Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Vidim ovdje se još uvijek vode ove rasprave Alonso vs Hamilton i svašta je se napisalo,diže se hamiltona u nebesa a Alonso je kao potučen a konačni omjer je bio obojica 109 bodova.Istina Lewis 2.,Alonso 3.Ali istina također da nisu imali iste uvjete,vidim Alonsu se ovdje prigovara za Mađarsku,ali zar taj Lewis nije sve započeo tamo,i mislite da bi Lewis to radio da nije imao podršku s vrha i bio favoriziran od strane svog tima.Favoriziranje Lewisa je najveća greška tog tima,jer ja sam uvjeren da je Alonso imao 17 bodova prednosti 2 trke prije kraja on sigurno ne bi propustio da osvoji naslov(nažalost nije bio jer mu njegov tim nije omogućio to).
I još da se osvrnem na ove izjave rookie potukao Alonsa.Onda ja mogu izjavit da je tog Hamiltona jedan "balavac" Vettel u odlučujućoj utrci u Brazilu 2008 potukao tog "kišnog" čovjeka,i srećom za Lewisa kiša je počela jače padat u tom zadnjem krugu pa je prešao Glocka koji je bio na gumama za suho i spriječio da postane najpoznatiji gubitnik u povijesti f1.Tako da toliko veličanje Lewisa mi ne drži vodu
...put u raj nije posut ružama...
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

tomidix je napisao/la: @Vleki, naravno da Ferrari ima sve informacije o tome kakav je Alonsov stil voznje, svu zivu telemetriju potrebnu za izvlacenje bitnih podataka pa mogu to napravit... Poceli su razvoj bolida puno prije nego li je Alonso potpisao za njih... Mozda ce kasnije biti doradivan za alonsa, ali to je nesto drugo... I sam alonso je izjavio da je jako zalostan sto nemoze sudjelovati u nastajanju nego samo upoznati momcad...
dobrom evo napokon se oko nečega slažemo

Da nešto razjasnim u vezi alonsa, kao osoba mi se baš ne sviđa (to je isključivo moj problem :biggrin: ), ali želim vjerovati da je prava vozačina i da bude preuzel kormilo novog ferrarija isto tako kao što je to nekad radio schumi, možda i još uspješnije, koliko god to u ovom trenutku zvući neizvedivo.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

tomidix je napisao/la:Da schuey, naravno... Podesavati bolid i proizvesti ga za nekoga su 2 razlicite stvari... Podesavanje se vrsi na svakoj utrci... Proizvodnja je nesto sto krece puno ranije i u sto Alonso nije bio previse (uopce) upetljan, on ga je tek mogao ubrzati... Da su ocekivali vise od Alonsa, znalo bi se tko sto smije napraviti u momcadi... I tko je broj 1. a tko broj 2...

@Vleki, naravno da Ferrari ima sve informacije o tome kakav je Alonsov stil voznje, svu zivu telemetriju potrebnu za izvlacenje bitnih podataka pa mogu to napravit... Poceli su razvoj bolida puno prije nego li je Alonso potpisao za njih... Mozda ce kasnije biti doradivan za alonsa, ali to je nesto drugo... I sam alonso je izjavio da je jako zalostan sto nemoze sudjelovati u nastajanju nego samo upoznati momcad...

A schuey, niti ti nisi Bog da mi govoris sta cu ja pricat...
ko kaže da nisam buahahah :P
Vleki je napisao/la: Da nešto razjasnim u vezi alonsa, kao osoba mi se baš ne sviđa (to je isključivo moj problem :biggrin: ), ali želim vjerovati da je prava vozačina i da bude preuzel kormilo novog ferrarija isto tako kao što je to nekad radio schumi, možda i još uspješnije, koliko god to u ovom trenutku zvući neizvedivo.
majstore ovo od a do ž koda si mi sa tipkovnice uzeo, to ja cijelo vrijeme pričam za njega :biggrin:

