Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: Formula 1 team - Renault
McLaren’s 2008 car is now benefiting from the superior performance of its Mercedes-Benz engine, according to the German magazine Auto Motor und Sport.
The report claims that recent chassis improvements, including the Honda and BMW Sauber-like nose wings that debuted in Hungary, are allowing the car to perform more efficiently through the air.
Rival teams believe Mercedes’ V8 engine is producing about 25 horsepower more than any other 2.4 litre unit on the grid.
http://www.benzinsider.com/2008/08/merc ... advantage/" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo i wikija ako on uopće može biti pouzdan:
http://bs.wikipedia.org/wiki/McLaren" onclick="window.open(this.href);return false;
Vidljivo je da motor iz godine u godinu mijenja slovo na kraju naziva. Da li to znači da rade na motoru? Sumnjam da ćemo saznati.
The report claims that recent chassis improvements, including the Honda and BMW Sauber-like nose wings that debuted in Hungary, are allowing the car to perform more efficiently through the air.
Rival teams believe Mercedes’ V8 engine is producing about 25 horsepower more than any other 2.4 litre unit on the grid.
http://www.benzinsider.com/2008/08/merc ... advantage/" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo i wikija ako on uopće može biti pouzdan:
http://bs.wikipedia.org/wiki/McLaren" onclick="window.open(this.href);return false;
Vidljivo je da motor iz godine u godinu mijenja slovo na kraju naziva. Da li to znači da rade na motoru? Sumnjam da ćemo saznati.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Navijam za: Nikoga
Ma nije Mercedes razvijao motor,kod njih je on koncipiran na bazi nanosondi koje same vremenom unapredjuju performanse motora.Ma svi mi znamo da se Mercedes strogo prodrzava pravila i da nikad nisu ni pomisljali da urade nesto sto se protivi pravilima i sto bi izazivalo sumnju.Angela Merkel je strogo zabranila razvoj Mercedesovih motora,cak po cijenu propasti Njemacke autoiundustrije koja sa svojim sporednim granama koje indirektno ucestvuju u auto industriji sve ukupno cine oko 50% Njemacke industrije.Mercedes i Nijemci inace su jedna od najpostenijih stvari koje su se mogle desiti na ovoj nasoj nepostenoj planeti.Kakav Renault,sve rezultate koje je Renault i svi ostali Nemercedes timovi postigao rezultat je tog sto je Mercedes pustio da bi ucinio sva dosadasnja F1 takmicenja zanimljivijim.Svima su nam poznati rezultatu "vrhunski" koje je Mercedes postigao kroz sve ove decenije F1 takmicenja.Namjerno ovdje izostavljam McLaren,jednu od meni najdrazih ekipa jer McLaren zivi i uziva plodove Mercedesovog dugogodisnjeg F1 stvaralastva.I naravno utrka u bahreinu je dosadna jer je Mercedes tako isplanirao i dozvolio ostalima da pobijede,jer njima nije stalo do slave a Schumaher je tu samo da se voze njega uopste pobjede ne interesuju.
-
- Navijam za: Ferrari
Pravila jasno zabranjuju kopanje po motorima,to što su (ako su) Ferrari i McLaren unaprijeđivali iste najmanje su oni krivi,FIA je ta koja mora reagirati na to. FIA nije reagirala,znači da nitko nije dirao motore. Sada se iz neznam kojeg razloga izlazi u susret Renaultu. Onda neka im do kraja izađu u susret pa neka natjeraju Red Bull da im proda ideje aerodinamike,pa neka uzmu malo podataka od Ferrarija kako imati dobar Race Pace,a Mercedes neka ih opskrbljuje svojim motorima,besplatno pomogučnosti,ali neka u prijenosu i na motoru piše Renault. Ako Renault ima pravo unaprijedit motor,to pravo bi trebali imati i Ferrari,McLaren i Coswort.tomidix je napisao/la:Po komentarima strucnjaka??? Mladen Jergovic??Dani je napisao/la:Zaboravljaš da je mercedes te godine imao dvije specifikacije motora. Jednu koja je po komentarima stručnjaka bila najsnažniji motor u f1 ( ali se kvarila ), i drugu koja je bila ziheraški pristup.
Očito su preinakama uspjeli dovesti tu snažniju verziju do savršenstva, što po snazi, što po kvaliteti trajanja.
