Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
GT-R
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumacher i Massa

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la GT-R »

Ma joj šta pričate, jučerašnja pogreška na kvalifikacijama nije bila stvar bolida, već loše prognoze, a današnja utrka je bila dobra jer su sa začelja uspjeli doći do bodova (ustvari samo Massa je uspio, da Alonso nije imao problema s mjenjačem i na kraju da mu nije motor otišao bio bi i on u bodovima). Dobro su obadva vozača vozila, i imala isti tempo kao i McLarenovi vozači, da nije bilo jučerašnje pogreške naravno da bi imali bolje pozicije danas. Nisu jedini koji su se zeznuli.
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Maestro je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la: Nije to zbog kvara, već zbog toga što nisu uspjeli ni priprjetiti Toro Rosu, samo su se vozikali iza njih i čekali da ovi odu u box, tako su se i prošle godine vozikali u sredini poretka sa F60.
To je zbog Masse bilo. Da je Alonso bio iza TR-a sigurno bi ga još taj krug prešao. Massa vozi kao neka pič... a ne F1 vozač... Sorry svim njegovim navijačima... :(
E sad mi te je dosta.Sta usmisljas ti??? Da je Fernando svemoguc i da je brzi od Masse 5 sekundi po krugu.Ti nemos shvatiti da Ferrari nije bio dovoljno brz.Uostalom Massa je prestigao Buttona ,a Alonso nije .Toliko o njegovom umijecu za prestizanje.Fernando je imao probleme ,ali tek pred kraj utrke,vozio se iza Buttona dosta krugova pa ga nije uspio prestici.
I molim te ako nemas sta pametno napisati ,bolje nemoj pisati nista.... MOLIM TE....
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Maestro je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la: Nije to zbog kvara, već zbog toga što nisu uspjeli ni priprjetiti Toro Rosu, samo su se vozikali iza njih i čekali da ovi odu u box, tako su se i prošle godine vozikali u sredini poretka sa F60.
To je zbog Masse bilo. Da je Alonso bio iza TR-a sigurno bi ga još taj krug prešao. Massa vozi kao neka pič... a ne F1 vozač... Sorry svim njegovim navijačima... :(
Vidjeli smo kako tvoj pulen vozi. :biggrin:
Loš start. :xx:
Button ga je obišao kao da obilazi bolid za čitav krug. :biggrin:
Massi nije ni priprijetio. ;)
Buttona nije mogao obići da su se vozili još 50 krugova, čak u tim dujelima se ponašao kao početnik, trebalo bi nešto o tome da priupita Petrova. :biggrin:
Znam sad ćeš reći Alonso je imao problema sa bolidom :utjeha: , ako je imao toliko velikih problema zašto nije odustao.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Pred kraj utrke problemi? Čovjek je u formacijskom krugu ostao bez kvačila.
Avanti FER, Avanti!!!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Zašto nije odustao? Možda zato što je htio doći do bodova?
Avanti FER, Avanti!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

GT-R je napisao/la:Ma joj šta pričate, jučerašnja pogreška na kvalifikacijama nije bila stvar bolida, već loše prognoze, a današnja utrka je bila dobra jer su sa začelja uspjeli doći do bodova (ustvari samo Massa je uspio, da Alonso nije imao problema s mjenjačem i na kraju da mu nije motor otišao bio bi i on u bodovima). Dobro su obadva vozača vozila, i imala isti tempo kao i McLarenovi vozači, da nije bilo jučerašnje pogreške naravno da bi imali bolje pozicije danas. Nisu jedini koji su se zeznuli.
Osvojili su bodove zato što imaš nekoliko najsporijh bolida, neki bolidi koji u sredini po brzini su odustali a Toro Rosu, pošto koriste Ferrarijeve motore, su rekli da odu ranije u box i da se sklone. :biggrin:
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

