Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la Schumy.d »

Buba je napisao/la:mp4-25 ako bude brz kao sto izgleda ne sumnjam da ce odnijeti prvenstvo... i bas je fino i dalje gledati ovu zvijezdu na nosu ;-)
Izgleda brz??? :roll: :roll:
Ajd dobro, sad se i po izgledu može reći već da će bolid biti brz i dobar... Šta sve neću čuti... #-o
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Strašno..... izgleda predobro.... ah.... :)

http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Sad treba dočekat kvalitetne fotke...difuzor mi je napet :)
A i Button je najavio novi look kacige.

Iz drugog kuta
slika
slika
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

Schumy.d je napisao/la:
Buba je napisao/la:mp4-25 ako bude brz kao sto izgleda ne sumnjam da ce odnijeti prvenstvo... i bas je fino i dalje gledati ovu zvijezdu na nosu ;-)
Ajd dobro, sad se i po izgledu može reći već da će bolid biti brz i dobar... Šta sve neću čuti... #-o
mislio sam ako bude brz kao sto dobro izgleda... odmah se nadji neki pametnjakovic da prevrce ocima,ljudi moji ali vam sve smeta
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Schumy.d je napisao/la:
Ljubomoran si jer nije pohvalio ferrarija,ha? :smijeh2:
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

gringo73 je napisao/la:
jaki je napisao/la:Meni izgleda ovako na prvu da mu je i međuosovinski razmak veći od Ferrarijevog. Ferrari mi izgleda s boka puno elegantnije dok ovaj izgleda puno moćnije, ali izgled je na kraju nebitan.....
Po ovoj fotki, izgleda da je. A i izgledao dugačko...

slika

McLewis je napisao/la:ali sam nesta nacuo od jednog bivseg clana ovog foruma kao da ce ima zabranit odma zadnje krilo na bolidu...
Aldo costa je jučer izjavio da on misli da je: another team is "on the limit" with diffuser legality. Možda je mislio na McLaren?! A možda i na Mercedes... ;)
evo malo točnije usporedbe, ipak nije tolika razlika :biggrin:

slika
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Whitmarsh je rekao da se danas neće vidjeti difuzor...ništa do Valencije.

slika
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

gringo73 je napisao/la:Sad treba dočekat kvalitetne fotke...difuzor mi je napet :)
A i Button je najavio novi look kacige.

Iz drugog kuta
[ http://i206.photobucket.com/albums/bb10 ... 7/bono.jpg ]
Evo ti difuzor pa gledaj :D

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/u ... 4_25_3.jpg
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
garx
Početnik
Početnik

Post Postao/la garx »

LOL
mora se priznati da je stilskije skriven nego kod ferrarija :)
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

garx je napisao/la:LOL
mora se priznati da je stilskije skriven nego kod ferrarija :)
barem nije pokriven carsafom kao kod Ferrarija...Ron Dennis bi ih pola otpustio da su neko cebe okacili :D
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

zasto nema vise santanderovog loga na zadnjem krilu?
McLaren u <3
sp33d
Početnik
Početnik

Post Postao/la sp33d »

bočno izgleda dosta dobro, boja mi se jako sviđa. čini mi se da je nos blago užljebljen, a zadnji kraj mi izgleda ko neka kombinacija red bull-a (shark fin spojen na stražnje krilo) i renaulta (zbog rješenja ispuha).
u odnosu na ferrari mi djeluje ''deblje'' i tromije, pa se nadam i da će bit sporiji na stazi, al pričekajmo ipak prve testove.

sve pohvale za streaming, radilo je savršeno, no to sam i očekivao, jer je vodafone ipak telekomunikacijski div, tako da oni imaju svu potrebnu infrastrukturu za kvalitetan streaming, bez rušenja servera.
slika
Lotus
Navijam za: sebe

Post Postao/la Lotus »

Pa mene zadnji kraj ne podsjeca niti na RB niti Renault,nekako mi sasvim to drukcije izgleda sve izvedeno.Tj. linija cijelog bolida izgleda kao da je izvucena u jednom potezu.Svakako dosad najzanimljiviji bolid predstavljen.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Ufff!! Kako hebeno izgleda... Točno je netko prije napisao...spaceshuttle. :biggrin: Najočitija promjena je sigurno shark fin, to se prvo može
uočiti. Onda zadnje krilo, izgleda bitno drugačije od prošlogodišnjeg, dok je prednje ostalo "isto". To isto krilo su koristili na slobodnim
treninzima još od Singapura, vrlo vjerojatno su ga tada usavršavali.

slika

Nos je podignut i širi, a možda i čak malo užlijebljen, u isčekivanju smo detaljniji i većih slika. Isto tako, jako čudno mi izgledaju bočni
usisnici zraka. Sad su skoro pa oblikovani u nekakav četverokut(?) I one prije spominjane kamere su na nosačima prednjeg krila, isto ko i na
novom Ferrariju. Difuzor je nepoznanica, nadam se jako uspješna... :biggrin:
slika
Zweki
Gerijatrija foruma
Gerijatrija foruma

Post Postao/la Zweki »

