Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la vidc »

opet ista priča o schumacheru.schumacher varao ,schumacher ovakav-onakav,blabla,da je senna ovo da je senna ono...sennin naslov iz 1990.je kriminalan,kao i prostov iz 1989.,pa nitko ne sere po njima i nitko im ne "oduzima" te naslove.pitam se zašto?možda zato što je schumacher bolji od njih pa se na neki način pokušavaju umanjiti njegovi uspjesi...
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

vidc je napisao/la:opet ista priča o schumacheru.schumacher varao ,schumacher ovakav-onakav,blabla,da je senna ovo da je senna ono...sennin naslov iz 1990.je kriminalan,kao i prostov iz 1989.,pa nitko ne sere po njima i nitko im ne "oduzima" te naslove.pitam se zašto?možda zato što je schumacher bolji od njih pa se na neki način pokušavaju umanjiti njegovi uspjesi...
;) Schumacher je vozac za statistiku ,Senna je vozac za publiku .
Koliko god neki pokusavaju poniziti Sennu i reci kako on nikad nece biti kao Schumacher ,puno se varaju, Senna je puno veci nego Schumacher.
Ok ,mozda Schumacher ima 7. naslova ,svaka mu cast ,imao je nadmocan bolid(koji nije pao sa neba,vec je to rezultat velikog rada Schumija i Browna),ali samo zbog jednog gesta pao je u mojim ocima ,zbog ovoga:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pihhu5H- ... re=related[/youtube]

vjerovatno da se nije htio nasmijati,ali mene je to strasno pogodilo.Kasnije je Schumacher puno puta pokazao svoju dobru stranu,kroz razne dobrotvorne akcije,ali ...
Ayrton je bio jedinstven, poseban i neponovljiv. Za mnoge koji su ga voljeli i danas - najveći.
Bilo je i bice uspjesnijih vozaca u F1,ali nikad vece legende nece biti.
S druge strane Schumacher je vozac koji je pomijerio granice F1 i uz Sennu je naveci vozac svih vremena.Vozio je do krajnjih granica i milina je gledati njegove krugove.On i Ross Brown su najbolji "tandem" u F1.
U svakom slucaju i jedan i drugi su obiljezili jedno vrijeme u F1.Nekome je drazi Ayrton ,nekome Michael.
Oba su pakleni vozaci i nijanse odlucuju ko je bolji.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
curumo
Navijam za: Alonso

Post Postao/la curumo »

Pa vozio je dan nakon sto mu je majka umrla. Jel treba jos nesto dodat na to?Svaki komentar je suvisan
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

curumo je napisao/la:Pa vozio je dan nakon sto mu je majka umrla. Jel treba jos nesto dodat na to?Svaki komentar je suvisan
vozio je trku 2 dana nakon :P

i kaj onda?ne razumijem kaj hoćeš reć s tim...
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
kimi#1
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi MS

Post Postao/la kimi#1 »

Felipe Massa je napisao/la:
vidc je napisao/la:opet ista priča o schumacheru.schumacher varao ,schumacher ovakav-onakav,blabla,da je senna ovo da je senna ono...sennin naslov iz 1990.je kriminalan,kao i prostov iz 1989.,pa nitko ne sere po njima i nitko im ne "oduzima" te naslove.pitam se zašto?možda zato što je schumacher bolji od njih pa se na neki način pokušavaju umanjiti njegovi uspjesi...
Koliko god neki pokusavaju poniziti Sennu i reci kako on nikad nece biti kao Schumacher ,puno se varaju, Senna je puno veci nego Schumacher.
Ok ,mozda Schumacher ima 7. naslova ,svaka mu cast ,imao je nadmocan bolid(koji nije pao sa neba,vec je to rezultat velikog rada Schumija i Browna),ali samo zbog jednog gesta pao je u mojim ocima ,zbog ovoga:
http://www.youtube.com/watch?v=Pihhu5H- ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

