Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Pirelli i DRS

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la zvjerko »

Prvo jedno pitanje za Pospanog: koji je prvi motiv nekom vozaču da bi se uopće počeo baviti auto sportom? Rekordi? Novac? Sve to dolazi kasnije no prvi motiv uvijek ostaje koji god da je ali recimo da sve eventualne motive probamo sažeti u "želja za utrkivanjem". OK?

@ sunseeker - ... i evo sad će opet ispasti da branim Raikkonena (što i radim) - ajd mi probaj objasniti ovaj dio tj onaj u zagradi:
...
schumacher je s druge strane pokazao da je prava freakčina i odlučio se (poput dosta velikana u profesionalnim sportovima koji sam sport vole više od sebe, za razliku od finca) vratiti......svima mora biti jasno da scumacher užasno puno riskira, ali f1 je jača od njega....
Zar se autosport svodi samo na F1? Šta to fali wrc-u da se nebi mogao smatrati vrhunskim autosportom? Mnogo ljudi ga smatra vrhunskim sportom i još nema vozača koji ima titulu iz F1 i wrc-a. Šta ako Kimi bude prvi? Hoće li onda biti diletant?

btw potpuno se slažem sa citiranim prije i poslije zagrade...
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

zvjerko je napisao/la:Prvo jedno pitanje za Pospanog: koji je prvi motiv nekom vozaču da bi se uopće počeo baviti auto sportom? Rekordi? Novac? Sve to dolazi kasnije no prvi motiv uvijek ostaje koji god da je ali recimo da sve eventualne motive probamo sažeti u "želja za utrkivanjem". OK?

@ sunseeker - ... i evo sad će opet ispasti da branim Raikkonena (što i radim) - ajd mi probaj objasniti ovaj dio tj onaj u zagradi:
...
schumacher je s druge strane pokazao da je prava freakčina i odlučio se (poput dosta velikana u profesionalnim sportovima koji sam sport vole više od sebe, za razliku od finca) vratiti......svima mora biti jasno da scumacher užasno puno riskira, ali f1 je jača od njega....
Zar se autosport svodi samo na F1? Šta to fali wrc-u da se nebi mogao smatrati vrhunskim autosportom? Mnogo ljudi ga smatra vrhunskim sportom i još nema vozača koji ima titulu iz F1 i wrc-a. Šta ako Kimi bude prvi? Hoće li onda biti diletant?

btw potpuno se slažem sa citiranim prije i poslije zagrade...
jordan je otišao iz košarke da bi igrao baseball.......onda se vratio, opet otišao i opet se vratio - košarci, usput igra golf, također profesionalan sport.......

wrc je kimju ubijanje dosade i realizacija nekakvog svog afiniteta.... natjecateljski poriv sigurno da postoji, ali on je potpuno sekundaran......jer da se želio natjecati ostao bi u f1, a to nije htio.....sve jasno.....

kimi će u wrc-u ispuniti neku svoju ambiciju, ali da će on tamo ostati 5-6 sezona i pokušavati napadati neki vrhunski rezultat....neće.....

to je bit kimijeve prirode.....on je jednostavno takav, ja to prihvaćam......ali da u tome ima diletantizma, ima

ja schumacheru još jednom skidam kapu, baš kao i jordanu, tada su (kao sada) mnogi osporavali njegov potez, kao što mu to treba..... samo će kompromitirati sve što je napravio............ ali ja to ne gledam tako, ništa ne može kompromitirati ono što je bilo, jer to se dogodilo, on je to ostvario. ovo samo dokazuje da on f1 i utrkivanje ne doživljava kao posao ili kao nešto što mora napraviti, to je jednostavno u njemu i zato je jedan od top 5 svih vremena, ne zato što ima 7 naslova......

ja schumachera nikad nisam volio, dapače, osjećaji su bili puno bliži suprotnoj krajnosti, ali sad mi je draži nego ikad, iako neću navijati za njega neopisivo mi je drago da je ponovo tu
Zweki
Gerijatrija foruma
Gerijatrija foruma

Post Postao/la Zweki »

