Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Pirelli i DRS

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la zvjerko »

Maestro je napisao/la:Sad čitam na autosportovom forumu... kaže talijan jedan da ima prijatelja koji radi za Ferrari nešto u vezi off road auta (nisam ni znao da ih F ima) i da je čuo kako je Ferrari "zagrizao više nego što može progutati" što se tiče radikalnog i agresivnog izgleda. Je li moguće???
Uf Maestro, neću sumnjati u tvoje poznavanje engleskog jezika ali malo prebrzo ili površno si pročitao taj post.

Evo prijevoda: Pričao je sa prijateljem koji nije Ferrariev zaposlenik ali surađuje na području cestovnih automobila (ne offroad!) te je vidio neke cad slike. Veli da postoji zabrinutost (ali nije definirao čija tako da možemo odabrati lošiju verziju i reći "u Ferrariu") oko novog bolida jer je projekt ekstreman i neka riješenja su vrlo agresivna npr air box je inovativan (ako pogledate sliku na 134 strani teme koju je Gringo stavio, obratite pažnju na bočne zaštite vozačeve glave koje bi mogle skrivati usisne kanale)... Što se motora tiče mišljenja su da su sa potrošnjom OK. Ni jedan tim (misli na timove unutar Ferraria koji rade na različitim djelovima bolida) nezna ništa o tome šta drugi rade, radi se u apsolutnoj tajnosti (i onda mu treba vjerovati da je vidio cad projekte ili da je u pitanju stvarno velika tajnost)... na kraju veli da postoji bojazan da su "zagrizli više no što mogu progutati"! ... u tom svijetlu gledano spominjana B verzija sad već ima smisla - ako je dizajn preradikalan i neučinkovit tu je konzervativnija B verzija...
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

zvjerko je napisao/la:
Maestro je napisao/la:Sad čitam na autosportovom forumu... kaže talijan jedan da ima prijatelja koji radi za Ferrari nešto u vezi off road auta (nisam ni znao da ih F ima) i da je čuo kako je Ferrari "zagrizao više nego što može progutati" što se tiče radikalnog i agresivnog izgleda. Je li moguće???
Uf Maestro, neću sumnjati u tvoje poznavanje engleskog jezika ali malo prebrzo ili površno si pročitao taj post.

Evo prijevoda: Pričao je sa prijateljem koji nije Ferrariev zaposlenik ali surađuje na području cestovnih automobila (ne offroad!) te je vidio neke cad slike. Veli da postoji zabrinutost (ali nije definirao čija tako da možemo odabrati lošiju verziju i reći "u Ferrariu") oko novog bolida jer je projekt ekstreman i neka riješenja su vrlo agresivna npr air box je inovativan (ako pogledate sliku na 134 strani teme koju je Gringo stavio, obratite pažnju na bočne zaštite vozačeve glave koje bi mogle skrivati usisne kanale)... Što se motora tiče mišljenja su da su sa potrošnjom OK. Ni jedan tim (misli na timove unutar Ferraria koji rade na različitim djelovima bolida) nezna ništa o tome šta drugi rade, radi se u apsolutnoj tajnosti (i onda mu treba vjerovati da je vidio cad projekte ili da je u pitanju stvarno velika tajnost)... na kraju veli da postoji bojazan da su "zagrizli više no što mogu progutati"! ... u tom svijetlu gledano spominjana B verzija sad već ima smisla - ako je dizajn preradikalan i neučinkovit tu je konzervativnija B verzija...
Koliko sam shvatio, Ferrari ima 2 bolida u opciji ?? :)
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

HOS je napisao/la: Je al ne tolko direktan to je koda kažeš da mu je prošle godine pritisak bija kad ga je neznan heideld negdje napad :roll: :biggrin:
Čekaj malo...
Ti to uspoređuješ Schumachera i Heidfelda??? #-o
Pa njih 2 nemaju šta raditi u istoj rečenici. ;)
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

zvjerko je napisao/la:

Da, u pravu si. Ja sam nabrzaka pročitao tekst i kako sam shvatio tako i ostao šokiran i odmah prenio ovamo. Ne znam koji mi je vrag??? Engleski znam perfektno #-o #-o #-o #-o
kakav potpis staviti???
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Bernardinac je napisao/la: Koliko sam shvatio, Ferrari ima 2 bolida u opciji ?? :)
U tiskanom izdanju Motorsport aktuella se pojavila "informacija" da sumnjaju (u Ferrariu) kako novi bolid nije dovoljno aerodinamički učinkovit te je u pripremi B verzija planirana za 6 mjesec. Autor članka je Alberto Antonini ... onaj isti Antonini koji je pisao o rupi na nosu skoro tri mjeseca prije no što ju je Ferrari "izbušio" 2008-me. Ako ima istine u tome u Ferrariu će postati bolno svjesni (ili odahnuti) naredni tjedan kada će u zračnom tunelu usporediti F60 i novi bolid - za F60 znaju da je bio loš tako da malo bolji rezultati novog bolida nisu dovoljno...