vjerovatno da se nije htio nasmijati,ali mene je to strasno pogodilo.Kasnije je Schumacher puno puta pokazao svoju dobru stranu,kroz razne dobrotvorne akcije,ali ...
Ayrton je bio jedinstven, poseban i neponovljiv. Za mnoge koji su ga voljeli i danas - najveći.
S druge strane Schumacher je vozac koji je pomijerio granice F1 i uz Sennu je naveci vozac svih vremena.Vozio je do krajnjih granica i milina je gledati njegove krugove.On i Ross Brown su najbolji "tandem" u F1.
U svakom slucaju i jedan i drugi su obiljezili jedno vrijeme u F1.Nekome je drazi Ayrton ,nekome Michael.
Koji su jadnici samo snimili i stavili taj video.....ajde reci mi jel ti znaš kad je Aryton točno umro?
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

kimi#1 je napisao/la:
Felipe Massa je napisao/la:
http://www.youtube.com/watch?v=Pihhu5H- ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

Koji su jadnici samo snimili i stavili taj video.....ajde reci mi jel ti znaš kad je Aryton točno umro?
Da,znam.Umro je odmah na stazi,ali su ga drzali na aparatima do predvecer.Jer po italijanskom zakonu ako neko umre na nekom sportskom dogadjaju ,taj sportski dogadjaj se mora odmah prekinuti,ali zbog nekih kojima je samo stalo do love to se nije desilo.Inace da se postovao zakon vec dan ranije kad je umro Roland Ratzenberger morao se prekinuti taj F1 vikend,ali nazalost nije.
Uglavnom da ne pisemo bezveze sto je vec napisano 100 puta.Mislim da je svima vise dosta ove usporedbe Senne i Schumachera.Svak ima svoje misljenje i ja ga postujem.Nekome je drazi Ayrton ,nekome Michael i mislim da nema svrhe ici jos dalje u rasprave. ;)
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

čemu taj video iz imole 1994.,nije se znalo da je Senna mrtav,i da jest,sigurno se vozačima to ne javlja za vrijeme utrke.poslije utrke su saznali da je teškom stanju,i na podijumu sigurno nisu skakali od sreće kao što se želi prikazati.
http://www.youtube.com/watch?v=B4IK3TJgfrg" onclick="window.open(this.href);return false;
hoćemo sad mrziti sve ove talijane jer su slavili ferrarijevo drugo mjesto u utrci u kojoj je Senna poginuo??
ovdje se lijepo vidi da i larini i hakkinen "slave",odnosno dižu pehar i mašu ljudima,pa čak i plješću.taj video je totalno izvađen iz konteksta.schumacher se nasmijao malo jer u tom trenu je gledao vjerojatno u nekog od članova svog tima koji mu je mahao,čestitao ili nešto slično ,to se jasno vidi.nije slavio ništa više ni manje nego druga dvojica,kao i svi iz njihovih timova koji im plješću.
pripisati schumacheru takve gluposti je stvarno jadno
Barry
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Barry »

mislim da je vrijeme da amini poccnu da ovo malo sankcionissu na forumu.. zaboga raspravlja se o tome da li je schumacher trebao da se smije na podiju kad je senna imao nesreccu ili ssta vecc.. otisslo je daleko daleko od same teme... mislim da je gluposti priccati uopce o takvim stvarima jer ni senni ni schumiju ni bilo kome drugom ssampionu se ne mogu oduzeti zasluge... ma koliko bio bolid dobar i sta vecc ne imao jak tim iza sebe nissta ne dodde samo od sebe... tako da ovakve stvari definitvno mislim an trebaju imati mjesto na forumu...
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

sviđa mi se ovo kad se Schumijevi navijaci tak "pale" na Sennu kojeg nema medu nama vec skoro 16 godina...jer bit ce da ih malo muci ova sezona u kojoj su naklapali bajke o rastruracini Schumachera,a kola su im krenula nizbrdo...smijesne su mi izjave tipa-on je najbolji i tocka i price o tome kak je Benetton bio legalan...kako toliku podrsku niste dali Briatoreu nakon deala s Piquetom....uglavnom,medu anketiranim osobama koje su puno blize F1 od nas pobijedio je Senna...al ni to tunije bitno...samo bi bilo ok da izbacite u svakodnevnim postovima ovo najbolji jer za to postoje teme...vas najbolji nije nas najbolji i odma se razvodni tema
ovo nije post protiv Michaela vec protiv mnogih koji gledaju(tj.nisu vjerojatno onda ni gledali),nego tumace povijest nekim ruzicastim naocalama...meni je drago da se Michael vratio...to je jedna od stvari na kojima mu skidam kapu...da li ce uspjeti napravit nesto vise od ovog do sad...vidjet cemo...istina da mu vrijeme nejde u prilog,al bar je imao hrabrosti...iako,moje je osobno misljenje da se malo precjenio...no,ako zbilja toliko gusta u F1 koliko prica onda mu itko nema pravo zamjeriti kaj se vratio
Švabo Mercedes
Navijam za: GOSPODARA SCHUMACHERA

