Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Schumy.d »

Tko zna da li još ima propetog konjića na stražnjoj strani kacige? :lol: :D
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Evo sta je rekao gazda nakon prvog dana....
KLIK
slika
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

Pogledajte ovaj video. Radi se o 2001. godini na stazi Sepang u Maleziji. Kakva vožnja..., predobro!! :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XP6o3mqW ... L&index=48[/youtube]
ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

1:11, skoro je potpuno izgubio bolid tako da je u zadnjem sektoru izgubio 7 desetinki.
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

ice_man je napisao/la:1:11, skoro je potpuno izgubio bolid tako da je u zadnjem sektoru izgubio 7 desetinki.
Odakle tebi 0.7sec?! Možda 4 max. 5 desetinki ali 7 nikako.
Schumy.d
Legenda
Legenda

King iCool je napisao/la:
ice_man je napisao/la:1:11, skoro je potpuno izgubio bolid tako da je u zadnjem sektoru izgubio 7 desetinki.
Odakle tebi 0.7sec?! Možda 4 max. 5 desetinki ali 7 nikako.
Na kraju 2. sektora prednost je bila -0.716, a na kraju je iznosila -0.033. Matematikom 0.716 - 0.033 = 0.683 ;)

Ali ono je meni odlično kad je uhvatio bolid. :)
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

jedan filmić sa testiranja - stišče ga stišče, ali vidi se da su ti bolidi nešto tromiji (dobro bila je i mokra staza)

Navodno da mu je najbrže vrijeme bilo 1min 38sec u kišnim uvjetima
EDIT:

Za sve one koje zanima dizajn schumijeve kacige, citat izvučen iz bilda:
Helmet manufacturer Schuberth is currently building a new prototype. In the meantime, Schumacher drives the model of 2009. The painting is about to change yet.
- dakle, dizajn kacige biti će promjenjen za 2010. Radi se na novom prototipu, trenutni model je zapravo stari (2009.) osim što na sebi ima mercedesov znak koji je naknadno stavljen

Neke vremenske prognoze sugeriraju da bi i danas trebalo biti kiše na jerezu, a tek u četvrtak bi schumi mogo voziti po suhoj stazi
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

samo da mu bude sve uredu sa vratom
Michael is faster than you!!
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

schumacher i danas testira na kišnim gumama http://f1.gpupdate.net/en/photolarge.ph ... catID=4665" onclick="window.open(this.href);return false;

baš lepo puca iz auspuha :driver: :nabrijan:

EDIT: evo ga i na slick gumama http://www.motorsport-magazin.com/bilde ... _gp__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Scuderia
Moderator
Moderator

Igor18 je napisao/la:samo da mu bude sve uredu sa vratom
Trotz Regen absolviert Michael Schumacher in Jerez das volle Testprogramm. Der Nacken hält. Ferrari sagt Schumi den Kampf an.
Vrat je uredu. :|
Danas nije imao pauzu, tj trebao je imati, ali umjesto da ode na rucak, on je nastavio voziti. :biggrin: =D>
Vleki je napisao/la:schumacher i danas testira na kišnim gumama http://f1.gpupdate.net/en/photolarge.ph ... catID=4665" onclick="window.open(this.href);return false;

baš lepo puca iz auspuha :driver: :nabrijan:

EDIT: evo ga i na slick gumama http://www.motorsport-magazin.com/bilde ... _gp__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ima li gdje kakva je vremena postizao / radio?
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Scuderia je napisao/la: Ima li gdje kakva je vremena postizao / radio?
rado bi ti odgovoril ali nemam pojma za sad :biggrin:

schumacher je zadovoljan drugim danom testiranja. 90% vremena vozio je po suhim vremenskim uvjetima . Napravilii su i 2 duga stinta (longruna). po njegovim riječima isplatilo se/vrijedilo je ovo cijelo testiranje koje će se nastaviti i sutra. evo i izvornog teksta na engleskom: http://www.michael-schumacher.de/?page= ... 92&lang=uk" onclick="window.open(this.href);return false;
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

Imola 2004., lijepa vožnja. Variante Alta..., predobro!! Nadam se da još ima takve reflekse. :)

Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Jackie Stewart je napisao/la:Imola 2004., lijepa vožnja. Variante Alta..., predobro!! Nadam se da još ima takve reflekse. :)
Majstorstvo, mnogi bi se izvrtili u toj situaciji.

