formule 1 povukla zbog šefova Formule 1 i FIA-e, a ne zbog ekonomskih realiteta, premda ne negira njihov utjecaj.
Ljudi u Renaultu nisu luđaci kako ih je Mosley nazvao, tvrdi Vatanen
Poraženi FIA-in predsjednički kandidat Ari Vatanen čvrsto vjeruje da je zakonodavno tijelo Formule 1, odnosno FIA, kriva za odlazak trojice velikih proizvođača iz Formule 1 kroz posljednjih 12 mjeseci.
"Ako sve malo analizirate vidjet ćete da je Renault u pravu kada kaže da su oni ozbiljna međunarodna korporacija te da nisu luđaci kako ih je Max Mosley nazvao," izjavio je Vatanen za CNN. "Jednostavno, ti ljudi više nemaju nikakvih iluzija o upravljanju Formulom 1."
Ekonomske prilike su samo izgovor
Kao i Ferrari, Vatanen također smatra da su ekonomske prilike samo izgovor proizvođačima koji su otišli, iako ne negira njihov utjecaj.
"Da je ovaj sport bio poznat po pozitivnim vijestima, onda bi to bilo odlično mjesto i za marketing i za promociju. No, Formula 1 je poznata po konfliktima, po krizama i po nedavnim slučajevima na sudu. Velike kompanije si to jednostavno ne mogu priuštiti," smatra Vatanen.
"Moramo shvatiti da ekonomski realiteti nemaju ništa s ovom krizom," nastavio je. "Velike kompanije uvijek traže mjesta za marketing i promociju, čak i u teškim vremenima. Ali, samo ako na tim mjestima vladaju razumni uvjeti," zaključio je.
- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Što mislite? Da li bi Sebastien Bourdais mogao voziti u Renault-u 2010.-e, sad kada nema Flava?
Francuz - francuska momčad....... zašto ne?
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- Ferrari-BiH
- Veteran
Sumnjam...sam je sebi, a i ostalima, pokazao da mu bolidi F1 ne leze. To pokazuju prijasnji rezultati u Champ Car-u, a i sadasnji u Superleague Formula seriji (gdje mu ide jako dobro).pospani gad je napisao/la:Što mislite? Da li bi Sebastien Bourdais mogao voziti u Renault-u 2010.-e, sad kada nema Flava?
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- pospani gad
- Veteran
- Kontakt:
To da, to je točno. Ali i razočaravajuće, jer tako ispada da je Seb Bourdais nižerazredni vozač. Pa, pogle tu Superleague - pa to je na razini skoro ugašenog A1GP. To je tako ponižavajuće - pa ipak bez obzira na te činjenice, vjerujem da u Sebastienu postoji još materijala za F1. Ajmo Seb, ti to možeš - ideš u Renault! - praviti društvo Robinhu.Ferrari-BiH je napisao/la:Sumnjam...sam je sebi, a i ostalima, pokazao da mu bolidi F1 ne leze. To pokazuju prijasnji rezultati u Champ Car-u, a i sadasnji u Superleague Formula seriji (gdje mu ide jako dobro).pospani gad je napisao/la:Što mislite? Da li bi Sebastien Bourdais mogao voziti u Renault-u 2010.-e, sad kada nema Flava?
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 

-
- Navijam za: Roberta Kubicu i Kamuia
maxić je za sve kriv...ta pravila i tu se kerću ogromne svote novca mnogi timovi su uložili svo bogatstvo u KERS...al jbg veliki će otići a bome i vratit...
"Sanjao sam o Formuli 1 ali bilo je teško.Za mene to nije bila realna mogućnost."Robert Kubica
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Koliko sam ja upucen u desavanja,A1GP nije ugasena serija.Voze na Ferrari-jevim sasijama i motorima.05.11 su ponistili nastupanje u Maleziji i Kini zbog neisplativosti,ali serija nije ugasena...pospani gad je napisao/la:To da, to je točno. Ali i razočaravajuće, jer tako ispada da je Seb Bourdais nižerazredni vozač. Pa, pogle tu Superleague - pa to je na razini skoro ugašenog A1GP. To je tako ponižavajuće - pa ipak bez obzira na te činjenice, vjerujem da u Sebastienu postoji još materijala za F1. Ajmo Seb, ti to možeš - ideš u Renault! - praviti društvo Robinhu.Ferrari-BiH je napisao/la:Sumnjam...sam je sebi, a i ostalima, pokazao da mu bolidi F1 ne leze. To pokazuju prijasnji rezultati u Champ Car-u, a i sadasnji u Superleague Formula seriji (gdje mu ide jako dobro).pospani gad je napisao/la:Što mislite? Da li bi Sebastien Bourdais mogao voziti u Renault-u 2010.-e, sad kada nema Flava?
FORZA FERRARI!!!
- 130R
- Svjetski prvak
- Navijam za: sve i nikog
Ja bi volio gledati Bourdaisa više nego Fisichellu, Nakajimu, Grosjeana ili Piqueta u F1. Više ga ne smatram posebno dobrim, ali mislim da je u F1 i puno gorih vozača od njega

