Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la SRV »

Sumnjam da bi isao bas tako drasticno laksi, ali da je laksi, sigurno jest, ostaje pitanje - koliko. Znat cemo ubrzo.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

možda su išli na opciju s lakšim bolidom na startu pošto je startna ravnina prekratka pa postoji nemogućnost iskorištenja kersa na samom startu i oštriji prvi zavoj gdje bi moglo bit gužve. Šteta što heikki nije završio pri vrhu pa da vidimo jeli to stvarno prednost bolida na ovakvoj stazi ili je neko od njih lakši pošto najvjerojatnije nebi bili na istoj strategiji. Samo se nadam da sutra neće bit gužve pa da hamilton završi utrku u prvom zavoju ili prvom krugu pošto sutra sve ovisi o njemu i raikkonenu dali će McL zadržat 3. mjesto u konstruktorskom naslovu, na fisika i kovu ne računam oni su kategorija za sebe (na njih bi se samo mogo kladit kad je u pitanju odvozit što lošiju utrku i dali će se desit koji peh ili izlijetanje)
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Cestitke momcima iz McLarena za 3 mjesto u konstrkutorskom potetku
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Makar smo ugrabili to 3. mjesto. Kakva je bila sezona, dobro je i to.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Solidno treće mjesto... Kad je Hamilton odustao, mislio sam da ćemo i to izgubiti ali na sreću sve je dobro prošlo.
Bitno je da je Ferrari iza McLarena. :)
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Osvojili smo 3. mjesto u konstruktorskom poretku! =D>
Pljesak je zato jer se u početku sezone nisam nadao ni 6. mjestu. U Australji naš najbrži krug u trci bio je 1.314 sekundi sporiji od najbržeg kruga trke, a danas smo bili sporiji za 0.088 sekundi... Fantastičan napredak kroz sezonu. Bravo! A sad, hitno tražiti kvalitetnijeg 2. vozača.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ove godine je McLarenu falila aerodinamika. "Jedino" to.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
GT-R
Početnik
Početnik
Navijam za: Schumacher i Massa

Post Postao/la GT-R »

Čestitke za 3. mjesto u konstruktorskom poretku.
Nadam se da će im Ferrari iduće godine uzvratiti kao što to uvijek biva.
slika
Raikonenica
Ja sam: Vozačica
Navijam za: kimija

Post Postao/la Raikonenica »

Ni najmanje mi nije žao Ferarrija i sve čestitke McM na zasluženom 3.mistu !Žao mi je jedino Kimija šta se mučija cilu sezonu i volila bi da vozi za McM pa bi mi bija najdraži vozač u najdražem timu !
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

GT-R je napisao/la:Čestitke za 3. mjesto u konstruktorskom poretku.
"Bivalo je" je bolje reći. ;)
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

GT-R je napisao/la:Čestitke za 3. mjesto u konstruktorskom poretku.
A čuj, mora i McM bit jednom ispred Ferrarija. :biggrin: :P
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la jaki »

Prenosim zanimljiv tekst s jednog foruma:

"Njemački magazin Auto Motor und Sport je objavio preciznije podatke o trenutno najboljem motoru u Formuli 1 - Mercedes-Benzovom FO 108W koji je u 2009. pobijedio na ukupno 10 utrka.
FO 108W se proizvodi prema novouvedenim Mercedesoim proizvodnim procesima, a implementiran je i novi sistem kontrole kvalitete, piše Auto Motor und Sport. Vjeruje se da motor može prijeći do 4700 kilometara.
Mercedesov prošlogodišnji motor je imao 774 konjske snage, dok je ovogodišnji FO 108W nešto slabiji, sa 755 konjskih snaga zbog redukcije maksimalnog broja okretaja s 19 na 18 000.
Mercedes nakon 1500 kilometara gubi svega 4% snage, a Ferrari čak 15%
Momčadi koje su koristile Mercedesove motore ove godine su na slobodnim treninzima vozili sa starijim motorima, dok su novije čuvali za ostatak vikenda, tj. za kvalifikacije i utrku.
Prosječna kilometraža Mercedesovog motora u 2009. je bila 1594 kilometra, dok je 2008. ta brojka bila negdje između 1000 i 1250 km.
Nakon prijeđenih 1500 kilometara Mercedesov motor gubi otprilike 4% snage. Upravo je to bila jedna od Ferrarijevih kritičnih točaka kod njihovog Type 056 koji nakon iste distance izgubi čak 15% snage.
Mercedes vjeruje da bi osvojio naslove prvaka 2000., 2003. i 2005. da je tada imao radne procese i današnju kontrolu kvalitete."
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Koja razlika izmedju njihovih motora 2003 ili 2005 i danas .Ogromna
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
raikkonenica
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Kimija Raikkonena