tvoj problem po meni je tipično navijački i nemožeš se pomiriti sa time što se Alonsu dogodilo,pa malo ovak pa onak pišeš,ugl sve kako bi nando ispo svetac i sve je protiv njega išlo,da je išlo dosta je,ali neke stvari o kojima pišeš su nebuloze,ja samo sse na to obraćam,mislim napisat da je hamilton radio bolid po sebi a nikad nije sjeo u njega niti odvozio išta je kronična budalaština i tu moja rasprava s tobom završava. Samo nastavi dalje.daleko ćeš dogurati
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Chuck Norris je napisao/la:Vidim ovdje se još uvijek vode ove rasprave Alonso vs Hamilton i svašta je se napisalo,diže se hamiltona u nebesa a Alonso je kao potučen a konačni omjer je bio obojica 109 bodova.Istina Lewis 2.,Alonso 3.Ali istina također da nisu imali iste uvjete,vidim Alonsu se ovdje prigovara za Mađarsku,ali zar taj Lewis nije sve započeo tamo,i mislite da bi Lewis to radio da nije imao podršku s vrha i bio favoriziran od strane svog tima.
Da, ovdje se vode rasprave Alonso vs. Hamilton, ali ne diže se Hamiltona u nebesa (bar ja to ne činim). Napisao sam konstruktivan post,
nabrojao par važnih činjenica i rekao svoje mišljenje o tome. Ne može se znati jesu li oni imal iste uvijete ili ne i baš se zbog toga
ne može biti u ništa siguran. Ako sam dobro shvatio, na nagovor tima Hamilton je napravio glupost u Mađarskoj i ubacio se ispred Alonsa?
U tom slučaju McLaren je sam sebi zabio autogol, radili su nešto što se suprotstavljalo njihovoj taktici za tu utrku a to mi se ne čini nimalo
logičnim. Osuđuješ potez Hamiltona, a ni ne spominješ što je Alonso nakon toga napravio...
Chuck Norris je napisao/la:Favoriziranje Lewisa je najveća greška tog tima,jer ja sam uvjeren da je Alonso imao 17 bodova prednosti 2 trke prije kraja on sigurno ne bi propustio da osvoji naslov(nažalost nije bio jer mu njegov tim nije omogućio to).
Da, tu si u pravu. On vjerojatno ne bi probustio osvojiti naslov. Ali on je dvostruki svejstski prvak i imao je puno više iskustva od Hamiltona.
Tim mu je dao brz bolid i omogućio mu je da osvoji naslov prvaka, ali njemu isto k'o i Hamiltonu naslov je "pobjegao" za jedan bod.
Chuck Norris je napisao/la: I još da se osvrnem na ove izjave rookie potukao Alonsa.Onda ja mogu izjavit da je tog Hamiltona jedan "balavac" Vettel u odlučujućoj utrci u Brazilu 2008 potukao tog "kišnog" čovjeka,i srećom za Lewisa kiša je počela jače padat u tom zadnjem krugu pa je prešao Glocka koji je bio na gumama za suho i spriječio da postane najpoznatiji gubitnik u povijesti f1.Tako da toliko veličanje Lewisa mi ne drži vodu
Zna se da je tu utrku Hamilton odvezao previše oprezno, bez rizika i potpuno ziheraški. Stirling Moss je, ako se ne varam, nakon utrke
izjavio da je ovo bila najgora Lewisova utrka u Formuli 1. Treba se uzeti u obzir i Kubica koji je prelazio Hamiltona i tako ga zbunio.
I kako je on propuštao Kubicu, tako mu se prikrao Vettel i lagano ga obišao. Ja sam uvjeren da nije bilo Kubice nebi bilo ni Vettela na 5. mjestu.
I da, veličanje Lewisa itekako drži vodu :biggrin: . Pokazao je on zašto ga se treba veličati, i to u prošlosti, ovu sezonu,a toplo se nadam da će i dalje to isto pokazivati u budućnosti.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Chuck Norris je napisao/la:Vidim ovdje se još uvijek vode ove rasprave Alonso vs Hamilton i svašta je se napisalo,diže se hamiltona u nebesa a Alonso je kao potučen a konačni omjer je bio obojica 109 bodova.Istina Lewis 2.,Alonso 3.Ali istina također da nisu imali iste uvjete,vidim Alonsu se ovdje prigovara za Mađarsku,ali zar taj Lewis nije sve započeo tamo,i mislite da bi Lewis to radio da nije imao podršku s vrha i bio favoriziran od strane svog tima.Favoriziranje Lewisa je najveća greška tog tima,jer ja sam uvjeren da je Alonso imao 17 bodova prednosti 2 trke prije kraja on sigurno ne bi propustio da osvoji naslov(nažalost nije bio jer mu njegov tim nije omogućio to).
I još da se osvrnem na ove izjave rookie potukao Alonsa.Onda ja mogu izjavit da je tog Hamiltona jedan "balavac" Vettel u odlučujućoj utrci u Brazilu 2008 potukao tog "kišnog" čovjeka,i srećom za Lewisa kiša je počela jače padat u tom zadnjem krugu pa je prešao Glocka koji je bio na gumama za suho i spriječio da postane najpoznatiji gubitnik u povijesti f1.Tako da toliko veličanje Lewisa mi ne drži vodu
Uz veliku pomoć Kubice koji je bio za čitav krug iza i uletio hamiltonu u zadnjem zavoju prije ciljne ravnine što je Vettel iskoristio. A da je bio potučen baš ne bih rekao jer po tome bi slično bilo i u Silverstonu gdje je pak mali Vettel bio potučen kao i svi ostali.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Arai je napisao/la: Da, ovdje se vode rasprave Alonso vs. Hamilton, ali ne diže se Hamiltona u nebesa (bar ja to ne činim). Napisao sam konstruktivan post,
nabrojao par važnih činjenica i rekao svoje mišljenje o tome. Ne može se znati jesu li oni imal iste uvijete ili ne i baš se zbog toga
ne može biti u ništa siguran. Ako sam dobro shvatio, na nagovor tima Hamilton je napravio glupost u Mađarskoj i ubacio se ispred Alonsa?
U tom slučaju McLaren je sam sebi zabio autogol, radili su nešto što se suprotstavljalo njihovoj taktici za tu utrku a to mi se ne čini nimalo
logičnim. Osuđuješ potez Hamiltona, a ni ne spominješ što je Alonso nakon toga napravio...
Krivo sam se izrazio,nisam mislio da je na nagovor tima,ali Lewis je znao da to može napravit i da neće snosit posljedice
...put u raj nije posut ružama...
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

