Domaći nogomet

Rasprave o sportovima koji nemaju veze s auto-moto utrkama

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Domaći nogomet

Post Postao/la Schumy.d »

Scuderia je napisao/la:Ako sam uspio primijetiti, samo 14 udaraca su nogometasi Dinama i Hajduka uputili u 92 minute. :shock: Ne znam sta da kazem. Samo mi pada napamet oni komentari komentatora na Novoj TV kada su igrali Lyon-Bayern o tome, kako je tekma losa.... ovo je onda katastrofa. :|
Nemoj brojati udarce, nego udarce U OKVIR... #-o

Čestitke Dinamu na zasluženom naslovu, ali s ovakvim nogometom neka ne idu u Europu. Ovo je sramota, a ne nogomet. :(
Ne znam da li je lošiji bio Dinamo koji nema ideje ili Hajduk koji OPET igra bez špice, boje se preći centar... Stvarno jadno. :thumbdown:

I onda vrhunac večeri, izjave prisutnih:
Jozinović: "Ovo je bila jedna jako dobra utakmica! Mi smo zadovoljni igrom..."

Špaco: "Mi smo igrali jednu dosta dobru utakmicu, htio sam staviti ozlijeđene Andrića i Skoku zbog publike. Ne bih rekao da je bila loša utakmica, mi smo pokušavali nešto, ali bilo je teško..."

Jurčić: "Mi smo igrali svoju igru..."

:zid: :zid: :zid:

A izmjene:
Komentator: "Nakon ovog promašaja Mandžukića koji je razljutio domaću klupu, pozvan je Kramarić da se prestane zagrijavati, a ući će - Calello."
:shock: :shock: WTF? Calello? Još jedan defanzivac... :roll:

P.S.
Umjesto Doda, Calella i takvih bisera, bolje da je Dinamo doveo Vugrinca i Mumleka koji su 5 puta bolji od navedenih. =D>
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Schumy.d je napisao/la: Nemoj brojati udarce, nego udarce U OKVIR... #-o

Čestitke Dinamu na zasluženom naslovu, ali s ovakvim nogometom neka ne idu u Europu. Ovo je sramota, a ne nogomet. :(
Ne znam da li je lošiji bio Dinamo koji nema ideje ili Hajduk koji OPET igra bez špice, boje se preći centar... Stvarno jadno. :thumbdown:
Treba se nesto promijeniti, samo pitanje je sta ? Jurcic ce vjerovatno dobiti otkaz, bez obzira sto Mamic prica drugacije. Samo mislim da nije to kljucno rijesenje. Treba neke igrace maknuti, te staviti druge da igraju.
Schumy.d je napisao/la: I onda vrhunac večeri, izjave prisutnih:
Jozinović: "Ovo je bila jedna jako dobra utakmica! Mi smo zadovoljni igrom..."

Špaco: "Mi smo igrali jednu dosta dobru utakmicu, htio sam staviti ozlijeđene Andrića i Skoku zbog publike. Ne bih rekao da je bila loša utakmica, mi smo pokušavali nešto, ali bilo je teško..."

Jurčić: "Mi smo igrali svoju igru..."

:zid: :zid: :zid:
Pa s obzirom da su u Hajduku dosli s namjerom da osvoje bod, to su ostvarili, vidjelo se da su mislima vec u Sibeniku. Bas i ne razumijem Jurcicevu izjavu... " Mi smo igrali svoju igru " . S onakvim kadrom, ne znam sta da kazem.
Schumy.d je napisao/la: A izmjene:
Komentator: "Nakon ovog promašaja Mandžukića koji je razljutio domaću klupu, pozvan je Kramarić da se prestane zagrijavati, a ući će - Calello."
:shock: :shock: WTF? Calello? Još jedan defanzivac... :roll:

P.S.
Umjesto Doda, Calella i takvih bisera, bolje da je Dinamo doveo Vugrinca i Mumleka koji su 5 puta bolji od navedenih. =D>
Onda znas kako je meni bilo prije nekih 2-3 godine, kada je Dinama vodio kvazi profesor. Ista je ta skola... :|
Sto se tice Vugrinca, koliko ja znam, nisu mu htjeli produziti ugovor, pa su ga pustili bez odstete. :| ( ispravi me ako grijesim). Ako je to tocno, onda su napravili ogromnu pogresku.