Vidjet ćemo uskoro jesu refleksi još tu. Vjerujem da jesu.
Jedva čekam da počne sezona.
Michael is faster than you!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

A ovo tek?? :biggrin:
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

i ovdje ima lijepa korekcija 43 sec. filma 1. (na prvi pogled se ne skuži - obratite pažnju na volan) http://www.motorsport-magazin.com/forme ... ahmen.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Napomena: prvi film ima isječke iz schumacherove vožnje po jerezu 2. dan

a drugi film su schumijeve pripreme za samu vožnju razgovor s inženjerom (niš se ne čuje)

Na englekom drugi dan testiranja:

Ukratko; kaže da se test u potpunosti isplatio, da je zadovoljan radom sa inženjerima i da se mogu međusobno bolje upozbati u smislu na koji način on radi-šalje informacije iz samog bolida i obratno. isto tako osvrnuo se na svoje fizikalne treninge koji su počeli početkom prosinca i kaže da nije imao previše problema, jer nikad nije ni prestao ("rekreativno") trenirati. Naravno opet je morao opravdavati svoj vrat (dosadni novinari :biggrin: ) da je sve u redu s njime i da je posebno pridavao pozornost tom djelu tjela te cijelog gornjeg djela (torzo, ruke), da bi mogao podnijeti jake g sile. Kaže da su uspjeli doči blizu maximalnih g sile koje pruža gp2 bolid, naravmo zbog slick guma koje je mogao koristiti.
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

schumaheru to nisu refleksi vec podsvjesna sablona
slika
Scuderia
Moderator
Moderator

Gazda cilja na osmi naslov.
KLIK

A najjace je kada su ga upitali kome moze zahvaliti na dobrom izgledu, tj. formi, s obzirom da nije vozio vise od 3 godine.

Njegov odgovor: Zeni.
:biggrin:
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Scuderia je napisao/la:Gazda cilja na osmi naslov.
KLIK

A najjace je kada su ga upitali kome moze zahvaliti na dobrom izgledu, tj. formi, s obzirom da nije vozio vise od 3 godine.

Njegov odgovor: Zeni.
:biggrin:
xaxaxaxa...znaci zena je drzala formu u konstanti..xaxaxa

Schumi ce biti kompetitivan za pobjede,u to vjerujem,samo jos da i bolid bude dobar..Mislim da bi trebao imati dobre rezultate,jer on kakav jeste ne bi se vracao da misli da to ne moze podnijeti...
FORZA FERRARI!!!
dribler
Navijam za: Mercedes GP

Post Postao/la dribler »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/80893" onclick="window.open(this.href);return false;

Schumacher's best lap of the day was a 1m24.621s, four tenths slower than the record set by Kamui Kobayashi at the Spanish track in October, 2008.

Respect djedice!!!
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

dribler je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/80893

Schumacher's best lap of the day was a 1m24.621s, four tenths slower than the record set by Kamui Kobayashi at the Spanish track in October, 2008.

Respect djedice!!!
Jel to Kamui postavio rekord u bolidu F1???????

Ako je, onda je Schumacher u neviđenoj formi. Svaka čast, majstore, nije izgubio štih! :thumbup:
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

luka_kimi je napisao/la: Jel to Kamui postavio rekord u bolidu F1???????
Ako je, onda je Schumacher u neviđenoj formi. Svaka čast, majstore, nije izgubio štih! :thumbup:
u gp2 bolidu naravno. ;) f1 bolidi su otprilike 6,7 sec brži po krugu od gp2 bolida.
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

zvjerko je napisao/la:Alain Prost aka Profesor nije baš taj nadimak dobio bez razloga jer je znao da ne pobjeđuje uvijek najbrži na stazi već najpametniji. Imao je nadmoćan bolid, znao je da ni Senna ni McLaren nemogu stvarno parirati i nakon Monaca (zadnje Sennine pobjede u prvom dijelu sezone, naredne dvije Prostu nisu bile važne jer je već bio prvak) je napravio razliku - osim toga, od prve 4 utrke tri su bile kišne i on je jednu dobio (Imola)...i to znači da smatraš da Mercedes neće imati dostojnog protivnika, a ne Michael ... sudeći po formi timova sa kraja sezone ipak će imati ne jednog već više dostojnih protivnika... najveća nepoznanica je baš Ferrari i Nando.

Michaelov način vožnje ... i prije njega je bilo čak i gorih poteza i tko ih uopće spominje? Nitko! Spominje li tko da je npr sir Jacka Brabhama krasila reputacija prljavog (ne zmazanog) vozača no to je bilo davno i to nismo gledali... nešta što smo gledali: spominje li tko Sennu i Suzuku 1990 u tom kontekstu? No o pokojnicima sve najbolje ili ćemo kao opravdanje navesti da je uzeo ono što mu je ukradeno sezonu prije i isto je tek kasnije rekao da je to učinio namjerno (!!) ... diviš li se i njegovom karakteru na isti način? Hill nikako nemože zaboraviti Adelaide, a Scumacheru se to računa kao nekorektan (i puno teža riječ) potez no pogledaj situaciju na stazi: Michael ispred zatvara vrata Damonu = krivac Michael ... Fuji 2008 i incident Hamilton-Massa: Hamilton prolazi i na slijedećem zavoju zatvara vrata Massi = krivac Massa ... u jednoj situaciji se okrivljuje vozača koji je zatvorio vrata, a u drugoj onog koji je naletio na ta vrata ... volio bih čuti tvoje mišljenje o spomenutim incidentima u kojima nije sudjelovao Michael.
To što su Nando i Ferrari nepoznanica uopće mi nije znak da će on biti dobar u kombinaciji sa crvenima. On će svoje pokušati odraditi što bolje ( kao i uvijek ), ali budući da se po GP2 testovima ( pa čovjek je fanatik za volanom - vozi nabrijano i 110 % ) vidi koliko je Michael nabrijan i pošto uopće ne sumnjam u novi Ross-Stuttgart paket.... ostajem pri svome da će mnogi favoriti za naslov dugo gledati Petronasovu reklamu ispred sebe. I to bi tako moglo biti u više utrka. Volio bih da sam u krivu.