ekipica mali update, godina je 2009. alonso je u međuvremenu otišao iz mclarena, dvije sezone proveo u renaultu i potpisao za ferrari.

ili se ova tema slobodno može prebaciti u topic povijest....
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Mlatite praznu slamu, ajmo se radje okrenuti nadolazecim sezonama ;)
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

dribler
Navijam za: Mercedes GP

Post Postao/la dribler »

Potonuo topic pa reko da dignemo malo CARA !!!

Mora da mu je guba sad u Maranellu. Ima šta za vidit a bome i za radit... :D
Butt-kicker
Navijam za: JB

Post Postao/la Butt-kicker »

Nisam siguran da će dobit Massu ,da se moram kladit rekao bi 55:45 za Alonsa ,eto toliko
Greatest shits !
Zagor je napisala :
Kaj se tice Buttona, on po meni nema sanse protiv Lewisa
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

Ja kao Alonsov navijač ne sumnjam u njegove mogućnosti, ali mislim da će Massa biti bolji 2010., jer će Alonso imati samo par testova do Bahraina... Mislim da je to premalo da se bolid upozna. Ništa više.
kakav potpis staviti???
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Mislim da ce biti u 2010 priblizno isti,znaci ako Bog da,1-2 stalno...hehe

Isti je slucaj bio i sa Raikkonen-om.Dosao je iz McLaren-a koji je potpuno drugacije koncipiran od Ferrari-ja,odradio nekoliko testova i pobijedio na prvoj utrci.Rade tu razni simulatori koji prikazuju strasno dobro realnu fiziku bolida te mogu stvoriti jako dobar osjecaj prije testova.Fernando,poznat kao radisan,mislim da ce vrtjet 100 krugova dnevno samo da bi se prilagodio bolidu.
Eto da se jos nadovezem,mislim da ce Ferrari kao momcad imati ubjedljivo najvise testnih kilometara na predsezonskim testiranjima jer se Alonso prilagodjava bolidu i momcadi,a Massa nije vozio toliko vremena pa ce i on morati jako puno raditi sa bolidom...