Vugrinec ima godina, ali je u jako-jako dobroj formi. Svako malo zabija. :|
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Čestitke Dinamu na naslovu,zasluženom ali samo zbog odličnih jesenjskih nastupa =D>
Ali moram priznat da mi je ova titula bez okusa i mirisa zbog dinamove igre cijelo proljeće.

Definitivno sam za to da se Jurčiću lijepo zahvale i dovedu nekog boljeg trenera.Smiješne su mi njegovi potezi,danas uvodi Callela,Kramariću ni 5 min,Dodu drži u igri,i onda još daje izjavu da su bili pod pritiskom.Ma koji pritisak 9 bodova 3 kola prije kraja :x:

Nadam se jednoj rekonstrukciji momčadi,zadržati Cufrea,Moralesa i Badelja i plus još ovih par mladih igrača tipa Tomečak,Kramarić....a rješiti se Dode,Primorca,Etta,pa ja bi rekao i Barbarića koji mi je katastrofa.
A za ovako loš nogomet što gledamo možemo najviše zahvaliti ligi 16,nadam se u što skorijoj budućnosti ligi 10,jedino lijepo ove godinešto ćemo pamtiti je uspjeh Cibalie(i eventualno Šibenika ako osvoji kup) i sve čestitke im na izborenoj Europi =D> i majstor Vugrinec kao najbolji strijelac lige :klanjanje:
...put u raj nije posut ružama...
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Cestitke Dinamu na naslovu.Ipak samo zahvaljujuci jesenskom dijelu,dok je proljece bilo katasrofalno.Nisam gledao utakmicu(bio na koncertu),zato i necu komentirat,a koliko vidim bila je jos losija od one u kupu.
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Scuderia
Moderator
Moderator

Rezultati nereda.
Policija je priopćenjem potvrdila kako je u večerašnjim neredima tijekom i nakon utakmice Dinama i Hajduka na Maksimiru jedan policajac teško ozlijeđen. Prema neslužbenim informacijama tijekom žestokog obračuna na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona huligani su policajcu iz Varaždina izbili oko. Također neslužbeno doznajemo kako je jedan navijač završio u bolnici s ozljedama opasnim po život.

Sve je počelo u poluvremenu kada su redari pokušali izbaciti nekoliko navijača koji su radili nered na istočnoj tribini. Tamo je upaljen fitilj, a eksplozija se dogodila na sjevernoj tribini. Navijači su krenuli na redare, zatim i na policiju. Oružje su im bile strgane stolice i baklje.

Policija je žestoko uzvratila tako da je došlo do pravog rata na tribini. Prema izvješću, policajci su reagirali kako bi zaštitili napadnute redare, a pri tome su od sredstava prisile primjenili palice. Prevedeno, pendrečili su razularenu masu jer je to bio jedini način da se koliko toliko osigura red na tribini. Iako se situacija tijekom utakmice naizgled smirila, sukobi su buknuli nakon završetka utakmice. Počelo je na stadionu, a nasilje se preselilo i na maksimirske ulice. Slike ljudi koji ozlijeđeni leže na cesti, razbijenih stakala i odbačenog kamenja, najbolje svjedoče o žestini sukoba koji je potrajao oko pola sata.

