Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la p@rtibrejker »

F2004_the_best_ever je napisao/la:To za šljakenje bolida je po meni preuveličano od strane Alonsa [-X jer kako onda objasniti Alonsov drugi najbrži krug u utrci ako je imao toliko problema sa mjenjačem, imao je sigurno problema sa bolidom ali ne u tolikoj mjeri u kojoj on želi to da prikaže kako bi se opravdao za rezerviranu vožnju iza Masse, bezuspješne napade na Buttona i kvar na motoru Ferrarija. ;)
Massa je čekao Alonsa da mu priđe pa da mu pokaže kako se prestiže Button ali očigledno da to Alonsu nije pomoglo, znači da je Alonso loš učenik. :biggrin:
Kolega, nakon više desetaka krugova vozač "nauči" voziti sa takvim hendikepom.
Jer "sve" što mora uraditi je u zadatom trenutku turirati motor da upadne u brzinu :biggrin:

Dakle može voziti. S Kakvim posljedicama?
Brzine se ne mijenjaju tečno kao da je mjenjač 100% funkcionalan - tu se gubi vrijeme.
Motor se još više opterećuje - tu se gubi stabilnost.

To dakle znači da se sporije koči i sporije ubrzava iz zavoja. Sve ono što je potrebno za pretjecanje.
Vrijeme je odvezeno na čistoj stazi kada nije bio iza bolida pa je imao i čisti zrak a i nije morao paziti ispred sebe na nekog i ponekad smanjiti brzinu u nižu.
Jer valjda si primjetio da vozač ponekad kad je blizu onom ispred smanji brzinu da ne lupne u njega ili ne napravi veću pogrešku?

Što onda misliš, koliko je Alonso onda sporije ustvari vozio što zbog mehaničke neispravnosti, što zbog toga jer je morao na određeni način mjenjati bzine (koji nije optimalan) - dakle misliti na dodatne stvari dok se vozi iza Buttona?

Da se razumijemo, mislim da je ovakav način mijenjanja brzina ono što bi svaki vozač posebno iz F1 mogao raditi (i na osobnom automobilu ako pogodiš broj okretaja možeš više - manje bezbolno promijeniti brzinu bez kvačila) i nije sad tu Alonso izmislio toplu vodu, ali Alonso je i ovako vozeći pokazao da može biti brz kao ili brži od Masse.

Tako da ja nemam daljnjeg komentara osim onog da je Massa trenutno nažalost sporiji od njih dvojice i da se nadam da ovo nije bio još jedan taktički čavao u lijes Ferrarija za ovu godinu.
Massa možda ne vozi kako bi mogao, možda nije u formi, ali možda je i u top formi trenutno. U svakom slučaju, Alonso ga zasjenjuje i definitivno je brži u ovom vozačkom dvojcu.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

jedna stvar koju vrijedi spomenuti, a koja je vjerojatno donekle odredila nacin voznje masse je problem sa zagrijavanjem, odnosno sa hladjenjem motora na ovoj stazi, po ovom vremenu.. posto su prije utrke morali mjenjati neki vrag na motoru, a takodjer vec su mjenjali motor, ja vjerujem da je motor bio "ogranicen" na konzistentnu voznju, kada je "otvorio" za pretjecanje buttona vidjelo se da bi mogao biti puno brzi..
rFactor F1 HR server Info
slika
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

p@rtibrejker je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:To za šljakenje bolida je po meni preuveličano od strane Alonsa [-X jer kako onda objasniti Alonsov drugi najbrži krug u utrci ako je imao toliko problema sa mjenjačem, imao je sigurno problema sa bolidom ali ne u tolikoj mjeri u kojoj on želi to da prikaže kako bi se opravdao za rezerviranu vožnju iza Masse, bezuspješne napade na Buttona i kvar na motoru Ferrarija. ;)
Massa je čekao Alonsa da mu priđe pa da mu pokaže kako se prestiže Button ali očigledno da to Alonsu nije pomoglo, znači da je Alonso loš učenik. :biggrin:
Kolega, nakon više desetaka krugova vozač "nauči" voziti sa takvim hendikepom.
Jer "sve" što mora uraditi je u zadatom trenutku turirati motor da upadne u brzinu :biggrin:

Dakle može voziti. S Kakvim posljedicama?
Brzine se ne mijenjaju tečno kao da je mjenjač 100% funkcionalan - tu se gubi vrijeme.
Motor se još više opterećuje - tu se gubi stabilnost.

