Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- goran007
- Profesionalni vozač
Re: Formula 1 team - Ferrari
zbilja ne vidim kakva se to sad drama radi u Ferrariju zbog prolaska evidentno sporijeg momcadskog kolege...kad se vozikao iza Masse i nije htio napasti onda ste govorili kak je to cisti dvoboj i kak se Massa ne mora maknuti nego da prode ako moze...sad kad se Alonso postavio fajterski i proso ga,sad se radi drama zbog toga...proso ga je,nakon toga odvozio odlicno i kraj price...Massa se mora ubrzati(pronaci formu) i stvar rijesena...on je jednostavno ove zadnje tri utrke prelos
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Ko zna šta se šta se sad događa u Ferrariju.
Možda čekaju da LDM presudi.

Možda čekaju da LDM presudi.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ja se u potpunosti slažem s tobom,i čak vjerujem da su u ferrariu zadovoljni potezom Alonsa(možda neće reći javno) jer tim prestizanjem su dobili puno više bodova.Jedini koji bi mogao bit ljut je Massa,al ne bi trebao biti,jedino može bit ljut sam na sebegoran007 je napisao/la:zbilja ne vidim kakva se to sad drama radi u Ferrariju zbog prolaska evidentno sporijeg momcadskog kolege...kad se vozikao iza Masse i nije htio napasti onda ste govorili kak je to cisti dvoboj i kak se Massa ne mora maknuti nego da prode ako moze...sad kad se Alonso postavio fajterski i proso ga,sad se radi drama zbog toga...proso ga je,nakon toga odvozio odlicno i kraj price...Massa se mora ubrzati(pronaci formu) i stvar rijesena...on je jednostavno ove zadnje tri utrke prelos
...put u raj nije posut ružama...
- EdijanH
- Navijam za: Fernando Alonso
Neznam, ja i neočekivam neku veliku ljutnju u Ferrariju, koliko očekivam burnu reakciju od Masse, a onda ko zna... Vidjet' ćemo šta će biti, možda me osjećaj vara...
- Piquet stari
- Početnik
- Navijam za: Robert Kubica
Pročitao izjavu Masse - nije tako strašno. Kaže da je zbog vode malo "izgubio" auto tada i to je omogućilo Fernandu da ga pretekne.
Neobićno pomirljivo za njega...
Neobićno pomirljivo za njega...
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Massa se nema šta buniti, on se treba što prije probuditi, nadam se da će od Barselone ponovo biti redovan na postolju inače mu ne gine otkaz.
- gradski
- Početnik
- Navijam za: Nikoga
neće se massa buniti dok ne potpiše ugovor...
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
- Schumy.d
- Legenda
A i tu ima istine.gradski je napisao/la:neće se massa buniti dok ne potpiše ugovor...

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
a ako ovako nastavi voziti na memorandumu neće biti propeti konjić...gradski je napisao/la:neće se massa buniti dok ne potpiše ugovor...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Za nama su prve 4 utrke sezone, sledi stanka od tri tjedna (to najviše mrzim), a zatim ide europski dio sezone, pa da rezimiram šta je to Ferrari uradio na ove 4 utrke.
U Bahreinu 2 i 3 mjesto u kvalifikacijama i 1-2 u utrci, realno bili bi i u utrci na 2 i 3 mjestu da nije bilo kvara na Vettelovom bolidu. Ta prva utrka nam je pokazala da je Red Bull najbrži na kvalifikacijama a da što se tiče utrke da se Ferrari može nositi sa Red Bullom možda da je čak i brži od Red Bulla u utrci. Takođe mi navijači Ferrarija smo saznali jednu bolnu činjenicu za nas a to je da bi Ferrari mogao imati problema sa pouzdanošću svojih motora u ovoj sezoni. Sve u svemu u Bahreinu smo i ostvarili i više nego što smo mogli.
U Australiji 3 i 5 mjesto u kvalifikacijama i potvrdilo se da je Red Bull u kvalifikacijama neuhvatljiv. Katastrofalan start Alonsa, kada je bolid postavio na startu kotačima je nagazio liniju koja označavaa startne pozicija i mi obični vozači znamo da kada je mokro da su te linije na cesti strašno skliske, stvarno početnički od strane Alonsa to mu je i uništilo utrku, dok je Massa sjajno startovao, možda je taj start i bio najbolje što je uradio do sada u sezoni. Na kraju 3 i 4 mjesto za Ferrari, Alonso je dobro odvezao utrku dok je Massa imao dosta problema sa bolidom i bio je dosta rezerviran. Mislim da u Australiji nismo u potpunosti iskoristili potencijal F10, nisam zadovoljan utrkom u Australiji.
