Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Dani »

Bit će on dobar sutra u utrci. Samo čini mi se da ih muči aerodinamika bolida.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Brabus
Početnik
Početnik

Post Postao/la Brabus »

Još uoči sezone, kada su bili dobri i nakon njihove pobjede u 1. utrci rekao je čika Brabus da čim će se dogoditi neka pizdarija sve će krenuti naopako.
Nisu Talijani sposobni sami držati sve pod kontrolom i ne biti šlampavi...
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

domenico je napisao/la:Evo odgovor Sunseekeru:
1. greška: Startao kao 3-ći u Australiji. Oba lijeva kotača na bijeloj liniji gdje nema gripa. Zato je i bio u nepovoljnoj poziciji na 1-om zavoju. Sam je sebe uništio.
2. greška: U Maleziji čekao u boksu na kvalifikacijama. Nema opravdanja da mu je tim kriv. Ti vozači su masno plaćeni da voze u svim uvjetima, pogotovo ove godine kad su zabranjena treniranja tokom sezone. Vozač mora biti taj koji će određivat taktiku a ne tim.
3. greška: u Kini start prije semafora. I to opet sa 3-će pozicije na čistoj strani staze. Vidi se da mu je ušla voda u uši.
4. greška: o zajebu na slobodnom treningu u Monacu se nema što reći. Kretenska vožnja i kretenski udes.
5. greška: u Turskoj opet čekanje do zadnjeg časa i normalno greška pod pritiskom.
Malo pogledajte njegove starteve na prethodnih 5 utrka (osim Monaca). Uvijek obazrivo, previše sa strane da ne uđe u sredinu, previše kalkuliranja. Po meni ovu godinu vozi gore nego Kimi prošle godine. Ferrari a i talijanska štampa su poznati po netoleriranju ovakvih grešaka, pa je 90 % vjerovatnost da će se on opet vratiti u Renault. Ferrari je čak i Prosta 1991 3 utrke prije kraja sezone izbacio iz tima.
Nakon svega ovoga, ne kažem da je loš vozač, ali nakon zadnjih 5-6 sezona gdje je vozio maksimalno koncentrirano ovo je najgora njegova sezona do sada. Ferrarijev bolid niije baš u vrhu ove sezone po performansama, ali gdje je njegovih 0.6 sekundi ? Nema on volje da bolid usmjeri u pravcu u kojem bi trebao pobjeđivati.
Mislim da si ipak malo pretjerao.Greška pod rednim brojem 2 ne može se svrstati u njegovu grešku,dok pod brojem 5 djelomično može,jer je pogriješio na kočenju,ali vidjeli smo da je danas bilo grešaka i kod drugih vozača samo Alonsa je to više koštalo.

Dok za ostale greške se mogu složiti(s tim da 1.greška nije toliko velika) ali ono najvažnije je on je gotove sve te greške donekle ispravio odličnim vožnjama u utrci,točnije uspio je minimalizirati štetu
A što se tiče kalkuliranja ne bih rekao da kalkulira,osim u Australiji kad je bio iza Masse,čovjek ima najviše pretjecenja poslije LH.Treće mjesto je zasada u ukupnom poretku odmah iza RB i to je i više nego što bolid vrijedi ;)
...put u raj nije posut ružama...
domenico
Navijam za: Alonso

Post Postao/la domenico »

Ok, možda i jesam malo pretjerao ali u 35 godina praćenja F1 vidio sam dosta vozača koji su u zenitu karijere i životnog iskustva došli u vrhunski tim, a nisu uspjeli taj trenutak kapitalizirati naslovom svjetskog prvaka. Malo je čudno da se već nakon ove 7 utrke vide velike razlike mišljenja tima i Alonsa. Očito su svi nezadovoljni situacijom u kojoj se nalaze. Ne uspiju li doći sutra do postolja, možete očekivati da će, uz malu pomoć talijanske štampe, situacija izmaći kontroli i da će uzajamno nezadovoljstvo eksplodirati ubrzo.
Evo link sa izjavom Alonsa da tim uopće ne radi na upgrade-u bolida: http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsp ... 712884.stm" onclick="window.open(this.href);return false;.
Nediljko Matijaš
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