Nisam se ni u najluđim snovima nadao da bude se M.S. vratio. Doista ne znam koliko će mu ovo pozitivno ili negativno utjecati na reputaciju ali vjerojatno da će sve ovisiti o njegovim ne/uspjesima. Da, ima tu koji su šumonostalgični, pa oni koji sjedako tako nostalgični ali očekuju rezultate, oni koji su protiv i samo čekaju da ga netko pokopa. Svatko ima svoju verzuiju i stranu priče i drukčija očekivanja i gledanja na to. Polemika, prepucavanja i (forumska) sučeljavanja me ne interesiraju.
Očekujem da će Schumacher, kako je i prije znao, mrsiti račune ostalima i da će sezona 2010. biti puno zanimljivija od 2009. No jednako tako očekujem da će ova tema biti pretrpana postovima, vjerojatno broj 1 po pregledima i pisanju u njoj. Znači, bit će čišćenja. :D

I da, drago mi je da se vratio. ;)
slika
"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

sunseeker je napisao/la:........
wrc je kimju ubijanje dosade i realizacija nekakvog svog afiniteta.... natjecateljski poriv sigurno da postoji, ali on je potpuno sekundaran......jer da se želio natjecati ostao bi u f1, a to nije htio.....sve jasno.....

kimi će u wrc-u ispuniti neku svoju ambiciju, ali da će on tamo ostati 5-6 sezona i pokušavati napadati neki vrhunski rezultat....neće.....

to je bit kimijeve prirode.....on je jednostavno takav, ja to prihvaćam......ali da u tome ima diletantizma, ima

ja schumacheru još jednom skidam kapu, baš kao i jordanu, tada su (kao sada) mnogi osporavali njegov potez, kao što mu to treba..... samo će kompromitirati sve što je napravio............ ali ja to ne gledam tako, ništa ne može kompromitirati ono što je bilo, jer to se dogodilo, on je to ostvario. ovo samo dokazuje da on f1 i utrkivanje ne doživljava kao posao ili kao nešto što mora napraviti, to je jednostavno u njemu i zato je jedan od top 5 svih vremena, ne zato što ima 7 naslova......

ja schumachera nikad nisam volio, dapače, osjećaji su bili puno bliži suprotnoj krajnosti, ali sad mi je draži nego ikad, iako neću navijati za njega neopisivo mi je drago da je ponovo tu
Otkud znaš da je wrc ubijanje dosade za Kimia? Pa on je finac, a tamo je rally jako popularan ... osim toga, ako ti je nečije razmišljanje neshvatljivo i ako su mu prioriteti drugačiji zar je zbog toga diletant? Na kraju krajeva - šta ako se i on vrati nakon par sezona "ubijanja vremena"? Michael je ubijao vrijeme superbikeom, rekao je da se zasitio formulom 1 (ne utrkama već svim onim šta ide uz nju) ... stvarno ne vidim razloga zašto za sličan potez nekoga hvaliti, a drugoga pljuvati. Michael je izuzetan vozač, Kimi je izuzetan vozač, Fernando, Lewis, Sebastian... svakako da je gubitak kada jedan ode ali isto tako i ogroman dobitak kada novi as dođe ili stari se vrati koji još ima toga za reći.

@ Zweki - ako misliš da je moj post za "čišćenje" - pa slažem se... donekle :biggrin: (ipak sam probao umješati Michaela u post da nija baš skroz off) osim toga mislim da je dobro odvagnuo šanse prije nego se odlučio jer sumnjam da bi ga silna želja voziti ponovo f1 bolid nagnala na potez koji bi ga stavio u situaciju da samo popunjava grid. Sa Mercedesom i Brawnom ima šanse pobjeđivati dakle sad to ovisi o njemu.
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

Evo par rijeći o ovom povratku.Scumi ima puno hrabrosti kad se odlućio na ovaj potez,on je sa ovim činom tsvaio svu svoju karijeru an kocku,i sve uspjehe na kocku,jer ako ovu sezonu odvozi katastrofa,to će zasjeniti cijelu prijašnju karijeru i uspjehe.Ipak schumi je sjajan vozać,i neće mu trebat puno da se navinke,i ponovo uđe u štos!!Žao mi je što nema kimia u ovoj sezoni,jer bi to bila onda sjajna sezona,a i ovako će biti puno vozaća dobrih,puno boljih momčadi i scumi naravno ;) Samo ima jedan probem tko će sve to doćekati..
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
Baba Kulašuša
Navijam za: Ferrari pa sta bude

Post Postao/la Baba Kulašuša »