Upravo tako, preinakama... Ako je motor zapecacen onda NEMA PREINAKA NIKAKVIH i tocka...Renaultu je bilo dozvoljeno kopati po motoru i izjednaciti ga jer jedini nisu trazili od FIAe da naprave poboljsanje na pogonskoj jedinici po kojoj se ako su ta PRAVILA takva, ne smije kopati... Niti je u redu da se cacka cak i uz FIAino odobrenje, a ti sam navodis da mercedes poboljsava motore... Kad pogledas s te strane, za mercedes se svako malo savijaju pravila... A promjene na bolidima su tijekom sezone dozvoljene tako da oni kao i bilo tko drugi smiju mijenjati aerodinamiku i nemaju sta traziti da se mijenjaju pravila... Vezano za to da je Renault uvijek imao slabiji motor od Ferrarija i Mercedesa... Nadam se da ne mislis na citavu povijest formule 1...Buba je napisao/la:De ovo je smijesno sa motorima...po meni to zamrzavanje je cista glupost,a kao drugo ako Mercedes iz godine u godinu pronalazi nacin da poboljsa svoje motore vise od drugih nije sada fazon,ajmo Renault dopustiti da ih stigne jer Mercedes ima prednost....to je po meni sada isto kada bi Mercedes rekao FIA-i kako Red Bull ima brzi bolid od njih i treba da dozvole promjenu pravila za Mercedes da bi stigli Red Bull...totalna debilana...idiotizam...uostalom ako cemo po PS Renault je uvijek imao slabiji motor od Ferrarija i Mercedesa...jos jednom se Renaultu dozvoljavalo izjednacavanje motora,sta su oni tu nesto kao povlasteni pa uvijek se za njih moraju savijati pravila...Mercedes da radi bilo sta ilegalno FIA-a bi ih davno sankcionisala
kaj tu nije jasno ja sam ovogodišnji prvak
http://bit.ly/c3Iaqy" onclick="window.open(this.href);return false; Bernie tako reko, lol

- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
A kako ti ne kuzis da si tu rekao da su dirali i poboljsali svoje motore i da im je FIA tu izasla u susret. A ako je njima dozvolila promjene, onda ih mora dozvoliti i Renaultu... Razlika je jedino ta sto Ferrari i Mercedes rade promjene redovito i one su svaki pojedini put male, a renault ih radi periodicno i nagomila se sve i svasta i onda se od toga radi cirkus... A svi oni rade iste promjene zato prestani govorit o nekakvom pravu kad oni svi to pravo imaju i dobiju...Sucker je napisao/la:Pravila jasno zabranjuju kopanje po motorima,to što su (ako su) Ferrari i McLaren unaprijeđivali iste najmanje su oni krivi,FIA je ta koja mora reagirati na to. FIA nije reagirala,znači da nitko nije dirao motore. Sada se iz neznam kojeg razloga izlazi u susret Renaultu. Onda neka im do kraja izađu u susret pa neka natjeraju Red Bull da im proda ideje aerodinamike,pa neka uzmu malo podataka od Ferrarija kako imati dobar Race Pace,a Mercedes neka ih opskrbljuje svojim motorima,besplatno pomogučnosti,ali neka u prijenosu i na motoru piše Renault. Ako Renault ima pravo unaprijedit motor,to pravo bi trebali imati i Ferrari,McLaren i Coswort.
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- Dani
- Legenda
Jao jadan Renault kada žive siročeki u neznanju. Kao da oni nisu dirali motor.E Sada . Druga je stvar da li ga nisu znali poboljšati ili su zaboravili.

