Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la vidc »

Piquet stari je napisao/la: U pravu si, sve si dobro rekao osim refleksa. Oni su izuzetno bitni u F1. Nisu to samo kritične situacije, već i nebrojeno puno sitnih malih korekcija volanom u zavoju, pa brzo ali i precizno doziranje kočnica i gasa, i sve to ponekad u trenutku kad tijelo trpi 3-4g...
Davno su prošla vremena kad refleksi nisu bili bitni. To je vrijedilo za doba Fanđe, kad su vozili čudovišta od preko tone čija se dinamika vožnje nikako ne može usporediti sa dinamikom današnjih bolida i sve to bez serva... Tada je ključna stvar bila snaga i kondicija.
vjerujem da profesionalni sportaš ne gubi samo tako svoje sposobnosti...sigurno je da to nije isto tijelo kao prije 10-15 godina,ali ako se psihički i fizički držao na razini profesionalca cijelo vrijeme,onda ne može puno izgubiti.mislim,evo primjer van der sara,čovjek ima 42 godine,a ima reflekse mladića,među 3-4 najbolja golmana na svijetu.druga stvar je prosječni čovjek u 40-tim i 20-tim.s 20 godina čovjek je u pokretu,igra nogomet,košarku,vozi bickle,seksa se više :biggrin: ...prosječan čovjek s 40 godina koji ima stresan posao s malo plaćom,kamaru obveza i naravno da mu je fizička sposobnost puno lošija jer nema vremena ni volje voditi računa o tome...
da,možda je izgubio na refleksima,ali sigurno ne puno da bi mu to srozalo performanse...bar ja tako mislim i nadam se :biggrin:
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

vidc je napisao/la:
Piquet stari je napisao/la: U pravu si, sve si dobro rekao osim refleksa. Oni su izuzetno bitni u F1. Nisu to samo kritične situacije, već i nebrojeno puno sitnih malih korekcija volanom u zavoju, pa brzo ali i precizno doziranje kočnica i gasa, i sve to ponekad u trenutku kad tijelo trpi 3-4g...
Davno su prošla vremena kad refleksi nisu bili bitni. To je vrijedilo za doba Fanđe, kad su vozili čudovišta od preko tone čija se dinamika vožnje nikako ne može usporediti sa dinamikom današnjih bolida i sve to bez serva... Tada je ključna stvar bila snaga i kondicija.
vjerujem da profesionalni sportaš ne gubi samo tako svoje sposobnosti...sigurno je da to nije isto tijelo kao prije 10-15 godina,ali ako se psihički i fizički držao na razini profesionalca cijelo vrijeme,onda ne može puno izgubiti.mislim,evo primjer van der sara,čovjek ima 42 godine,a ima reflekse mladića,među 3-4 najbolja golmana na svijetu.druga stvar je prosječni čovjek u 40-tim i 20-tim.s 20 godina čovjek je u pokretu,igra nogomet,košarku,vozi bickle,seksa se više :biggrin: ...prosječan čovjek s 40 godina koji ima stresan posao s malo plaćom,kamaru obveza i naravno da mu je fizička sposobnost puno lošija jer nema vremena ni volje voditi računa o tome...
da,možda je izgubio na refleksima,ali sigurno ne puno da bi mu to srozalo performanse...bar ja tako mislim i nadam se :biggrin:
Van der Sar ima 39 godina ;)
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Felipe Massa je napisao/la: Van der Sar ima 39 godina ;)
39 i po :biggrin: ...zajebo sam se,al svejedno...i to je dosta
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Vezano za refleks. Prije povlačenja vjerovatno je imao za trunku bolji refleks od svih ostalih na stazi.
OK s godinama možda je i izgubio dio refleksa ali ništa drastično. Pa evo sada na zadnjoj utrci, kad mu je u zavoju puko auto jebeno je na refleks izvukao zar ne?
Vozačko umijeće je neupitno, on je i sada uz Hamija, Alonsa i Kubicu najbolji vozač na stazi.
Šteta za kvar ali mislim da se diže iz utrke u utrku. Nadam se da će u Kini auto biti na razini, da neće biti kvarova i naravno sudara na startu i vjerujem da će biti ispred Rosberga. Ako ne tada onda sigurno kad počne europski dio sezone.
Michael is faster than you!!
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Igor18 je napisao/la:Vezano za refleks. Prije povlačenja vjerovatno je imao za trunku bolji refleks od svih ostalih na stazi.
OK s godinama možda je i izgubio dio refleksa ali ništa drastično. Pa evo sada na zadnjoj utrci, kad mu je u zavoju puko auto jebeno je na refleks izvukao zar ne?
Vozačko umijeće je neupitno, on je i sada uz Hamija, Alonsa i Kubicu najbolji vozač na stazi.
Šteta za kvar ali mislim da se diže iz utrke u utrku. Nadam se da će u Kini auto biti na razini, da neće biti kvarova i naravno sudara na startu i vjerujem da će biti ispred Rosberga. Ako ne tada onda sigurno kad počne europski dio sezone.
Hmmmm......