Navijat ću za njega kao da je dio Ferrarija.....on je jedinstven........mislim da u rukavu drži još nekoliko trikova koje može podučiti mladce...........ne mora biti prvak....nek se zabavlja i ja bi da sam na njegovom mjestu....
Evo ga ,zvoniiii. Bijeli jelen!
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

zvjerko je napisao/la:
Otkud znaš da je wrc ubijanje dosade za Kimia? Pa on je finac, a tamo je rally jako popularan ... osim toga, ako ti je nečije razmišljanje neshvatljivo i ako su mu prioriteti drugačiji zar je zbog toga diletant? Na kraju krajeva - šta ako se i on vrati nakon par sezona "ubijanja vremena"? Michael je ubijao vrijeme superbikeom, rekao je da se zasitio formulom 1 (ne utrkama već svim onim šta ide uz nju) ... stvarno ne vidim razloga zašto za sličan potez nekoga hvaliti, a drugoga pljuvati. Michael je izuzetan vozač, Kimi je izuzetan vozač, Fernando, Lewis, Sebastian... svakako da je gubitak kada jedan ode ali isto tako i ogroman dobitak kada novi as dođe ili stari se vrati koji još ima toga za reći.
ja sam rekao da sigurno nema natjecateljskog motiva, jer da mu je motiv bio natjecateljski sigurno bi ostao u f1.

i što je loše u tome što je kimi diletant? ništa
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

sunseeker je napisao/la:
zvjerko je napisao/la:
ja sam rekao da sigurno nema natjecateljskog motiva, jer da mu je motiv bio natjecateljski sigurno bi ostao u f1.

Bolje diletant nego delikvent.
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

sunseeker je napisao/la:
zvjerko je napisao/la:

WRC je rekreativni sport? Tamo nema natjecanja? :roll:

Namjerno nisam otpočetka ništa govorio, ali stvarno pričaš nebuloze. Čovjek se zaželio nečega drugoga, kakve veze ima što je ta serija u koju on odlazi manje atraktivna od F1 u Hrvatskoj?

I još usto dobiva lovu zbog toga što ne vozi u F1. WRC mu je dugo bila "ta" stvar, natjecanje u koje je dugo htio ući i postići nešto, zabaviti se, a sada kada je i materijalno osiguran, nema razloga da ne pokuša. ;)

Zato nemoj govoriti da Kimi nema natjecateljskog motiva zato što je otišao u WRC. Ja mu skidam kapu što je imao muda napraviti takvo nešto i riskirajući svoj "ugled" otići voziti u slabiju seriju. :)
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Lotus
Navijam za: sebe

Post Postao/la Lotus »

WRC nije slabija serija.To je najjača serija u takvom tipu natjecanja (Rally) kao što je F1 najjača serija u kružnim utrkama.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

luka_kimi je napisao/la:
Namjerno nisam otpočetka ništa govorio, ali stvarno pričaš nebuloze. Čovjek se zaželio nečega drugoga, kakve veze ima što je ta serija u koju on odlazi manje atraktivna od F1 u Hrvatskoj?

I još usto dobiva lovu zbog toga što ne vozi u F1. WRC mu je dugo bila "ta" stvar, natjecanje u koje je dugo htio ući i postići nešto, zabaviti se, a sada kada je i materijalno osiguran, nema razloga da ne pokuša. ;)

Zato nemoj govoriti da Kimi nema natjecateljskog motiva zato što je otišao u WRC. Ja mu skidam kapu što je imao muda napraviti takvo nešto i riskirajući svoj "ugled" otići voziti u slabiju seriju. :)
ti ili se praviš da ne razumiješ, ili ne želiš razumjeti ili si jednostavno ...... doduše sve si rekao u svom drugom pasusu, al ti je onda predzadnja rečenica u kontradikciji.....možda si stvarno .......

kimi se ide zabaviti, eksperimentirati i pokušati nešto novo, obzirom da se radi o NATJECANJU jerbo se mjere vremena i dodjeljuju nekakvi bodovi OČITO je da će se i on natjecati, ALI motiv mu NIJE da tamo ostvari nekakav veliki sportski rezultat već ono što si lijepo napisao: da se zabavi, popuni vrijeme i konačno isproba nešto što voli

dakle, motiv mu očito NIJE natjecateljski...... tim više......da se ŽELIO natjecati ostao bi u f1

jel ti treba nacrtati zašto će baš F1 sljedeće sezone biti ultimativni automobilistički NATJECATELJSKI sport?
luka_kimi
Moderator
Moderator

sunseeker je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la:

ti ili se praviš da ne razumiješ, ili ne želiš razumjeti ili si jednostavno ...... doduše sve si rekao u svom drugom pasusu, al ti je onda predzadnja rečenica u kontradikciji.....možda si stvarno .......

