Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
padobranac
Početnik
Početnik

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la padobranac »

ok, nek proba najprije bit bolji od rosberga pa ćemo vidjet dalje. moje osobno mišljenje je da ovakvu konkurenciju schumacher nije imao još od ranih 90-ih (odnosno, senninom smrću je počela era schumachera - ponavljam, moje mišljenje), a istovremeno je to jedan od razloga zašto nekim ljudima ne znači isto njegovih 7 naslova kao nekim drugim ljudima
Švabo Mercedes
Ja sam: Vozač
Navijam za: GOSPODARA SCHUMACHERA

Post Postao/la Švabo Mercedes »

Ok,znači Montoya,Hakinen i Raikonen su bili luzeri,jel tak? Nisu bili prava konkurencija? =D>
Red Baron,Rain Master,Rain Man.....amerikanci ga jednostavno zovu.....KING!
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

Ufff Montoya.. on uspije čistu trku na izlasku iz boxa upropastit.. to dok sam videl pokopal se u mojim očima, plus udarac u Schooa u Monte Carlu u tunelu pod safety carom mu nikad nisam oprostil.
Schoo u Kini dobar na treningu, Rosberg opet bolji.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
curumo
Navijam za: Alonso

Post Postao/la curumo »

Švabo Mercedes je napisao/la:Ok,znači Montoya,Hakinen i Raikonen su bili luzeri,jel tak? Nisu bili prava konkurencija? =D>
Pa zasigurno ne spadaju u kategoriju Alonsa, Hamiltona, Vettela, Kubice...Hakinen ga je uostalom i pobjeđivao dok je imao konkurentan bolid
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

curumo je napisao/la:
Švabo Mercedes je napisao/la:Ok,znači Montoya,Hakinen i Raikonen su bili luzeri,jel tak? Nisu bili prava konkurencija? =D>
Pa zasigurno ne spadaju u kategoriju Alonsa, Hamiltona, Vettela, Kubice...Hakinen ga je uostalom i pobjeđivao dok je imao konkurentan bolid
Hakinen, Raikonen i montoya? pa jesi ti lud?? :lol: Pa od kad ti pratiš formulu - ne šalim se, ali ono kaj ti to ozbiljno?

Po mojem skromnom mišljenju

Stavit ću alonsa ispred hakinena samo zbog mladosti i što može osvojiti još koji naslov, inače po ničemu nije bio bolji od hakinena kako god ti hočeš to okrenuti. i jedan i drugi su pobjeđivali michaela na stazi i oduzimali mu naslove dok su imali trunčicu konstantnije bolide. A ovi ostali su tu samo zbog toga jer je i više bolida na vrhunskom nivou. To u schumijevo doba se nikad nije desilo, uvjek je bilo ferrari ili mclaren, ferrari ili williams, ferrari ili renault. sad imamo čerti momčadi čak ponekad pet ako su promljenjivi uvjeti na stazi koje mogu na postolje ili pobjeđivati.
Što se tiče treninga prvenstveno drugog:
E sad, več sam se splašil da je rosber sekundu brži od dede, ali ovo več mogu progutati :biggrin:
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Dodi_napalm je napisao/la:Ufff Montoya.. on uspije čistu trku na izlasku iz boxa upropastit.. to dok sam videl pokopal se u mojim očima, plus udarac u Schooa u Monte Carlu u tunelu pod safety carom mu nikad nisam oprostil.
Schoo u Kini dobar na treningu, Rosberg opet bolji.
Zaboravljaš kako tvoj deda šora druge po stazi bez kazni.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

curumo je napisao/la:
Ovo je za izjavu godine.... Po meni su Hamilton i Vettel trenutacno najbolji... A nadam se da bude taj Mercedes u rukama Michaela konacno proradil, da malo pokaze klincima... Makar ga nisam voljel u Ferrariju, u Mercu mi je drag...
Zadnja izmjena: zagor, dana/u 16 tra 2010, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Evo u čemu je fora ovog novog krila. Znači nisu napravili sistem ko kod recimo mclarena, da trebaš sa koljenom kontrolirati zrak na stražnje krilo, nego kod njih taj sistem radi automatski, bar prema riječima "super mozga" brawna

