Mjesto za odmor. (Pogledajte, koliko vozac ima mjesta...

tus kabina

Kao kod kuce...

Trazim teh. karakteristike. Ako tko nadje, neka napise.

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Daj mi reci, znas mozda kakvih sve imaju?GT-R je napisao/la:Pitanje u vezi ovih naših Zagrebačkih gradskih autobusa (ZET-ovih)
Trenutno najbolji autobus, koji je?
Razlika je minimalna. Meni se cak vise svidjaju Mercedesovi autobusi, cuo sam da se MAN-ovi dosta kvare.GT-R je napisao/la: Po mom mišljenju MAN Lion's City, zato što ima kamere, onaj sat kod prednjih vrata, mislim čak mjerač temperature, švabo je to...
Isto kao i onaj novi Mercedes Benz Citaro, ali on ima neke nedostatke u odnosu na MAN-a.
Ovisi od osobe, tj. vozaca, odnosno firme. Ako ih odrzavaju i ne "ubijaju ih", onda busevi i lice na nesto.GT-R je napisao/la: Znam jer sam sjedio za volanom tih autobusa.
Kad se sjetim kako su ti busevi bili čvrsti, čisti, mirisali na tvornicu, novi dok su došli u Hrvatsku, sada su već svi prljavi, s*ebani, rasklimani... Šteta..
Zanimljivo pitanje. A ja ne znam odgovor.GT-R je napisao/la: I pitanje, zašto Iveco Citelis ima dvije verzije, zglobni i "kratki, tj. obični", a MAN samo "kratki", a Mercedes samo zglobni?
IZVOR: HR-kamioni. comPrimjerice, ova serija ima još aerodinamičniju kabinu, koja ne samo da smanjuje potrošnju goriva već poboljšava i protok zraka kroz motorni prostor, potpomažući hlađenje motora, što je čimbenik koji će biti iznimno važan za nadolazeću Euro-6 generaciju motora. Također je unaprijeđen i Opticruise mjenjač, te ocijenjen visokom ocjenom za bržu, uglađeniju i inteligentniju izmjenu brzina.
Za daljnje impresioniranje žirija zaslužan je bio Scanijin novi Driver Support System, ocijenjen kao inovativan alat u prilagodbi vozača, sposoban omogućiti neprekidno proaktivno djelovanje vozača na cesti, ocjenjujući potrošnju proisteklu iz njegovog stila vožnje, efikasnost vožnje i ukupan učinak jednostavnim i efikasnim sustavom ocjenjivanja pomoću zvjezdica. Posljednje, ali ne i manje važno - visoko je ocijenjena i atraktivna, udobna i ergonomska unutrašnjost Scanijine R-serije.
Iznoseći odluku žirija, predsjednik ITOY-a (International Truck Of The Year), gospodin Gianenrico Griffini je prokomentirao: "U ovom ekstremno izazovnom vremenu za cijelu automobilsku industriju, a posebice za europske proizvođače komercijalnih vozila, Scania je razvila pravo umjetničko djelo koje postavlja nove standarde uštede goriva, voznih svojstava i ukupne učinkovitosti."
Kad se rodila ljubav? - Pa.... od kad sam bio mali balonja (McLewis je napisao/la:ej evo da se i ja ukljucim u temu... inace sam strastveni ljubitelj kamiona te inace posjedujem dva actrosa i jednog atega... najvise nekako volim mercedese.... iskreno neda mi se bas citati vasa misljenja o kamionima ali bih volio znat otkud se kod vas rodila ljubav prema njima???
imamo actrose tandeme evo i slikica...Scuderia je napisao/la:Kad se rodila ljubav? - Pa.... od kad sam bio mali balonja (McLewis je napisao/la:ej evo da se i ja ukljucim u temu... inace sam strastveni ljubitelj kamiona te inace posjedujem dva actrosa i jednog atega... najvise nekako volim mercedese.... iskreno neda mi se bas citati vasa misljenja o kamionima ali bih volio znat otkud se kod vas rodila ljubav prema njima???), a malo je i u genima. Stari mi je prof. vozac, pa sam to onda nasljedio od njega.
![]()
Meni se takodjer svidjaju Mercedesovi kamioni. ( Uz Renault Magnum).
Daj mi reci, kakve kamione imas ( mislim na ono: Sleper, mixer i sl....), jer danas Mercedes ima u svim podrucijima svoje strojeve.
neam pojma ni da se trebalo... ma kaod nas propane sve prije neg pocneVuksa_KC je napisao/la:Jel se neko od vas možda sjeća priče da su se u Osijeku trebali proizvoditi Neoplani...a to naravno propalo...
ma inozemstvo najvise a ja vozim ovaj mali, velike jos nesmijem jer glupim zakonom jos nesmijem za prikolicu polagat... sad cu nedje oko 4-5 mj ako se para nakupi polagat za prikolicu pa cu malio se bacit u soferske vodeScuderia je napisao/la:@McLewis.
Dobre slike, odlicni kamioni.![]()
Oni su samo za domaci transport ili ih koristite za inozemstvo?
EDIT. Vozis li vec kamione?
Heh, da, evo sada sam gledao u jednoj autoskoli.... Za C kategoriju se treba izdvojiti 3.647,72 kn, i onda cekati godinu dana ( takav zakon), pa onda polaganje za C+E kategoriju, koja dodje 3.421,09 kn. Normalno, ovisi od autoskole, do autoskole, na ove sam cijene slucajno naletio.McLewis je napisao/la:treba i vise od 1000€ ako zelis i za prikolicu polozit... malo pljackaju s tom vozackom ali oke... kako bi se reklo merak nema cijene