Policija je objavila kako je privedeno 30 navijača, od čega je 25 navijača Hajduka. Ta se brojka odnosi na privedene prije nego su navijači napali policiju.
_IZVOR_:SN_

Mamic govori da su mediji krivi, da su oni unistili sport.
KLIK

Slicno tako i Jurcic govori.
KLIK

Ovo ja pokusavam shvatiti. Mediji krivi? Da li igraju novinari 24 sata, JL, VL, SN-a i ostale novine derbi? :roll: :|
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

A dobro, ima i tu istine jer mediji samo pumpaju cijelu situaciju i samo potiču rat na relaciji sjever-jug, ali to nije razlog za katastrofalne igre. ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran

KLIK

Nije loše pročitati ovaj članak,ja sam se dobro zamislio dok sam čitao i moram priznat da se s većinom od ovoga slažem.Ne treba im zviždat,naslov je ipak naslov,ali mislim da treba biti kritičan i reći da su igre ispod očekivanja,ali istina je također da mi imamo prevelika(nerealna) očekivanja.
Koliko para toliko i muzike!
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Schumy.d je napisao/la:A dobro, ima i tu istine jer mediji samo pumpaju cijelu situaciju i samo potiču rat na relaciji sjever-jug, ali to nije razlog za katastrofalne igre. ;)
Imaš li link u zadnjih dva tri tjedna gdje su mediji "pumpali rat" sjevera i juga?
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Scuderia
Moderator
Moderator

Zanimljiv clanak o neredima.
KLIK
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Scuderia je napisao/la:Zanimljiv clanak o neredima.
KLIK
jako zanimljiv članak koji baca neko novo svijetlo (o kojem nisam razmišljao) na sve ove događaje...dobro je čuti različita mišljenja...a prva istina je vjerojatno negdje u sredini.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Scuderia
Moderator
Moderator

Toon Army je napisao/la: jako zanimljiv članak koji baca neko novo svijetlo (o kojem nisam razmišljao) na sve ove događaje...dobro je čuti različita mišljenja...a prva istina je vjerojatno negdje u sredini.

Po meni, veci dio krivice nose plavci, trebali su nekako ograditi huligane od onih koji su dosli samo gledati tekmu, koji nisu dosli praviti nerede. To nisu napravili, vec su ih sve zajedno strpali i mlatili.

EDIT. A sto se tice clanka, a cuj, citam zele dati vece ovlasti policiji i sl. Dalo bi se o tome dosta dugo razgovarati, samo eto, nije bas ovo mjesto za takvo sto. ;)
slika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Što reći na sve ovo...I sam sam dio te navijačke scene...Ali mislim da ovaj put odgovornost za izazivanje nereda snosi policija...to jest naredba s vrha...Ali svoj dio će morati da snose i navijači...Baš zbog toga jer kad policija uđe među njih nemaju dvije opcije...Naravno neopravdavam ubacivanje petarde u vizir...To je za svaku osudu bez daljnje polemike...No ovo što je policija radila, također za svaku osudu i iz aviona se vidi da su ovo iscenirani neredi...
1982 UCV 1919
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Scuderia je napisao/la: Po meni, veci dio krivice nose plavci, trebali su nekako ograditi huligane od onih koji su dosli samo gledati tekmu, koji nisu dosli praviti nerede. To nisu napravili, vec su ih sve zajedno strpali i mlatili.
EDIT. A sto se tice clanka, a cuj, citam zele dati vece ovlasti policiji i sl. Dalo bi se o tome dosta dugo razgovarati, samo eto, nije bas ovo mjesto za takvo sto. ;)
Dr. DJ je napisao/la:Što reći na sve ovo...I sam sam dio te navijačke scene...Ali mislim da ovaj put odgovornost za izazivanje nereda snosi policija...to jest naredba s vrha...Ali svoj dio će morati da snose i navijači...Baš zbog toga jer kad policija uđe među njih nemaju dvije opcije...Naravno neopravdavam ubacivanje petarde u vizir...To je za svaku osudu bez daljnje polemike...No ovo što je policija radila, također za svaku osudu i iz aviona se vidi da su ovo iscenirani neredi...
Posebno mi "upada u oko" ta reakcija policije na upaljene baklje koje su se na maksimiru palile i prije i opet će... i baš su se sada (na kraju sezone) našli reagirati i "provoditi zakone" te na licu mjesta "kažnjavati prijestupnike"...smrdi smrdi i to od glave...i normalno da je za svaku osudu ozlijeđivanje policajca na taj način (počeli smo se ponašati ko s onu stranu Drine)...tema jest domaći nogomet i to što se kod nas sada deslio jest domaći nogomet...kakvi gazde takav nogomet no uvijek će svi ostali biti krivi...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Zanimljivo da svi krivite policiju koja je morala trpjeti uvrede navijača, bacali su stolice po njima, čak su i baklje upaljene bacali među policiju koja je samo mirno stajala na tribini. Ma ja bih njima dao sve ovlasti, pa ti uzmi onog koji ti je bacio baklju u glavu i van s njim.ž
To nisu navijači, nego huligani koji dolaze samo nered praviti.
Koji to navijači uništavaju svoj stadion?

