Ogroman bar kod na pokrovu motora... i izgleda da imamo ime - F10Ferrari-F60 je napisao/la:Ja ne vidim vise bar koda od Marlbora. A bolid izgleda jako elegantno
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Pirelli i DRS
Re: Formula 1 team - Ferrari
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Ferrari-F60 je napisao/la:Ja ne vidim vise bar koda od Marlbora.

Kako ne?? Pa pogledaj koliki je.

Preko cijelog zadnjeg kraja ga ima.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Napokon je prikazan i otpozada i guess what? Difuzor je prekriven.
edit: Djeluje veliko difuzor.
edit: Djeluje veliko difuzor.
Zadnja izmjena: One and only, dana/u 28 sij 2010, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Schumy.d
- Legenda
Opa!! Pametno...One and only je napisao/la:Napokon je prikazan i otpozada i guess what? Difuzor je prekriven.

- Ferrari-F60
haha, ja navikao da je na krilu i nosu, pa nisam ni gledao kako treba. Bas je ogromanSchumy.d je napisao/la:Ferrari-F60 je napisao/la:Ja ne vidim vise bar koda od Marlbora.![]()
![]()
Kako ne?? Pa pogledaj koliki je.![]()
Preko cijelog zadnjeg kraja ga ima.

- One and only
- Svjetski prvak
Evo difuzora. Ili bolje rečeno "difuzora":

- sp33d
- Početnik
na prvi pogled mi izgleda ko razvućeni F60 sa povišenim nosom. nije prelijep, al se nadam da će bit brz i pouzdan. 
sad isčekujem petak da vidim mp4-25, pa onda testovi sljedeći tjedan, da vidimo otprilike ko gdje stoji.
EDIT: streaming katastrofa.

sad isčekujem petak da vidim mp4-25, pa onda testovi sljedeći tjedan, da vidimo otprilike ko gdje stoji.
EDIT: streaming katastrofa.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
- Ferrari-BiH
- Veteran
Znas ono kada se skupe oblaci, minje sijevaju...pa dodje SUNCE na krajugringo73 je napisao/la:Shakedown novog F10 neće biti moguće izvesti zbog lošeg vremena. Link
Po jutru se dan poznaje...

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Nosač zadnjeg krila je uvelike pomaknut prema naprijed, i da, početak podnice izgleda mnogo debeo.zvjerko je napisao/la:Manji otvor usisa zraka za motor, bočne stranice su više i spuštaju se prema sredini bolida (uzdužno gledano), usmjerivači ispod nosa bolida, početak podnice (ispod nosa, iza prednjih kotača) je zanimljiv - kao da sadrži kanale za hranjenje DDD-a, djeluje kao da je cockpit više pozicioniran ... i nema ništa od eventualnih otvora za usis u bočnim zaštitama glave vozača - za sada jer to je komad "plastike" koji se zamijeni za par sekundi...
Treba sve to malo bolje proučiti, ima tu mnogo zanimljivih stvari

- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
E ovako..vidim nekima se svidja nekima ne..Meni bolid Ferrari F10 izgleda jako zanimljivo.Prvo,bolid je elegantan sto se ljepote tice,jer ima sada i bijele boje na krilima.Nije neki ljepotan,ali je sasvim zadovoljavajuci.
Slicnost sa F60 ce vjerojatno nestati zamjenom krila koja su proslogodisnja.
Ono sto je meni zapalo za oko je sljedece:
1.Nos - blagi uzljebljen i siri od nosa na F60;usmjerivaci zraka smjesteni na vertikalnim nosacima koji spajaju krilo i nos bolida
2.Kokpit - cini mi se kompletno vise postavljenim;
3.Podnica - jako zanimljive stvari su smjestene u onom "mraku".Izgleda kao da postoji pregrada,koja pravi 2 kanala,vjerojatno za optimiziranje DDD-a
4.Retrovizori - isti kao proslogodisnji,samo sto ce vjerojatno biti malo drugaciji zbog toga sto je nosac retrovizora ujedno i aerodinamicki elemenat
5.Pokrov motora - oblik ocekivan obzirom na tank za gorivo koji je ogroman
6.Bocne stranice - sada kako je zvjerko rekao su uzvisene i padaju prema zadnjem kraju bolida
7.Usisnici zraka - onaj iznad glave vozaca mnogo manji u odnosu na F60;Bocni otvori su manji;Raduckalo se opasno na sistemu hladjenja motora;
8.Magicni skriveni difuzor.Sta li su tu uradili to sam Bog zna...Jako dobar potez sto su ga ovako skrili.
Dakle,mnogo je tih "vizuelnih" izmjena,a vim ih je toliko onda je to znak i da je bolid potpuno drugaciji od F60.Aerodinamika ce se mijenjati (krila,flatovi,sidevi i sl.) tako da ce izgledati mnogo drugacije i mozda jos sofisticiranije.Marmorini je izjavio da je ispusni sustav revolucionaran,potrosnja motora smanjena,a pouzdanost povecana.Tombazis je izjavio da su jako zadovoljni poslom koji su odradili.Aldo Costa i Stefano Domenicalli je rekao da ciljaju na dvostruku krunu.Alonso i Massa uzbudjenji,kao djeca kad dobiju nove igracke,a Alonso tvrdi kako ce osvojiti prvenstvo sa ovim bolidom.Jako optimisticne izjave,koje vjerujem ne izlaze u javnost ako su samo bzvz recene.Za moj ukus previse optimizma,ali valjda znaju sta pricaju...
Znaci,ja mislim da je bolid lijep,revolucionaran (u odnosu na svog prethodnika),jako zanimljiv sa svojim inovativnim rjesenjima..Sad samo preostaje da se sve ove izjave,dojmovi prenesu i na stazu..Nadam se da je F10 dovoljno brz da bude u borbi za prvenstvo..
FORZA ALONSO!!! FORZA MASSA!!! FORZA FERRARI!!!
Slicnost sa F60 ce vjerojatno nestati zamjenom krila koja su proslogodisnja.
Ono sto je meni zapalo za oko je sljedece:
1.Nos - blagi uzljebljen i siri od nosa na F60;usmjerivaci zraka smjesteni na vertikalnim nosacima koji spajaju krilo i nos bolida
2.Kokpit - cini mi se kompletno vise postavljenim;
3.Podnica - jako zanimljive stvari su smjestene u onom "mraku".Izgleda kao da postoji pregrada,koja pravi 2 kanala,vjerojatno za optimiziranje DDD-a
4.Retrovizori - isti kao proslogodisnji,samo sto ce vjerojatno biti malo drugaciji zbog toga sto je nosac retrovizora ujedno i aerodinamicki elemenat
5.Pokrov motora - oblik ocekivan obzirom na tank za gorivo koji je ogroman
6.Bocne stranice - sada kako je zvjerko rekao su uzvisene i padaju prema zadnjem kraju bolida
7.Usisnici zraka - onaj iznad glave vozaca mnogo manji u odnosu na F60;Bocni otvori su manji;Raduckalo se opasno na sistemu hladjenja motora;
8.Magicni skriveni difuzor.Sta li su tu uradili to sam Bog zna...Jako dobar potez sto su ga ovako skrili.
Dakle,mnogo je tih "vizuelnih" izmjena,a vim ih je toliko onda je to znak i da je bolid potpuno drugaciji od F60.Aerodinamika ce se mijenjati (krila,flatovi,sidevi i sl.) tako da ce izgledati mnogo drugacije i mozda jos sofisticiranije.Marmorini je izjavio da je ispusni sustav revolucionaran,potrosnja motora smanjena,a pouzdanost povecana.Tombazis je izjavio da su jako zadovoljni poslom koji su odradili.Aldo Costa i Stefano Domenicalli je rekao da ciljaju na dvostruku krunu.Alonso i Massa uzbudjenji,kao djeca kad dobiju nove igracke,a Alonso tvrdi kako ce osvojiti prvenstvo sa ovim bolidom.Jako optimisticne izjave,koje vjerujem ne izlaze u javnost ako su samo bzvz recene.Za moj ukus previse optimizma,ali valjda znaju sta pricaju...
Znaci,ja mislim da je bolid lijep,revolucionaran (u odnosu na svog prethodnika),jako zanimljiv sa svojim inovativnim rjesenjima..Sad samo preostaje da se sve ove izjave,dojmovi prenesu i na stazu..Nadam se da je F10 dovoljno brz da bude u borbi za prvenstvo..
FORZA ALONSO!!! FORZA MASSA!!! FORZA FERRARI!!!
FORZA FERRARI!!!
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
S prednje strane izgleda kao prava mrcina. Svidja mi se!
- p@rtibrejker
- Veteran
Mislim da je dovoljan ostatak koji nije pokriven da se nasluti kako je agresiva u pitanjunikolaa je napisao/la:8.Magicni skriveni difuzor.Sta li su tu uradili to sam Bog zna...Jako dobar potez sto su ga ovako skrili.