kimi se ide zabaviti, eksperimentirati i pokušati nešto novo, obzirom da se radi o NATJECANJU jerbo se mjere vremena i dodjeljuju nekakvi bodovi OČITO je da će se i on natjecati, ALI motiv mu NIJE da tamo ostvari nekakav veliki sportski rezultat već ono što si lijepo napisao: da se zabavi, popuni vrijeme i konačno isproba nešto što voli

dakle, motiv mu očito NIJE natjecateljski...... tim više......da se ŽELIO natjecati ostao bi u f1

jel ti treba nacrtati zašto će baš F1 sljedeće sezone biti ultimativni automobilistički NATJECATELJSKI sport?
Gledaj, nemam se namjeru prepirat s tobom, niti ti isto tako slušati tvoje djetinjaste pokušaje da me uvrijediš, tipa ovoga "ili si..."

Moje je mišljenje da se ide zabaviti i postići rezultat. Ne ide tamo da bi se samo zajebavao. Jednim djelom da, ide, ali ide i postići rezultat. ;)

I tema je Michael Schumacher, pa predlažem da se na nju i vratimo. :|
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Zabavljanje i postizanje rezultata ne ide nikako zajedno. Ako želiš rezultate, moraš biti predan. Ako želiš samo zabavu, onda ćeš biti izbačen. Ili je jedno ili drugo.
Avanti FER, Avanti!!!
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

luka_kimi je napisao/la: Gledaj, nemam se namjeru prepirat s tobom, niti ti isto tako slušati tvoje djetinjaste pokušaje da me uvrijediš, tipa ovoga "ili si..."

Moje je mišljenje da se ide zabaviti i postići rezultat. Ne ide tamo da bi se samo zajebavao. Jednim djelom da, ide, ali ide i postići rezultat. ;)

ili si što? buni te nedostatak sufiksa?

ti si potegao pitanje kimijevih aspiracija u wrc-u, ja sam komparirao scumacherov dolazak sa njegovim odlaskom i ako ti nije sasvim jasno, vrlo jasno ću ti napisti:

majstori dolaze, pičke odlaze
luka_kimi
Moderator
Moderator

sunseeker je napisao/la:
luka_kimi je napisao/la: Gledaj, nemam se namjeru prepirat s tobom, niti ti isto tako slušati tvoje djetinjaste pokušaje da me uvrijediš, tipa ovoga "ili si..."

ili si što? buni te nedostatak sufiksa?

ti si potegao pitanje kimijevih aspiracija u wrc-u, ja sam komparirao scumacherov dolazak sa njegovim odlaskom i ako ti nije sasvim jasno, vrlo jasno ću ti napisti:

majstori dolaze, pičke odlaze
Zapravo da, buni me. :| Ne da mi se niti odgovarati na ovo. :roll:

Zaključujem raspravu s moje strane. :|
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

@ sunseeker - Malo me čudi tvoj način razmišljanja jer još uvijek vidim da navijaš za F1. S jedne strane to mogu prihvatiti jer pozdravljaš Michaelov povratak ali mi je nerazumljivo pljuckanje po bilo kojem drugom vozaču. Nisam te pokušavao "preodgojiti" (vidim da to nisi ni shvatio tako što mi je drago) već sam samo želio izraziti neslaganje no druga stvar je malo važnija. Nadam se da će se Kimi vratiti i da ćeš ostati principijelan tj pozdraviti njegov eventualni povratak povratak, a koliko on stvarno smatra rally rekreacijom - mogu ti dati link u više primjerenom topicu...

... ah da, za izbjeći off... Briatore smatra da Michael može biti onaj stari (valjda uzeti i osmi naslov pa deve... ups :badgrin: ) link
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