A covjek koji je zasluzio 3 pobjede i ostvario jednu uopce nije vozac onda ;)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Piquet stari je napisao/la:
Gle mi tako možemo do sutra, padaju mi još svakakve ideje, ali ništa od toga nisu činjenice. Kao ni ovo tvoje da je star.
Tebi nije činjenica da ljudima (i svim ostalim živim bićima, osim možda Chucku Norrisu :biggrin: ) s godinama opadaju refleksi, brzina zapažanja i reakcije???

Možda je MS još uvijek u boljoj psihofizičkoj kondiciji i ima bolje reflekse nego 100% 41-godišnjaka i 99,999999999% 30-ogodišnjaka, ali nije u boljoj psihofizičkoj kondiciji i nema bolje reflekse nego što je on sam imao sa 30.
Da, to je činjenica ako gledaš prosječnog čovjeka. Ovdje pričamo o vozaču koji je vjerojatno najbolji vozač svih vremena, tako da ti ovo tvoje izlaganje i nije baš neki argument. Isto tako nije činjenica ako kažeš da je refleks danas jedan od najbitnijih stavki za uspješnu karijeru u f1, to ti ne možeš tvrditi, to je tvoje mišljenje. I ja se recimo uopće ne slažem s time. Najbolje bi bilo da pogledamo sljedeću tekmu u kini, pa ćemo možda biti nešto pametniji.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Vleki je napisao/la:
Gle mi tako možemo do sutra, padaju mi još svakakve ideje, ali ništa od toga nisu činjenice. Kao ni ovo tvoje da je star.
Tebi nije činjenica da ljudima (i svim ostalim živim bićima, osim možda Chucku Norrisu :biggrin: ) s godinama opadaju refleksi, brzina zapažanja i reakcije???

Možda je MS još uvijek u boljoj psihofizičkoj kondiciji i ima bolje reflekse nego 100% 41-godišnjaka i 99,999999999% 30-ogodišnjaka, ali nije u boljoj psihofizičkoj kondiciji i nema bolje reflekse nego što je on sam imao sa 30.
Da, to je činjenica ako gledaš prosječnog čovjeka. Ovdje pričamo o vozaču koji je vjerojatno najbolji vozač svih vremena, tako da ti ovo tvoje izlaganje i nije baš neki argument. Isto tako nije činjenica ako kažeš da je refleks danas jedan od najbitnijih stavki za uspješnu karijeru u f1, to ti ne možeš tvrditi, to je tvoje mišljenje. I ja se recimo uopće ne slažem s time. Najbolje bi bilo da pogledamo sljedeću tekmu u kini, pa ćemo možda biti nešto pametniji.
Samo da se nadovežem...Neću govoriti tko je u pravu tko nije....Ali moram primjetiti da pričate samo o njegovom refleksu....refleks ovo refleks ono...To vodi raspravu u nedogled....A jednostavno je besmislena....Jer vrhunskog vozača F1 bolida čini puno više čimbenika i faktora...Nikako neovisi sve o jednome....
1982 UCV 1919
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Pa da, i ja govorim da je refleks bitna stvar u f1, samo ne smatram da je najbitnija i vjerujem da ima puno više, kako ti kažeš čimbenika, koji presuđuju
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

