Da samo kaj rijetko koji vozač u svojoj prvoj sezoni dodje u tak dobar bolid i zavrsi prvenstvo na drugom mjestu sa samo bodom zaostatka!Dani je napisao/la:[quote="homersimpson"
Primjetit ćete da nisam spomenuo tatinog sina Hamiltona ali to je stoga što on po mom osobnom mišljenju (koje možda i nije točno a znam da će me i mnogi razapet) do sad unatoč osvojenom prvenstvu i ponekim bljeskom nije pokazao ništa. Jednostavno je sjeo u tada najbolji bolid i prošao tako kako je prošao ostalo su napravili novinari.
Takve bljeskove imaju svi od Masse, Barrichella, Trulija... Button koji je također bio papak dok nije dobio superioran bolid.
Michael Schumacher
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Re: Michael Schumacher
-
- Test vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Michaela Schumachera
Moderatori, dajte se molim Vas malo uključite!!
Evo dajte radije prognozu kako očekujete da će schumacher proći u turskoj?
Ta staza mu baš nije previše legla 2006.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Kad ga je Weber koji je zaostajao cijeli krug pogodio u nekom ludom pokušaju pretjecanja da se vrati u isti krug.Vleki je napisao/la:Moderatori, dajte se molim Vas malo uključite!!
Michael is faster than you!!
-
- Test vozač
A, sad sam se setil to sa webberom je 2005.bilo, a 2006 ga je u kvalama nadjačal massa. Da nije se baš proslavil sa tom stazom. Jedino se sječam da je imal dobar race paceIgor18 je napisao/la: Kad ga je Weber koji je zaostajao cijeli krug pogodio u nekom ludom pokušaju pretjecanja da se vrati u isti krug.

Mislim da bi tu rosberg mogel biti nešto brži od "dede", ali i brawn kaže da su možda nešto našli u zagrijavanju guma, pa obojica budu nešto bolje izgledali u odnosu na konkurenciju u barceloni.
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Već druga utrka zaredom koju Michael završava ispred Rosberga (ne računajući kaznu), mislim da se polako vraća, i, iako to nikada više neće biti Michael koji je žario i palio početkom drugog tisućljeća, nadamo se da će barem završiti na postolju ove sezone.
I onda ponovno 2011. kreće razvoj novi bolida. Nema više DDD-a, nema više raznih drugih pomagala koja uništavaju utrkivanje i samim time F1, tako da se možemo ponovno nadati nekoj Brawnovoj čaroliji, i povratku Michaela na stare staze.
I onda ponovno 2011. kreće razvoj novi bolida. Nema više DDD-a, nema više raznih drugih pomagala koja uništavaju utrkivanje i samim time F1, tako da se možemo ponovno nadati nekoj Brawnovoj čaroliji, i povratku Michaela na stare staze.

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

-
- Rezervni vozač
[/quote]
Pa za tvoiu informaciju DDD i je jedna od Brawnowih čarolija, a i prije ih je bilo (npr. elektronika u benetonu 94/95)!
Uvijek će se nać neki način da se "zaobiđu pravila". Samo šta je ove godine Newey taj koji je našo neko čarobno riješenje. Pitanje ko će bit sljedeće godine?

Pa za tvoiu informaciju DDD i je jedna od Brawnowih čarolija, a i prije ih je bilo (npr. elektronika u benetonu 94/95)!
Uvijek će se nać neki način da se "zaobiđu pravila". Samo šta je ove godine Newey taj koji je našo neko čarobno riješenje. Pitanje ko će bit sljedeće godine?
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Pa to i govorim, bolidi razvoj započinju, kako bi se reklo, na čistom listu papira. DDD jest bio Brawnova inovacija, ali su je pokupili i svi drugi timovi, pa on više ne donosi toliku prednost.deda je napisao/la:Pa za tvoiu informaciju DDD i je jedna od Brawnowih čarolija, a i prije ih je bilo (npr. elektronika u benetonu 94/95)!luka_kimi je napisao/la:I onda ponovno 2011. kreće razvoj novi bolida. Nema više DDD-a, nema više raznih drugih pomagala koja uništavaju utrkivanje i samim time F1, tako da se možemo ponovno nadati nekoj Brawnovoj čaroliji, i povratku Michaela na stare staze.

Možda se sjeti nekog novog rješenja.