VN Malezije je najgora za Ferrari do sada u sezoni, sve je počelo katastrofalnom odlukom Ferrarijevog pit wall kada poslati bolide na stazu, čekali su i dočekali su još jaču kišu tako da su startali kao 19 i 21. Već u krugu za zagrijevanje Alonso je imao problema sa mjenjačem tako da je cijelu utrku imao problema sa mjenjanjem brzina i na kraju 2 kruga prije kraja mu je eksplodirao motor. Massa dosta pasivan u prvom dijelu utrke posle se malo probudio i završio kao sedmi. Jedino dobro na ovoj utrci je race pace, posebno Alonsov u drugom dijelu utrke. Znači podbačaj Ferrarija na VN Malezije.
U Kini startali smo sa 3 i 7 mjesta, Red Bull je opet po suhim uvjetima u kvalifikacijama bio neuhvatljiv. U konfuznoj utrci Alonso je prerano startovao i bio zbog toga kažnjen a Massa je dosta rezervirano opet odvezao utrku. Na kraju u utrci 4 i 9 mjesto za Ferrari. Nisam zadovoljan mislim da je F10 imao potencijal i za više ali treba reći da se utrka nije vozila u normalnim uvjetima po suhoj stazi tako da i nismo mogli da steknemo uvid u pravu snagu momčadi što se tiče njihovog race pace.
Alonso je ove 4 utrke, ako izuzmemo katastrofalne startove u Australiji i Kini, odvezao odlično i stvrno se bori i F10 vozi na limitu i meni kao navijaču Ferrarija pričinjava zadovoljsto gledati ga kako se bori u Ferrariju ( da mi je je neko reko prije 3-4 godine da ću ovo napisti za Alonsa rekao bi mu da je lud, ali eto stvari se mjenjaju), i da nije imao onih pehova sa motorom i mjenjačem sigurno bi osvojio više bodova.
Massa je prve 4 utrke odvezao dosta rezervirano, imao je problemao sa bolidom u Bahreinu i Australiji ali mislim da mora više da se bori i da bude mnogo agresivniji i kada napada i kada se brani, očekivao sam od njega više.
Što se tiče update na F10 u ove 4 utrke bili su to uglavnom mali update na aerodinamici bolida i najviše su se odnosili na poboljšanje hlađenja bolida. Takođe velike probleme imamo sa pouzdanošću motora, Alosno je već ostao bez 2 motora.
Za VN Španjolske u Ferrariju spremaju veliki update, na nekim sajtovima se mogla vidjeti pretpostavka da će im to donijeti 0.4-0.5 s po krugu, spominje se novi difuzor ( mada ja u to sumnjam), F-duct sistem ( neke dijelove tog sistema Alonso je testirao u Maleziji) i niz drugih manjih update na aerodinamici. Ali i ostale ekipe će imati u Španjolskoj velike update na svojim bolidima, za Mercedes kažu da će doći sa novim bolidom ( u Kini su već pokazali brzinu), McLaren je i u ovih 4 utrke svoj bolid poboljšavao za 0.2-0.3 s po krugu iz utrke u utrku, za očekivat je da to urade i u Španjolskoj, Red Bull će vjerovatno doći sa F-duct sistemom itd. Vidjet ćemo u Barseloni kako će to da funkcionira na bolidima i ko će da ima prednost.
Mislim da je u ove 4 utrke nismo iskoristili puni potencijal F10 i ja nisam zadovoljan zbog toga, nadam se da ćemo unaprijediti perfomanse na F10 posebno što se tiče kvalifikacija, a opet netreba biti ni pretjerano kritičan, jer šta onda reći za Red Bull imali su u sve četiri utrke pol poziciju a imaju samo jednu dvostruku pobjedu i to je to, ali to je već briga Red Bulla i njihovih navijača.
U Bahreinu 2 i 3 mjesto u kvalifikacijama i 1-2 u utrci, realno bili bi i u utrci na 2 i 3 mjestu da nije bilo kvara na Vettelovom bolidu. Ta prva utrka nam je pokazala da je Red Bull najbrži na kvalifikacijama a da što se tiče utrke da se Ferrari može nositi sa Red Bullom možda da je čak i brži od Red Bulla u utrci. Takođe mi navijači Ferrarija smo saznali jednu bolnu činjenicu za nas a to je da bi Ferrari mogao imati problema sa pouzdanošću svojih motora u ovoj sezoni. Sve u svemu u Bahreinu smo i ostvarili i više nego što smo mogli.