Zadnji kraj je definitivno pretrpio ogromne izmjene.
- Oviedon Ihmisohjus -
- Schumy.d
- Legenda
Nadam se da nije nekakav stiropor ispod one krpe umjesto difuzora.p@rtibrejker je napisao/la: Mislim da je dovoljan ostatak koji nije pokriven da se nasluti kako je agresiva u pitanju
Zadnji kraj je definitivno pretrpio ogromne izmjene.

Očito smatraju da su dobro napravili taj dio.
- p@rtibrejker
- Veteran
Ha, čuješ, može biti. Ali po ovim malim dijelovima što vire, čini mi se da je u pitanju velik i opak difuzor.Schumy.d je napisao/la:Nadam se da nije nekakav stiropor ispod one krpe umjesto difuzora.p@rtibrejker je napisao/la: Mislim da je dovoljan ostatak koji nije pokriven da se nasluti kako je agresiva u pitanju
Zadnji kraj je definitivno pretrpio ogromne izmjene.![]()
Srednji nosač zadnjeg krila se spaja na poklopac motora ako dobro vidim? Tj odmah iza njega? Da li je ovo kakva rupa na poklopcu ili sjena?
Jedva čekam slike zadnjeg kraja.

- Oviedon Ihmisohjus -
- Schumy.d
- Legenda
Ovdje se bolje malo vidi nosač:

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Meni izgleda dobro, baš agresivno.
Jedino što mi upada u oči je ovaj bar kod kao reklama Marlbora.

Jedino što mi upada u oči je ovaj bar kod kao reklama Marlbora.
- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Da čini se da je širi. Sa desne strane se bolje vidi i doseže skoro do zadnje gume.p@rtibrejker je napisao/la:Ha, čuješ, može biti. Ali po ovim malim dijelovima što vire, čini mi se da je u pitanju velik i opak difuzor.Schumy.d je napisao/la:Nadam se da nije nekakav stiropor ispod one krpe umjesto difuzora.p@rtibrejker je napisao/la: Mislim da je dovoljan ostatak koji nije pokriven da se nasluti kako je agresiva u pitanju
Zadnji kraj je definitivno pretrpio ogromne izmjene.![]()
Srednji nosač zadnjeg krila se spaja na poklopac motora ako dobro vidim? Tj odmah iza njega? Da li je ovo kakva rupa na poklopcu ili sjena?
Jedva čekam slike zadnjeg kraja.
Ne vidi se dobro jel ona sjena ili rupa. Možda je skrivena strojnica

A čini se kao da je i spušni sistem malo pomaknut naprijed?
- Icy
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Crvenog Baruna
Dobra je makina, samo da još bude i brza.
A Cordero di Montezemolo kaže da je Schumijev povratak greška (možda je ljut što ga je potjerao prije 4 god) i da je on zaslužan što mu se ponovno probudila želja za utrkivanjem
Je, kak da ne
LINK

A Cordero di Montezemolo kaže da je Schumijev povratak greška (možda je ljut što ga je potjerao prije 4 god) i da je on zaslužan što mu se ponovno probudila želja za utrkivanjem

LINK
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre

- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Nisam previše pažnje obratio na nos i zadnje krilo jer je rečeno da će, na prezentaciji, koristiti te djelove pripasane od F60... ali pogledajte smještaj prednjih kamera (na okomitim nosačima prednjeg krila)...
- almeida
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Za ulizivanje..
- Kontakt:
Huh,koja mrcina
Dizajn samog bolida što se tiće,jako loša kombinacija sa ovon bilon,ne sviđa mi se,al glavno da je brz i pouzdan i štedljiv što je najbitnije ove sezone,ovo će se vjerovatno dosta izminiti pogotovo krilaca..nadam se da će biti dobar i spreman za dvostruku krunu