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

-
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Niti jedan od tih vozaca nije imao tako nadmocan bolid kroz cijelu sezonu izuzev Prosta i Senne, ali njih dva su imali izuzetno odlicnog timsku kolegu sto Schummacher nikad nije imao. Tesko je ocekivati od Senne 12 pobjeda kad isti auto ima i Prost.Ferrari-BiH je napisao/la:Senna, Prost, Hakkinen i Alonso su isto imali ili su mogli imati nadmocne bolide u svoje vrijeme. Button je imao nadmocan bolid prosle godine, ali nije ostvario 12 ili 13 pobjeda, nego samo 6.
- kowalski
- Rezervni vozač
Oke, ali Hakkinen i Alonso. Ne možeš reći da dečki nisu imali vrhunski bolid na raspolaganju, kao i prosječne vozače za momčadske kolege.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
A FIA priznala da je pravilo nejasno!The Greatest je napisao/la:Mercedes odustao od žalbe.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/83721" onclick="window.open(this.href);return false;

“The problems identified during the final lap of the Monaco Grand Prix, counting for the 2010 FIA Formula One World Championship, showed a lack of clarity in the application of the rule prohibiting overtaking behind the Safety Car.
“Adjustments to the regulations are necessary to clarify the procedure that cars must meet when the last lap is controlled by the Safety Car whilst also ensuring that the signaling for teams and drivers is made more clear.
“These adjustments will help to avoid the problem which occurred during the Monaco Grand Prix from happening in the future.
“The Formula One Commission, upon a proposal of the F1 Sporting Working Group will submit an amendment to the Sporting Regulations to address this issue. These amendments will be considered by the World Motor Sport Council at its next meeting in Geneva on June 23.”
Link na članak

-
- Test vozač
Lijepo da su priznali, ali sad je kasno 

- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Sad su se sjetili, a bitno da su odluku donijeli samo tako, elegancija u pokretu...gringo73 je napisao/la: A FIA priznala da je pravilo nejasno!Evo izjave:
“The problems identified during the final lap of the Monaco Grand Prix, counting for the 2010 FIA Formula One World Championship, showed a lack of clarity in the application of the rule prohibiting overtaking behind the Safety Car.
“Adjustments to the regulations are necessary to clarify the procedure that cars must meet when the last lap is controlled by the Safety Car whilst also ensuring that the signaling for teams and drivers is made more clear.
“These adjustments will help to avoid the problem which occurred during the Monaco Grand Prix from happening in the future.
“The Formula One Commission, upon a proposal of the F1 Sporting Working Group will submit an amendment to the Sporting Regulations to address this issue. These amendments will be considered by the World Motor Sport Council at its next meeting in Geneva on June 23.”
Link na članak

- homersimpson
- Početnik
Priznali su da je greška u nedorečenim pravilima a o tome već raspravljamo nekoliko stranica, nisu priznali da je kriva odluka
OT:
Hakkinen i Alonso nisu imali toliko nadmočan bolid koliko je to bilo izraženo u Schumacherovom slučaju s Ferrarijem 4 godina prije ili primjerice Mansell/Prost i Williams 92 i 93.
I naravno da je MSC uvelike zaslužan za takav bolid, na kraju krajeva on je po meni 2. najbolji vozač u F1 odmah nakon Senne (od 1986. na ovamo - koliko pratim ovaj sport) no nikad nisam navijao niti za jednog niti drugog
OT:
Hakkinen i Alonso nisu imali toliko nadmočan bolid koliko je to bilo izraženo u Schumacherovom slučaju s Ferrarijem 4 godina prije ili primjerice Mansell/Prost i Williams 92 i 93.
I naravno da je MSC uvelike zaslužan za takav bolid, na kraju krajeva on je po meni 2. najbolji vozač u F1 odmah nakon Senne (od 1986. na ovamo - koliko pratim ovaj sport) no nikad nisam navijao niti za jednog niti drugog
- Schumy.d
- Legenda
Odluka je ispravna, a zapravo ni pravila nisu jasna... Da...homersimpson je napisao/la:Priznali su da je greška u nedorečenim pravilima a o tome već raspravljamo nekoliko stranica, nisu priznali da je kriva odluka