Pazi sliku:
slika
:roll:

Evo i jedan video sa Poljuda:

Evo, recite vi meni da li je ovo normalno? Sve je zakuhalo par huligana pijanih koji bi se išli tući s policijom. Čak su udarali palicama sa zastava po njima, a policija se povukla skroz na vrh tribine.
A onda kad je pukao film, onda su rekli:"Idemo dolje!" Zanimljivo, kako su se brzo razbježali ovi koji su bili glavni po udaranju policajaca.
Zadnja izmjena: Schumy.d, dana/u 03 svi 2010, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.
lux007
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la lux007 »

Policija ne treba imati nikakva ogranicenja prema ovima tzv. "navijacima". Samo ih pendrek moze naucit... I dugi boravak u zatvoru ;)
Vidi se na ovoj slici sto je kolega Schumy stavio da ih jos i provociraju... Jako jako treba postrožiti zakone. Kad budemo mogli pratiti utakmice kao sto prate u Engleskoj onda smo nesto postigli ;)
THERE IS ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE CRISTIANO
ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE RONALDO
Scuderia
Moderator
Moderator

Toon Army je napisao/la: Posebno mi "upada u oko" ta reakcija policije na upaljene baklje koje su se na maksimiru palile i prije i opet će... i baš su se sada (na kraju sezone) našli reagirati i "provoditi zakone" te na licu mjesta "kažnjavati prijestupnike"...smrdi smrdi i to od glave...i normalno da je za svaku osudu ozlijeđivanje policajca na taj način (počeli smo se ponašati ko s onu stranu Drine)...tema jest domaći nogomet i to što se kod nas sada deslio jest domaći nogomet...kakvi gazde takav nogomet no uvijek će svi ostali biti krivi...

Prvi maj = Praznik rada = Stanje u drzavi = Nezadovoljstvo = Nakon tekme se traze vece ovlasti za policiju = ..... e dalje ne idem, jer je to vec politika. ;)
Schumy.d je napisao/la:Zanimljivo da svi krivite policiju koja je morala trpjeti uvrede navijača, bacali su stolice po njima, čak su i baklje upaljene bacali među policiju koja je samo mirno stajala na tribini. Ma ja bih njima dao sve ovlasti, pa ti uzmi onog koji ti je bacio baklju u glavu i van s njim.ž
To nisu navijači, nego huligani koji dolaze samo nered praviti.
Koji to navijači uništavaju svoj stadion?

Pazi sliku:
[ http://sportske.jutarnji.hr/fw3k/util_s ... ff=510x365 ]:roll:
Ne osudjujemo samo policiju vec i huligane. No problem je malo drugacije prirode

Problem se javio, kada je na istocnoj tribini zapaljena baklja, redari su dosli maknuti osobe koje su to napravile, doslo je do naguravanja, tu nastupa nterventna policija koja zbog te situacije pocinje provoditi akciju... mlati koga god stignes. Policija je otisla na sjever, jer je i tamo zapaljena baklja, te je onda krenuo kaos.

Policija samo mirno stajala? - Aha, sve se bojim. Huligani ih gadjaju bakljama i stolicama, a sta oni rade? Vracaju istom mjerom. Obuceni policajci-hej....