Vleki je napisao/la:

Ja nimalo, ali baš nimalo ne umanjujem (ako te to mući) postignuća i talenat MS. I ja smatram da je on najbolji i najveći vozać svih vremena (a sad nek opet fanovi Senne skaću), ali svemu dođe kraj. Pa nije MS bog, on je samo ljudsko biće podložno starenju i svemu onome što proces starenje nosi sa sobom. I to jesu činjenice, a ne moje mišljenje!

I nisu samo refleksi ono što MS neminovno polako gubi, nego i psihička komponenta cijele priće sada izgleda drugačije.
Kao što je vidc rekao par postova prije, upitna je njegova agresivnost. Englezi imaju dobru rijeć "determination" koja se prevodi kao odlućnost, spremnost, a koja dobro opisuje jednu od vrlo bitnih karakteristika vozaća (i uopće sportaša). I to je nešto što se gubi s godinama, htio ti to priznati ili ne. Ja imam 40 i neke stvari koje sam radio prije, nikad ne bih ponovio, barem ne na način kako sam radio prije. Ne znam koliko ti imaš godina, možda još nisi došao do te faze,ali to je poznato svima nama koji smo u tim godinama. Prevedeno na jezik F1 - MS više neće toliko preuzimati rizik kao nekada. Neki drugi (mlađi) hoće.

MS će sigurno dići formu kroz par utrka, biti ponekad i brži od Rosberga, vjerojatno ukrade i koju pobjedu u povoljnim okolnostima, ali nikada više neće biti u top 5 vozaća, a još manje da će obrisati pod sa svima kao što to neki njegovi fanovi i dalje očekuju. Jedino ako Mercedes dogodine ne napravi bolid koji će biti sekundu brži od svih ostalih i ako se pritom riješi Rozberga i u tim dovede nekog novajliju...
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Piquet stari je napisao/la: Ja nimalo, ali baš nimalo ne umanjujem (ako te to mući) postignuća i talenat MS. I ja smatram da je on najbolji i najveći vozać svih vremena (a sad nek opet fanovi Senne skaću), ali svemu dođe kraj. Pa nije MS bog, on je samo ljudsko biće podložno starenju i svemu onome što proces starenje nosi sa sobom. I to jesu činjenice, a ne moje mišljenje!

I nisu samo refleksi ono što MS neminovno polako gubi, nego i psihička komponenta cijele priće sada izgleda drugačije.
Kao što je vidc rekao par postova prije, upitna je njegova agresivnost. Englezi imaju dobru rijeć "determination" koja se prevodi kao odlućnost, spremnost, a koja dobro opisuje jednu od vrlo bitnih karakteristika vozaća (i uopće sportaša). I to je nešto što se gubi s godinama, htio ti to priznati ili ne. Ja imam 40 i neke stvari koje sam radio prije, nikad ne bih ponovio, barem ne na način kako sam radio prije. Ne znam koliko ti imaš godina, možda još nisi došao do te faze,ali to je poznato svima nama koji smo u tim godinama. Prevedeno na jezik F1 - MS više neće toliko preuzimati rizik kao nekada. Neki drugi (mlađi) hoće.

MS će sigurno dići formu kroz par utrka, biti ponekad i brži od Rosberga, vjerojatno ukrade i koju pobjedu u povoljnim okolnostima, ali nikada više neće biti u top 5 vozaća, a još manje da će obrisati pod sa svima kao što to neki njegovi fanovi i dalje očekuju. Jedino ako Mercedes dogodine ne napravi bolid koji će biti sekundu brži od svih ostalih i ako se pritom riješi Rozberga i u tim dovede nekog novajliju...
e vidiš, tek nakon ovog posta mi je sve jasno :biggrin: I biti će mi veliko zadovoljstvo kad te schumi razuvjeri, idemo "stari"
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Ferrari-BiH je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:Vezano za refleks. Prije povlačenja vjerovatno je imao za trunku bolji refleks od svih ostalih na stazi.
Hmmmm......