A u jednu ruku, ima nešto u sunseekerovim riječima. ;)
Kimijevo doba u formuli 1 nije završilo, ali on je otišao. Glavni razlog njegovom odlasku bio je - novac. :pare:
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

zvjerko je napisao/la:Prvo jedno pitanje za Pospanog: koji je prvi motiv nekom vozaču da bi se uopće počeo baviti auto sportom? Rekordi? Novac? Sve to dolazi kasnije no prvi motiv uvijek ostaje koji god da je ali recimo da sve eventualne motive probamo sažeti u "želja za utrkivanjem". OK?
zvjerko je napisao/la:
@ Zweki - ako misliš da je moj post za "čišćenje" - pa slažem se... donekle :biggrin: (ipak sam probao umješati Michaela u post da nija baš skroz off) osim toga mislim da je dobro odvagnuo šanse prije nego se odlučio jer sumnjam da bi ga silna želja voziti ponovo f1 bolid nagnala na potez koji bi ga stavio u situaciju da samo popunjava grid. Sa Mercedesom i Brawnom ima šanse pobjeđivati dakle sad to ovisi o njemu.
Odgovor na tvoje pitanje ( sam si malo natuknuo, ono što mi se ne sviđa u njegovom dolasku ) se djelomice nalazi na tvoj dio posta upućen Zwekiju - ono boldano.

A sad ja..... :biggrin: Naravno da čovjek sazdan od oktanskih zapisa u DNK-a mora imati jaku-jaku želju za utrkivanjem i brzinom, natjecanjem i slično. Inače bi to bila gluma - a F1 nije hollywoodski film iako je pun zvijezda i zvijezdica. Moje osobno mišljenje je da godine nisu važne. Pogotovo za takvoga tipa kao što je ovaj uvaženi Nijemac. Dakle, on ima želje za utrkivanjem. Ali....

Što mi tako ne paše kod toga povratka? Previše je tu gotovih stvari. Previše je tu stvari na tacni za jednog takvog vozača.... previše mu se olakšava. Ovo je skoro gotova stvar ( a koji bi to bio užas da nije bilo Ayrtona i Michaela ) kao "povratak" ( nakon planskog pauziranja ) Alaina Prosta 1993. za volan bolida F1. Vratio se Francuz 1993., provozao prvenstvom i osvojio ga superiornim bolidom - ovdje se Michael vraća nakon trogodišnje stanke što je otežavajuća činjenica. (( Ali 1993. Ayrton je strašno parirao u inferiornom McLarenu. ))

Međutim, Michael neće imati takvoga takmaca za suparnika. Niti će mu biti teško kao što je bilo teško vratiti se Niki Laudi, pa i Nigelu Mansellu u neku ruku.

Michaelu će 2010. biti prelagana s obzirom na njegovu iskonsku želju za utrkivanjem. A to znači da će sezona biti predvidljiva. Može biti sezona zanimljiva u startu.... ali.... čim se super brzi Nijemac adaptira.... kako sezona bude odmicala biti će sve više jasno da mu je sve to prelagano ( niti blizu kao u startu sa Ferrarijem ) i previše toga servirano - znači sezona 2010.-a je - dođi Michael, pobjeđuj i osvoji još toga koliko hoćeš - što tu ima zanimljivoga i što je tu dobro????!!!!!!!

Ne podcjenjujem mlade lavove današnje F1- nego je Mercedes GP vraški dobro spreman za sezonu 2010.-u..... i predobar za vitalnog M.S.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

zvjerko je napisao/la:@ sunseeker - Malo me čudi tvoj način razmišljanja jer još uvijek vidim da navijaš za F1. S jedne strane to mogu prihvatiti jer pozdravljaš Michaelov povratak ali mi je nerazumljivo pljuckanje po bilo kojem drugom vozaču. Nisam te pokušavao "preodgojiti" (vidim da to nisi ni shvatio tako što mi je drago) već sam samo želio izraziti neslaganje no druga stvar je malo važnija. Nadam se da će se Kimi vratiti i da ćeš ostati principijelan tj pozdraviti njegov eventualni povratak povratak, a koliko on stvarno smatra rally rekreacijom - mogu ti dati link u više primjerenom topicu...

... ah da, za izbjeći off... Briatore smatra da Michael može biti onaj stari (valjda uzeti i osmi naslov pa deve... ups :badgrin: ) link
kad je montoya došao u f1 bio sam oduševljen jer sam konačno mislio da se pojavio kalibar dostojan parirati michaelu.....

sve do svog odlazka bio mi je najdraži vozač, kad je otišao za mene je postao prošlost i p*čk*

razlog tom mom stavu o svim vozačima koji su pokupili prnje i pobjegli je vrlo jednostavan, nakon što je senna poginuo shvatio sam da je sve prolazno i da će mi i drugi dragi vozači ionako odlaziti......ovako ili onako.........stoga nekih velikih sentimena za bjegunce nemam.......ili si tu ili nisi

ja ne pljuckam po nikome već sagledavam stvari iz svoje perspektive koja se ne mora svakome svidjeti, ali ono što stoji jest da nikada neću nebulozno favorizirati jednoga ili drugoga kritizirati ako za to nema neke realne osnove, razmijem da neki to teže prihvaćaju, također razumijem navijački fanatizam......