Post Postao/la Švabo Mercedes »

Po dosadašnja 3 Šumaherova nastupa jednostavno se ništa ne može još uvijek zaključiti!Bahrain-došao u procesuji do solidnog 6.mjesta jer jednostavno bolje niti nije mogao,Australija-nesreća na samom startu i trganje prednjeg spojlera,Malezija-otpala matica na kotaču. I dobro,recite vi meni sad kaj se iz toga svega može zaključiti? Po meni apsolutno ništa!
Red Baron,Rain Master,Rain Man.....amerikanci ga jednostavno zovu.....KING!
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Švabo Mercedes je napisao/la:Po dosadašnja 3 Šumaherova nastupa jednostavno se ništa ne može još uvijek zaključiti!Bahrain-došao u procesuji do solidnog 6.mjesta jer jednostavno bolje niti nije mogao,Australija-nesreća na samom startu i trganje prednjeg spojlera,Malezija-otpala matica na kotaču. I dobro,recite vi meni sad kaj se iz toga svega može zaključiti? Po meni apsolutno ništa!
Da sa večinom tvoga posta se slažem, ali ima uvjek onaj ali.

Kvalifikacije su jako bitne ove godine i tu je za sada zakazao. Bio je lošiji od timskog kolege, u tome je cijela kvaka.
Ja osobno još uvjek vjerujem u njega, predpostavljam da i ti isto, ali s obzirom da se lošije prilagođava od rosberga ovim novim pravilaima, stvara se jedna jako ružna slika o njemu da je star i spor - da više to nije to. Vrijeme će pokazati, a osalo ga nije baš previše.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Vleki je napisao/la:
Švabo Mercedes je napisao/la:Po dosadašnja 3 Šumaherova nastupa jednostavno se ništa ne može još uvijek zaključiti!Bahrain-došao u procesuji do solidnog 6.mjesta jer jednostavno bolje niti nije mogao,Australija-nesreća na samom startu i trganje prednjeg spojlera,Malezija-otpala matica na kotaču. I dobro,recite vi meni sad kaj se iz toga svega može zaključiti? Po meni apsolutno ništa!
Da sa večinom tvoga posta se slažem, ali ima uvjek onaj ali.

Kvalifikacije su jako bitne ove godine i tu je za sada zakazao. Bio je lošiji od timskog kolege, u tome je cijela kvaka.
Ja osobno još uvjek vjerujem u njega, predpostavljam da i ti isto, ali s obzirom da se lošije prilagođava od rosberga ovim novim pravilaima, stvara se jedna jako ružna slika o njemu da je star i spor - da više to nije to. Vrijeme će pokazati, a osalo ga nije baš previše.
Ja se bojim da će Michael kad-tad "proraditi". A onda će utrke uistinu postati dosadne..... #-o
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pospani gad je napisao/la:
Ja se bojim da će Michael kad-tad "proraditi". A onda će utrke uistinu postati dosadne..... #-o
meni je nekako i drago što je situacija takva kakva jest.morat će radit skupa s mercedesom,bilo bi ipak malo bezveze da je odmah došao i naslagao 10ak pobjeda.objektivno govoreći,čovjek svaku utrku napravi mali korak naprijed iako se to ne vidi po rezultatima.al očekujem u sljedećih par utrka da se jednostavno sve posloži i bude na podijumu
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Schumacher je vjerojatno najveći taktičar u F1, svi znamo i gledali smo koliko je puta pobjedio s dobrom strategijom i procjenom svojom te Brawn-ovom. Iako su i dalje skupa, druga su vremena u F1 gdje taktike skoro pa nema. Danas je to prosto ko pasulj, voziš dok možeš izdržat na jednim gumama i dok si toliko koliko brz. Kad više ne ide zamjeniš gume, pa opet šibaš i do kraja ih čuvaš. Nećemo više gledat duže ostajanje na stazi pa probijenje po dva-tri mjesta napred kroz boks. Sad je sve na vozaču, sve što možeš odradi trenutno. Ulovi čim bolje kvale i napravi što više možeš na stazi. Eventualno kad padne kiša će se pokazat malo bolji vozači i strategi.
Ne kažem ja ovime da je on loš vozač ili da mu neide, nego jednostavno nije kao prije i na stazi će svi morat pustit dušu ako žele napred (može se računat na 1 mjesto +/- kroz boks)
slika
kimi#1
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi MS