A covjek koji je zasluzio 3 pobjede i ostvario jednu uopce nije vozac onda ;)
Isprika, zaboravio sam napisati i Vettela
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Piquet stari je napisao/la: Ja nimalo, ali baš nimalo ne umanjujem (ako te to mući) postignuća i talenat MS. I ja smatram da je on najbolji i najveći vozać svih vremena (a sad nek opet fanovi Senne skaću), ali svemu dođe kraj. Pa nije MS bog, on je samo ljudsko biće podložno starenju i svemu onome što proces starenje nosi sa sobom. I to jesu činjenice, a ne moje mišljenje!

ja se 150% slažem s ovim, i mislim da je to točno to.

i nemojte miješati reflekse i iskustvo (kad mu je matica otpala i kako je izvukao bolid)
Zadnja izmjena: schuey, dana/u 10 tra 2010, 11:56, ukupno mijenjano 2 puta.
Razlog: ispravak nepravilnog citata
Samo neka se trkaju.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

http://f1.gpupdate.net/en/formula-1-new ... he-moment/" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo i brawn kaže da još uvjek čeka schumija da pokaže svoj napredak kojega je uspio ostvariti od bahraina.
kaže da su zadovoljni formom koji je pokazao nico, svojim prvim postoljem za mercedes i nada se da budu još više smanjili razmak za vodećima. I sam schumacher je negdje izjavio, mislim na njegovoj stranici da je zapravo zadovoljan svojim napretkom do sada, s obzirom na nezgodu u australiji i onaj loš krug u kišnoj maleziji za kojeg je sam kriv. zapravo je ova grda bodovna razlika između njega i timskog kolege malo varljiv podatak, drugim riječima nada se da će ovaj put moći pružiti navijačima dobru zabavu u kini. Zlobnici bi rekli: nek se naterava sa virginima i lotusima :evil: :biggrin:
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

prljavi harry je napisao/la:Daleko od podcjenjivanja, ali taj vozač nikad nije imao ovakvu konkurenciju kakvu ima sada. Gledajmo od 1994. na dalje...Damon Hill? Meni drag ali ne u njegovoj klasi. Mika Hakkinen i McLaren? Ok, to je jedan. Od 2000-2004. znamo kako je završilo. Uglavnom, uvijek je imao jednog konkurenta za naslov, a sada? Pauza od tri godine je očito ogromna, pa kad (i ako) dođe k sebi, čekaju ga Alonso, Hamilton, Vettel, Massa, Button, pa i Rosberg. Svi u konkurentnim autima. To mu je totalna strana situacija. Napraviti će on poneki rezultat, ali ove godine ništa ekstra. A sljedeće samo ako Brawn izmisli difuzor na četiri kata sa balkonom (ili nešto u tom rangu pošto difuzora više neće biti), pa bude imao dominantno auto. Da, vjerojatno se malo precjenio, ali neka se vratio. Lijepo ga je vidjeti da se bori sa Toro Rossom.
Michael, poslije pogibije Ayrtona Senne nije imao pravu konkurenciju ( Damon je prosječan F1 vozač sa titulom u džepu, Mika je previše mlak, dobar i brz, ali.... ) do dolaska Juana Pabla Montoye, Kimija Raikkonena i Fernanda Alonsa. Španjolac se s njim borio na stazi, u duelima, kakve je Ayrton Senna radio proti' svojih suparnika na stazi.