Ne znam ovo za Sir Jacka, ali znam za Ayrtona. Ja ga ovdje neću opravdavati. Ja ću ovdje reći svoje subjektivno mišljenje. Koliko se ja sjećam ( ako bude bilo potrebno iskopat' ću negdje pisane dokaze ), Ayrton je prije utrke ( GP Japana, 1990. ) rekao da će udariti Alaina ako bude ispred njega u prvom zavoju. To je svakako odvratno, arogantno i osvetnički nisko - on je pretrpio nepravdu od strane namjernog zatvaranja na Suzuki '89. - Francuz je to i priznao, i bilo je po FIA-inom ( do današnjeg dana se nisu saznali korijeni općenite Ayrtonove arogancije ). On je to rekao i napravio. To nije lijepo od njega.... ali on nikada nije nekoga podmuklo lupio i slično, pa da je šutio o tome i da je to nijekao. Michael je tu sušta suprotnost. On ništa ne priznaje, šuti i tera po svome. On je podmuklo napravio onaj potez u Monte Carlu 2006. u La Rascasse-u i mislio da će to proći. Koliko je glasnogovornika gutalo knedle i koliko je diplomata moralo složiti izjava da se stanje smiri.

Glavna razlika između Michaela i Ayrtona po karakteru, je ta, da je Nijemac postupao podmuklo, a Brazilac nemilosrdno..... crte osobnosti koje nisu pozitivne, ali u klinču se znalo da Ayrton neće popustiti, a u klinču sa Michaelom se moglo samo nagađati što će Nijemac napraviti, ako ne bude po njegovom ( Adelaide '94., Jerez '97. )......

U Adelaidu 1994. Michael griješi, vraća se na stazu, Damon prehrabro, preoptimistično pokušava na silu proći Michaela, ovaj ga bespotrebno ( ali u svrhu osvajanja naslova potpuno korisno ) zatvara.... udara ga i onesposobljava za daljnji nastavak utrke.... pri tome znavši da i sam ima neupravljiv bolid koji ne može dovesti do cilja - jednostavno podmuklo schumacherovski - ako prođe, prođe...... i prošlo je. Probao je lupiti, uspio lupiti i osvojio naslov. I to mi je osvajanje naslova. Pih!

Na Fuji-ju 2008. Felipe pretiče Lewisa, malo prekasno brazičevo kočenje, smeta još i jedna od Toyota.... široko ulazi u šikanu.... Lewis mudro i smireno ( kao par puta do tada u dvobojima sa Felipeom ) ulazi u šikanu i vozi svoju putanju....
Felipe srlja, gazi po izlaznoj šikani pasice, na travi je, ali ide direkt ( dok za svo vrijeme Britanac vozi normalnu putanju kroz šikanu ) na Lewisa u polu-kontroli svoga Ferrarija, poludivlje gubeći auto koji postrance klizi iz šikane i udara u Lewisa. Što je tu Lewis napravio krivo? Ništa. Brazilac je kriv. I to je to.

P.S. Neobično mi je da Michael na GP2 testiranjima nosi kacigu crvene boje. Mislio sam da će kaciga posiviti ili dobiti svoju afirmativnu bijelu boju ( jasno sa njemačkom trobojnicom ) iz nastupa 1991. i dalje do Ferrarija. To mi je kao neki znak, da još pokazuje koliko mu je Ferrari.... hm.... drag .... ili nešto tako... ne nalazim pravu riječ..........
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
IH!
Navijam za: McLaren

Post Postao/la IH! »

Hoce'l ostati ova plavo-bijela boja na bolidu mercedesa?
slika
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

IH! je napisao/la:Hoce'l ostati ova plavo-bijela boja na bolidu mercedesa?
Mislim da ova boja nema veze sa bolidom Mercedeesa
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Dodi_napalm »

"Dugoročni cilj mog povratka u Formulu 1 je osvajanje naslova svjetskog prvaka", izjavio je Michael Schumacher (41) u intervjuu za njemački Bild.

"Možda se to neće dogoditi odmah prve sezone, ali mislim da je cilj realističan kad su u pitanju tri iduće godine. Želim postati svjetski prvak s Mercedesom", objasnio je Schumi novinaru Bilda u srijedu, nakon što je na pisti u španjolskom Jerezu odvozio ukupno 345 testnih kilometara (78 krugova).

još ćemo ga dugo gledati... =D> =D> =D>
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Odgovori