Da stvar bude bolja, na sjeveru su bili klinci, cure,decki, starci koji su dosli gledati tekmu, bez da rade pizdarije. I oni dobiju po glavi. :roll:

Da stvar bude bolja, nakon tekme, policija blokira razkrizje kod Svetica ( heh,odmah se sjetio svog faxa :D ) zaustavlja tramvaj i dalje provodi svoj rezim. Mlati, bez obzira da li si palio ili nisi.

Negdje sam procitao na jednoj stranici (ne mogu samo naci lin, ako nadjem link, stavim ga), ispovijedi nekih navijaca koji su se nasli tamo.

Ne vjerujem da svi lazu, te da je bilo onako kako u policiji tvrde. :roll: Dovoljno mi se prisjetiti onog slucaja u Karlovcima sa sandukom.

EDIT. evo nasao sam link.
KLIK

Procitaj komentare na dnu stranice, pa procijeni da li su svi bili huligani, te da li su svi radili sranja, te da li je policija samo mirno stajala. ;)

I za kraj, da ne bi pomislio da branim huligane, daleko od toga, ja jesam da ih se kazni, ali ovdje je ocito " propust " ( vidi navodnike) policije, sto nisu odvojili huligane od obicnog puka koji je dosao gledati nogomet.

EDIT2. Evo za tebe, posto nisam siguran da si gledao stranicu prije, jos jedan clanak... drugacije vidjenje situacije
KLIK
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

E moj prijatelju, da li si ti pogledao video MUP-ove kamere?
POGLEDAJ
Daj mi objasni gdje je ovdje na snimci policija tukla kad god je stigla? Ja se divim njihovoj toleranciji. Da sam ja bio tamo umjesto njih, ja bih prije izgubio živce, to je sigurno. Pogledaj stoku koja baca baklje među policiju!! Petarde su čak međusobno bacali između sebe.
I pogledaj koliko je policija baklji bacila natrag? Niti jednu!! ;)
Cijelo vrijeme su stajali na vrhu tribine i trpjeli bacanje baklji i stolica.

Na ove 2 snimke točno se vidi tko započinje ovo i na koji način.

P.S.
Sumnjam da na sjeveru ima djece, cura i umirovljenika jer se zna tko ide na sjever. ;)

EDIT 2:
Ti isti klinci od 14-ak godina su prebili Luku Ritza na Jarunu i ubili ga. ;) Toliko o njima.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

@Schumy.d
...nitko ne brani huligane barbare i ostalo "smeće"... meni osobno nije jasno zašto se sada na kraju prvenstva se počinju "provoditi zakoni"...ovi "jadni" policajci postupaju po zapovjedima koje im zapovijeda netko iznad njih i tada kreću ili ne u "akcije"...koliko je baklji do sada bilo zapaljeno na istoćnoj i sjevernoj tribini i nije nakon toga slijedila nikakva akcija već se samo snimalo i eventualno kasnije na izlazu hapsilo krivce...govorimo o samom početku i razlogu za intervenciju...ovo kasnije je samo "obična psihologija grupe"...iskreno razumljivije bi mi bilo da je do ovog "treniranja strogoće" došlo na početku prvenstva i da se striktno provodi tijekom cijele sezone...ali ovo pred kraj i do jeseni će se sve zaboraviti...smrdi i to jako...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Ne pada mi napamet braniti ove navijače jer nisu ono nikakva nevinašca ali u ovom slučaju policija je kriva i ona je zakuhala sve,tj točnije,onaj ko je izdao naredbu da idu na tribinu.Ljudi moji postoje kamere ako je neko kršio zakon sprovedi ga poslije utakmice,jer ovako se ulaskom policije stvara još veći kaos i nered.Taj koji je izdao naredbu je morao računati na rizik da ulaskom policije kaos postane veći i time je još viže ugrožena sigurnost na tribini