The Greatest je napisao/la:Pred kraj utrke problemi? Čovjek je u formacijskom krugu ostao bez kvačila.
Kako je onda startao??
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Arai je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Pred kraj utrke problemi? Čovjek je u formacijskom krugu ostao bez kvačila.
Kako je onda startao??
Isto kak je i vozio, najme spomenuo je nekaj na tu temu, moral je davati gas do daske - doslovno, jer oni ti na startu drže gas na nekih bubam max. 8000 okretaja
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Vleki je napisao/la:
Arai je napisao/la:
Kako je onda startao??
Isto kak je i vozio, najme spomenuo je nekaj na tu temu, moral je davati gas do daske - doslovno, jer oni ti na startu drže gas na nekih bubam max. 8000 okretaja
Na startu drže gas do daske, da. Bolid je u prvoj brzini i drže obe dvije poluge kvačila. Kad se ugase svjetla puste jednu polugu, a kad ubrzaju
do određene brzine polaku otpuste i drugu polugu kvačila. Ako mu je ono otkazalo još u formacijskom krugu kako je onda startao?
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Arai je napisao/la: Na startu drže gas do daske, da. Bolid je u prvoj brzini i drže obe dvije poluge kvačila. Kad se ugase svjetla puste jednu polugu, a kad ubrzaju
do određene brzine polaku otpuste i drugu polugu kvačila. Ako mu je ono otkazalo još u formacijskom krugu kako je onda startao?
Ne ne drže gas do daske dok startaju, zapravo možda ga i drže ali čim trebaju krenuti moraju kontrolirati gas negdje na 50%(bubam) bum ti pokazal snimku. A možda mu je, dok drži gas do daske dovoljno da krene sa oštečenom spojkom, jel?
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Vleki je napisao/la:
Arai je napisao/la: Na startu drže gas do daske, da. Bolid je u prvoj brzini i drže obe dvije poluge kvačila. Kad se ugase svjetla puste jednu polugu, a kad ubrzaju
Ne ne drže gas do daske dok startaju, zapravo možda ga i drže ali čim trebaju krenuti moraju kontrolirati gas negdje na 50%(bubam) bum ti pokazal snimku. A možda mu je, dok drži gas do daske dovoljno da krene sa oštečenom spojkom, jel?
Da u pravu si. Ako bi držali gas do daske bilo bi puno wheelspina... E sad. Nije isto dal je spojka oštećena ili se s njom uopće nije moglo
služiti kako sam ja pročitao u temi Fernanda Alonsa.
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Arai je napisao/la:
Vleki je napisao/la:
Da u pravu si. Ako bi držali gas do daske bilo bi puno wheelspina... E sad. Nije isto dal je spojka oštećena ili se s njom uopće nije moglo
služiti kako sam ja pročitao u temi Fernanda Alonsa.
E a dobro, nečemo sad cjepidlačiti idemo sa time da je bila oštečena, uglavnom poanta je da je trebalo vraški dobro voziti i prilagoditi se takvom radu motora, da uopče može ugroziti buttona, slažeš se?
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

@ Vleki

Pa naravo da treba odlično voziti, to ja nisam uopće doveo u pitanje, kao ni Alonsove sposobnosti. U par navrata se moglo čuti da mjenjač
ne radi dobro. A dok se još sjetim kako je Alonso nizao brze krugove s takvim mjenjačem, onda taj pothvat još dobije na težini.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Pa logično je da je bila oštećena jer da je ostao bez kvačila, nebi mogao nikako mijenjati brzine i morao bi odustati. ;)

A vi se prepirete opet Massa - Alonso.
Činjenica je da je Massa ostao predugo iz Jaimea, a samim tim je zadržao i Alonsa i Buttona iza sebe. Mislim da je Massa morao bit eksplozivniji i stisnuti Alguersuarija da ga prođe u 2-3 kruga. Vjerojatno je Button zato išao rano na promjenu guma, prvenstveno da se makne iz te procesije. Alonso je imao problema zbog kojih je morao ranije kočiti u zavojima da snizi brzinu da može prebaciti u nižu brzinu da motor ne ide u visoke obrtaje. On je tako čuvao i mjenjač i motor pa zato nije ni čudo da je na kraju stao. Bio je to ozbiljan problem na vrlo važnom mjestu bolida. A s takvim bolidom je teško preteći nekoga ako znaš da moraš kočiti ranije. To se vidjelo u situaciji kad je pokušavao preći Buttona. Tada je kočio skroz na početku zavoja i onda odlazio široko, a da je kočio normalno puno ranije od Buttona, onda nebi mogao ni dobiti priliku da mu se približi na ravnici. ;)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

za start se koristi drugo kvacilo, a imaju i rucnu polugicu koliko je meni poznato..