Post Postao/la kimi#1 »

goran007 je napisao/la:sviđa mi se ovo kad se Schumijevi navijaci tak "pale" na Sennu kojeg nema medu nama vec skoro 16 godina...jer bit ce da ih malo muci ova sezona u kojoj su naklapali bajke o rastruracini Schumachera,a kola su im krenula nizbrdo...smijesne su mi izjave tipa-on je najbolji i tocka i price o tome kak je Benetton bio legalan...kako toliku podrsku niste dali Briatoreu nakon deala s Piquetom....uglavnom,medu anketiranim osobama koje su puno blize F1 od nas pobijedio je Senna...al ni to tunije bitno...samo bi bilo ok da izbacite u svakodnevnim postovima ovo najbolji jer za to postoje teme...vas najbolji nije nas najbolji i odma se razvodni tema
ovo nije post protiv Michaela vec protiv mnogih koji gledaju(tj.nisu vjerojatno onda ni gledali),nego tumace povijest nekim ruzicastim naocalama...meni je drago da se Michael vratio...to je jedna od stvari na kojima mu skidam kapu...da li ce uspjeti napravit nesto vise od ovog do sad...vidjet cemo...istina da mu vrijeme nejde u prilog,al bar je imao hrabrosti...iako,moje je osobno misljenje da se malo precjenio...no,ako zbilja toliko gusta u F1 koliko prica onda mu itko nema pravo zamjeriti kaj se vratio
Meni se također sviđa kako najviše Sennini navijači ne vole Schumija i stalno mu stavljaju neke mrlje po karijeri,pa gledaj svako ima svoje mišljenje,meni je npr. Senna u top 3,evo Mansell mi je bolji vozač,gledao sam te trke i sveukupno imam takav dojam,ali htio ti to ili ne Schumacher je #1.
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ništa od njega ove sezone. Presporo se prilagođava ovim bolidima koji nisu iz njegovog "doba" i gdje i druge ekipe mogu biti konkurentne.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Dani je napisao/la:Ništa od njega ove sezone. Presporo se prilagođava ovim bolidima koji nisu iz njegovog "doba" i gdje i druge ekipe mogu biti konkurentne.
Dani, ovo ti nije dobra taktika, nikad ali nikad ne podcjenjuj takvog vozača. ha, ha, ha :evil:
prljavi harry
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la prljavi harry »

Daleko od podcjenjivanja, ali taj vozač nikad nije imao ovakvu konkurenciju kakvu ima sada. Gledajmo od 1994. na dalje...Damon Hill? Meni drag ali ne u njegovoj klasi. Mika Hakkinen i McLaren? Ok, to je jedan. Od 2000-2004. znamo kako je završilo. Uglavnom, uvijek je imao jednog konkurenta za naslov, a sada? Pauza od tri godine je očito ogromna, pa kad (i ako) dođe k sebi, čekaju ga Alonso, Hamilton, Vettel, Massa, Button, pa i Rosberg. Svi u konkurentnim autima. To mu je totalna strana situacija. Napraviti će on poneki rezultat, ali ove godine ništa ekstra. A sljedeće samo ako Brawn izmisli difuzor na četiri kata sa balkonom (ili nešto u tom rangu pošto difuzora više neće biti), pa bude imao dominantno auto. Da, vjerojatno se malo precjenio, ali neka se vratio. Lijepo ga je vidjeti da se bori sa Toro Rossom.
Čovjek mora biti svjestan svojih ograničenja.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