U Australiji 3 i 5 mjesto u kvalifikacijama i potvrdilo se da je Red Bull u kvalifikacijama neuhvatljiv. Katastrofalan start Alonsa, kada je bolid postavio na startu kotačima je nagazio liniju koja označavaa startne pozicija i mi obični vozači znamo da kada je mokro da su te linije na cesti strašno skliske, stvarno početnički od strane Alonsa to mu je i uništilo utrku, dok je Massa sjajno startovao, možda je taj start i bio najbolje što je uradio do sada u sezoni. Na kraju 3 i 4 mjesto za Ferrari, Alonso je dobro odvezao utrku dok je Massa imao dosta problema sa bolidom i bio je dosta rezerviran. Mislim da u Australiji nismo u potpunosti iskoristili potencijal F10, nisam zadovoljan utrkom u Australiji.
VN Malezije je najgora za Ferrari do sada u sezoni, sve je počelo katastrofalnom odlukom Ferrarijevog pit wall kada poslati bolide na stazu, čekali su i dočekali su još jaču kišu tako da su startali kao 19 i 21. Već u krugu za zagrijevanje Alonso je imao problema sa mjenjačem tako da je cijelu utrku imao problema sa mjenjanjem brzina i na kraju 2 kruga prije kraja mu je eksplodirao motor. Massa dosta pasivan u prvom dijelu utrke posle se malo probudio i završio kao sedmi. Jedino dobro na ovoj utrci je race pace, posebno Alonsov u drugom dijelu utrke. Znači podbačaj Ferrarija na VN Malezije.
U Kini startali smo sa 3 i 7 mjesta, Red Bull je opet po suhim uvjetima u kvalifikacijama bio neuhvatljiv. U konfuznoj utrci Alonso je prerano startovao i bio zbog toga kažnjen a Massa je dosta rezervirano opet odvezao utrku. Na kraju u utrci 4 i 9 mjesto za Ferrari. Nisam zadovoljan mislim da je F10 imao potencijal i za više ali treba reći da se utrka nije vozila u normalnim uvjetima po suhoj stazi tako da i nismo mogli da steknemo uvid u pravu snagu momčadi što se tiče njihovog race pace.
Alonso je ove 4 utrke, ako izuzmemo katastrofalne startove u Australiji i Kini, odvezao odlično i stvrno se bori i F10 vozi na limitu i meni kao navijaču Ferrarija pričinjava zadovoljsto gledati ga kako se bori u Ferrariju ( da mi je je neko reko prije 3-4 godine da ću ovo napisti za Alonsa rekao bi mu da je lud, ali eto stvari se mjenjaju), i da nije imao onih pehova sa motorom i mjenjačem sigurno bi osvojio više bodova.
Massa je prve 4 utrke odvezao dosta rezervirano, imao je problemao sa bolidom u Bahreinu i Australiji ali mislim da mora više da se bori i da bude mnogo agresivniji i kada napada i kada se brani, očekivao sam od njega više.
Što se tiče update na F10 u ove 4 utrke bili su to uglavnom mali update na aerodinamici bolida i najviše su se odnosili na poboljšanje hlađenja bolida. Takođe velike probleme imamo sa pouzdanošću motora, Alosno je već ostao bez 2 motora.
Za VN Španjolske u Ferrariju spremaju veliki update, na nekim sajtovima se mogla vidjeti pretpostavka da će im to donijeti 0.4-0.5 s po krugu, spominje se novi difuzor ( mada ja u to sumnjam), F-duct sistem ( neke dijelove tog sistema Alonso je testirao u Maleziji) i niz drugih manjih update na aerodinamici. Ali i ostale ekipe će imati u Španjolskoj velike update na svojim bolidima, za Mercedes kažu da će doći sa novim bolidom ( u Kini su već pokazali brzinu), McLaren je i u ovih 4 utrke svoj bolid poboljšavao za 0.2-0.3 s po krugu iz utrke u utrku, za očekivat je da to urade i u Španjolskoj, Red Bull će vjerovatno doći sa F-duct sistemom itd. Vidjet ćemo u Barseloni kako će to da funkcionira na bolidima i ko će da ima prednost.
Mislim da je u ove 4 utrke nismo iskoristili puni potencijal F10 i ja nisam zadovoljan zbog toga, nadam se da ćemo unaprijediti perfomanse na F10 posebno što se tiče kvalifikacija, a opet netreba biti ni pretjerano kritičan, jer šta onda reći za Red Bull imali su u sve četiri utrke pol poziciju a imaju samo jednu dvostruku pobjedu i to je to, ali to je već briga Red Bulla i njihovih navijača.
- gradski
- Početnik
- Navijam za: Nikoga
možda i oće
ionako samo jedan može biti prvak, a drugi neka skuplja bodove, još ako se ne buni...
ionako samo jedan može biti prvak, a drugi neka skuplja bodove, još ako se ne buni...