@Schumy.d
Što se tiče te snimke s Poljuda,bio sam na toj tribini ionako nas je tada bilo previše na tribini da smo stajali na prstima a zamisli kako je bilo kad policija nas je potjerala u kut,gdje u takvom stampedu nema više sigurnosti.Samo hoću reći policija s ulascima na tribinu ugrožava živote i ostalih navijača kojih je većina došla gledati mirno utakmicu.Oni moraju procijeniti rizik i da li je njihova intervencija neophodna,a ni u jednom slučaju nije neophodna.Kao što sam rekao postoje policijske kamere izvoli kad završi utakmica i pohapsi sve one koji su to zaslužili
Schumy.d
Legenda
Legenda

Chuck Norris je napisao/la: @Schumy.d
Što se tiče te snimke s Poljuda,bio sam na toj tribini ionako nas je tada bilo previše na tribini da smo stajali na prstima a zamisli kako je bilo kad policija nas je potjerala u kut,gdje u takvom stampedu nema više sigurnosti.Samo hoću reći policija s ulascima na tribinu ugrožava živote i ostalih navijača kojih je većina došla gledati mirno utakmicu.Oni moraju procijeniti rizik i da li je njihova intervencija neophodna,a ni u jednom slučaju nije neophodna.Kao što sam rekao postoje policijske kamere izvoli kad završi utakmica i pohapsi sve one koji su to zaslužili
A gledaj, na Poljudu policija nije htjela stisnuti navijače, ali je morala jer su pretjerali sa ponašanjem što je vidljivo na snimci. ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Schumy.d je napisao/la: A gledaj, na Poljudu policija nije htjela stisnuti navijače, ali je morala jer su pretjerali sa ponašanjem što je vidljivo na snimci. ;)
Ma pretjerali su,ne opravdam ja ove divljake ali sve je počelo ranije kad je policija sa vatrogascima gasila stolicu dvije koje su gorijele dole kod ograde i s tim još veće s*anje napravili
Schumy.d
Legenda
Legenda

Chuck Norris je napisao/la: Ma pretjerali su,ne opravdam ja ove divljake ali sve je počelo ranije kad je policija sa vatrogascima gasila stolicu dvije koje su gorijele dole kod ograde i s tim još veće s*anje napravili
To im je posao. ;)
A poslati jednog vatrogasca na tribinu sa Boysima je ipak puno opasnije nego ugasiti to sa šmrkom izvan ograde. ;)
Scuderia
Moderator
Moderator

Schumy.d je napisao/la:E moj prijatelju, da li si ti pogledao video MUP-ove kamere?
POGLEDAJ
Daj mi objasni gdje je ovdje na snimci policija tukla kad god je stigla? Ja se divim njihovoj toleranciji. Da sam ja bio tamo umjesto njih, ja bih prije izgubio živce, to je sigurno. Pogledaj stoku koja baca baklje među policiju!! Petarde su čak međusobno bacali između sebe.
I pogledaj koliko je policija baklji bacila natrag? Niti jednu!! ;)
Cijelo vrijeme su stajali na vrhu tribine i trpjeli bacanje baklji i stolica.

Na ove 2 snimke točno se vidi tko započinje ovo i na koji način.

P.S.
Sumnjam da na sjeveru ima djece, cura i umirovljenika jer se zna tko ide na sjever. ;)

EDIT 2:
Ti isti klinci od 14-ak godina su prebili Luku Ritza na Jarunu i ubili ga. ;) Toliko o njima.
Jesam-pogledao sam, i na 0:38, 1:12, 1:20 se vidi da policajci uzvracaju sa stolicama. Tako se neredi ne smiruju, vec masa dobije samo vise naboja za dalje. ;)
Na ovoj se snimci se ne vidi, dao sam ti link, i tamo imas o tome. Jbg. od njih dvije tisuce, ne moze biti da svi lazu.

Za ovaj P.S. i EDIT.
-Ne bih o tome, jer bih otisao onda u politiku, a politici mjesto ovdje nije. ;)

Imam dva pitanja za tebe, a ona glase->

-Kako to da policija odjednom trenira strogocu na stadionu, zbog jedne baklje koja je gorjela, koja cak nije bacena u teren? :|
-Navodno je osiguranje bilo jako, kako opet da su mogli unijeti pirotehnicka sredstva?