Dizajn samog bolida što se tiće,jako loša kombinacija sa ovon bilon,ne sviđa mi se,al glavno da je brz i pouzdan i štedljiv što je najbitnije ove sezone,ovo će se vjerovatno dosta izminiti pogotovo krilaca..nadam se da će biti dobar i spreman za dvostruku krunu

"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
- Mirna_
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Za slučaj da netko nije imao prilike gledati prijenos uživo, kao i ja

- One and only
- Svjetski prvak
Čini se da je Ferrari primjenio neke koncepte konkurenata i neke starije ideje. Krenimo redom...
Na samom nosu se vidi Neweyev utjecaj. I to namjerno kažem Neweyev, a ne RB-ov, jer je sličan koncept uzdignutih stranica Newey koristio i kod McLarena MP4-14. Neweyev utjecaj ne treba ni čuditi s obzirom da je Tombazis njegov učenik, a sada ima puno slobodnije ruke u Ferrariju. Inače Ferrari je već jednom prije podigao nos bolida po uzoru na Neweya i to na modelu 310-310B. Rezultat visokog nosa u kombinaciji sa tanjim prednjim gumama je veći protok zraka između guma i drugačiji prednji ovjes. Koliko sam shvatio sa drugih foruma ova kombinacija donosi osjetnu prednost. Prednje krilo je ono sa F60, kako je i najavljeno iz Ferrarija, tako da se tu nema šta reći.
Središnji dio izgleda deblji zbog tanka, ali i dosta "razrađeniji" nego na F60. Sličnost sa F60 je ovde najočitija, ali i taj F60 je imao nekih dobrih strana tako da ne čudi središnji dio takakv kakav jeste. Pored izbočina gore ispred sidepod-a koje su bile i prošle godine sad je i taj mali winglet koji valjda služi kao usmjerivač zraka. Sidepods su dosta "mišićaviji" nego na F60, i imaju uzdignute krajeve, ali i to smo već vidjeli od Ferrarija na modeli F399 (i prošlogodišnji BMW je imao to riješenje). S tim bolidom je samo da napomenem i Irvine umal pobjedio Hakkinena tako da vjerujem da se ne radi o pukoj potrebi za prostorom ili promašajem. Kako čitam na drugim forumima svrha toga je da zrak ne bježi preko rubova sidepod-a nego da se fino usmjeri prema zadnjem kraju i spojlerima. Zanimljivo je da su bočni usisnici zraka kao i airbox iznad glave vozača manji nego prije.
Ispuh je pomaknut prema naprijed, a kako Marmorini tvrdi ispuh je revolucionaran i skupa s još nekim detaljima je osjetno smanjio potrošnju motora.
Podnica bolida u središnjem djelu (odnosno sami početak podnice) je dosta zanimljiva i puna detalja, ali nije baš lagano raspoznati detalje i svrhu s obzirom na crnu boju.
Zadnji kraj je kao i prednji doživio dosta izmjena. Nosači krila su pomaknuti prema naprijed najvjerovatnije da ne bi ometali protok zraka iz difuzora. Difuzor se nije mogao vidjeti, ali vlada mišljenje da je Ferrari koncept DDD-a razradio do maksimuma pravila i da se upravo difuzor oslanja na aerodinamiku prednjeg kraja tj. prednji kraj je optimiziran da što bolje "hrani" DDD zrakom.
To je otprilike to što sam upratio na novom bolidu i što sam čitao po stranim forumima. Ako mi još šta padne na pamet napišem vam.
Na samom nosu se vidi Neweyev utjecaj. I to namjerno kažem Neweyev, a ne RB-ov, jer je sličan koncept uzdignutih stranica Newey koristio i kod McLarena MP4-14. Neweyev utjecaj ne treba ni čuditi s obzirom da je Tombazis njegov učenik, a sada ima puno slobodnije ruke u Ferrariju. Inače Ferrari je već jednom prije podigao nos bolida po uzoru na Neweya i to na modelu 310-310B. Rezultat visokog nosa u kombinaciji sa tanjim prednjim gumama je veći protok zraka između guma i drugačiji prednji ovjes. Koliko sam shvatio sa drugih foruma ova kombinacija donosi osjetnu prednost. Prednje krilo je ono sa F60, kako je i najavljeno iz Ferrarija, tako da se tu nema šta reći.
Središnji dio izgleda deblji zbog tanka, ali i dosta "razrađeniji" nego na F60. Sličnost sa F60 je ovde najočitija, ali i taj F60 je imao nekih dobrih strana tako da ne čudi središnji dio takakv kakav jeste. Pored izbočina gore ispred sidepod-a koje su bile i prošle godine sad je i taj mali winglet koji valjda služi kao usmjerivač zraka. Sidepods su dosta "mišićaviji" nego na F60, i imaju uzdignute krajeve, ali i to smo već vidjeli od Ferrarija na modeli F399 (i prošlogodišnji BMW je imao to riješenje). S tim bolidom je samo da napomenem i Irvine umal pobjedio Hakkinena tako da vjerujem da se ne radi o pukoj potrebi za prostorom ili promašajem. Kako čitam na drugim forumima svrha toga je da zrak ne bježi preko rubova sidepod-a nego da se fino usmjeri prema zadnjem kraju i spojlerima. Zanimljivo je da su bočni usisnici zraka kao i airbox iznad glave vozača manji nego prije.
Ispuh je pomaknut prema naprijed, a kako Marmorini tvrdi ispuh je revolucionaran i skupa s još nekim detaljima je osjetno smanjio potrošnju motora.
Podnica bolida u središnjem djelu (odnosno sami početak podnice) je dosta zanimljiva i puna detalja, ali nije baš lagano raspoznati detalje i svrhu s obzirom na crnu boju.
Zadnji kraj je kao i prednji doživio dosta izmjena. Nosači krila su pomaknuti prema naprijed najvjerovatnije da ne bi ometali protok zraka iz difuzora. Difuzor se nije mogao vidjeti, ali vlada mišljenje da je Ferrari koncept DDD-a razradio do maksimuma pravila i da se upravo difuzor oslanja na aerodinamiku prednjeg kraja tj. prednji kraj je optimiziran da što bolje "hrani" DDD zrakom.
To je otprilike to što sam upratio na novom bolidu i što sam čitao po stranim forumima. Ako mi još šta padne na pamet napišem vam.