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- fenomeno
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
http://f1.gpupdate.net/en/formula-1-new ... -stresses/" onclick="window.open(this.href);return false;
U Ferrariju nema problema između vozača
U Ferrariju nema problema između vozača
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- natural
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
VN Kine - slike visoke rezolucije
Četvrtak >>> Megaupload Download <<<
Petak >>> Megaupload Download <<<
Subota >>> Megaupload Download <<<
Nedjelja >>> Megaupload Download <<<
uživajte...
Četvrtak >>> Megaupload Download <<<
Petak >>> Megaupload Download <<<
Subota >>> Megaupload Download <<<
Nedjelja >>> Megaupload Download <<<
uživajte...

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Ove godine ništa od Marlbora na Ferrariju, mislim da Marlboro nismo vidjeli još od Kine 2007.
- Schumy.d
- Legenda
Pa bar kod je njihov.Walter je napisao/la:Ove godine ništa od Marlbora na Ferrariju, mislim da Marlboro nismo vidjeli još od Kine 2007.

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Znam, ali nije to to.Schumy.d je napisao/la:Pa bar kod je njihov.Walter je napisao/la:Ove godine ništa od Marlbora na Ferrariju, mislim da Marlboro nismo vidjeli još od Kine 2007.
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
cigarete su prošlo svršeno vrijeme što se oglašavanja tičeWalter je napisao/la:Ove godine ništa od Marlbora na Ferrariju, mislim da Marlboro nismo vidjeli još od Kine 2007.
- Schumy.d
- Legenda
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Nevjerojatan kompleks gradjevina.Fasinantno..zbilja...Mjesto gdje se dodiruje historija sa buducnoscu..nevjerojatno..
FORZA FERRARI!!!
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Nisam ni trepnuo dok sam ovo gledao. Predobro.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Lijepo je to sve ali mene više zanimaju novosti oko Ferrari-jevog upgrade za VN Španjolske, pa ako neko ima ili kada bude imao informacije o tome neka napiše.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Navodno će biti veliki update. Negdje sam pročitao 0,4 s da će donijeti. U svakom slučaju bit će korak naprijed, a koliki je taj korak ostaje da vidimo.F2004_the_best_ever je napisao/la:Lijepo je to sve ali mene više zanimaju novosti oko Ferrari-jevog upgrade za VN Španjolske, pa ako neko ima ili kada bude imao informacije o tome neka napiše.
Ferrari je i podnijeo zahtjev FIA-i (mada zahtjevi nije prava riječ, al ajde) za doradu svog motora, odnosno njegove pouzdanosti. Navodno su našli problem sa ventilima koji ispuštaju previše zraka van motora i tako skraćuju njegov životni vijek. Da bi se dopustile dorade motora momčad mora dokazati da motor ima opći problem sa pouzdanošću, a Ferrari navodno to može dokazati. U tom slučaju SFM bi dobili zeleno svjetlo da "odmrznu" svoj motor i unaprijede njegovu pouzdanost.
Ne bi se čudio da nakon te dorade pouzdanosti pogonska jedinica Ferrarija dobije koju konjsku snagu više.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Dr. DJ
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari-Massa
One and only je napisao/la:Navodno će biti veliki update. Negdje sam pročitao 0,4 s da će donijeti. U svakom slučaju bit će korak naprijed, a koliki je taj korak ostaje da vidimo.F2004_the_best_ever je napisao/la:Lijepo je to sve ali mene više zanimaju novosti oko Ferrari-jevog upgrade za VN Španjolske, pa ako neko ima ili kada bude imao informacije o tome neka napiše.
Ferrari je i podnijeo zahtjev FIA-i (mada zahtjevi nije prava riječ, al ajde) za doradu svog motora, odnosno njegove pouzdanosti. Navodno su našli problem sa ventilima koji ispuštaju previše zraka van motora i tako skraćuju njegov životni vijek. Da bi se dopustile dorade motora momčad mora dokazati da motor ima opći problem sa pouzdanošću, a Ferrari navodno to može dokazati. U tom slučaju SFM bi dobili zeleno svjetlo da "odmrznu" svoj motor i unaprijede njegovu pouzdanost.
Ne bi se čudio da nakon te dorade pouzdanosti pogonska jedinica Ferrarija dobije koju konjsku snagu više.
Ja niti nesumnjam da će oni sa upgradeom unaprijediti i dobiti 0,4 s....No pitanje je dali će te 0,4 s biti toliki korak naprijed jer moramo uzeti u obzir i da će ostali napraviti korak naprijed...Pa sad je samo pitanje tko koliko...
1982 UCV 1919