ako se kimi odluči vratiti dočekati ću ga raširenih ruku i raspjevane tipkovnice jer će mi biti neizmjerno drago da jedan takav talent (diletant ali ipak vanserijski talent) sjedi u f1 bolidu

ja uistinu navijam za f1, imam naravno svog favorita, ali prije svega navijam za uzbudljive utrke i neizvjesnost. i zato je povratak schumachera nevjerojatno dobra stvar, koliko god se mom pospanom gadu to ne sviđalo

gade, još uvijek ne razumijem zašto misliš da će michael sve potamaniti? ja uopće ne mislim da će mercedes biti nešto posebno dominantan, osim toga zar te ne veseli činjenica da će mu najljući protivnik biti upravo u "njegovom" ferrariju? pa kud ćeš bolje?
Lotus
Navijam za: sebe

Post Postao/la Lotus »

Schumy.d je napisao/la:A u jednu ruku, ima nešto u sunseekerovim riječima. ;)
Kimijevo doba u formuli 1 nije završilo, ali on je otišao. Glavni razlog njegovom odlasku bio je - novac. :pare:
Pa zar se ne vrti sve oko novca?Sto je trebao voziti za besplatno?Jel Schumacher mozda vozi za besplatno?
Jel mi radimo poslove svoje za placu?
Pa ako vec ne mogu dobiti placu koju zelim,pa onda cu biti bolje kod kuce i sjediti ili sto vec (u KR slucaju voziti WRC) nego raditi za manje nego sto zasluzujem.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

@ Pospani - Ako sagledaš u crno-bijelom svijetlu ova dva quotana moja posta onda si u pravu ali ja crno bijelu kombinaciju podnosim samo na ciljnoj zastavi. Okolnosti mijenjaju sliku npr tek kad je LDM počeo gurati ideju o tri bolida dalo se naslutiti da je Michaelov povratak moguć no nekako je zašutio sa tom idejom kad je objavljen dolazak Alonsa u Ferrari... Ross Brawn mu je ponudio bolid... zašto netko drugi to nije učinio - neznam, mogu samo nagađati da je u pitanju nevjerica glede povratka ili da si ga nemogu priuštiti. Da mu je neki od novih timova ponudio ugovor, neznam dali bi prihvatio čak ne vjerujem zato što mislim da je ipak prestar za ponovni uspon sa dna prema vrhu, ne u smislu da nije sposoban već da nema vremena i ne želi ga uludo trošiti. Dakle, dva tima su izrazila želju za povratkom, jedan je renomirani (najbolja opklada po Fernandovim riječima) i drugi koji ima sve preduvjete da ono prošle sezone nebude slučajan pogodak. Jeli trebao odbiti i tražiti mjesto u nižerazrednom timu? Ne bih rekao!
Osim toga, jel tako malo cijeniš vozača za kojeg navijaš (tako si deklarirao) i tim u kojem vozi (za koji ja navijam) da misliš kako će ih Michael pregaziti?

@ sunseeker - Imamo slično razmišljanje samo šta je moj pristup puno tolerantniji - kad netko napravi nešta dobro obično šutim jer ima dovoljno forumaša koji će ga hvaliti, kad netko napravi nešta loše pokušavam naći olakotne okolnosti jer ima dovoljno forumaša koji će ga popljuvati. Smatram da nitko to nije zaslužio iako mali Piquet me bacio u ozbiljno razmišljanje ali neću ga pljuvati no neću ga ni braniti.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Lotus je napisao/la:
Pa zar se ne vrti sve oko novca?Sto je trebao voziti za besplatno?Jel Schumacher mozda vozi za besplatno?
Pa ako vec ne mogu dobiti placu koju zelim,pa onda cu biti bolje kod kuce i sjediti ili sto vec (u KR slucaju voziti WRC) nego raditi za manje nego sto zasluzujem.
ovo je tipični stav prosječnog hrvata i jedan od većih razloga zašto nam država hita ka provaliji bez dna, ako već u nju nije i upala, a vrlo je lako moguće da je

to dakako ne znači da bi netko trebao raditi za badava, dapače, mislim da je ljudski rad iznimno podcijenjen ALI shvaćanje "bolje sjediti doma nego raditi za malo" je potpuni idiotizam, ali poptuni idiotizam, koji već polako ulazi u domenu potrebe specijalističkog promatranja

kimi je bio prepohlepan, (još jedan od razloga zašto je država u provaliji) preponosan i očito ne previše ambiciozan......a mogao je sjediti u mclarenu da je to htio.....