domenico je napisao/la:Ok, možda i jesam malo pretjerao ali u 35 godina praćenja F1 vidio sam dosta vozača koji su u zenitu karijere i životnog iskustva došli u vrhunski tim, a nisu uspjeli taj trenutak kapitalizirati naslovom svjetskog prvaka. Malo je čudno da se već nakon ove 7 utrke vide velike razlike mišljenja tima i Alonsa. Očito su svi nezadovoljni situacijom u kojoj se nalaze. Ne uspiju li doći sutra do postolja, možete očekivati da će, uz malu pomoć talijanske štampe, situacija izmaći kontroli i da će uzajamno nezadovoljstvo eksplodirati ubrzo.
Tu je problem u prevelikim očekivanjima navijača Ferraria koji s Alonsom nisu zadovoljni jer imaju prevelika očekivanja(mislim da su takvi u manjini,bar se nadam :biggrin: ).Ne možeš ni od jednog vozača na svijetu očekivati da dominira s bolido kojim je daleko od najboljih.Također je i nezadovoljstvo navijača Alonsa ,među kojima sam i ja, koji su očekivali puno bolji bolid.Mislim da ne treba praviti dramu kao što sam već rekao forma Ferraria zavisi od staze do staze,nije onako kako smo se nadali ali nije ni tragično
.Nakon Bahreina također po forumima sam čitao kako su mnogi navijači Mclarena proglasili sezonu propalom,a oni su prionuli na rad i su danas najozbilnija prijetnja RB.Mislim da bi se i ljudi iz Ferraria trebali ugledati na njih manje priče više rada(tu mislim i na vozače)
...put u raj nije posut ružama...
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Opet se izvlace stvari iz konteksta.Na kraju teksta kaze da Ferrari priprema veliki update za Valencij-u.Ne treba dolijevati ulje na vatru ,Alonso je tek 3 poena iza Vettela i Webbera a razlika u bolidima je ogromna.Blize je istini da je Alonso bolji nego sto mu bolid dozvoljava.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Btino je samo da Alonso ne naziva taijansku nacionalnu ikonu traktorom i biti će sve OK. :lol:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
gradski
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la gradski »

Ok, možda i jesam malo pretjerao ali u 35 godina praćenja F1 vidio sam dosta vozača koji su u zenitu karijere i životnog iskustva došli u vrhunski tim, a nisu uspjeli taj trenutak kapitalizirati naslovom svjetskog prvaka. Malo je čudno da se već nakon ove 7 utrke vide velike razlike mišljenja tima i Alonsa. Očito su svi nezadovoljni situacijom u kojoj se nalaze. Ne uspiju li doći sutra do postolja, možete očekivati da će, uz malu pomoć talijanske štampe, situacija izmaći kontroli i da će uzajamno nezadovoljstvo eksplodirati ubrzo.
zvuči mi kao deja vu
na kraju će ispasti da će kubica u ferrari, a alonso u renault(ili kako će se već zvati)
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Dani je napisao/la:Bit će on dobar sutra u utrci. Samo čini mi se da ih muči aerodinamika bolida.

Ne čini ti, činjenica je da im treba downforce. ;)
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

domenico je napisao/la:Ok, možda i jesam malo pretjerao ali u 35 godina praćenja F1 vidio sam dosta vozača koji su u zenitu karijere i životnog iskustva došli u vrhunski tim, a nisu uspjeli taj trenutak kapitalizirati naslovom svjetskog prvaka. Malo je čudno da se već nakon ove 7 utrke vide velike razlike mišljenja tima i Alonsa. Očito su svi nezadovoljni situacijom u kojoj se nalaze. Ne uspiju li doći sutra do postolja, možete očekivati da će, uz malu pomoć talijanske štampe, situacija izmaći kontroli i da će uzajamno nezadovoljstvo eksplodirati ubrzo.
Evo link sa izjavom Alonsa da tim uopće ne radi na upgrade-u bolida: http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsp ... 712884.stm" onclick="window.open(this.href);return false;.
ovo je fenomenalno, vadiš konkluziju iz konteksta intervjua u kojem je već piskaralo koje je intervju radilo izvuklo stvari iz konteksta.....

pusti neka se stvari razvijaju i onda tamo nakon abu dabhija donosi konkretne zaključke.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

p@rtibrejker je napisao/la:Btino je samo da Alonso ne naziva taijansku nacionalnu ikonu traktorom i biti će sve OK. :lol:
Da. :biggrin: Dobro je poznato da je Alain Prost 1991., Ferrarijev bolid usporedio sa traktorom ( što je skoro i bio - pa nije Francuz bio od jučer ) i da je onda dobio pedalu iz Ferrarija - nisam bio njegov fan, ali nakon tolikog vremenskog proticanja i nakon njegovih izjava i poteza, mali Francuz je pokazao/dokazao, da ipak imao i ima m.............