-
Dali ti možeš argumentirano potvrdit da su Ferrari i McLaren dirali svoje motore? Sumnjam,jer ako možeš molio bi te da argumentiraš,da me razuvjeriš. Ono što sve momčadi smiju raditi na motorima su zamjena dijelova koji su podložni trošenju. Vjerojatno svjećice,filteri,ulja....tomidix je napisao/la:A kako ti ne kuzis da si tu rekao da su dirali i poboljsali svoje motore i da im je FIA tu izasla u susret. A ako je njima dozvolila promjene, onda ih mora dozvoliti i Renaultu... Razlika je jedino ta sto Ferrari i Mercedes rade promjene redovito i one su svaki pojedini put male, a renault ih radi periodicno i nagomila se sve i svasta i onda se od toga radi cirkus... A svi oni rade iste promjene zato prestani govorit o nekakvom pravu kad oni svi to pravo imaju i dobiju...Sucker je napisao/la:Pravila jasno zabranjuju kopanje po motorima,to što su (ako su) Ferrari i McLaren unaprijeđivali iste najmanje su oni krivi,FIA je ta koja mora reagirati na to. FIA nije reagirala,znači da nitko nije dirao motore. Sada se iz neznam kojeg razloga izlazi u susret Renaultu. Onda neka im do kraja izađu u susret pa neka natjeraju Red Bull da im proda ideje aerodinamike,pa neka uzmu malo podataka od Ferrarija kako imati dobar Race Pace,a Mercedes neka ih opskrbljuje svojim motorima,besplatno pomogučnosti,ali neka u prijenosu i na motoru piše Renault. Ako Renault ima pravo unaprijedit motor,to pravo bi trebali imati i Ferrari,McLaren i Coswort.
Dali stvarno misliš da u današnjoj F1 kada se gleda na dizajn matice koja pričvršćuje kotač ,da se nitko nebi oglasio na Ferrarijevo i McLarenovo redovito unaprijeđivanje motora,pogotovo iz super poštenog Renaulta?! Molim te! Vjerojatno i još pokoji dio se može i smije mjenjati,i na tom području Ferrari i McLaren stječu prednost spram Renaulta,ali onda je stvar što su u Renaultu nesposobni to napraviti,pa traže dopuštenje FIA-e da kopaju po motoru.
- Buba
- Rezervni vozač
- Navijam za: Mclaren i Mercedes
za Mercedes se savijaju pravila???? hahahahhatomidix je napisao/la:Po komentarima strucnjaka??? Mladen Jergovic??Dani je napisao/la:Zaboravljaš da je mercedes te godine imao dvije specifikacije motora. Jednu koja je po komentarima stručnjaka bila najsnažniji motor u f1 ( ali se kvarila ), i drugu koja je bila ziheraški pristup.
Očito su preinakama uspjeli dovesti tu snažniju verziju do savršenstva, što po snazi, što po kvaliteti trajanja.
Upravo tako, preinakama... Ako je motor zapecacen onda NEMA PREINAKA NIKAKVIH i tocka...Renaultu je bilo dozvoljeno kopati po motoru i izjednaciti ga jer jedini nisu trazili od FIAe da naprave poboljsanje na pogonskoj jedinici po kojoj se ako su ta PRAVILA takva, ne smije kopati... Niti je u redu da se cacka cak i uz FIAino odobrenje, a ti sam navodis da mercedes poboljsava motore... Kad pogledas s te strane, za mercedes se svako malo savijaju pravila... A promjene na bolidima su tijekom sezone dozvoljene tako da oni kao i bilo tko drugi smiju mijenjati aerodinamiku i nemaju sta traziti da se mijenjaju pravila... Vezano za to da je Renault uvijek imao slabiji motor od Ferrarija i Mercedesa... Nadam se da ne mislis na citavu povijest formule 1...Buba je napisao/la:De ovo je smijesno sa motorima...po meni to zamrzavanje je cista glupost,a kao drugo ako Mercedes iz godine u godinu pronalazi nacin da poboljsa svoje motore vise od drugih nije sada fazon,ajmo Renault dopustiti da ih stigne jer Mercedes ima prednost....to je po meni sada isto kada bi Mercedes rekao FIA-i kako Red Bull ima brzi bolid od njih i treba da dozvole promjenu pravila za Mercedes da bi stigli Red Bull...totalna debilana...idiotizam...uostalom ako cemo po PS Renault je uvijek imao slabiji motor od Ferrarija i Mercedesa...jos jednom se Renaultu dozvoljavalo izjednacavanje motora,sta su oni tu nesto kao povlasteni pa uvijek se za njih moraju savijati pravila...Mercedes da radi bilo sta ilegalno FIA-a bi ih davno sankcionisala
ljudi su nasli nacin da zaobidju pravila i poboljsaju performanse svog motora...isto kao sto su nasli u Mclarenu ono krilo,pa u Brawnu DDD prosle godine,u Ferrariju nagnuti motor ove godine itd itd...to se zove rupa u pravilima i od toga formula 1 zivi,da nije rupa u pravilima svi bi se vozili u manje vise indenticnim bolidima....Mercedesu treba skinuti kapu sto su pored strogih FIA-nih pravila nasli nacin,da poboljsaju performanse,smanje potrosnju...to sto se sada Renault zali to je cisto njihova nesposobnost sto to nisu uradili kada i ostali...isto kao sto se pola grida zalilo na Mclarenov kocept zadnjeg krila,ali ih mogu povuci za znas vec sto jer je sve legalno ....Reanult je imao od 2003 konstatno slabiji motor u usporedbi s Mercedesom,Mercedes je nekad bio pouzdan ,nekad ne,ali je uvijek imao vise PS...