Bump! Nitko ne komentira tzv B verziju! Evo, ja ću: moje mišljenje je da planovi za drugi bolid postoje, radi se na njima ali to nije B verzija za 2010. već preA verzija za 2011! DDD je legalan još samo ove sezone što znači da za 2011 treba novi dizajn - difuzor se nemože samo staviti ili skinuti po potrebi ... jel bi moglo i to biti istina?
T0MI5L4V

Post Postao/la T0MI5L4V »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SIpr_9nR ... r_embedded[/youtube]

slika

slika

[youtube]SIpr_9nRRms[/youtube]

slika

slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Ili se meni cini ili to pise na Felipeovom kartingu 7,a na Fernandovom 8 broj.Ako je tako to su vjerovatno brojevi koji ce nositi naredne sezone.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
T0MI5L4V

Felipe Massa je napisao/la:Ili se meni cini ili to pise na Felipeovom kartingu 7,a na Fernandovom 8 broj.Ako je tako to su vjerovatno brojevi koji ce nositi naredne sezone.
tako je,pa to se vec zna odavno,jos od prijavljivanja momcadi za ovu sezonu
HOS
Navijam za: M Schumachera

Post Postao/la HOS »

Schumy.d je napisao/la:
HOS je napisao/la: Je al ne tolko direktan to je koda kažeš da mu je prošle godine pritisak bija kad ga je neznan heideld negdje napad :roll: :biggrin:
Čekaj malo...
Ti to uspoređuješ Schumachera i Heidfelda??? #-o
Pa njih 2 nemaju šta raditi u istoj rečenici. ;)
Ne ne usporedujen njih dovjicu samo ocu reci da mu tada to nije bija "pravi" pritisak
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Zna li netko mozda, kako ce se zvati novi Ferrari? Negdje sam procitao da ce se zvati F661, a negdje 281? :|
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Scuderia je napisao/la:Zna li netko mozda, kako ce se zvati novi Ferrari? Negdje sam procitao da ce se zvati F661, a negdje 281? :|
Ma nije važno kako će se bolid zvati, neka bude samo brz, pouzdan i štedljiv. ;)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Marco de Luca je glava aerodinamike (Italijan je prilicno nepoznat javnosti) u Ferrari-ju,dok je Tombazis sef dizajna(po strucnosti Grka,bolid 2010 bi trebao biti sjajan)...

http://www.autosport.com/news/report.php/id/80988
FORZA FERRARI!!!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Novi look?

slika
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

gringo73 je napisao/la:Novi look?

[ http://estaticos01.marca.com/imagenes/2 ... on_7_1.jpg ]
Vrlo moguc izgled,jer su i na odjeci koju su prezentirali u Madoni di Campliglio imali mnogo vise bijele boje nego na proslogodisnjoj i onoj iz 2008..Ova bijela boja je vjerovatno zbog toga sto je Santander jak sponzor pa kako bi se oni istakli na crvenoj bazi Ferrari-ja.Inace i Santander-ova boja je crvena.
Drugo mislim da nece bas bukvalno biti ovakvo jer su Marlboro barkodovi neizbjezni na zadnjem krilu i na pokrovu motora.Mislim da ce biti fazon sa zadnjim krilom sa bijelim barkodom na crvenoj podlozi,a na prednjem krilu da ce biti dosta bijele boje sa natpisima Santander,kao i na bocnim stranama pored Shell-ovog znaka gdje je prostor slobodan od sezone kako je otisao Vodafone.Gledano sa zadnjeg kraja bolida na zadnjem krilu bi trebao biti ETIHAD Airways,medjutim Santander bi mogao uzeti tu poziciju usljed velike kolicine novca i Marlbora sa prednje strane zadnjeg krila.
Na zadnjem dijelu bocnih strana bi bili oni "sitniji" sponzori poput ACER-a i sl.Na nosu istaknuti FIAT,Magneti Marelli,Alice,Bridgestone,na bocnoj strani nosa Mubadala i u tom fazonu bi trebao biti cijeli bolid.