Da ne bude zabune; nemam nista protiv policije, niti sam kad s njima ulazio u nekakve razgovore/prepirke. Samo kazem da su mogli drugacije reagirati prekjucer. ;)

I evo da ne bude samo da pisem o tome...
Dinamo nositelj u drugom i trecem pretkolu. ;)
Unatoč recesijskoj politici koju je predsjednik Barišić najavio za sljedeće petogodišnje razdoblje, vjerojatnoj prodaji najboljeg strijelca ( Mandžukić) i oproštaju najiskusnijeg igrača ( R. Kovač), pred nogometašima Dinama koji ostanu na okupu bit će intrigantno europsko ljeto. Zahvaljujući klupskom koeficijentu, Dinamovi nogometaši ponovno će imati povlašten status u prve dvije izlučne faze Lige prvaka, ali imali su ga i lani pa su u 3. pretkolu nabasali na najjačeg od nenositelja, Red Bull Salzburg. No, doima se da će plavima biti lakše izboriti Ligu prvaka kroz 3. i 4. pretkolo, nego se, u najgorem slučaju, boriti za Euroligu kroz repesaž.

Hrvatski prvak, kao što je poznato, kvalifikacije za Ligu prvaka počinje u 2. pretkolu (13. - 14. i 20. - 21. srpnja), a prolaz 3. pretkola (27. - 28. srpnja i 3. - 4. kolovoza) osigurava skupinu Europske lige. Doigravanje za Ligu prvaka na rasporedu je 17. i 18. te 24. i 25. kolovoza, a ne prođe li se 3. pretkolo Lige prvaka, razigravanje za Europsku ligu je 19. i 26. kolovoza. Ždrijeb prva dva pretkola Lige prvaka je 21. lipnja, a 3. pretkola 16. srpnja, između dviju utakmica 2. pretkola, no tako je bilo i prošle sezone. Dinamo će, zahvaljujući svom klupskom koeficijentu (14,466), sigurno biti nositelj u drugom i - prođe li ga - trećem pretkolu. O prolazu nositelja kroz 3. pretkolo plavima će ovisiti nositeljstvo i u 4. pretkolu Lige prvaka.

Trenutačno se ne znaju prvaci u svim zemljama, ali bude li prvak Austrije Red Bull Salzburg, Dinamo će u najboljem slučaju u tom 4. pretkolu biti sedmorangirani od deset klubova, dakle dva nositelja morat će ispasti u 3. pretkolu da bi se plavi podigli na peto mjesto koje donosi nositeljstvo.
U 2. pretkolu mogući Dinamovi suparnici slični su kao prošlih sezona: red prvaka bivših sovjetskih republika poput armenskog Pjunika, prvaci Slovenije, Crne Gore, BiH ili Albanije ili malih zemalja europskog sjeverozapada.

Prođu li plavi tu zamku, u 3. pretkolu bit će među deset nositelja, uz Anderlecht, Rosenborg i zasad nepoznatog prvaka Danske, Izraela, Bugarske, Srbije i Austrije. No, najteži suparnik od nenositelja svima bi mogli biti prvaci Češke i Slovačke (Liberec, Banik, Teplice ili Jablonec, odnosno Žilina), ali i Poljske (Wisla ili Lech) i Mađarske (Fehervar ili Debrecen). Osvoji li švicarsko prvenstvo trenutačno vodeći Young Boys, a ne Basel, “mladi dečki” iz Berna neće biti nositelji, a moći će pomrsiti račune papirnatim favoritima.