Post Postao/la raikkonenica »

Sve čestitke McLaren M. na zasluženom 3.mjestu u poretku konstruktora!!!!!!!!!!11 Još da opet prime Kimija u svoje okrilje.....pa bili bi prvi!!! Nadam se da će Kimi potpisat za McM....Najbolja momčad i najbolji vozač..... Da bar!?
KImI RAIKKONEN _ THE KING OF SPA !!!
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

jaki je napisao/la:Prenosim zanimljiv tekst s jednog foruma:

"Njemački magazin Auto Motor und Sport je objavio preciznije podatke o trenutno najboljem motoru u Formuli 1 - Mercedes-Benzovom FO 108W koji je u 2009. pobijedio na ukupno 10 utrka.
FO 108W se proizvodi prema novouvedenim Mercedesoim proizvodnim procesima, a implementiran je i novi sistem kontrole kvalitete, piše Auto Motor und Sport. Vjeruje se da motor može prijeći do 4700 kilometara.
Mercedesov prošlogodišnji motor je imao 774 konjske snage, dok je ovogodišnji FO 108W nešto slabiji, sa 755 konjskih snaga zbog redukcije maksimalnog broja okretaja s 19 na 18 000.
Momčadi koje su koristile Mercedesove motore ove godine su na slobodnim treninzima vozili sa starijim motorima, dok su novije čuvali za ostatak vikenda, tj. za kvalifikacije i utrku.
Prosječna kilometraža Mercedesovog motora u 2009. je bila 1594 kilometra, dok je 2008. ta brojka bila negdje između 1000 i 1250 km.
Nakon prijeđenih 1500 kilometara Mercedesov motor gubi otprilike 4% snage. Upravo je to bila jedna od Ferrarijevih kritičnih točaka kod njihovog Type 056 koji nakon iste distance izgubi čak 15% snage.
Mercedes vjeruje da bi osvojio naslove prvaka 2000., 2003. i 2005. da je tada imao radne procese i današnju kontrolu kvalitete."
kajat će se McL kad se jednog dana Mercedes odvoji od njih a možda i neće, možda McL zadrži inženjere i napravi svoj vrhunski motor al ja bi ipak volio vidjeti Mercedes kao vlastitu momčad pa da vidimo koliko bi dobri bili jer kao što kažu McL i englezi im ne dopuštaju da se previše 'bakću' u aerodinamiku i setup bolida pa da je i to jednim djelom neuspjeh nekoliko sezona. U Mercedesu misle da mogu bolje :)
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

pa nije BMW-ov motor nimalo loš
BMW je ove godine slab jer su zeznuli šasiju
Motor je samo 30% današnje formule, ostalih 70% je aerdinamika i setup pojedine staze
pogledajte dvije momčadi sa istim motorima
Red bull i renault isti motor a kolika razlika u plasmanima, alonoso je bio nemoćan, a vetel i weber su sa istim motorima rasturali konkurenciju
Mercedesov motor u 3 momčadi
Brawn, McM i Force India
kad je McM popravio šasiju odmah su došli uz bok brawnu,
FI ima lošiju šasiju i to se pokazalo na rezultatima (a imaju sve tri momčadi isti motor)