Malo sam se raspisao,pa se izvinjavam..Bas se mnogo interesujem o novom bolidu,pa tako razmisljam i o raznim ne najvaznijim stvarima poput boje i sl.
FORZA FERRARI!!!
T0MI5L4V

nije mi jasno kako marlboro moze biti ferrarijev sponzor kad je zabranjeno reklamiranje duhanskih proizvoda(sto je po meni glupost)
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Nakon Rossi-ja, i Felipe ce dobiti priliku da "testira" F2008 (takodjer u Barceloni)
KLIK-njemacki
slika
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Izgledom dosta podsjeća na Toyotu. Povratak na stare boje (mislim prvenstveno na one iz 2006.) je prekrasna stvar i ovaj Ferrari će biti, uz Mercedes jedan od izgledom ljepših bolida na startu u Bahreinu.

Sad, koliko će biti učinkovit, ne bih komentirao, jer taj bolid još nije do kraja ni gotov. No, ne sumnjam da će Alonso i Massa izvući, kako su to radili dosad, ono više, pa barem stotinku, ako ne bude moglo i više od toga.
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

T0MI5L4V je napisao/la:nije mi jasno kako marlboro moze biti ferrarijev sponzor kad je zabranjeno reklamiranje duhanskih proizvoda(sto je po meni glupost)
jedno je sponzor, drugo je reklamiranje

osim toga, philip morris na ferrariju reklamira bar kod........a ne marlboro.......
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Phillip Morris otkupljuje reklamni prostor na Ferrarijevom bolidu i dalje ga "preprodaju" drugim sponzorima.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

One and only je napisao/la:Phillip Morris otkupljuje reklamni prostor na Ferrarijevom bolidu i dalje ga "preprodaju" drugim sponzorima.
Da..kad neko zna zna raditi posao.. ;)
A inace barkodovi su Marlborovi i citav svijet zna da je to njihov logo na Ferrari-ju,ali im ne mogu nista jer nigdje nema nikakvog oficijelnog natpisa niti oficijelnog znaka Marlbora.
Philip Moris-u je ovaj deal fantasticno profitan jer vrse preprodaju.Dobro svima,i Ferrariju i Philip Morisu..
FORZA FERRARI!!!
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Heh sad se treba navici na bijelo zadnje krilo,ako ostane ovako.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

nikolaa je napisao/la:
One and only je napisao/la:Phillip Morris otkupljuje reklamni prostor na Ferrarijevom bolidu i dalje ga "preprodaju" drugim sponzorima.
Da..kad neko zna zna raditi posao.. ;)
A inace barkodovi su Marlborovi i citav svijet zna da je to njihov logo na Ferrari-ju,ali im ne mogu nista jer nigdje nema nikakvog oficijelnog natpisa niti oficijelnog znaka Marlbora.
Philip Moris-u je ovaj deal fantasticno profitan jer vrse preprodaju.Dobro svima,i Ferrariju i Philip Morisu..
Ne znam do kada će moći Phillip Morris moći tako. EU će ne znam do koje godine zabraniti i asocijacije na duhanske proizvode (tipa "Pozdrav iz Rovinja"). Ja mislim čak da je 2008. ili će 2010. taj zakon stupiti na snagu. Ako se nekome da neka istraži to.

edit: Evo ima tu nešto o tome: http://en.wikipedia.org/wiki/Tobacco_ad ... ormula_One
Zadnja izmjena: One and only, dana/u 21 sij 2010, 10:44, ukupno mijenjano 1 put.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

One and only je napisao/la: Ne znam do kada će moći Phillip Morris moći tako. EU će ne znam do koje godine zabraniti i asocijacije na duhanske proizvode (tipa "Pozdrav iz Rovinja"). Ja mislim čak da je 2008. ili će 2010. taj zakon stupiti na snagu. Ako se nekome da neka istraži to.
A opet, kako će oni znati da je to asocijacija??
Po čemu bar kod asocira Marlboro? Po ničemu, ali svi znamo da je to Marlboro. :D
Opet će oni izmisliti neki dizajn.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Evo prvih službenih boja na vozačima..... kacige su super sređene..... ukomponirane boje:

http://f1.gpupdate.net/en/gallery.php?catID=4699" onclick="window.open(this.href);return false;
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Odvratna boja ta bijela. Bolje da su stavili crnu ili ostavili crvenu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Odgovori