U 4. pretkolu Lige prvaka Dinamo može igrati rasterećeno jer će već osigurati najmanje Europsku ligu, a ne bude li nositelj, mogući suparnici bit će mu stari znanci Anderlecht i vjerojatno Red Bull, zatim Rosenborg, Kopenhagen ili Odense, Maccabi Haifa ili Hapoel Tel Aviv te vjerojatno Liteks Loveč.
Ponovi li se lanjsko ljeto i Dinamo “omane” u 3. pretkolu, bit će na granici nositeljstva u 4. pretkolu Europske lige, što bi ga moglo odvesti na pobjednike kupova ili šestoplasirane momčadi zemalja petice plus Nizozemska, Turska, Rumunjska, Portugal... Ili na kup pobjednike ili drugoplasirane i trećeplasirane momčadi zemalja u bližem i daljem okruženju, među kojima opet može biti neki Hearts, ali i Vojvodina ili Crvena zvezda, OFK Beograd...
IZVOR:SN
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ja bi samo spomenuo kako se naveliko prica o isceniranosti posljednjeg slucaja, a zbog razloga naravno politickih - promjena zakona koji ce policiji dati vise slobode..

voljan sam vjerovati u takvo sto zbog slijeda dogadjaja koji su bili.. na veci broj baklji nisu reagirali, a zbog jedne su isli narpavit sranje..

zna se kako su rizicni ovi derbiji, uvijek bude sranja, policija se valjda dobro pripremi i svejedno su nesposobni bili sredit situaciju..

mislim.. 5 min se gadjaju stolicama s ruljom? stoje i gledaju kako ih ovi gadjaju bakljama? jedan jedini pandur skupio muda i malo se zaletio? nema logike..

sve je to jebo lud zbunjenog..

policija bi valjda trebala imati dopustenje, a i naredjenje da silom smire situaciju (jer to i jest posao policije u neredima), ali takodjer trebalo bi napravit cistku u policiji i rjesiti se ogromnog broja majmuma kojih krasi ista crta ponasanja kao i mnoge navijace - nasilje.. problem je sto tek onda ne bi bilo dovoljno pendreka..
jer sve dok ima majmuna koji curu izbace iz autobousa na beton, dok mlate sasvim neduzne, ljudi ce cesto stati na stranu navijaca sto je realno apsurdno..
rFactor F1 HR server Info
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Snimke na netu, posebno indexu, dosta su izmanipulirane i na njima se ne vidi da policija prvo trpi, a zatim uzvraća. No dobro, policija je krivo možda postupila.
Svaka čast Scuderiji i ostalima (on je stavio članak pa eto) koji očito pročita i što piše u sportskima, a piše o nogometu.

Dok pitam frenda ili nekoga kolko prati nogomet i tak slična pitanja, glavno da naglasi da ne gleda naš nogomet jer je sr***. Naravno, nejde ni na jednu tekmu na našim stadionima niti pogleda prijenos. Ode (nažalost) na index ili net.hr, tamo pročita ako je rezultat neke tekme u našoj ligi 0:0 da je tekma i sukladno tome, cijeli naš nogomet jad i bijeda, sumrak nogometa, bla bla bla...U čemu onda ona mala skupina ljudi koji odu na svaku tekmu, barem domaću, mislim na bilo koji klub, vidi užitak u nogometu? S njima možeš (znam po susjedu) po sat vremena pričat o nekoj tekmi koja završila 0:0. E takvi vole nogomet. A ne kratak izvještaj na portalima koje napiše netko ko uopće nije vidio tekmu.
Ovim se samo hoću nadovezat da je Maminjo po meni poslije tekme čak i u pravu jer je optužio medije da su dobrim dijelom krivi za takvo stanje našeg nogometa. Nitko ne spominje peti naslov Dinama, niti nastup u Europskoj ligi koji, pošto nije završio titulom je katastrofalan, razočaravajuć i jad i bijeda hrv nogometa bla bla bla...Nađu se, samoprozvani novinari (index.hr) koji popljujuju i iskritiziraju sve što se može popljuvati, prvo jer im članak mora sakupiti određeni broj klikova, drugo jer mrze Mamića ili nekog drugog iz neke uprave nekog kluba.

Naravno, to se čita i nažalost tak prolazi.
Odgovori