To dakle znači da se sporije koči i sporije ubrzava iz zavoja. Sve ono što je potrebno za pretjecanje.
Vrijeme je odvezeno na čistoj stazi kada nije bio iza bolida pa je imao i čisti zrak a i nije morao paziti ispred sebe na nekog i ponekad smanjiti brzinu u nižu.
Jer valjda si primjetio da vozač ponekad kad je blizu onom ispred smanji brzinu da ne lupne u njega ili ne napravi veću pogrešku?

Što onda misliš, koliko je Alonso onda sporije ustvari vozio što zbog mehaničke neispravnosti, što zbog toga jer je morao na određeni način mjenjati bzine (koji nije optimalan) - dakle misliti na dodatne stvari dok se vozi iza Buttona?

Da se razumijemo, mislim da je ovakav način mijenjanja brzina ono što bi svaki vozač posebno iz F1 mogao raditi (i na osobnom automobilu ako pogodiš broj okretaja možeš više - manje bezbolno promijeniti brzinu bez kvačila) i nije sad tu Alonso izmislio toplu vodu, ali Alonso je i ovako vozeći pokazao da može biti brz kao ili brži od Masse.

Tako da ja nemam daljnjeg komentara osim onog da je Massa trenutno nažalost sporiji od njih dvojice i da se nadam da ovo nije bio još jedan taktički čavao u lijes Ferrarija za ovu godinu.
Massa možda ne vozi kako bi mogao, možda nije u formi, ali možda je i u top formi trenutno. U svakom slučaju, Alonso ga zasjenjuje i definitivno je brži u ovom vozačkom dvojcu.

kao na tamiću
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

dady16 je napisao/la:@Maestro
Glavno je da ti Massu možeš tako maloumno omalovažavati a svog vozača dižeš u nebesa.
Pomiri se da je Alonso odustao,za to mu nitko nije kriv,Vettel je trebao biti prvi u prve dvije utrke ali nije i nitko ne snosi neku posebnu krivicu.
To je F1.Samo ti hoću reći da nemaš pravo iskaljivati svoj bijes na Massi koji ništa nije kriv,Alonso je lošije startao djelomično zbog Rubensa,Massa je došao ispred njega i tako se utrka nastavila sve dok Alonso nije odustao.
Ma brate meni je Massa drag skoro kao i Alonso, nego meni ovdje na forumu neki krv piju pa ih ja ložim ovako. Nemoj se ti među njima nalaziti molim te. ;)
kakav potpis staviti???
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Podsjetio me na jednog vozača na VN Brazila 1991., koji je usput pobijedio sa oštečenim mjenjačem ;) .
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

http://www.motorsport.com/news/article. ... 2734&FS=F1" onclick="window.open(this.href);return false;
I Ferrari će implementirati F-duct čim prije moguće. ;)
dady16
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la dady16 »

Maestro je napisao/la:
Glavno je da ti Massu možeš tako maloumno omalovažavati a svog vozača dižeš u nebesa.
Pomiri se da je Alonso odustao,za to mu nitko nije kriv,Vettel je trebao biti prvi u prve dvije utrke ali nije i nitko ne snosi neku posebnu krivicu.
To je F1.Samo ti hoću reći da nemaš pravo iskaljivati svoj bijes na Massi koji ništa nije kriv,Alonso je lošije startao djelomično zbog Rubensa,Massa je došao ispred njega i tako se utrka nastavila sve dok Alonso nije odustao.
Ma brate meni je Massa drag skoro kao i Alonso, nego meni ovdje na forumu neki krv piju pa ih ja ložim ovako. Nemoj se ti među njima nalaziti molim te. ;)
OK,imaš moju ispriku ako je tako.
Ferrari će sad morati mnogo radit ako žele dostić Red Bull,oni su strašno brzi.
Vjerujem da će u Europu donijeti masu novih stvari na svom bolidu,tako da čisto sumnjam da će Ferrari tek tako otklonit zaostatak,možda jedino s onim čudesnim difuzorom.
Morat će i više preuzimati rizika,posebice Massa koji kao da vozi pomalo konzervativno ali ima još 16 utrka,nadam se da će Ferrari opet biti na najvišem postolju.
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/82727" onclick="window.open(this.href);return false;
ferrari priznaje očigledan problem.bojim se da će morati žrtvovati performanse da bi dobili pouzdanost...još će morat retrovizore repozicionirati,što na f1.com tvrde da uzima pola desetinke po krugu...
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

vidc je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/82727
ferrari priznaje očigledan problem.bojim se da će morati žrtvovati performanse da bi dobili pouzdanost...još će morat retrovizore repozicionirati,što na f1.com tvrde da uzima pola desetinke po krugu...
A na testiranjima su odvozili najviše kilometara bez ikakvog većeg problema...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