vidc je napisao/la:opet ista priča o schumacheru.schumacher varao ,schumacher ovakav-onakav,blabla,da je senna ovo da je senna ono...sennin naslov iz 1990.je kriminalan,kao i prostov iz 1989.,pa nitko ne sere po njima i nitko im ne "oduzima" te naslove.pitam se zašto?možda zato što je schumacher bolji od njih pa se na neki način pokušavaju umanjiti njegovi uspjesi...
Michael Schumacher nikada nije dopustio imati tako jakog momčadskog kolegu kao što je Ayrton imao u Alainu Prostu. Najbitnije je pobjediti momčadskog kolegu. Ako je to Brazilac ikada pokazao, onda je to pokazao 1989. u Suzuki, sa istim Ron Dennisovim autom, istim Ronovim pravilima.... Ayrton je dostigao i prestigao Francuza.... ovaj to nije dopustio i svi znamo da je ta trakavica trajala ( sa blagoslovom Jean-Marie Balestrea ), od tog sudara do sudara u Suzuki 1990. Senna je čovjek koji je otvoreno govorio i na stazi i svojom retorikom van staze. Samo Schumacher ( Adelaide 1994., Jerez 1997., Monaco 2006. ) zna što se stvarno dogodilo u ovim događajima, jer nikada nije otvoreno i iskreno progovorio o ovome. Još ne.

Ayrton Senna je najbolji vozač svih vremena jer je direktno pobjedio Alaina Prosta u dvoboju 1989. na Suzuki. Alain Prost je iskreno i otvoreno priznao da je udario namjerno Ayrtona.... i da je Ayrton najbolji vozač proti' kojeg se ikada natjecao. Michael nikada nije na taj način pobijedio.
Michael se 1993. približio Ayrtonu, jer su donekle imali ravnopravne aute. Pobijedio ga je u dvoboju na Silverstoneu 1993. sa približnom istim autom s kojim je raspolagao i Brazilac. Nažalost, zbog Sennine pogibije, Nijemac nam nije uspio pokazati koliko bi u narednim godinama bio dobar i možda bolji od Ayrtona Senne.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Piquet stari
Početnik
Početnik

Ayrton Senna je najbolji vozač svih vremena jer je direktno pobjedio Alaina Prosta u dvoboju 1989. na Suzuki.
Joj, joj, joj... Cijenim tvoj entuzijazam, ali daj pogledaj kako to nespretno zvući formulirano na taj način.
Pa u povijesti F1 bilo je hrpa dvoboja dvojice trenutno najboljih, ponekad bi pobijedio jedan, ponekad drugi.
Kažu da je statistika varljiva, a i nije definirano koliko statističkih kategorija bi trebalo uzimati u obzir kod određivanja najboljih, ali je statistika svakako bolja metoda od nagađanja "što bi bilo, kad bi bilo". To ne vodi ničemu.
Pa prvi i najvažniji statistički podatak kad je u pitanju F1 je broj osvojenih titula. Pa pobjeda. Tek onda bi po nekoj logici trebali doći na red prvi na startu, pa najbrži krugovi ili možda postotak krugova u vodstvu itd.
Točka.
Amen.

Ja nikad nisam volio Schumachera, nisam bio ni fan Senne (u njihova zlatna vremena navijao sam za druge), ali što je činjenica, činjenica je.
MS ima 7 titula. Senna ima 3, pa ni uz ostale impresivne statističke kategorije ne znam kako ga se može proglasiti boljim od MS.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Da li je Kukoč bolji od Petrovića?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Ayrton Senna je najbolji vozač svih vremena jer je direktno pobjedio Alaina Prosta u dvoboju 1989. na Suzuki.
Joj, joj, joj... Cijenim tvoj entuzijazam, ali daj pogledaj kako to nespretno zvući formulirano na taj način.
Pa u povijesti F1 bilo je hrpa dvoboja dvojice trenutno najboljih, ponekad bi pobijedio jedan, ponekad drugi.
Kažu da je statistika varljiva, a i nije definirano koliko statističkih kategorija bi trebalo uzimati u obzir kod određivanja najboljih, ali je statistika svakako bolja metoda od nagađanja "što bi bilo, kad bi bilo". To ne vodi ničemu.
Pa prvi i najvažniji statistički podatak kad je u pitanju F1 je broj osvojenih titula. Pa pobjeda. Tek onda bi po nekoj logici trebali doći na red prvi na startu, pa najbrži krugovi ili možda postotak krugova u vodstvu itd.
Točka.
Amen.