Navodno da novo krilo donosi 3 km veću brzinu ili 50 konja (na ravnini)

evo i izvorne stranice http://www.bild.de/BILD/sport/motorspor ... acher.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Schumacher i rosberg su zadovoljni ponašanjem bolida, s tim da je "mali" imal malo previše oversteera ili nadupravljanja, ali svejedno je bil za desetinku i pol brži od "dede" :biggrin: na 2. treningu.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Vleki je napisao/la:
Hakinen, Raikonen i montoya? pa jesi ti lud?? :lol: Pa od kad ti pratiš formulu - ne šalim se, ali ono kaj ti to ozbiljno?

Po mojem skromnom mišljenju

Stavit ću alonsa ispred hakinena samo zbog mladosti i što može osvojiti još koji naslov, inače po ničemu nije bio bolji od hakinena kako god ti hočeš to okrenuti. i jedan i drugi su pobjeđivali michaela na stazi i oduzimali mu naslove dok su imali trunčicu konstantnije bolide. A ovi ostali su tu samo zbog toga jer je i više bolida na vrhunskom nivou. To u schumijevo doba se nikad nije desilo, uvjek je bilo ferrari ili mclaren, ferrari ili williams, ferrari ili renault. sad imamo čerti momčadi čak ponekad pet ako su promljenjivi uvjeti na stazi koje mogu na postolje ili pobjeđivati.
Što se tiče treninga prvenstveno drugog:
E sad, več sam se splašil da je rosber sekundu brži od dede, ali ovo več mogu progutati :biggrin:
hakkinen je bio prosječan vozač, nešto kao danas button..... ništa bolji od njega.
pratio sam hakkinena od '91...znam o čemu govorim.....

alonso je klasa iznad, baš kao i hamilton (iako hamilton još mora malo poraditi na sebi). vettel se još mora dosta dokazati, iako je kapacitet.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

sunseeker je napisao/la: hakkinen je bio prosječan vozač, nešto kao danas button..... ništa bolji od njega.

alonso je klasa iznad, baš kao i hamilton (iako hamilton još mora malo poraditi na sebi). vettel se još mora dosta dokazati, iako je kapacitet.
Srami se :biggrin: , o takvom kalibru, ne! preko toga ne mogu proć. šalu na stranu, Tebi možda da, meni sigurno ne. ponavljam meni su oni tu negde jer nisam vidio ništa više od alonsa u odnosu na njega. Niti po brzini niti po vožnji po kiši, jedino dobna razlika koja je alonsu omogućila da bude za trunčicu bolji vozač na nekakvoj mojoj listi. Vjeruj mi netko misli da je recimo hamilton bolji od svih njih zajedno. Jednostavno mišljenja su različita i vjerujem da to poštuješ

To su sve top vozači o ukusima se ne raspravlja.
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

nisi shvatio. sad je užasna konkurencija i među vozačima i među bolidima. prije je bio samo jedan ili nijedan bolid konkurent (npr, 2002, 2004...) i jedan eventualno 2 vozača, treba znati da je i raikkonen 2003 bio pobijeđen za samo 2 boda iako je imao samo jednu pobjedu te sezone te valjda 3. auto po snazi (mclaren 2 i 7 mjesto, ferrari 1 i 4, bmw 3 i 5)

nije nikad imao bržeg od sebe u momčadi, a to ne znači da nije bilo bržeg na gridu, alonso je imao hamiltona, kimi je imao montoyu, nakratko, al svejedno, a i massa je bio tu, vettel i weber se ne štede, a sada, prvi put ima momčadskog kolegu nešto bržeg od sebe. treba si i postaviti i pitanje koliko cijenimo rosberga. ako ga cijenimo, opravdano je brži i teško je procijenit jel ga schumacher može prestići i koliko bi bio bolji (ako bi uopće bio bolji) od njega na vrhuncu forme. ako ne cijenimo rosberga, onda treba zamislit što bi mu sada u mercedesu radili alonso, vettel, hamilton.