-
- Navijam za: Nikoga
"homersimpson" slažem se s tobom oko MSC zasluge za vrhunski bolid. Međutim, ne bih se složio oko tvoje konstatacije da Alonso nije imao vrhunski bolid u Renaultu, mislim da je imao jedan od najkompletnijih bolida u povijesti f1. Na čemu temeljim svoju izjavu, bolid su i gume na njemu, to je jedinstven paket. Ferrari je napravio jednu od najnevjerojatnijih strateških pogrješaka u (opet ja) povijesti f1. Vezao je svoju tvrdoglavu vjernost za Bridgestone. Sjeti se samo grozničavih izjava Bridgestonovih inženjera i frustracija Jeana Totda oko ogromnih problema u ponašanju Bridgesstonica za vrijeme bezbroj utrka tog vremena. U vrijeme Renaultove dominacije Michelin je bio, slagao se netko sa mnom ili ne, gumar sa superiornim pokazateljima na gotovo svim stazama (osim one nesretne VN Indianapolisa 2005 i još poneke). Također, ubrzao je i one bolide koji su po svojim tehničkim karakteristikama bili daleko sporiji od onih koji su koristili Bridgestone gume. I ono nevjerojatno, povlačenjem Michelina Ferrari je naplatio svoju vjernost Bridgestone-u, tako da su svi bolidi nakon toga imali identične Bridgestone gume.homersimpson je napisao/la:Priznali su da je greška u nedorečenim pravilima a o tome već raspravljamo nekoliko stranica, nisu priznali da je kriva odluka
OT:
- Vuksa_KC
- Veteran
Lagani OT: Schumacher prodaje svoj Bugatti EB 110 SS, jedan od samo 33 primjerka napravljenih. Cijena oko 520 000 eura. Eksperti kažu da je auto u izvrsnom, 'bolje nego tvorničkom' stanju. Schumi ga je jako slabo koristio.
Ukratko: 3.5 quad turbo V12, 3.2 do 100 km/h.

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Another upgraded car
Michael would love the race in Turkey to pay off the efforts
"The Turkish fans have always been very kind to me therefore it will be a pleasure to be racing at Istanbul Park again in front of a crowd which will hopefully support us enthusiastically. From our side, we will obviously try to give them something to cheer about and we hope that we can make further progress in Turkey after we have already seen some improvements in Barcelona and Monaco. The Istanbul Park track is a special one. It´s anti-clockwise, a bit hilly and with a lot of different corner layouts so it´s quite nice to drive. I am definitely looking forward to the weekend, especially as our guys back at the factory have worked immensely hard recently to provide us again with an upgraded car. It is clear that we want their efforts to pay off."
Michael would love the race in Turkey to pay off the efforts
"The Turkish fans have always been very kind to me therefore it will be a pleasure to be racing at Istanbul Park again in front of a crowd which will hopefully support us enthusiastically. From our side, we will obviously try to give them something to cheer about and we hope that we can make further progress in Turkey after we have already seen some improvements in Barcelona and Monaco. The Istanbul Park track is a special one. It´s anti-clockwise, a bit hilly and with a lot of different corner layouts so it´s quite nice to drive. I am definitely looking forward to the weekend, especially as our guys back at the factory have worked immensely hard recently to provide us again with an upgraded car. It is clear that we want their efforts to pay off."
Michael is faster than you!!
-
- Test vozač
Evo link: SCHUMACHER I LAUDA
Ha, ha, ha, lauda care
interwiev počinje sa laudinom zajeb....jom na vlastiti račun da postoji nekakav sistem na autu koji ti pomaže da uši viore na zraku - a ono kabriolet i veli da njegove ne mogu flatulirati jer ih nema! Čudni švabski humor
Onda se obraća schumiju sa pitanjem citiram: " neki idioti pričaju da se bolid počel "graditi" - slagati/poštelavati samo za jednog vozača - a na to će schumacher - nikad u nekom prijašnjem timu nisu štelali bolide specijalno samo za mene i nico i ja imamo iste probleme oko mercedesovog bolida i zapravo to je dobro da dajemo slične primjedbe i riješenja na stvari na bolidu tako da sa takvim pristupom tim napreduje prema naprijed - najme poanta je u tome da imaju vrlo sličan vozački stil i zbog toga imaju i slične zahtjeve.
Onda su se malo vratili na motive njegova povlačenja i na što je on odgovorio da zapravo u zadnjoj vozačkoj godini sa ferrarijem je upravo počeo taj nedostatak motiva. kaže da se ne radi tu samo o umoru od utrkivanja nego i umoru od putovanja, testiranja medija - ćovjek se jednostavno zasitio! tri godine nakon povlačenja "igral" se sa raznim igračkama (motor, karting isl) da bi na kraju rekao sam sebi: " zašto ne bih sada nešto ozbiljnije radio, "osječao sam se dovoljno mlad i ovo ljeto(2009) probudio sam svoje senzore" i prepoznao kombinaciju brawna - mercedesa . Kaže da je bilo koja druga momčad -osim ferrarija(predpostavljam) ne bi mogla učiniti njegov povratak mogučim jer ne bi znao u što se upušta.
Onda su se okrenuli malo na red bull i kaže da se "ne radi samo u jednoj stvari u kojoj su dominantni u usporedbi s njegovim bolidom recimo, nego cijeli paket je taj koji donosi prednost i kad bi mogao nešto ovako izdvojiti da je to njihova aerodinamika, da im jako dobro leže srednje brzi i brzi zavoji i naravno kombinacija vettella i webbera također doprinosi tome".
Na kraju je dobacil laudi da je dosta sporo vozil
Drže se dedeki nema kaj!!
EDIT: engleski prijevod LINK
Ha, ha, ha, lauda care