Nadasve zanimljivo, samo ne znam koliko će odstupati od drugih na utrci. Više u smislu hoće li biti nakaradan ili lijep. Za sada mi je samo zanimljiv i pomalo čudan. Al' dobro, valjda oni znaju šta rade, jer nije do ljepote već do funkcionalnosti.
Doduše onaj natpis iza... . e to je sad već uvreda. :biggrin:
slika
"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

King iCool je napisao/la: Ljubomoran si jer nije pohvalio ferrarija,ha? :smijeh2:
Da, zavidim vam na "bržem" bolidu... :lol: :biggrin:
turboo

Post Postao/la turboo »

vau. ukoliko će ići toliko dobro koliko dobro izgleda ( baremmeni ) ima da je hamilton prvak.
zbilja je bolid u pravom smislu riječi bolid.
...::: // Hamilton United \\ :::...
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

McLewis je napisao/la:zasto nema vise santanderovog loga na zadnjem krilu?
Možda zato što im uplaćuju dosta manje novca nego prethodnih godina.
Avanti FER, Avanti!!!
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Ono šta je lijepo nikad nije brzo osim ako se slučajno poklopi brzi dizajn sa nečijim ukusom za estetiku - meni su ružni i McLaren i Ferrari... za sad imamo samo dva i pol stvarno nova bolida (Mercedes je samo pofarbao stari za potrebe prezentacije, a Williamsu je procurila fotka) pa da vidimo sličnosti: nešta što su i Ferrari i McLaren kopirali sa Red Bulla - početak podnice bolida.
Difuzor je skriven kod oba tima... za Ferrari nagađaju da je pošao za Toyotinim riješenjem trostrukog difuzora, a za McM, pa dok se ne pojave hires fotke mogu samo reći da je zadnji pokrov difuzora jako širok - toliko širok da mi je to prva pomisao o "rastezanju pravilnika" ... i deflektori ispred bočnih stranica su "pre"visoki tako da me zanima kako će oni biti objašnjeni...otvori na bočnim stranicama su četvrtasti ali bitno manji nego Ferrarievi (kao i prošle sezone) ali kao da se otvor usisa zraka za motor malo povećao...
Zweki
Gerijatrija foruma
Gerijatrija foruma

Post Postao/la Zweki »

zvjerko je napisao/la:Ono šta je lijepo nikad nije brzo osim ako se slučajno poklopi brzi dizajn sa nečijim ukusom za estetiku - meni su ružni i McLaren i Ferrari... za sad imamo samo dva i pol stvarno nova bolida (Mercedes je samo pofarbao stari za potrebe prezentacije, a Williamsu je procurila fotka) pa da vidimo sličnosti: nešta što su i Ferrari i McLaren kopirali sa Red Bulla - početak podnice bolida.
Difuzor je skriven kod oba tima... za Ferrari nagađaju da je pošao za Toyotinim riješenjem trostrukog difuzora, a za McM, pa dok se ne pojave hires fotke mogu samo reći da je zadnji pokrov difuzora jako širok - toliko širok da mi je to prva pomisao o "rastezanju pravilnika" ... i deflektori ispred bočnih stranica su "pre"visoki tako da me zanima kako će oni biti objašnjeni...otvori na bočnim stranicama su četvrtasti ali bitno manji nego Ferrarievi (kao i prošle sezone) ali kao da se otvor usisa zraka za motor malo povećao...
Ne mogu se oteti dojmu a da te ne priupitam. To sve što si naveo pouzdano znaš ili se služiš odokativnom metodom? Prije bih rekao ovo drugo, pa te molim da objasniš to što si naveo.
Koja su to tvoja mjerila (načini)? Jer ja jedva mogu odrediti 1m (metar), a da ne spominjem ove manje mjere gdje treba biti precizniji.
I da te pitam još nešto. Koliko točno uopće možeš procjeniti nešto sa fotografija?
slika
"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Izgleda da se McLaren u nekim aspektima više ugledao na BGP01 nego na RB5. Tako se bar piše po netu od ljudi koji malo bolje razumiju stvari.
slika

zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Zweki je napisao/la: Ne mogu se oteti dojmu a da te ne priupitam. To sve što si naveo pouzdano znaš ili se služiš odokativnom metodom? Prije bih rekao ovo drugo, pa te molim da objasniš to što si naveo.
Koja su to tvoja mjerila (načini)? Jer ja jedva mogu odrediti 1m (metar), a da ne spominjem ove manje mjere gdje treba biti precizniji.
I da te pitam još nešto. Koliko točno uopće možeš procjeniti nešto sa fotografija?
Ma uglavnom je odokativna metoda ali ako misliš na ono "preširoki difuzor" - za referencu uzmeš širinu stražnjeg krila i usporediš kolika je razlika u širini difuzora (koja je određena pravilnikom) ... otvori na bočnim oplatama i usis je čisto vizualni utisak pri usporedbi dvije fotke ... dok se ne pojave hires fotke da ih mogu resizati prema poznatoj dimenziji (npr kotaču) sve je samo subjektivni utisak. Happy now? :biggrin:

@ One and only - svi će pokušati kopirati nešta sa dva najuspješnija bolida prošle sezone sad sve ovisi o pristupu pri konstruiranju bolida i čija bi se kopija bolje uklopila.
Zweki
Gerijatrija foruma
Gerijatrija foruma

Post Postao/la Zweki »

zvjerko je napisao/la:Ma uglavnom je odokativna metoda ali ako misliš na ono "preširoki difuzor" - za referencu uzmeš širinu stražnjeg krila i usporediš kolika je razlika u širini difuzora (koja je određena pravilnikom) ... otvori na bočnim oplatama i usis je čisto vizualni utisak pri usporedbi dvije fotke ... dok se ne pojave hires fotke da ih mogu resizati prema poznatoj dimenziji (npr kotaču) sve je samo subjektivni utisak. Happy now? :biggrin:
Ja ti mogu samo reći da bočna (stražnja, prednja, gornja, kakva god) fotka bolida nije 100% precizna jer nema šanse da je bolid uslikan točno sa pravog mjesta. Jer npr gledajući one dvije fotke Ferrarija i McLarena se opet ne mogu usporediti jer svega par mm da je drugačiji kut slikanja i mjerenje između dva bolida jako odstupa u krajnjem rezultatu (prekoračiti ili ne granicu legalnog).
Nebitno, samo oću reći da se ne može odokativnom metodom odrediti da li je nešto preširoko, visoko, ovakvo ili onakvo.

A sada ne spamajmo više (iako ovo spada pod konstruktivnu raspravu). :biggrin:
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Zweki je napisao/la: Ja ti mogu samo reći da bočna (stražnja, prednja, gornja, kakva god) fotka bolida nije 100% precizna jer nema šanse da je bolid uslikan točno sa pravog mjesta. Jer npr gledajući one dvije fotke Ferrarija i McLarena se opet ne mogu usporediti jer svega par mm da je drugačiji kut slikanja i mjerenje između dva bolida jako odstupa u krajnjem rezultatu (prekoračiti ili ne granicu legalnog).
Nebitno, samo oću reći da se ne može odokativnom metodom odrediti da li je nešto preširoko, visoko, ovakvo ili onakvo.

A sada ne spamajmo više (iako ovo spada pod konstruktivnu raspravu). :biggrin:
...uspoređivao sam širinu difuzora prema širini zadnjeg krila istog bolida na jednoj fotki - nisam uspoređivao sa drugim bolidom... širina zadnjeg krila i njegovih bočnih stranica je nešto što će svi iskoristiti do max dimenzije i to možeš smatrati poznatom dimenzijom na neki način bez mjerenja. Moj (subjektivni) utisak je da, ako pokrov skriva približno pravu širinu difuzora, se dosta razlikuju u širini što baš nebi trebali - nisu u pitanju milimetri ... i neću više spamati ... časna ... čekaj malo, samo da raspetljam prste :evil:
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Prema vizualnim usporedbama McLaren ima duži međuosovinski razmak, ali je Ferrari malo duži ukupno.

Usporedba ova dva auta je zanimljiva. Na prvi pogled čini mi se da su u mnogim aspektima momčadi razvijale u različitom smjeru. Ferrari mi izgleda dosta čišći po pitanju aerodinamike i dosta jednostavniji konceptualno. McLaren je čini se pravila dogurao do ruba. Obje momčadi su očito sve podredile tom DDD-u samo na različit način. Ferrari je čini se puno manje detalja pokazao na prezentaciji od McLarena pa tako i kod njih možemo očekivati neka guranja pravila do limita, ali ne mogu se oteti dojmu da je zbog specifičnog načina na koji je McM upakirao svoj bolid prostor za daljnji razvoj debelo ograničen.
Bočne stranice McLarena su napravljene tako da padaju naglo i vjerovatno da se napravi prostor da što više zraka dođe do difuzora. Ono što bode oči kod McLarena je da na stražnjem kraju vlada užasna gužva.
Ferrari je po tom pitanju uradio isto samo mi se čini dosta čišće i jednostavnije. Također bočne stranice su napravljene da zrak usmjere i kanališu preko sebe do stražnjeg krila. Slični koncepti samo što se čini da je McLaren stvari više podredio DDD-u nego Ferrari. Ono što mi se čini očitim je da kod Ferrarija ima više prostora za protok zraka kod nosa nego kod McM-a.
Također nisam siguran koliko će biti efikasan McLarenov oblik poklopca motora. I prošle godine su išli dosta drugačije od drugih i znamo kako je završilo. Također neke komponente su upakirali više nego prije i pitanje je balansa. McLaren mi djeluje kao da će ili biti dominator ili promašaj. U F1 radikalna riješenja odavno ne prolaze baš najbolje. Ono što ohrabruje Ferrarijevce je da Williams ima jako sličan oblik bočnih stranica (osim gornjeg dijela), a i u Williamsu su sigurni da su uradili dobar posao + razumiju DDD sigurno jako dobro jer ga uz Brawna koriste najduže.
Ono što mi se čini kod oba bolida (Ferrari i McLaren) je da će uz mnogo downforce-a generirati i mnogo drag-a.
slika

Odgovori