FORZA FERRARI!!!
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

nikolaa je napisao/la:Mislim da ce biti u 2010 priblizno isti,znaci ako Bog da,1-2 stalno...hehe

Isti je slucaj bio i sa Raikkonen-om.Dosao je iz McLaren-a koji je potpuno drugacije koncipiran od Ferrari-ja,odradio nekoliko testova i pobijedio na prvoj utrci.Rade tu razni simulatori koji prikazuju strasno dobro realnu fiziku bolida te mogu stvoriti jako dobar osjecaj prije testova.Fernando,poznat kao radisan,mislim da ce vrtjet 100 krugova dnevno samo da bi se prilagodio bolidu.
Eto da se jos nadovezem,mislim da ce Ferrari kao momcad imati ubjedljivo najvise testnih kilometara na predsezonskim testiranjima jer se Alonso prilagodjava bolidu i momcadi,a Massa nije vozio toliko vremena pa ce i on morati jako puno raditi sa bolidom...

FORZA FERRARI!!!
U potpunosti dijelim tvoje mišljenje.
Jedva čekam sljedeću sezonu. :D
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Maestro je napisao/la:Ja kao Alonsov navijač ne sumnjam u njegove mogućnosti, ali mislim da će Massa biti bolji 2010., jer će Alonso imati samo par testova do Bahraina... Mislim da je to premalo da se bolid upozna. Ništa više.
Uh..... ovo mi mogao biti ozbiljan problem............ Fernando, drži se stari.......... you are the best - to i ostani.......... :peace:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

pospani gad je napisao/la:
Maestro je napisao/la:Ja kao Alonsov navijač ne sumnjam u njegove mogućnosti, ali mislim da će Massa biti bolji 2010., jer će Alonso imati samo par testova do Bahraina... Mislim da je to premalo da se bolid upozna. Ništa više.
Uh..... ovo mi mogao biti ozbiljan problem............ Fernando, drži se stari.......... you are the best - to i ostani.......... :peace:
Problem moze biti (mada sumnjam) u volanu, a sve ostalo ce biti novo za Massu. Jer od sljedece godine balans i ponasnje bolida ce biti potpuno drugacije, zbog same promjene mase bolida tokom utrke, tako da mislim da ce njih dva biti na istom ;)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

Mislim da će Alonso imati bolji rezultat od Masse, čovik ima dvi titule , manje je nervozan i ne radi greške što će u jednoj sezoni sa tri - četiri jake ekipe biti presudno.
T0MI5L4V

Post Postao/la T0MI5L4V »

alonso rutinski osvaja
tvojnov2
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari i Gazdu

Post Postao/la tvojnov2 »

T0MI5L4V je napisao/la:alonso rutinski osvaja
Šta :? ??
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
T0MI5L4V

Post Postao/la T0MI5L4V »

tvojnov2 je napisao/la:
T0MI5L4V je napisao/la:alonso rutinski osvaja
Šta :? ??
naslov prvaka
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

Ferrari-BiH je napisao/la:
pospani gad je napisao/la:
Problem moze biti (mada sumnjam) u volanu, a sve ostalo ce biti novo za Massu. Jer od sljedece godine balans i ponasnje bolida ce biti potpuno drugacije, zbog same promjene mase bolida tokom utrke, tako da mislim da ce njih dva biti na istom ;)
Trebali bi napraviti taj volan da valja!!! Fisico se toliko mučio, :( a Fernando će ga nositi u krevet i na WC, samo da nauči "slijepo kucanje" :D
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Mislis ovako? :D ;)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lytVotTk ... re=related[/youtube]
Evo i duzi filmic kako se to odigravalo... Klik - youtube
Mala okladica s voditeljem :)
Zadnja izmjena: tomidix, dana/u 23 stu 2009, 15:05, ukupno mijenjano 2 puta.
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

hebote, sve zna!! :biggrin:
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

Uzeo je lovu i voditelju ahhhahha. Super video =D>. Ma ne brinem se ja za Alonsa, on je veliki radnik i uporan ko mazga. Sam nek Ferrari odradi svoje kako treba, biće pobjeda :D
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Dobar je :)
Odgovori