kako god bilo, alonso je vozio ko lav ovu utrku i stvarno je za svaku pohvalu..!
rFactor F1 HR server Info
slika
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Maestro je napisao/la:
Vidjeli smo kako tvoj pulen vozi. :biggrin:
Loš start. :xx:
Button ga je obišao kao da obilazi bolid za čitav krug. :biggrin:
Massi nije ni priprijetio. ;)
Buttona nije mogao obići da su se vozili još 50 krugova, čak u tim dujelima se ponašao kao početnik, trebalo bi nešto o tome da priupita Petrova. :biggrin:
Znam sad ćeš reći Alonso je imao problema sa bolidom :utjeha: , ako je imao toliko velikih problema zašto nije odustao.
Pa normalno da će imati loš start kad polazi sa pokvarenim mjenjačem. :x:
kakav potpis staviti???
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Maestro je napisao/la: Pa normalno da će imati loš start kad polazi sa pokvarenim mjenjačem. :x:
A mislim da mu je i Barrichello poprilično poremetio planove kad je ostao stajati i Alonso ga je jedva zaobišao.
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

Felipe Massa je napisao/la:
Maestro je napisao/la:
E sad mi te je dosta.Sta usmisljas ti??? Da je Fernando svemoguc i da je brzi od Masse 5 sekundi po krugu.Ti nemos shvatiti da Ferrari nije bio dovoljno brz.Uostalom Massa je prestigao Buttona ,a Alonso nije .Toliko o njegovom umijecu za prestizanje.Fernando je imao probleme ,ali tek pred kraj utrke,vozio se iza Buttona dosta krugova pa ga nije uspio prestici.
I molim te ako nemas sta pametno napisati ,bolje nemoj pisati nista.... MOLIM TE....
Nisi u toku. Jesi li uopće gledao utrku??? Ili si zaspao nakon starta??? U svakom zavoju je Alonso morao improvizirati s gasom da bi prebacio u višu/nižu brzinu i opet brži od Masse. Pa daj, malo objektivnosti. Massa se upizdio u zadnje vrijeme i to je to. Ali nadoći će. Vjerojatno ga ona ozlijeda prati psihički još uvijek samo neće da prizna.
kakav potpis staviti???
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Da je Alonsov bolid sljakao kako treba namazao bi Massu samo tako, no ajde pitanje je vremena samo kad ce prestat bit' tolerantan i voziti se iza sporijeg Masse.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ma joj, presmjesni su svi ovi koji slijepo zagovaraju ravnopravnost masse i alonsa..

pa svi, SVI, znaju tko je kakav vozac i tko koliko moze.. jel rekao danas (ne sjecam se za kog) da je vettelu jedini konkurent alonso?

al bolje da kazem drugu stvar!

gledao sam kvale na bbcu i sad pricaju o stvarima nakon australije..

i kubica se zahvaljuje ferrariju jer je ovako imao sporijeg vozaca iza sebe, jer kaze da je massa pustio alonsa bilo bi mu puno teze obraniti mjesto i vjeruje da bi ga alonso skinuo..

ako to kaze jedan takav vozac, gdje ces naci jaci fakt koji potvrdjuje ono sto i sam massa zna..
rFactor F1 HR server Info
slika
neskoq
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la neskoq »