nisam knjiga podataka pa samo govorim iz uvjerenja pa tako i mislim da su alonso 2006, kimi 2007, i hamilton 2008 pobijedili (gotovo) jednako brzi konkurentski bolid, alonso 2005 i brži ali i nepouzdaniji. po meni i više vrijedi massino 2. mjesto 2008 nego schumacherovo 1. 2002 i 2004. moguće da sam napisao neke krive navode pa se unaprijed ispričavam, ovo je samo moje mišljenje
curumo
Navijam za: Alonso

Post Postao/la curumo »

Da odgovorim ovim "poznavateljima" F1. Pratim više od 20 godina formulu još iz doba Senne i Prosta i s punom odgovornošću tvrdim da je period od 1995. pa do 2005. najgori što se tiče vozača. Hill i Villeneuve su svjetski prvaci (iako simpatiziram Jacquesa) a to dovoljno govori o svemu. Mika je čisti prosjek, tvrdim da je za klasu lošiji od Alonsa i Hamiltona, a vrlo vjerojatno i Vettela. Montoyu uopće ne želim spominjati, to je sprdnja od vozača, jedini kredit dajem Kimiju iako ni on ne spada u klasu gore spomenutih.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Padobranac, bravo lijepi post, zanimljivo će to uvjek biti sa schumijem, oni koji ga ne cjene toliko će se gristi na kraju sezone ako schumacher bude bolji od rosberga. Onda će biti izgovori tipa: ma rosberg je barbi, ma schumi si je namjestil bolid samo za sebe. A ako bude brži što trenutačno je: schumacher je star, prošlo svršeno vrijeme, ma nije imal konkurenciju ko danas itd. itd. Za dobrim konjem daaaaaaaaaaleko se čuje
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

hm a niko ne razmiša o sljedećem
Schumaher je tu samo kao dimna zavjesa da privuče pažnju na sebe i da skine pritisak sa rosberga?
Merc time dobiva puno (uz reklamiranje koje privlači schumaher)
Schumaher ima super zanimaciju i rekreaciju, zaradiće gomilu para od reklama, sam rezultat mu nije imperativ (nema potrebe što dokazivati), a pokoja pobjeda samo će mu juš malo pogladiti ego
Rosberg dobiva jedinstvenu priliku za učenje i da vozi bez pritiska (on je budućnost mercedesa) i dok je schumaher u momčadi ima priliku osvojiti naslov. Jer čim se Schumaher povuče u konačnu mirovinu, a ako do tada rosberg ne bude prvak, lako je moguće da ga se mec odrekne za recimo hamiltona kojeg obožavaju u mercu ili alonsa za kojim curice vrište....
Merc sebe smatra najboljima na svijetu (čak i većima od ferarija) i oni žele najbolje vozače tako da ....
Tommy
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Tommy »

curumo je napisao/la:Da odgovorim ovim "poznavateljima" F1. Pratim više od 20 godina formulu još iz doba Senne i Prosta i s punom odgovornošću tvrdim da je period od 1995. pa do 2005. najgori što se tiče vozača. Hill i Villeneuve su svjetski prvaci (iako simpatiziram Jacquesa) a to dovoljno govori o svemu. Mika je čisti prosjek, tvrdim da je za klasu lošiji od Alonsa i Hamiltona, a vrlo vjerojatno i Vettela. Montoyu uopće ne želim spominjati, to je sprdnja od vozača, jedini kredit dajem Kimiju iako ni on ne spada u klasu gore spomenutih.
A ti si kao strucnjak, jer pratis formulu 20 godina, a mi svi golobrada djecica, hvala Isusu sto je jedan takav auto moto expert odlucio nas pocastiti svojom registracijom.