prljavi harry je napisao/la:Daleko od podcjenjivanja, ali taj vozač nikad nije imao ovakvu konkurenciju kakvu ima sada. Gledajmo od 1994. na dalje...Damon Hill? Meni drag ali ne u njegovoj klasi. Mika Hakkinen i McLaren? Ok, to je jedan. Od 2000-2004. znamo kako je završilo. Uglavnom, uvijek je imao jednog konkurenta za naslov, a sada? Pauza od tri godine je očito ogromna, pa kad (i ako) dođe k sebi, čekaju ga Alonso, Hamilton, Vettel, Massa, Button, pa i Rosberg. Svi u konkurentnim autima. To mu je totalna strana situacija. Napraviti će on poneki rezultat, ali ove godine ništa ekstra. A sljedeće samo ako Brawn izmisli difuzor na četiri kata sa balkonom (ili nešto u tom rangu pošto difuzora više neće biti), pa bude imao dominantno auto. Da, vjerojatno se malo precjenio, ali neka se vratio. Lijepo ga je vidjeti da se bori sa Toro Rossom.
Gle bilo tko od tih magičnih šest, sedam vozača bude uzelo naslov ako ima najbolji bolid uključujući i schumachera u "starim danima". Nikome od njih ne treba dominantan bolid ako su u formi kako ti tvrdiš. Treba im možda dvije desetinke za komociju. problem je u tome što schumi ne može izvuči najbolje iz bolida bio on dominantan ili ne, zbog tih problema sa podupravljanjem i nepoznavanjem guma kako on tvrdi. Znači nije problem u starosti prema njegovim riječima. Jedino je sad pitanje koliko mu ljudi koji ga prate vjeruju u to što on tvrdi ili ne. :biggrin:
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

problem je u tome što schumi ne može izvuči najbolje iz bolida bio on dominantan ili ne, zbog tih problema sa podupravljanjem i nepoznavanjem guma kako on tvrdi. Znači nije problem u starosti prema njegovim riječima.
Ne znam jel on to više uvjerava sebe ili one oko sebe. :biggrin: Upravo je u starosti problem. Uže gume su jednako nepoznate i ostalim vozaćima, baš kao i bolid težak kao tenk. Svima je isto, voze utrku sa autom koji je u startu teži za 100 kg od prosječnog prošlogodišnjeg izdanja.
Karakteristika mladosti je sposobnost prilagodbe, kako fizički, tako i mentalno. Sposobnost prilagodbe se gubi s godinama, a pogotovo nakon 40-te. Nije to ništa sramotno, to je jednostavno tako.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

On je čak imao iskustva sa tim pravilima od 1991 do 1993.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Piquet stari je napisao/la:
Ne znam jel on to više uvjerava sebe ili one oko sebe. :biggrin: Upravo je u starosti problem. Uže gume su jednako nepoznate i ostalim vozaćima, baš kao i bolid težak kao tenk. Svima je isto, voze utrku sa autom koji je u startu teži za 100 kg od prosječnog prošlogodišnjeg izdanja.
Karakteristika mladosti je sposobnost prilagodbe, kako fizički, tako i mentalno. Sposobnost prilagodbe se gubi s godinama, a pogotovo nakon 40-te. Nije to ništa sramotno, to je jednostavno tako.
Nije baš svima isto, ti "mladi" dečki su se mogli prilagođavat cjelu prošlu sezonu na slik gume, s time da su prednje bile šire za 25 milimetara. Prilagodili su se prednjem krilu koje je puno veče nego u doba schumijeve ere, te naravno stražnje koje je puno uže i višlje postavljeno. Schumacher je odvozil 3200 km i imao 3 godine pauzu sa povremenim testiranjima koja nisu zanemariva, ali isto tako su daleko od optimalnog. na testiranjima i sam brawn je rekel da s njim nisu napravili pravu simulaciju kvalifikacija (što se kasnije uspostavilo kao zajeb). Znači predpostavka je u tome da je schumi radil simulaciju utrka dok su rosberga iskoristili malo više za simulaciju kvalifikacija. i tu možeš tražiti taj trenutni zaostatak "dede" za "malim"
Gle mi tako možemo do sutra, padaju mi još svakakve ideje, ali ništa od toga nisu činjenice. Kao ni ovo tvoje da je star. Znači ovu raspravu koju vodim s Vama možemo svatiti ko nekakvu "teoriju zavjere" :biggrin:
Dani je napisao/la:On je čak imao iskustva sa tim pravilima od 1991 do 1993.
Ako ne vjeruješ schumiju, pronađi si negdje interview od rubensa koji tvrdi upravo suprotno od tebe, da se jednostavno ta dva razdoblja ne daju uspoređivati.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