Ja nikad nisam volio Schumachera, nisam bio ni fan Senne (u njihova zlatna vremena navijao sam za druge), ali što je činjenica, činjenica je.
MS ima 7 titula. Senna ima 3, pa ni uz ostale impresivne statističke kategorije ne znam kako ga se može proglasiti boljim od MS.
Točno. Statistički, Micheal Schumacher je najbolji vozač svih vremena. Ja pratim F1 od 1986. sve do današnjih dana. Svaka čast Michaelu, za mene je Ayrton Senna najbolji vozač svih vremena. Ja sam ga gledao i pratio od njegovih početaka, i do nažalost njegove prerane i tragične smrti.

Ima ih još koji statistikom idu ispred Senne. Npr. Juan Manuel Fangio. Alain Prost.

Ali, ja ovdje stavljam naglasak na pobjeđivanje momčadskih kolega ( najteže je pobijediti momčadskog kolegu - a ako je momčadski među najboljim vozačima ikad, onda je to još teže ). Zato je Ayrton bolji od Michaela. Argentinac, Francuz, Nelson Piquet, Jim Clark, Niki Lauda su prvaci koji morali pobjediti najprije momčadskog kolegu ( kroz cijele svoje karijere ), pa onda ostale. Michael se je morao 1991. dokazati proti' Nelson Piqueta, 1992. proti' Martin Brundlea, 1993. proti' Riccarda Patresea. Poslije 1993. "olakšao si je život" što je birao suvozače. Sada se ima ponovno dokazati i pobjediti prvo momčadskog kolegu. Pa, da vidimo da li je dovoljno dobar to učiniti, opet. Ili će mu netko iz "mase" u Mercedes GP morati "olakšati" stvar. Ako bude ikada u momčadi vozio proti' Fernanda, Roberta, Lewisa ili Seb Vettela - te ih bio uspio pobjediti..... onda će moći dokazati svoju veličinu ( Niki Lauda se vratio, pa je uspio pobjediti mladog i perspektivnog momčadskog kolegu, kao što je to bio - svojevremeno - Alain Prost ). Bez podcjenjivanja, Nice Rosberga molim!
Zadnja izmjena: pospani gad, dana/u 11 tra 2010, 11:28, ukupno mijenjano 3 puta.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Dani je napisao/la:Da li je Kukoč bolji od Petrovića?
Kukoč nikada neće moći biti bolji od Dražena Petrovića. Bez obzira na NBA titule. Pozz
Piquet stari
Početnik
Početnik

pospani gad je napisao/la:
Kukoč nikada neće moći biti bolji od Dražena Petrovića. Bez obzira na NBA titule. Pozz
Slažem se, ali usporedba statističke kategorije "broj naslova" košarke i F1 nema nikakvog smisla. F1 je individualan (iako tehnički gledano, nije - tu je minimalno tim tj. bolid kao drugi faktor) , a košarka momčadski sport sa puno više varijabli - uz trenera (taktika) bar još 10 (ugrubo, prva i druga petorka - kičma momčadi). Timovi se uspoređuju po naslovima, a igraći po drugim statističkim kategorijama, puno, puno više nego po naslovima.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Senna je jednom dobio, jednom izgubio od prosta dok su bili u mclarenu,tako da nije baš da je ga pobjedio.obe sezone su bili jako blizu,ali jedan naslov je otišao prostu,drugi senni.dakle izjednačeno,ali senna je ostavio bolji dojam zato što je prost zbog njega otišao iz mclarena pa se govori da je pobjedio prosta...poslije toga ne može se reći da je senna imao neke ultrabrze momčadske kolege...berger (kvaliteta barrichela),andretti (bezveze),hakkinen (rookie tad),damon hill(solidan,ali nije ta klasa)
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