A sto se tice Mike, mislim da Schummaherovo misljenje o njegovoj kvaliteti je puno vaznije nego tvoje.
Ili je mozda on samo "poznavatelj", vjerujem drugi put ce tebe traziti za misljenje, umjesto da kao iz topa odgovora: Definitivno Mika Hakinen, kad ga upitaju: Dok si se utkrivao, jesi ikad pomislio, jedan od ovih vozaca je prokleto jebeno brz?
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

hakkinen je bio prosječan vozač, nešto kao danas button..... ništa bolji od njega.
Da odgovorim ovim "poznavateljima" F1. Pratim više od 20 godina formulu još iz doba Senne i Prosta i s punom odgovornošću tvrdim da je period od 1995. pa do 2005. najgori što se tiče vozača. Hill i Villeneuve su svjetski prvaci (iako simpatiziram Jacquesa) a to dovoljno govori o svemu. Mika je čisti prosjek, tvrdim da je za klasu lošiji od Alonsa i Hamiltona, a vrlo vjerojatno i Vettela. Montoyu uopće ne želim spominjati, to je sprdnja od vozača, jedini kredit dajem Kimiju iako ni on ne spada u klasu gore spomenutih.
E pa na ovakvo pljuvanje po dvostrukom svjetskom prvaku ne mogu ostati ravnodušan. Čak i ako uzmemo u obzir relativan "nedostatak" top-klase vozaća u to doba (a i o tome bi se dalo diskutirati cijeli dan), nitko, ama baš nitko ne osvaja dvije titule slučajno u bolidu koji dijeli status najboljeg na gridu sa još jednim (Ferarijem). Button je osvojio prvenstvo u bolidu koji je skoro pola sezone bio čistu sekundu brži od svih ostalih. Mika nije imao tu sekundu prednosti, nije imao praktično ništa u odnosu na Ferrari (govorim o prosjeku sezone), a o pouzdanosti McLarena tih godina da ne govorimo.

Neću reći da je Hakkinen u klasi Schumachera, Alonsa i Hamiltona, ali da je "prosječan vozač, nešto kao danas Button" i "za klasu lošiji od Alonsa i Hamiltona" je debelo pretjerivanje.
ice_man
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la ice_man »

Padobranac je iznio svoje mišljenje "senninom smrću je počela era schumachera - ponavljam, moje mišljenje" i rasprava je otišla u smjeru kakve su kvalitete vozači Hamilton, Hakkinen, Montoya itd., a tema je M. Schumacher

Pa zar baš svaka rasprava na ovom forumu mora otići u pravcu "Čim ne misliš kao ja onda nemaš pojma o F1?"
Fiorano04

Post Postao/la Fiorano04 »

Sve mi se više čini da Schumacher rasprodaje svoj teško stečeni ugled najboljeg vozača svih vremena.
Činjenica je da više nije u formi kao nekada, što s obzirom na njegove godine i nije ništa čudno.
U vrijeme kad je bio u top-formi Rosberg nebi imao nikakve šanse protiv njega.
Schumacher govori da vjeruje da može osvojiti naslov prvaka ove godine.
Da bi počeo redovito pobjeđivati na utrkama Mercedes GP bi morao od povratka u Evropu biti podjednako brz kao i RedBull, Ferrari i McLaren a Schumy bi morao biti u formi kao što je bio prije povlačenja krajem 2006.
Mislim da je jedno i drugo gotovo nemoguće.
Ono što očekujem u nastavku sezone je da Ferrari i McLaren dostignu RedBull i borbu te tri momčadi za naslov prvaka i to zato jer RedBull za sada ima prednost a Ferrari i McLaren imaju najjače resurse za razvoj bolida (to se je vidjelo prošle godine kad su iz potpuno pogrešno koncipiranih bolida s kersom sredinom sezone imali bolide koji su pobjedili na kojoj utrci).
Ferrari i McLaren su momčadi koje sredinom sezone mogu izvuči maksimum iz koncepta bolida koji im je na raspolaganju. Velike su šanse da Mercedes GP to neće moći pratiti iako ih vodi čovjek koji zna sve o tome, Ross Brown.
Što se tiče Schumachera ako nastavi ovako voziti na sredini poretka moglo bi mu se dogoditi da nebude više nikome interesantan jer u Forumuli 1 si zanimljiv samo dok si na vrhu.
Mislim da mu sve to nije trebalo
Piquet stari je napisao/la:
E pa na ovakvo pljuvanje po dvostrukom svjetskom prvaku ne mogu ostati ravnodušan. Čak i ako uzmemo u obzir relativan "nedostatak" top-klase vozaća u to doba (a i o tome bi se dalo diskutirati cijeli dan), nitko, ama baš nitko ne osvaja dvije titule slučajno u bolidu koji dijeli status najboljeg na gridu sa još jednim (Ferarijem). Button je osvojio prvenstvo u bolidu koji je skoro pola sezone bio čistu sekundu brži od svih ostalih. Mika nije imao tu sekundu prednosti, nije imao praktično ništa u odnosu na Ferrari (govorim o prosjeku sezone), a o pouzdanosti McLarena tih godina da ne govorimo.