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
I Ferrari i Mercedes su dirali svoje motore radeći izmjene pod izlikom poboljšavanja pouzdanosti otkako motor mora izdržati više od jednog race weekenda. Ako dođe i do porasta performansi - to je nusprodukt (tako kažu) i FIA to tolerira... postoji negdje vijest iz 2008-me (mislim) o Ferrarievom petljanju sa sustavom podmazivanja koji je "slučajno" povećao snagu motora...
Zašto Renault nije radio istu stvar, razloge neznam ali prvo što mi pada na pamet kao mogućnost je konstrukcijski plafon - vjerovatno su potrebne radikalnije izmjene koje nebi mogle proći pod unapređivanje pouzdanosti jer je preočito da su usmjerene prema boljim performansama umjesto trajnosti...
Zašto Renault nije radio istu stvar, razloge neznam ali prvo što mi pada na pamet kao mogućnost je konstrukcijski plafon - vjerovatno su potrebne radikalnije izmjene koje nebi mogle proći pod unapređivanje pouzdanosti jer je preočito da su usmjerene prema boljim performansama umjesto trajnosti...
- tomidix
- Test vozač
Evo ti jedna friska stvar... A ako ne vjerujes Newey-u, razmisli zasto je Renault dobio dopustenje za poboljsanja i sve ce ti bit jasno...
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
A zašto bi mu se vjerovalo? On iznosi svoje pretpostavke bez ijednog dokaza i traži alibi za ovo "izlaženje u susret"...a isto je tako kao i svi ostali spreman upotrijebiti i najmanju "rupu" ili svoje tumačenje kako bi zahebo sve ostale...to je nažalost postala bit ovog sporta...da su kojim slučajem ovako "nesposobni" bili bilo koji od preostalih proizvođača motora situacija bi jednostavno bila identična i njima bi se "izašlo u susret"...bit je samo ta ovaj put su bili samo "nesposobniji" od ostalih u ovom segmentu...tomidix je napisao/la:Evo ti jedna friska stvar... A ako ne vjerujes Newey-u, razmisli zasto je Renault dobio dopustenje za poboljsanja i sve ce ti bit jasno...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
-
Uredu,Newey kaže ono što svi manje više znamo odnosno mislimo,da se motori konstantno unaprijeđuju. Nije otkiro toplu vodu. Pitanje je zašto se Renaultu posebno dopušta da unaprijedi svoj motor,kada se pretpostavlja da Ferrari i McLaren konstantno unaprijeđuju isti. Renault si je sam kriv što su ostavili motor onakvim kakav je bio krajem 2006.god. Opet kažem,McLaren i Ferrari ne rade ništa nelegalno,jer FIA šuti,Renaultu nitko nije zabranio da rade isto što spomenuti dvojac,ali oni su se pravili pametni pa su ga sad popušili,i njima se izlazi u extra susret. Ako daš jednom daj i ostaloj dvojici tj. trojici.
- tomidix
- Test vozač
1. Opet ne vidis poantu... Da te onda pitam zasto je zamrznut razvoj motora?
2. Ostaloj dvojici se stalno izlazi u susret, samo ti za to ne cujes... Nije objavljeno na sva zvona..
2. Ostaloj dvojici se stalno izlazi u susret, samo ti za to ne cujes... Nije objavljeno na sva zvona..
-
Razvoj motora je zamrznut radi nekog imaginarnog smanjivanja troškova.
Kada i gdje si čuo da se ostaloj dvojici izlazi stalno u susret od 2006 god pa do danas? Svi samo nagađaju i ništa više,a Renault je jedini dobio povlasticu spram drugih da poboljša motor.