- p@rtibrejker
- Veteran
Evo ja bih još samo dodao:
- poklopac motora ipak koliko mi se čini ima neki otvor na zadnjem dijelu tik ispred spoja nosača zadnjeg krila sa karoserijom
- retrovizori su asimetrični (?)
- imaju neka mala krilca iznad usisnika zraka što smo mogli vidjeti i u nekim prijašnjim sezonama samo što su onda bila mnogo veća i postavljena više ispred
- na tom dijelu mi se čini da je dio kod otvora cockpita sa neke 2 kvrge (?)
- prednje felge? rebra mi se čine drugačija
- poklopac motora ipak koliko mi se čini ima neki otvor na zadnjem dijelu tik ispred spoja nosača zadnjeg krila sa karoserijom
- imaju neka mala krilca iznad usisnika zraka što smo mogli vidjeti i u nekim prijašnjim sezonama samo što su onda bila mnogo veća i postavljena više ispred
- Oviedon Ihmisohjus -
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
-Retrovizori nisu asimetricni.Potpuno su identicni,samo sto na lijevom(od vozaca gledano) postoji ispupcenje gdje stoji kamera.p@rtibrejker je napisao/la:Evo ja bih još samo dodao:
-Kvrge kod kokpita,ako mislimo na iste su na Ferrari-jima mislim od 2005 sezone.A na F60 su sigurno bile.
-Rebra su drugacija jer se sada vidi felga,a do tada smo mogli vidjeti samo animirane oblike felgi izradjene na poklopcu kotaca,koji je inace uveden upravo od Ferrari-ja 2006 (samo zadnji),te i prednji (sredinom 2007),dok su poklopci ukinuti upravo ove sezone...
FORZA FERRARI!!!