Ako je McM sad uspio kupiti BMW pogon motora, onda će kroz par godina postati kao i ferari, samostalna institucija i neće biti ovisni o vanjskim dobavljačima i njihovim hirovitim odlascima ili zahtjevima (kao recimo koji vozač mora sjediti u autu)
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
kajat će se McL kad se jednog dana Mercedes odvoji od njih a možda i neće, možda McL zadrži inženjere i napravi svoj vrhunski motor al ja bi ipak volio vidjeti Mercedes kao vlastitu momčad pa da vidimo koliko bi dobri bili jer kao što kažu McL i englezi im ne dopuštaju da se previše 'bakću' u aerodinamiku i setup bolida pa da je i to jednim djelom neuspjeh nekoliko sezona. U Mercedesu misle da mogu bolje :)
Zašto bi se "kajali"?...pa uvijek je bolje iz svojih vlastitih resursa složiti najbolje što možeš.
Mercedes kao vlastita momčad?... i nakon prvih "neuspjeha" da se pokupe iz cirkusa kao i svi ostali (čast izuzetku)?
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

jaki je napisao/la:Prenosim zanimljiv tekst s jednog foruma:

Super tekst. :thumbup:
Ne znam jel netko čuo, kad se pričalo o ponovnom izjednačavanju motora, da se neće ići na to da ostali popravljaju svoje performanse nego da će se ići na to da se Mercedesovi motori "spuste" na razinu ostalih. To je bila kao neka glasina, a sad...vidit ćemo. Sve u svemu, zanimljivi podaci.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Nakon što su u srijedu u Woking došli Kimijev menadžeri, danas je u Wokingu bio Button sa svojim menadžerom.
Opasna navalija :D
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

hm, radije bih htio kombinaciju hamilton - kimi,
button bi mogao izgledati nekako mlako kraj hamitona i opasno ugroziti svoju reputaciju šampiona (bolje bi mu bilo sa brojem 1 odvoziti za brown, pa kakav god rezutat bio iduće godine)...
ovako ako dođe sa brojem 1 u mcm i izgubi od hamija, morati će bježati iz britanije...
NHF za buttonove navijaće
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

darky je napisao/la:hm, radije bih htio kombinaciju hamilton - kimi,
button bi mogao izgledati nekako mlako kraj hamitona i opasno ugroziti svoju reputaciju šampiona (bolje bi mu bilo sa brojem 1 odvoziti za brown, pa kakav god rezutat bio iduće godine)...
ovako ako dođe sa brojem 1 u mcm i izgubi od hamija, morati će bježati iz britanije...
Kimi je najbolje riješenje da bude timski kolega bilo kome. Dva Britanca u britanskoj momčadi bi moglo postati malo pretijesno, pogotovo ako se obojica borili za prvaka.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Butt-kicker
Navijam za: JB

Post Postao/la Butt-kicker »

darky je napisao/la:hm, radije bih htio kombinaciju hamilton - kimi,
šta se ti treseš ako je on ladan :p
Greatest shits !
Zagor je napisala :
Kaj se tice Buttona, on po meni nema sanse protiv Lewisa
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

One and only je napisao/la: Kimi je najbolje riješenje da bude timski kolega bilo kome. Dva Britanca u britanskoj momčadi bi moglo postati malo pretijesno, pogotovo ako se obojica borili za prvaka.
U kojoj su se god momčadi dva vozača borila za prvaka postaje malo pretijesno, no to i je jedna od draži ovog sporta.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Mirror piše da će Mercedes PRODATI svoj udio u McLarenu za 500 mil. funti! Isto tako, u tesktu se navodi, Mercedes odbija platiti iznos koji Button traži od Brawna (koji će očito postati Mercedes F1), i time Buttonu kao "jedini" izbor ostaje McLaren. Navodno je Button vrlo fasciniran momčadi nakon posjete Wokingu...
Koje su ovo trakavice, priče, verzije...brrrr.
slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

I to taman nakon sto je Haug izjavio da je suradnja izmedju McLarena i Mercedesa jaca nego ikada.

Ne vjerujem u ovu glasinu ni 2%.
Odgovori