senna je svojedobno nudio svoje usluge franku williamsu BESPLATNO (sigurno ti je to vrlo teško shvatiti), zato što je želio uspjeh

što se schumachera tiče, on će praktički voziti za kikiriki...........samo njegovo ime u f1 godišnje zavrti cca. 500 milj €......tak da je ovo kaj su mu dali za pod nokat........dapače, više je do sada zarađivao kad praktički "ništa" nije niti radio......
luka_kimi
Moderator
Moderator

sunseeker je napisao/la:
Lotus je napisao/la:
ovo je tipični stav prosječnog hrvata i jedan od većih razloga zašto nam država hita ka provaliji bez dna, ako već u nju nije i upala, a vrlo je lako moguće da je

to dakako ne znači da bi netko trebao raditi za badava, dapače, mislim da je ljudski rad iznimno podcijenjen ALI shvaćanje "bolje sjediti doma nego raditi za malo" je potpuni idiotizam, ali poptuni idiotizam, koji već polako ulazi u domenu potrebe specijalističkog promatranja

kimi je bio prepohlepan, (još jedan od razloga zašto je država u provaliji) preponosan i očito ne previše ambiciozan......a mogao je sjediti u mclarenu da je to htio.....

senna je svojedobno nudio svoje usluge franku williamsu BESPLATNO (sigurno ti je to vrlo teško shvatiti), zato što je želio uspjeh

što se schumachera tiče, on će praktički voziti za kikiriki...........samo njegovo ime u f1 godišnje zavrti cca. 500 milj €......tak da je ovo kaj su mu dali za pod nokat........dapače, više je do sada zarađivao kad praktički "ništa" nije niti radio......
Sunseeker, da ti kažem jednu stvar, shvati je, nemoj je shvatit, nije me briga.

Moje je mišljenje, koje je vrlo vjerojatno istinitno, da je Kimi otišao isključivo zbog novog izazova. Tražeći veću plaću, on je sebi stvorio opravdanje da ne vozi u ovoj sezoni, kako bi mogao u WRC. On sada, kada ga fanovi ili netko drugi pita, zašto ne voziš u F1, može reći, "ja sam tražio, a oni nisu dali."

Potvrda mojih riječi je i sljedeća činjenica: znaš li ti za koliko manju lovu Kimi vozi WRC nego što bi je, na kraju krajeva, dobio u F1?

Sennu i Raikkonena ne možeš uspoređivati niti kao vozače niti kao osobe. Živjeli su u potpuno različita vremena i potpuno su različiti karakteri. Ovaj Kimijev odlazak ne znači da njemu F1 nije najdraža, najljepša stvar na svijetu. Znači da se Kimi zaželio nečeg drugog. Ništa više. Koliko znam, i WRC je automobilistički sport. S druge strane, Senna je bio takav zaljubljenik, takav radoholičar, da ja mislim da bi on ostao i duže od najavljivanog prestanka 2000., da se nije dogodila Imola.

Ja sam svoje rekao, moje mišljenje stoji i argumentirano je. Ako možeš, dokaži suprotno, ako želiš raspravit ću to s tobom jednom za sva vremena. ;)

Dio sa Schumacherom se slažem. Kod njega je slučaj sličan kao i onaj sa Sennom, koji si već naveo. Vozi za male pare, samo da vozi, da bude tu, da osjeti atmosferu. Ništa se tu više nema za dodati. On je tu zbog ljubavi prema autosportu i prema F1. =D> 8) ;)
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

luka_kimi je napisao/la: Sunseeker, da ti kažem jednu stvar, shvati je, nemoj je shvatit, nije me briga.

Moje je mišljenje, koje je vrlo vjerojatno istinitno, da je Kimi otišao isključivo zbog novog izazova. Tražeći veću plaću, on je sebi stvorio opravdanje da ne vozi u ovoj sezoni, kako bi mogao u WRC. On sada, kada ga fanovi ili netko drugi pita, zašto ne voziš u F1, može reći, "ja sam tražio, a oni nisu dali."

