Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- One and only
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Re: Formula 1 team - Ferrari
Malo sam pratio vremena s više goriva i Alonso mi djeluje odlično. Massa se očito još uvijek pati s gumama. Dobar rezultat Alonsa i u brzom krugu. Očkejujem da bude dosta jak. Massa bi mogao do nekih bodova. To je prema ovome što sam vidio na prva dva treninga.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Dr. DJ
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari-Massa
Čini mi se da ovo neće biti Massin vikend - Nažalost....
A za novi look sve pohvale!
1982 UCV 1919
- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
iskreno massa je isuvisse predaleko mislim i od 5tog mjesta.. kamo li ssta drugo.. nadam se da grijessim... bilo bi lijepo nastaviti niz no..Dr. DJ je napisao/la:Čini mi se da ovo neće biti Massin vikend - Nažalost....
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Dr. DJ
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari-Massa
Toga je i mene strah...Jer realno gledajući nevozi mi nešto uvjerljivo...Dali je stvar u njemu ili u bolidu...Neznam...No nije to to...
1982 UCV 1919
- Barry
- Test vozač
nemam pojma ali laik mozze primijetiti da to jednostavno nije pravi massa... mogucce je da gume mu slabije lezze od alonsovih ali.. sjetim se joss australije i debelih alonsovih zzivaca dok je kuburio iza masse... od tad nikako pa nikako...
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- gradski
- Početnik
- Navijam za: Nikoga
nekoć davno je rečeno za massu, da je dobar onoliko koliko je dobar bolid koji vozi
da nema ono "nešto" sa čime bi bljesnuo u lošem bolidu.
uostalom, mislim da mu je alonso malo i ubio samopouzdanje
da nema ono "nešto" sa čime bi bljesnuo u lošem bolidu.
uostalom, mislim da mu je alonso malo i ubio samopouzdanje
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
- FerrariF1
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Nije Massa ono sto je bio ,a nije ni Ferrari vise onaj team. Mislim da ga je malo spustilo i odlazak iz Ferraria na kraju sezone
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
- Barry
- Test vozač
prosto ne mogu da se naccudim ovim idotima iz ferrarija... bem ti...
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
e mooooj ferdo ferdo...mislim da mu sutra sc neće pomoć nego će morat muški voziti.ako ništa,bit će zanimljivo to gledat
- Barry
- Test vozač
ssta god da uradi mislim da iznad 7-8 necce mocci... uzzas...vidc je napisao/la:e mooooj ferdo ferdo...mislim da mu sutra sc neće pomoć nego će morat muški voziti.ako ništa,bit će zanimljivo to gledat
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Ma i jedan i drugi katastrofa.
Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Lose,lose ,lose .... Nadao sam se da bi obojica mogli biti u TOP5 ,ali nista od toga.Sutra ocekivati par bodova.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
ferrari je momentalno u rangu s renaultom po paceu na aerodinamički zahtjevnijoj stazi, merc, a pogotovo mclaren su uhvatili priključak s red bullom u kvalama.....
ferrari se mora brzo trgnuti jer bu sezona prerano završila
ferrari se mora brzo trgnuti jer bu sezona prerano završila
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Nevjerovatno je koliko Ferrari gubi u 1 i 2 sektoru u odnosu na najbrže.
Massa 1 sektor skoro 6 desetinki.
Drugi sektor isto toliko.
Očekivao sam Alonsa nakon greške da ipak uđe u Q3, ali zaista forma nikakva.
Sutra zanimljivo eventualno dvoboj Alonso - Massa.
Ako ne bude jače degradacije guma kod ostalih, mislim da neće biti velikog napretka.
Massa 1 sektor skoro 6 desetinki.
Drugi sektor isto toliko.
Očekivao sam Alonsa nakon greške da ipak uđe u Q3, ali zaista forma nikakva.
Sutra zanimljivo eventualno dvoboj Alonso - Massa.
Ako ne bude jače degradacije guma kod ostalih, mislim da neće biti velikog napretka.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Ferrari opako zaostaje u razvoju bolida.Mala greskica i 12-i alonso.Massa na svojoj najdrazos stazi bez greske i tek dovoljno za 8 -o mjesto.
