Piquet stari je napisao/la:
Ma naravno, stvar je pojedinca koliko pri procijeni uzima u obzir statistiku (i koju) a koliko neke druge faktore. Za mene je MS prvi, a Senna drugi na vječnoj listi. Ali nisam mogao ne reagirati na ovakvu rečenicu:
Pa kakva je to rečenica, kakav argument?Ayrton Senna je najbolji vozač svih vremena jer je direktno pobjedio Alaina Prosta u dvoboju 1989. na Suzuki
Kolega "Piquet stari", ako se ne varam, u nekom vašem postu našao sam podatak da vam je starosna dob 40 godina. Ja sam par godina mlađi od vas.
Hoću reći da se vrlo dobro sjećate ( kao i ja sam ) tih bitaka između Ayrtona i Alaina ( u ovom slučaju pikiram na njihove dvoboje u McLarenu ) - 1988. i 1989. godina. Ayrton je već poprilično bio pokazao kakav je materijal ( jedna godina u Tolemanu, i tri u Lotusu - za razliku od današnjih instant F1 vozača Lewisa Hamiltona i Jacquesa Villeneuva koji su dobili vrhunske aute u debitantskim godinama ).
A Alain Prost je u to doba 1988. i 1989. slovio kao najbolji vozač tadašnjice, sa najviše GP pobjeda i sa velikom perspektivom, kojeg je Ayrton počeo pobjeđivati ( 1988. i pobjedio ), a 1989. se trudio do Suzuke, kada Alain nije mogao biti bolji, brži od Brazilca, pa mu je Francuz fino zatvorio vrata u onoj famoznoj šikani. Bojao se Senne i njegove odlučnosti da se bori do kraja, iako bi i nakon drugog mjesta u Suzuki, profesorski nastrojen Alain imao još uvijek veće šanse za osvojiti naslov 1989. nego sam timski kolega Ayrton.
Eto, tog velikana ( Francuza Alaina Prosta ) F1, Ayrton je ( nakon cijele 1989. ) sustigao i pokušao pobjediti i u Suzuki.
Michael Schumacher sa odlaskom Ayrtona Senne, nikada nije ni približno imao donekle pravog ( ovo sam sve spominjao u postu prije - pa skoro da se ponavljam ) takmaca sve do dolaska Juana Pabla Montoye, Kimija Raikkonena, a pogotovo Fernanda Alonsa.