Kada i gdje si čuo da se ostaloj dvojici izlazi stalno u susret od 2006 god pa do danas? Svi samo nagađaju i ništa više,a Renault je jedini dobio povlasticu spram drugih da poboljša motor.
- tomidix
- Test vozač
Nikakvo imaginarno smanjivanje, nego SMANJIVANJE TROSKOVA, ukidanje bilo kakvog troska vezanog uz razvoj motora... To je Renault postivao, za razliku od ostalih koji su pod izlikom sigurnosti i bla bla unaprijedivali motore... Opce poznata stvar koju niti ferrari niti mercedes nisu zanijekali... Mozda je i u redu da momcad koja je postivala nacelnu ideju smanjenja troskova dobije priliku nadoknaditi zaostatke koji su nastali zbog ne postivanja tog ISTOG nacela nekih drugih momcadi...
Za mene je ovo gotova rasprava jer osim tvojih protupitanja ja od tebe nisam cuo niti jedan argument za ono sto ti tvrdis... Ocito se bojis jos jaceg Red Bulla i Seba Vettela...
Za mene je ovo gotova rasprava jer osim tvojih protupitanja ja od tebe nisam cuo niti jedan argument za ono sto ti tvrdis... Ocito se bojis jos jaceg Red Bulla i Seba Vettela...
- Dani
- Legenda
Mislim da su naivni oni koji misle da Renault nije pokušao već prije unaprijediti motor.

-
Argumente sam ti nekoliko puta rekao. Pretpostavka je da su svi unaprijeđivali motore,pa i Renault. Zašto bi bilo uredu da oni mogu zaobilaziti pravila? Zato što nisu u stanju konstantno unaprijeđivati motor,za razliku od Ferrarija i McLarena,pa im se mora ići u susret kao retardiranoj dijeci,koja imaju prilagođeni školski program? Ako je tako,onda uredu.
Što se tiče RB-a i Vettela,nebojim se ja nikoga,niti sam vlasnik Ferrarija,niti sam u Ferrariju niti vozim za isti. Uostalom moj "strah" je nestao u 34. krugu utrke u Baherinu. Nije Ferrari taj koj traži extra mimo pravila dodatno unaprijeđenje motora. Nakon onakve utrke u Bahreinu i ja bi se bojao Ferrarija.
Što se tiče RB-a i Vettela,nebojim se ja nikoga,niti sam vlasnik Ferrarija,niti sam u Ferrariju niti vozim za isti. Uostalom moj "strah" je nestao u 34. krugu utrke u Baherinu. Nije Ferrari taj koj traži extra mimo pravila dodatno unaprijeđenje motora. Nakon onakve utrke u Bahreinu i ja bi se bojao Ferrarija.
može biti, a ne mora. Kvarovi se događaju svima i Baherin ništa nije pokazao osim da su strašno zajebali što su ukinuli tankanje goriva.
- Dani
- Legenda
Ali Ferrari je jedini promijenio oba motora pred samu utrku. A i Massa je navodno imao problema sa temperaturom motora. Tako da ni oni nisu baš tako dobri.

- Ferrari-BiH
- Veteran
Ovo ne mora znaciti da je do motora, nego do aerodinamike bolida, odnosno do dovoda zraka do motoraDani je napisao/la:Ali Ferrari je jedini promijenio oba motora pred samu utrku. A i Massa je navodno imao problema sa temperaturom motora. Tako da ni oni nisu baš tako dobri.