Neću reći da je Hakkinen u klasi Schumachera, Alonsa i Hamiltona, ali da je "prosječan vozač, nešto kao danas Button" i "za klasu lošiji od Alonsa i Hamiltona" je debelo pretjerivanje.

Ako mogu napomenuti, često se zaboravlja da je Mika jedan naslov osvojio zahvaljujući tome što je Schumacher slomio nogu 1999. pa nije vozio par utrka. Ipak to ne umanjuje Hakkinenove kvalitete jer je te godine Ferrari ipak bio za nijansu bolji bolid od McLarena.
Hakkinen je bio vrhunski vozač, stavio bih ga uz bok sa Kimijem.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Ma "deda" je na setupu za kišu! LOL
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ovo je za mene već dosta loše.valjda jedini koji nije uspio odvoziti značajno brži krug od onog na slobodnom treningu.očigledno je nešto drko po bolidu.sutra ga jedino kiša može spasiti,inače ništa od nekakvih značajnih bodova za njega
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Istina. Danas kvale nisu bile dobre. Prevelika je razlika između njega i Rosberga. Mislim da to nije razlika u brzini (vozačkoj) između njih dvojce.
Mislim da je nešto prčkao po bolidu. Već nakon Q1 pomislio sam, uz najavu kiše da će se kockat sa postavkama bolida i da će ih više prilagodit za moguću kišu.
Vidjet ćemo sutra, al gotovo sam siguran da je na drugačijem setupu od Rosberga.
Michael is faster than you!!
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Igor18 je napisao/la:Istina. Danas kvale nisu bile dobre. Prevelika je razlika između njega i Rosberga. Mislim da to nije razlika u brzini (vozačkoj) između njih dvojce.
Mislim da je nešto prčkao po bolidu. Već nakon Q1 pomislio sam, uz najavu kiše da će se kockat sa postavkama bolida i da će ih više prilagodit za moguću kišu.
Vidjet ćemo sutra, al gotovo sam siguran da je na drugačijem setupu od Rosberga.
ma nego u čemu je razlika,koda kažeš da nije bila razlika između masse i alonsa,brži je rosby bio i točka,nema više tolko strategije da se može izvlačit,a svi,ama baš svi prčkaju po bolidu,tako da ruku na srce,mali je brži,bar zasada,a kako izgleda tako će i ostati,nije to neka sramota,ali ne treba ga stalno braniti
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

Vidi se da mu u kvalama nikak nejde, umjesto da bude sve bolji, čini mi se da sve više zaostaje. :? To je najveći problem kojeg nikako da riješi, za brzinu u samoj utrci nemam straha.

E kad bi se sutra zlijalo onak pošteno... :biggrin:
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Icy je napisao/la:Vidi se da mu u kvalama nikak nejde, umjesto da bude sve bolji, čini mi se da sve više zaostaje. :? To je najveći problem kojeg nikako da riješi, za brzinu u samoj utrci nemam straha.

E kad bi se sutra zlijalo onak pošteno... :biggrin:
Da, nažalost prema njegovim riječima jednostavno je bio spor. :cry: bhaaaaaaaaaaaay :cry:
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Piquet stari je napisao/la:

nije to nikakvo pljuvanje.......ako želiš elaborirati ću ti hakkinenovu karijeru od '91.
da, imao je dobrih utrka i bio je jako dobar vozač, ali nije bio klasa..... to što je osvojio dva naslova apsolutno ništa ne znači.....

ali, ovo nije tema za ovu diskusiju, ako želiš možemo o tome nastaviti drugdje.
Odgovori