jedina stvar na koju godine mogu utjecati je motiv da se dokazuje i agresivnost.refleksi su vjerujem ništa lošiji nego prije 5-6 godina,iako refleks nije toliko bitan u f1 osim u kritičnim situacijama.znanje isto tako,fizička i psihička pripremljenost mu je 120% na nivou.stvar je samo motiva...sumnjam da ćemo u direktnom dvoboju za npr.3.mjesto vidjeti agresivnog schumachera koji će u zadnji tren kočiti i riskirat sudar samo da bi prošao ispred ili ostao ispred,ovisno o situaciji...bojim se da će previše ići na sigurno,a to će odmah izgledati kao da je loš.treba malo preuzet rizika.sjećamo se da je često baš on znao pobjeđivat zbog nekih riskantnih taktika (mađarska 1998. i francuska 2004.),a čini mi se da za to trenutno nije spreman.nadam se da će se to promijeniti i da ćemo bar jednom vidjeti nešto drugačije od procesijske vožnje s njegove strane,samo malo hrabrosti treba,ništa više.
Piquet stari
Početnik
Početnik

Gle mi tako možemo do sutra, padaju mi još svakakve ideje, ali ništa od toga nisu činjenice. Kao ni ovo tvoje da je star.
Tebi nije činjenica da ljudima (i svim ostalim živim bićima, osim možda Chucku Norrisu :biggrin: ) s godinama opadaju refleksi, brzina zapažanja i reakcije???

Možda je MS još uvijek u boljoj psihofizičkoj kondiciji i ima bolje reflekse nego 100% 41-godišnjaka i 99,999999999% 30-ogodišnjaka, ali nije u boljoj psihofizičkoj kondiciji i nema bolje reflekse nego što je on sam imao sa 30.
Piquet stari
Početnik
Početnik

vidc je napisao/la:jedina stvar na koju godine mogu utjecati je motiv da se dokazuje i agresivnost.refleksi su vjerujem ništa lošiji nego prije 5-6 godina,iako refleks nije toliko bitan u f1 osim u kritičnim situacijama.znanje isto tako,fizička i psihička pripremljenost mu je 120% na nivou.stvar je samo motiva...sumnjam da ćemo u direktnom dvoboju za npr.3.mjesto vidjeti agresivnog schumachera koji će u zadnji tren kočiti i riskirat sudar samo da bi prošao ispred ili ostao ispred,ovisno o situaciji...bojim se da će previše ići na sigurno,a to će odmah izgledati kao da je loš.treba malo preuzet rizika.sjećamo se da je često baš on znao pobjeđivat zbog nekih riskantnih taktika (mađarska 1998. i francuska 2004.),a čini mi se da za to trenutno nije spreman.nadam se da će se to promijeniti i da ćemo bar jednom vidjeti nešto drugačije od procesijske vožnje s njegove strane,samo malo hrabrosti treba,ništa više.
U pravu si, sve si dobro rekao osim refleksa. Oni su izuzetno bitni u F1. Nisu to samo kritične situacije, već i nebrojeno puno sitnih malih korekcija volanom u zavoju, pa brzo ali i precizno doziranje kočnica i gasa, i sve to ponekad u trenutku kad tijelo trpi 3-4g...
Davno su prošla vremena kad refleksi nisu bili bitni. To je vrijedilo za doba Fanđe, kad su vozili čudovišta od preko tone čija se dinamika vožnje nikako ne može usporediti sa dinamikom današnjih bolida i sve to bez serva... Tada je ključna stvar bila snaga i kondicija.
Odgovori