King iCool je napisao/la: A na testiranjima su odvozili najviše kilometara bez ikakvog većeg problema...
testiranja su bila na temperaturama 20-25 stupnjeca celzijusa...u bahrainu su mijenjali motor i massi i alonsu,massa jesvejedno imao problema s hlađenjem,u maleziji pola ferrarijevih motora je otkazalo...nešto moraju riješiti što se tiče motora,sigurno je da imaju problema
Succum
Navijam za: Williams

Post Postao/la Succum »

vidc je napisao/la:
King iCool je napisao/la: A na testiranjima su odvozili najviše kilometara bez ikakvog većeg problema...
testiranja su bila na temperaturama 20-25 stupnjeca celzijusa...u bahrainu su mijenjali motor i massi i alonsu,massa jesvejedno imao problema s hlađenjem,u maleziji pola ferrarijevih motora je otkazalo...nešto moraju riješiti što se tiče motora,sigurno je da imaju problema
Što nije razvoj motora zamrznut :roll: Dobro,neki kao Mercedes to ignoriraju,pa cilo vrime prćkaju nešto po motoru.Koliko ja znam,dozvoljeno je samo malo dirati oko motora,osim ako ne zatraže dozvolu od,pa kao Renault unaprijede perfomanse motora.
Čovjek bez vlastitih principa je čovjek bez početka!!
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Succum je napisao/la: Što nije razvoj motora zamrznut :roll: Dobro,neki kao Mercedes to ignoriraju,pa cilo vrime prćkaju nešto po motoru.Koliko ja znam,dozvoljeno je samo malo dirati oko motora,osim ako ne zatraže dozvolu od,pa kao Renault unaprijede perfomanse motora.
dobro,možda neće morati baš motor dirati,ali sustav hlađenja motora će vjerojatno morati promijeniti...zanima me što se tiče pravila vezanih za onih 8 motora kroz sezonu,da li oni prije početka sezone naprave tih 8 motora,prijave FIA-i i onda njih koristiti,ili mogu tokom sezone proizvoditi motore pa birat one najkvalitetnije primjerke...jer ako moraju odmah napravit 8 motora i ako je serijska greška u pitanju a ne samo hlađenje ,onda su pošteno najebali.a ovo za prčkanje po motoru...mislim da i ferrari i mercedes često se kod FIA-e pozivaju na čačkanje po motoru u svrhu poboljšanja pouzdanosti i slično,samo što se to ne razglasi kao u slučaju renaulta,
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Na F1 stranici su došli do zaključka da će pozicioniranje retrovizora sa bočnih stranica na kokpit bolida, ekipe koje su do sada imale retrovizore na bočnim stranicama stajati oko pola desetinke po krugu. :(
http://www.formula1.com/news/technical/ ... 6/737.html" onclick="window.open(this.href);return false;
neskoq
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la neskoq »

Maestro je napisao/la:
Pa svim navijacima Ferarija je najvaznije da Ferari pobjedjuje.Nije bitno koji vozac.I ja mislim da Ferariju uopste ne ide u prilog da je Masa onako mlitav kada ga obilaze svi ostali koji ga stignu a kada ga stigne drugi Ferari onda digne tempo maksimalno.To su cinjenice.Pa covjek kruzi za batonom kao debil sto krugova a kada ih Alonso stigne on ga obidje ko od sale i opet nista ne ubrzava.A da bi obisao Batona mora biti mnogo brzi od njega jer Baton nije napravio nikakvu gresku,Masa ga je obisao samo sto je bio mnogo brzi.Nije normalno ako je Alonso evidentno brzi kada ga stigne da ga drzi iza sebe par krugova i ovaj svaki krug gubi.Ustvari gubi Ferari.Masa bi sigurno nesto trebao da mijenja u svom stilu,ili da vozi jako kako moze a vidi se da zaista moze da vozi extra ili ako nije raspolozen bar kada ga stigne drugi Ferari se skloni i ne koci ako mu nesto neide.Jer ako ga stigne neko ko je bio mnogo iza njega onda je sigurno brzi,ako je to klupski kolega onda ga treba pustiti a ako je neko iz meclarena onda treba da ga koci i blokira kao Hamilton Petrova.A naprotiv Masa je radio svto samo suprotno.Drugre sve propusta a Ferari blokira.Nije u redu.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