Ricxpa je napisao/la:Da je Alonsov bolid sljakao kako treba namazao bi Massu samo tako, no ajde pitanje je vremena samo kad ce prestat bit' tolerantan i voziti se iza sporijeg Masse.
Masa vozi odlicno samo kad ga goni drugi Ferari.To je dokazano i na prosloj utrci kada su ga svi obilazili samo kada ga Alonso stigao odjednom se probudi.A evo i sada 10 krugova iza Butona a cim ga Alonso stize odma procepi .Covjek je baksuz malo zesci.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Armanini je napisao/la:za start se koristi drugo kvacilo, a imaju i rucnu polugicu koliko je meni poznato..

kako god bilo, alonso je vozio ko lav ovu utrku i stvarno je za svaku pohvalu..!
Kvačilo je isto samo postoje dva načina upravljanja: za start sa dvije poluge iza volana te za vožnju u pokretu gdje elektronika upravlja radom pri promjeni brzine. Vjerovatno je bilo fizički ispravno ali elektronika nije odrađivala svoj dio posla... sa drugim dijelom posta se slažem u potpunosti.
dady16
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la dady16 »

@Maestro
Glavno je da ti Massu možeš tako maloumno omalovažavati a svog vozača dižeš u nebesa.
Pomiri se da je Alonso odustao,za to mu nitko nije kriv,Vettel je trebao biti prvi u prve dvije utrke ali nije i nitko ne snosi neku posebnu krivicu.
To je F1.Samo ti hoću reći da nemaš pravo iskaljivati svoj bijes na Massi koji ništa nije kriv,Alonso je lošije startao djelomično zbog Rubensa,Massa je došao ispred njega i tako se utrka nastavila sve dok Alonso nije odustao.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

neskoq je napisao/la:
Ricxpa je napisao/la:Da je Alonsov bolid sljakao kako treba namazao bi Massu samo tako, no ajde pitanje je vremena samo kad ce prestat bit' tolerantan i voziti se iza sporijeg Masse.
Masa vozi odlicno samo kad ga goni drugi Ferari.To je dokazano i na prosloj utrci kada su ga svi obilazili samo kada ga Alonso stigao odjednom se probudi.A evo i sada 10 krugova iza Butona a cim ga Alonso stize odma procepi .Covjek je baksuz malo zesci.
To za šljakenje bolida je po meni preuveličano od strane Alonsa [-X jer kako onda objasniti Alonsov drugi najbrži krug u utrci ako je imao toliko problema sa mjenjačem, imao je sigurno problema sa bolidom ali ne u tolikoj mjeri u kojoj on želi to da prikaže kako bi se opravdao za rezerviranu vožnju iza Masse, bezuspješne napade na Buttona i kvar na motoru Ferrarija. ;)
Massa je čekao Alonsa da mu priđe pa da mu pokaže kako se prestiže Button ali očigledno da to Alonsu nije pomoglo, znači da je Alonso loš učenik. :biggrin:
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Ajde malo smirite strasti...lijepo molim!
...i moje viđenje situacije Alonso-Massa: obično vozač naprijed kontrolira situaciju dok ovaj iza pokušava ostati dovoljno blizu što tako daje utisak da može imati bolji tempo i da ga ovaj ispred samo koči.
Vjerovatno je bilo tako i ovaj puta samo je čudno da, u desetak krugova koliko je Massa pratio Buttona, gotovo da nije bilo ni naznake napada sve dok se Alonso nije opasno približio. Massa je tek tada napao i prošao - vožnju na zadnjem krilu ne smatram napadom već pritiskom. Sudeći po lakoći kojom je prošao i tempu nakon toga ostaje utisak propuštenog za napad na Hamiltona i još bodova ... da je bila taktika u pitanju (čuvanje guma, bolida...) i čekanje na pravi trenutak - ne bih rekao... čuli smo Smedlyev savjet koji ga je poticao na preticanje odmah u početku. Koji je stvarni razlog i ima li veze sa rapidnim Alonsovim približavanjem, svatko će prosuditi sam po svom bez obzira šta netko drugi rekao ili napisao.

Sve u svemu pozitivno je jedino to što je Ferrariev dvojac vodeći usprkos limitiranju štete na dvije od prve tri utrke...
Odgovori