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Imate negdje priču da je Renault 2006-te gurao da specifikacija motora za škrinju... ovaj, zamrzavanje... bude sa početka sezone kada su imali ravan ili čak nadmoćniji motor u odnosu na Ferrari. Do kraja sezone Ferrari je nadoknadio zaostatak i za zamrzavanje dao tu specifikaciju sa kraja dok se Renault odlučio za raniju (i slabiju) jer je ona sa kraja sezone bila fragilna. E sad, nije da kurim vatru ali ... Mercedes se nigdje nije spominjao kao najjači (govorimo o V8 motorima) već kao najfragilniji (ili sam to propustio negdje usput) no vrlo je vjerovatno da je riskirao prijavljujući snažnu i, u tom trenutku, nepouzdanu specifikaciju motora za koju su bili sigurni da je mogu učiniti pouzdanom (dopuštene izmjene by FIA), Ferrari je prijavio šta je imao u tom trenutku (snažan i pouzdan ali sa dosta prostora za unaprijediti "pouzdanost") dok se Renault ponio ziheraški. Jedan od mogućih razloga je što su znali da im "prva violina" Nando odlazi pa čemu dalje ulagati novce (a otišao je i Michelin...razlog više)... poanta svega je da je zamrzavanje bila apsolutna glupost zbog konstantnih promjena pravilnika glede limita broja korištenih motora u sezoni - na vrhu praznog papira pri konstrukciji tih motora je bilo - jedan race weekend! FIA je samu sebe prisilila (svjesno ili ne) da zamrznuti motor ipak nije baš baš zamrznut - možda malo pothlađen ... pošto novac pokreće svijet, naredne sezone se ne zna hoće li bolidi voziti na barumu, semperitu... baš im treba donijeti odluku zbog koje bi se Renault nadurio i povukao iz natjecanja... ajmo o nečem drugom!
- tomidix
- Test vozač
Slazem se s postom kolege Zvjerka jedino par stvari imam dodat... Renault je zapecatio motor iz sredine sezone, ne s pocetka i bili su za opcenito pecacacenje motora iz sredine sezone.. Jer su i tada mislili da je rs26 bio barem jednak ferrarijevom... Jos jedna stvar, spomenuto je snizavanje broja okretaja... I to je nesto gdje je Renault izgubio vise od drugih. U 2006. rs26 se vrtio na 19700 okretaja, Ferrarijev motor na 19300... Oduzeti motoru 300 okretaja nije isto sto i oduzeti mu 700... A sad stvarno ajmo o necem ljepsem.. Jel zna itko kaj novo Kubica veli za r30 osim da ima potencijala?
- Piquet stari
- Početnik
- Navijam za: Robert Kubica
Po svim izjavama do sada, auto ima dobar balans, stabilan je na kočenju, dobro ide preko rubnjaka (ali ne i zagrebačkih), kočnice bez obzira na povećane zahtjeve ove sezone (150kg +) su vrlo pouzdane, čak možda i predimenzionirane - vidi ovo http://www.formula1.com/news/features/2010/3/10553.htmlJel zna itko kaj novo Kubica veli za r30 osim da ima potencijala?
Mane - nedostatak downforce-a u odnosu na vodeće.
Sve u svemu baza je jako dobra, ostaje da se poradi na aerodinamici... I na motoru.
Total donosi u Australiju novo gorivo - možda donese par konja.
Novi sponzor - DIAC. Jako dobro, u vremenima kad se sponzori baš ne otimaju za F1, Renault polako popunjava praznine na autu. Lada, pa HP, pa sad ovi bankari... Izgleda da ih se dojmio auto, "pali" su na farbanje.

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
čini mi se da su rekli da im stiže i novo prednje krilo u australiji...radi renault,radi...umjesto alonsa sad imaju kubicu,mogli bi napravit dobar posao ove sezone
- Barry
- Test vozač
ma za sve sto se dessavalo oko afere prossle godine najmanje je kriva sama momccad .. mislim nepossteno je bilo kad su im svi sponzori okrenuli ledda.. radi Braiatorea sve se srussi.. drago mi je vidjeti da je renault ponovo na staroj stazi... svakako jedna od meni drazis momcadi i nadam se joss veccem progresu... kubica rules xDPiquet stari je napisao/la:Po svim izjavama do sada, auto ima dobar balans, stabilan je na kočenju, dobro ide preko rubnjaka (ali ne i zagrebačkih), kočnice bez obzira na povećane zahtjeve ove sezone (150kg +) su vrlo pouzdane, čak možda i predimenzionirane - vidi ovo http://www.formula1.com/news/features/2010/3/10553.htmlJel zna itko kaj novo Kubica veli za r30 osim da ima potencijala?
Mane - nedostatak downforce-a u odnosu na vodeće.
Sve u svemu baza je jako dobra, ostaje da se poradi na aerodinamici... I na motoru.
Total donosi u Australiju novo gorivo - možda donese par konja.
Novi sponzor - DIAC. Jako dobro, u vremenima kad se sponzori baš ne otimaju za F1, Renault polako popunjava praznine na autu. Lada, pa HP, pa sad ovi bankari... Izgleda da ih se dojmio auto, "pali" su na farbanje.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."