Ne moze se kriviti Alonsa odvise,morao je sve dati u jednom krugu a nije to bas lako.Rosberg je imao vise losih krugova dok nije pogodio na kraju,Vettel je isto masio u prvom brzom.Ma cini mi se da je F-duct ujebo stvar.Kako su ga introducirali tu su se izgubili u razvoju i sve mirise da sezona izmice.
Ne moze se kriviti Alonsa odvise,morao je sve dati u jednom krugu a nije to bas lako.Rosberg je imao vise losih krugova dok nije pogodio na kraju,Vettel je isto masio u prvom brzom.Ma cini mi se da je F-duct ujebo stvar.Kako su ga introducirali tu su se izgubili u razvoju i sve mirise da sezona izmice.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Mislim da se ne može tako gledati,već na svakoj stazi imamo drugačije mješanje karata jedino što je isto da je RB uvijek na čelu.Vidjeli smo u Monacu da je ferrari jako brz,posebno Alonso.Ali može se konstatirati da ne napreduju dovoljno brzo,i ako žele naslov da će morati znatnije se poboljšatiAlonso Fernando je napisao/la:Ferrari opako zaostaje u razvoju bolida.Mala greskica i 12-i alonso.Massa na svojoj najdrazos stazi bez greske i tek dovoljno za 8 -o mjesto.
...put u raj nije posut ružama...
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
-
- Navijam za: Alonso
Surfajući ostalim forumima (isključivo stranim) izgleda da je pukla ljubav između Alonsa i tima. Izjave Alonsa većinom glase da su u zaostatku zbog bolida a ne vozača, tj da se F10 ne razvija u skladu sa njegovim očekivanjima. Mene samo čudi gdje je on tu? Gdje su sada onih 6 desetinki koje on nalazi? To Ferrari ne oprašta. Pa i Schumija su makli 2006 jer su htjeli dokazat da pobjeđuje Ferrari a ne vozač. Možda ove izjave Alonsa i nisu tako bezveze, možda se čovjek nabacuje Red Bull-u u svjetlu svih naklapanja da Webberu neće biti produžen ugovor. Ovo je samo moje mišljenje i nije mi drago da pojedini članovi foruma nemaju svoje već iskaču iza grma da bi poklopili drugoga. Draže bi mi bilo da kažu što sami misle a da im nije svaki post komentar na nečiji prethodni.
Inače pratim formulu od 1975, prvi idoli su mi bili Lauda i Hunt, a Alonso je zadnji vozač kojeg više simpatiziram u odnosu na druge (bio sam u Mađarskoj na njegovoj prvoj pobjedi). Ipak sam malo ostario. Imam skoro 5 banki i guštam u Formuli 1 kao sportu, a 30 uživo gledanih utrka i 35 godina aktivnog praćenja F1 mi govore da se ovakve situacije ponavljaju, znači već viđeno prije. Velika očekivanja od braka pojedinog vozača i tima često nisu završili u medu i mlijeku, više je bilo grubih riječi nakon raskida ili prestanka Ugovora. A nijedan vozač još dugo, dugo neće moći u Ferrariju imati neku težinu zbog ostavštine Michale Schumachera.
Inače pratim formulu od 1975, prvi idoli su mi bili Lauda i Hunt, a Alonso je zadnji vozač kojeg više simpatiziram u odnosu na druge (bio sam u Mađarskoj na njegovoj prvoj pobjedi). Ipak sam malo ostario. Imam skoro 5 banki i guštam u Formuli 1 kao sportu, a 30 uživo gledanih utrka i 35 godina aktivnog praćenja F1 mi govore da se ovakve situacije ponavljaju, znači već viđeno prije. Velika očekivanja od braka pojedinog vozača i tima često nisu završili u medu i mlijeku, više je bilo grubih riječi nakon raskida ili prestanka Ugovora. A nijedan vozač još dugo, dugo neće moći u Ferrariju imati neku težinu zbog ostavštine Michale Schumachera.
Nediljko Matijaš
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Baš razočaravajuće kvalifikacije, sutra možda budu imali neke šanse da obojica završe u bodovima ako budu bili pažljivi prema gumama.
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Ma sve mi se cini da ce morati letjeti glave u Ferrari-u.Sve se nesto bojim da to Alonso ne plati svojom.