Potvrda mojih riječi je i sljedeća činjenica: znaš li ti za koliko manju lovu Kimi vozi WRC nego što bi je, na kraju krajeva, dobio u F1?

Sennu i Raikkonena ne možeš uspoređivati niti kao vozače niti kao osobe. Živjeli su u potpuno različita vremena i potpuno su različiti karakteri. Ovaj Kimijev odlazak ne znači da njemu F1 nije najdraža, najljepša stvar na svijetu. Znači da se Kimi zaželio nečeg drugog. Ništa više. Koliko znam, i WRC je automobilistički sport. S druge strane, Senna je bio takav zaljubljenik, takav radoholičar, da ja mislim da bi on ostao i duže od najavljivanog prestanka 2000., da se nije dogodila Imola.

Ja sam svoje rekao, moje mišljenje stoji i argumentirano je. Ako možeš, dokaži suprotno, ako želiš raspravit ću to s tobom jednom za sva vremena. ;)

Dio sa Schumacherom se slažem. Kod njega je slučaj sličan kao i onaj sa Sennom, koji si već naveo. Vozi za male pare, samo da vozi, da bude tu, da osjeti atmosferu. Ništa se tu više nema za dodati. On je tu zbog ljubavi prema autosportu i prema F1. =D> 8) ;)
1.
za koju lovu kimi vozi wrc? koliko dobije od ferrarija DA NE VOZI u f1? i koliko mu je nudio mclaren, a koliko bi tada dobio manje od ferrarija?

odgovori si sam na ta pitanja, podvuci crtu i biti će ti sve jasno.....matematika je egzaktna......

2.
ulazimo u sezonu kada je višestruki svjetski prvak i jedan od najboljih rally vozača svih vremena pokušavao na sve načine ući u f1, u sezonu gdje se vraća jedan od 5 najboljih vozača ikad u povijesti automobilizma, u sezonu gdje imamo dva postojeća afirmirana svjetska prvaka koja svojim kvalitetama nimalo ne zaostaju za gore navedenim, sezonu koja će prvi puta nakon 20 godina na gridu okupiti takve klase

i sad kimi odluči otići..............sad?

a da ne govorim o tome kako mu je najveći motiv trebao biti da ljudima pokaže da uistinu vrijedi za što ga drže.......jer to na stazi u protekle 3 sezone nije peviše puta pokazao....

i on ode........pih, sve što je pokazao je da ga boli k.
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Lotus je napisao/la: Pa zar se ne vrti sve oko novca?Sto je trebao voziti za besplatno?Jel Schumacher mozda vozi za besplatno?
Krivo razmišljaš. On nije morao voziti besplatno, više timova ga je željelo uzeti kao vozača u svoju momčad i za to su mu se nudili dobri novci, ali on je to odbio jer je tražio VIŠE. U Ferrariju je bio previše plaćen, a onda je mislio da će ga svi toliko plaćati. E pa ne ide to samo tako. ;) [-X

Znači, po tebi je vrtoglava plaća Kimija zaslužena. Da te pitam onda, zašto ostali voze za manje plaće ako je već njegova neki "standard"? Oni su zaovoljni plaćama.
Evo ti banalni primjer: Neka čistačica dobije posao na Pantovčaku i prima plaću 3 puta veću od recimo neke čistačice u školi. Čistačice se ne bune jer znaju da imaju posao, svoju plaću koja je za njih prihvatljiva, dok ovoj na Pantovčaku cvatu ruže. I onda jednog dana čistačica s Pantovčaka dobije otkaz. Šta onda da napravi? Da ne uzme posao u nekoj školi, nego da ide doma i opet čekati da joj se možda opet otvori mjesto na Pantovčaku?? :?
luka kimi je napisao/la:Moje je mišljenje, koje je vrlo vjerojatno istinitno, da je Kimi otišao isključivo zbog novog izazova. Tražeći veću plaću, on je sebi stvorio opravdanje da ne vozi u ovoj sezoni, kako bi mogao u WRC. On sada, kada ga fanovi ili netko drugi pita, zašto ne voziš u F1, može reći, "ja sam tražio, a oni nisu dali."
Ilitiga drugim riječima - ponestalo mu je motiva u F1 ;)
Zadnja izmjena: Schumy.d, dana/u 29 pro 2009, 11:34, ukupno mijenjano 2 puta.
Odgovori