neskoq,
ne bih se u poptunosti složijo sa tobom.
U Bahreinu i u Maleziji niko nije zaobišao Massu ;) . U Australiji su ga zaobilazili zato što je imao problema sa bolidom i gumama posebno u tom poslednjem zaovoju, tako da su mu se ovi iza približavali i onda ga bez problema zaobilazili na startno ciljnoj ravnini, kasnije je dobijo i instrkucije od svoga trkaćeg inžinjera šta da radi kako bi taj zadnji zavoj što bolje prošao.
Slažem se sa tobom da je Alonso u ove tri utrke više pokazao od Masse i da Massa nije bio dovoljno agresivan, nadam se da će se to promjeniti u sljedećim utrkama ;) .
f1 champs

Post Postao/la f1 champs »

Razlika između ponašanja Massinog i Alonsovog bolida se jasno vidi na ovom videu:
http://www.youtube.com/watch?v=MgME4d1OHko" onclick="window.open(this.href);return false;

Fernandu kapa do poda,fantastična vožnja i brzina s obzirom na pobleme, Massi čestitke na osvojenim bodovima.
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Ferrari zabrinut pouzdanoscu motora!
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
natural
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro

Post Postao/la natural »

Slike visoke rezolucije sa VN Malezije... (samo Ferrari naravno ;))

Četvrtak >>> Megaupload Download <<<

Petak >>> Megaupload Download <<<

Subota >>> Megaupload Download <<<

Nedjelja >>> Megaupload Download <<<
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

http://www.motorsport.com/news/article. ... 3085&FS=F1" onclick="window.open(this.href);return false;
Ferrari najmerava da produži ugovor sa Massom ;) , i već su počeli raditi na bolidu za sljedeću sezonu. :biggrin: =D>
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nikako da pitam..

koliko su sada placeni massa, koliko alonso?
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Nadam se da će dovesti Kubicu u Ferrari namjesto Masse.
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Walter je napisao/la:Nadam se da će dovesti Kubicu u Ferrari namjesto Masse.
Da, i ja to vjerujem i iskreno se nadam.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Armanini je napisao/la:nikako da pitam..

koliko su sada placeni massa, koliko alonso?
Mislim da je Massina plaća 8 milin $ a Alonsova 25 mil €.
Ako sam u krivu neka me neko ispravi. ;)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Vuksa_KC je napisao/la:
Walter je napisao/la:Nadam se da će dovesti Kubicu u Ferrari namjesto Masse.
Da, i ja to vjerujem i iskreno se nadam.
Ja ne bih volio da Kubica dođe u Ferrari. ;)
Ja ne mogu još da prihvatim 100% da je Alonso sada vozač Ferrarija a još da dođe i Kubica onda bi bilo još teže #-o . Dva vozača, u ovom trenutku da navijam za vozače, za koja sigurno ne bih mogao navijati su Alonso i Kubica, ali pošto navijam za Ferrari i samo Ferrari polako se navikavam na Alonsa. Čak šta više počinjem da mu se divim zbog dobrih vožnji u protekle tri utrke a onda opet pogledam neki video isječak sa youtube ili njegovu neku izjavu iz 2006 i 2007 o Ferrariju pa se ta euforija zbog njegove odlične vožnje stiša. Nisam se još 100% navikao na Alonsa kao člana Ferrarija ali mislim da će se to u budućnosti dogoditi ako Alonso bude nastavio dobro da vozi i da se bori za Ferrari. ;)
Što se tiče Kubice, misilm da on ne bi odgovarao Ferrariju, sigurno je dobar vozač i ako pogledamo njegove vozačke sposobnosti sigurno da zaslužuje da osvoji naslov prvaka u F1.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

lol koji post..
slika
Odgovori