- Vuksa_KC
- Veteran
Ja ipak očekujem napredak prema kraju sezone...samo ipak, da, možda bude kasno.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Činjenica je da je Ferrari danas razočarao, ali sutra je pred nama utrka i sve je moguće, možda oba Ferrarija završe u bodovima a možda ni jedan od bolida Ferrarija ne završi utrku, vidjet ćemo šta će se dogoditi sutra.
Za ovako rezultat Ferrariija ima više razloga:
1. Problemi sa pozdanošću bolida, kada ekipa sebi odredi kao prioritet rad na pouzdanosti bolida i većinu resursa usmjeri ka povećanju pozdanosti, a ako ta ekipa nema najbrži bolid i ako nije u pitanju HRT, Lotus onda je ta ekipa u ozbiljnim problemima. Ferrari je morao da vrši i neke korekcije na aerodinamici u cilju povećanja pozdanosti.
2. Manjak downforce.
3. Izgubli su kompas kako dalje unapređivati bolid.
4. Gume, kombinacija guma medium-hard nikako ne odgovara Ferrariju.
5. Konfiguracija staze ne odgovara F10.
6. Manjak vrhunskih inžinjera, aerodinamičara itd. Imam osjećaj da je Ferrariju danas glavni kriterijum prilikom zapošljavanja da si talijan a da znanje uopšte nije važno. Dovoljno je pogledati samo ko se danas nalazi na pojedinim odjelima u Ferrariju sve sami talijani, jedino je tu ovaj grk Tombazis. Ne kažem ja da su svi talijani loši ali sigurno da u ovom trenutku ima ih koji nisu po svom znanju dostojni pozicije koju obavljaju u Ferrariju.
Za ovako rezultat Ferrariija ima više razloga:
1. Problemi sa pozdanošću bolida, kada ekipa sebi odredi kao prioritet rad na pouzdanosti bolida i većinu resursa usmjeri ka povećanju pozdanosti, a ako ta ekipa nema najbrži bolid i ako nije u pitanju HRT, Lotus onda je ta ekipa u ozbiljnim problemima. Ferrari je morao da vrši i neke korekcije na aerodinamici u cilju povećanja pozdanosti.
2. Manjak downforce.
3. Izgubli su kompas kako dalje unapređivati bolid.
4. Gume, kombinacija guma medium-hard nikako ne odgovara Ferrariju.
5. Konfiguracija staze ne odgovara F10.
6. Manjak vrhunskih inžinjera, aerodinamičara itd. Imam osjećaj da je Ferrariju danas glavni kriterijum prilikom zapošljavanja da si talijan a da znanje uopšte nije važno. Dovoljno je pogledati samo ko se danas nalazi na pojedinim odjelima u Ferrariju sve sami talijani, jedino je tu ovaj grk Tombazis. Ne kažem ja da su svi talijani loši ali sigurno da u ovom trenutku ima ih koji nisu po svom znanju dostojni pozicije koju obavljaju u Ferrariju.
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Ma da.Pa prestali su razvijati proslogodisnji bolid u pola sezone,i Mclaren ih predje.Ove godine je Ferrari u Bahrein-u bio bolji id Mclarena i ovi ih opet presisaju.Pa stvarno sramota ,Renault s mizernim budgetom je u najmanju ruku na tu negdje ako ne i bolji:Borili smo se s Force india danas.
- Vuksa_KC
- Veteran
A da Mourinhu malo pokažu osnove Formule 1, s obzirom na talent, brzo bi polovio i nametnuo glavne fore:):):)
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ne znam zašto bi Alonsova glava letjela, trebala bi letjeti Domenicalijeva, Costina jer oni su glavni krivci zašto je F10 nekonkurentan.Alonso Fernando je napisao/la:Ma sve mi se cini da ce morati letjeti glave u Ferrari-u.Sve se nesto bojim da to Alonso ne plati svojom.
Alonso izvlači 110% iz bolida koji nije vrhunski, činjenica je da je Alonso imao dvije velike greške jump start Kini i izlijetanje u Monaku ali ja mislim da ga ipak zbog toga ne treba osuđivati i protjerivati iz Ferrarija.
Eto ja kao navijač Ferarija koji ne simpatišem Alonsa i koji sam bio protv Alonsovog dolaska u Ferrari sada moram da branim Alonsa.