pospani gad je napisao/la:
Slažem se, ali usporedba statističke kategorije "broj naslova" košarke i F1 nema nikakvog smisla. F1 je individualan (iako tehnički gledano, nije - tu je minimalno tim tj. bolid kao drugi faktor) , a košarka momčadski sport sa puno više varijabli - uz trenera (taktika) bar još 10 (ugrubo, prva i druga petorka - kičma momčadi). Timovi se uspoređuju po naslovima, a igraći po drugim statističkim kategorijama, puno, puno više nego po naslovima.
Sam si se ispravio sa ovim u zagradi,s dodatkom da je bolid najvažniji faktor.
Samo hoću reći ne treba gledati samo broj naslova ko je najbolji vozač svih vremena jer je to uvjetovano i kakav je ko bolid imao.Moje mišljenje je da je Senna najveći bez obzira na "samo" 3 naslova(ali kažem to je moje mišljenje)
I znate kako kažu statistika puno toga otkriva ali najvažnije skriva ;)
...put u raj nije posut ružama...
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Zar nije više dosta tih usporedbi i prepucavanja ko je bolji Schumacher ili Senna??
Što bi bilo kad bi bilo, Senna ovo, Schumacher ono... dajte ljudi više prestanite s tim usporedbama, razglabanjima...
Što je previše previše je.
Piquet stari
Početnik
Početnik

Igor18 je napisao/la:Zar nije više dosta tih usporedbi i prepucavanja ko je bolji Schumacher ili Senna??
Što bi bilo kad bi bilo, Senna ovo, Schumacher ono... dajte ljudi više prestanite s tim usporedbama, razglabanjima...
Što je previše previše je.
Ma naravno, stvar je pojedinca koliko pri procijeni uzima u obzir statistiku (i koju) a koliko neke druge faktore. Za mene je MS prvi, a Senna drugi na vječnoj listi. Ali nisam mogao ne reagirati na ovakvu rečenicu:
Ayrton Senna je najbolji vozač svih vremena jer je direktno pobjedio Alaina Prosta u dvoboju 1989. na Suzuki
Pa kakva je to rečenica, kakav argument?
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Po čemu su svi ti "znalci" za f1, i u mercedesu tako čvrsto uvjereni da će MC "doći na svoje" i uskoro rasturati. i to ponavljaju nakon svake utrke. me se čeni fifty-fifty...
Samo neka se trkaju.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

dmarijon je napisao/la:Po čemu su svi ti "znalci" za f1, i u mercedesu tako čvrsto uvjereni da će MC "doći na svoje" i uskoro rasturati. i to ponavljaju nakon svake utrke. me se čeni fifty-fifty...
pa gle možeš to gledati kako želiš, možda još žele izmusti kojeg dobrog sponzora, ali ja ipak mislim da večina toga što govore brawn i haug su istina u vezi sa schumacherom. Neznam da li pratiš slobodne treninge, no i sam rosberg je priznal da je na jednom treningu, točnije 3. trening australije, schumacher bio brži od njega. Dobro on je rekel da nije baš našao do tada balans ili setup bolida, mislim, ali svejedno schumacher je podsjećal na stare dane. A ono što se desilo u maleziji je navodno bio splet nesretnih okolnosti, točnije schumijevog nepoznavanja kišnih guma, "skuril" je gume, pa je opet rosberg djeloval nadmoćno i djelila ih je sekunda prednosti u korist "maloga". Znači ako je sve ovo istina schumacher i rosberg su poprilično poravnati u brzini čak je i deda malo brži, s tim da sad rosberg ima veliku bodovnu prednost.

a do prave istine ćemo doći vrlo brzo, samo da obojica imaju kvalifikacije i utrku kao recimo u bahrainu - što se uvjeta tiće
Odgovori