Onda se obraća schumiju sa pitanjem citiram: " neki idioti pričaju da se bolid počel "graditi" - slagati/poštelavati samo za jednog vozača - a na to će schumacher - nikad u nekom prijašnjem timu nisu štelali bolide specijalno samo za mene i nico i ja imamo iste probleme oko mercedesovog bolida i zapravo to je dobro da dajemo slične primjedbe i riješenja na stvari na bolidu tako da sa takvim pristupom tim napreduje prema naprijed - najme poanta je u tome da imaju vrlo sličan vozački stil i zbog toga imaju i slične zahtjeve.
Onda su se malo vratili na motive njegova povlačenja i na što je on odgovorio da zapravo u zadnjoj vozačkoj godini sa ferrarijem je upravo počeo taj nedostatak motiva. kaže da se ne radi tu samo o umoru od utrkivanja nego i umoru od putovanja, testiranja medija - ćovjek se jednostavno zasitio! tri godine nakon povlačenja "igral" se sa raznim igračkama (motor, karting isl) da bi na kraju rekao sam sebi: " zašto ne bih sada nešto ozbiljnije radio, "osječao sam se dovoljno mlad i ovo ljeto(2009) probudio sam svoje senzore" i prepoznao kombinaciju brawna - mercedesa . Kaže da je bilo koja druga momčad -osim ferrarija(predpostavljam) ne bi mogla učiniti njegov povratak mogučim jer ne bi znao u što se upušta.
Onda su se okrenuli malo na red bull i kaže da se "ne radi samo u jednoj stvari u kojoj su dominantni u usporedbi s njegovim bolidom recimo, nego cijeli paket je taj koji donosi prednost i kad bi mogao nešto ovako izdvojiti da je to njihova aerodinamika, da im jako dobro leže srednje brzi i brzi zavoji i naravno kombinacija vettella i webbera također doprinosi tome".
Na kraju je dobacil laudi da je dosta sporo vozil

EDIT: engleski prijevod LINK
- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
Vuksa_KC je napisao/la:Lagani OT: Schumacher prodaje svoj Bugatti EB 110 SS, jedan od samo 33 primjerka napravljenih. Cijena oko 520 000 eura. Eksperti kažu da je auto u izvrsnom, 'bolje nego tvorničkom' stanju. Schumi ga je jako slabo koristio.
[ http://imgs.worldcarfans.com/2010/5/20/ ... 427938.jpg ]
[ http://imgs.worldcarfans.com/2010/5/20/ ... 139624.jpg ]
imaš broj moba, ak da da za pol milje uzimam
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- Vuksa_KC
- Veteran
Heh, vjerojatno treba licitirati...a čuj, to nije obična kupnja, to je investicija;)
Sigurno M hoće da dojde u ruke gdi bu isto tak, u 20 godina 150 km napravil.
Sigurno M hoće da dojde u ruke gdi bu isto tak, u 20 godina 150 km napravil.
-
- Rezervni vozač
- Morgan Freeman
- Navijam za: Mercedes
Evo jedno zanimljivo pitanje. Hoće li Schumacher možda sljedeće sezone voziti za neku drugu momčad?
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
- Silver_Neelsen
- Navijam za: Nikoga
Schumacher, sumnjam da će mijenjati momčad. Izgurat će sada za Mercedes do kraja, po mome mišljenju. Bome je drugačiji to čovjek na VN Turske. Smije se, maše kamerama, Felipeu, blokira Alonsa...sviđa mi se ^^.
-
- Test vozač
Isuse bože, kaj schumacher radi, je neko videl ovaj onboard, joj da bar neko snimi ovo sa telemetrijom LUDNICA
EDIT
Šteta samo da nije uspel otpelati brzi krug na mekšim gumama, mišljenja sam da su jako blizu rosberg i on. Mercedes definitivno izgleda bolje nego u barceloni, no treba pričekati kvale, jer je i schumacher izgledal dobro sve do kvala, a onda mu se desilo 6. mjesto i 1 sekunda zaostatka!
EDIT
Šteta samo da nije uspel otpelati brzi krug na mekšim gumama, mišljenja sam da su jako blizu rosberg i on. Mercedes definitivno izgleda bolje nego u barceloni, no treba pričekati kvale, jer je i schumacher izgledal dobro sve do kvala, a onda mu se desilo 6. mjesto i 1 sekunda zaostatka!
- Brabus
- Početnik
Šta to? O čemu se radi??