Fernando sredi se i GO FOR IT!...... ti to možeš........ :k.o: ..... samo se čuvaj Kamui-ija i Adriana u vrlo prvom zavoju i sve OK..... :biggrin:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

tomidix je napisao/la:A nije mi ni Massa puno bolje proso... Najveci je problem za Fernanda upravo to sto je iza momcadskog kolege koji ga opet nece pustit jedinog a bit ce 2put sporiji...

Šta po tebi bi ga kao morao pustiti :!: :?:

Ako je toliko dobar neka ga prođe...A ne plakati jer ga momčadski kolega nepušta [-X
1982 UCV 1919
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Dr. DJ je napisao/la:
tomidix je napisao/la:A nije mi ni Massa puno bolje proso... Najveci je problem za Fernanda upravo to sto je iza momcadskog kolege koji ga opet nece pustit jedinog a bit ce 2put sporiji...

Šta po tebi bi ga kao morao pustiti :!: :?:

Ako je toliko dobar neka ga prođe...A ne plakati jer ga momčadski kolega nepušta [-X
Di pise da bi ga trebao pustit...?? Vec mi je puna kapa ovih rasprava i ponavljanja... Neka se jednako trudi zadrzat i ostale iza sebe i bit ce sve u redu... A ne da kad su drugi drugi iza njega on vozi kao mlakonja i dozvoljava prolaske ko od sale... Samo neka se jednako borbeno postavlja prema svima... A sve je izglednije da na kraju godine jedan od ove dvojice ce otic iz Ferrarija... Mislim da ima svada medu njima dvojicom ali Talijani to drze zasad u tajnosti...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Dr. DJ »

Napisao si da mu je najveći problem što njega jedinog neće pustiti...Ako je bolji pročiće....Zašto bi ga morao pustiti?! Nerazumijem što želiš dobiti tom izjavom? Na što si točno mislio?!
1982 UCV 1919
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Dr. DJ je napisao/la:Napisao si da mu je najveći problem što njega jedinog neće pustiti...Ako je bolji pročiće....Zašto bi ga morao pustiti?! Nerazumijem što želiš dobiti tom izjavom? Na što si točno mislio?!
Momak je umislio da je ovo vrijeme Schumachera i Barichella. ;)
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

Mozda si to ti umislio pa imas nocne more... ne znam... Pogledaj si VN Australije i razmisli malo kako su ostali prosli pored Masse... Sto zelim dobiti je DA SE MAKNE ono JEDINOG... Dakle da vam taj vas massa pokaze malo agresivnosti i prema drugima.. al vidim da u felipeovoj temi je gospon dj napisao da je super sto je massa ispred momcadskog kolege... ako se on bori da bude ispred alonsa, a ne da bude sv. prvak onda je prejadan, a Dr.DJ-a molim da izbaci prvu rijec iz rubrike navijam za... Meni bi bilo normalno da zelis da su oba sto blize vrhu... Ne navijam za Ferrari al bi mi bilo draze da je Massa u prvom redu kad je vec alonso daleko... Cudni su vam ti vasi stavovi navijanja... Sebicni nekako
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Dr. DJ »

Gle navijam za Ferrari otkad pratim F1....I da Fernando pobjedi bilo bi mi drago...ALi ne radi njega nego radi Ferraria....Jer mi Alonso nikako nije sjeo...Još dok je vozio za McLaren....Massa? Massa je vozač za kojeg ja navijam...I naravno da mi je drago da je ispred momčadskog kolege koji mi usput nije baš najmiliji....

A što se tiće odnosa njih dvojice...Vidim da si i sam napisao da ga Fernando nemože proći...Dakle nema razloga da mu se miće...

Manjak agresivnosti prema ostalima? Primjer?

E da i zaboravih naravno da navijam da bude prvak...No ako već bolid nije spreman da bude u samom vrhu znaći 1-2...Naravno da odnjega uvijek očekujem barem da bude ispred momčadskog kolege...