"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
I ja dijelim isto mišljenje ko i 130R.... Od njega sam očekivao jako puno, a na kraju nije pokazao skoro ništa, ali mislim da bi mu trebalo dat josh jednu priliku, u nekoj malo boljoj momčadi od STR-a130R je napisao/la:Ja bi volio gledati Bourdaisa više nego Fisichellu, Nakajimu, Grosjeana ili Piqueta u F1. Više ga ne smatram posebno dobrim, ali mislim da je u F1 i puno gorih vozača od njega
Samo, nisam siguran ni da bi on opet htio vozit F1.....

- tvojnov2
- Početnik
- Navijam za: Ferrari i Gazdu
- 130R
- Svjetski prvak
- Navijam za: sve i nikog
U novom F1 Racingu piše da ako Renault ne nađe novog velikog sponzora da će bolide obojiti u originalne boje iz 70-ih i 80-ih, žuto-crno-bjela liverija. Držim palce da ne nađu velikog sponzora. 

"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
- pospani gad
- Veteran
- Kontakt:
Uh...... evo jednog upozorenja, kako bi Renault mogao dići sidro ( uz pomoć Ghosn-a ):130R je napisao/la:U novom F1 Racingu piše da ako Renault ne nađe novog velikog sponzora da će bolide obojiti u originalne boje iz 70-ih i 80-ih, žuto-crno-bjela liverija. Držim palce da ne nađu velikog sponzora.
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;

- pospani gad
- Veteran
- Kontakt:
Da htio bi voziti u F1, pogledajte:keexx je napisao/la:I ja dijelim isto mišljenje ko i 130R.... Od njega sam očekivao jako puno, a na kraju nije pokazao skoro ništa, ali mislim da bi mu trebalo dat josh jednu priliku, u nekoj malo boljoj momčadi od STR-a130R je napisao/la:Ja bi volio gledati Bourdaisa više nego Fisichellu, Nakajimu, Grosjeana ili Piqueta u F1. Više ga ne smatram posebno dobrim, ali mislim da je u F1 i puno gorih vozača od njega
Samo, nisam siguran ni da bi on opet htio vozit F1.....
http://f1.gpupdate.net/en/news/2009/11/ ... -bourdais/" onclick="window.open(this.href);return false;

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Sve mi se više čini da Renault odlazi iz f1 kao ekipa.
http://uk.eurosport.yahoo.com/24112009/ ... blems.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://uk.eurosport.yahoo.com/24112009/ ... blems.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- T0MI5L4V
- Navijam za: Fernando Alonso
di grassi mora biti 2. vozac
- fankiđoe
- Početnik
- Navijam za: KR SV
Evo i malo veselijih vijesti
Koboyashi povezan s Renaultom
Kao sponzori se navode Panasonic i KDDI (Japanska telekomunikacijska kompanija)
Koboyashi povezan s Renaultom
Kao sponzori se navode Panasonic i KDDI (Japanska telekomunikacijska kompanija)
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Bilo bi odlicno da Kamui dodje u Renault, on i Kubica savrsen tim!
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Da,samo ima jedan problem ,a to je Renaultov bolid...Ricxpa je napisao/la:Bilo bi odlicno da Kamui dodje u Renault, on i Kubica savrsen tim!

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- fankiđoe
- Početnik
- Navijam za: KR SV
A koja će biti fora ako se Renault odluči povući dogodine?
Je li se cilja na 13 momčadi ili ne?
Hoće se Lola pokušati ubaciti na njihovo mjesto?
Je li se cilja na 13 momčadi ili ne?
Hoće se Lola pokušati ubaciti na njihovo mjesto?
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
koga vraga svi odlaze tako je odlaskom renaulta wiliams popušio 98 a snijm i beneton koji su bili na njihovom motoru , a ima još puno takvih primjera, ako ne žele imat momčad mogli bi biti barem dobavljaći motora i neka dobavljaju npr. motore u 2 momcadi i 75% novca ulože u razvoj a ostatak u vlastiti đep