Neznam zašto bi tebi bilo drago da Massa bude na postolju?! RAdi Ferraria?! Ja sam mislio da ti navijaš za Renault?!
1982 UCV 1919
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Felipe Massa je napisao/la:
Dr. DJ je napisao/la:Napisao si da mu je najveći problem što njega jedinog neće pustiti...Ako je bolji pročiće....Zašto bi ga morao pustiti?! Nerazumijem što želiš dobiti tom izjavom? Na što si točno mislio?!
Momak je umislio da je ovo vrijeme Schumachera i Barichella. ;)
Ohladite malo. Alonso nije nikad rekao da ga mora pustiti i slično.
Nemojte ni vi onda plakati ako ga ovaj prođe na ulasku u pit-lane. ;)

Neka se Massa lijepo potrudi da ga ovaj ne mora prestizati. Ajd da jednom vidim i Massin proboj do recimo postolja danas.
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

Dr. DJ je napisao/la:Manjak agresivnosti prema ostalima? Primjer?
Primjera je nekoliko, vec sam rekao da pogledas VN Australije... Takoder nije mlak samo u zadrzavanju tih drugih vec i prelazenju na stazi... VN Malezije i VN Kine...
A što se tiće odnosa njih dvojice...Vidim da si i sam napisao da ga Fernando nemože proći...Dakle nema razloga da mu se miće...
Ja ne vidim da sam to napisao... Napisao sam da se Massa jedino alonsu nece sklonit (dok ostalima hoce, RB i McM)... Ne vjerujem da je stvar u tome da ga Fernando nije mogao proc, nego jednostavno nije htio... a pokazao je u Kini da je casa vec puna s tom voznjom iza Masse... I ako sam napisao da je za Alonsa najveci problem Massa... I da ce njega najteze proc, to je tako... Ne zato sto je Massa überkul i übersuper vozac, nego zato sto se Alonso ne smije zamjeriti momcadi i izbaciti obojicu... Dakle tu se mora duplo vise paziti...
Neznam zašto bi tebi bilo drago da Massa bude na postolju?! RAdi Ferraria?! Ja sam mislio da ti navijaš za Renault?!
Navijam za Alonsa i Renault, da, ali nakon njih navijam i za momcad u kojoj je Fernando... Koliko god mi se ona svidala ili ne... Jos jednom cu ponovit... NIJE POANTA DA MASSA PUSTI ALONSA NEGO DA SE TRGNE I KAD VIDI NEKU DRUGU BOJU IZA ILI ISPRED SEBE OSIM CRVENE...
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ja ne vidim da sam to napisao... Napisao sam da se Massa jedino alonsu nece sklonit (dok ostalima hoce, RB i McM)... Ne vjerujem da je stvar u tome da ga Fernando nije mogao proc, nego jednostavno nije htio... a pokazao je u Kini da je casa vec puna s tom voznjom iza Masse... I ako sam napisao da je za Alonsa najveci problem Massa... I da ce njega najteze proc, to je tako... Ne zato sto je Massa überkul i übersuper vozac, nego zato sto se Alonso ne smije zamjeriti momcadi i izbaciti obojicu... Dakle tu se mora duplo vise paziti...
Da se ubacim u raspravu.
Šta ti misliš da se Massa miče sa staze čim vidi RB ili McM??
Stalno se poteže ta Australia. Pa zašto bi se Massa trebao maknut Alonsu???
Bila je 2.utrka sezone i Massa ima ambicije za svjetskog prvaka, u pitanju su 2 boda i bez obzira jel iza njega Alonso (momčadski kolega) ili ne šta bi se on nejmu sklanjao. Sta da ga pusti pa na kraju sezone baš popuši zbog ta 2 boda (recimo baš Alonso bude prvak a Massa 2.). A hvala Bogu zadnje 2-3 sezone vidili smo kakva je razlika na kraju sezone i da odlučuje 1-2 boda.
Aj da je to bila zadnja ili predzadnja utrka pa da Alonso ganja naslov a Felipe nema šanse za njega, onda bi situacija bila drugačija i sigurno da bi ga propustio kako bi ovaj mogo ostat u igri za naslov. A ovako, totalno mi je besmisleno da se to stalno provlači. Pa zaboga početak sezone, u ekipu mu je došao novi momčadski kolega pa hvala Bogu da će grist da bude bolji od njega, di bi došo da čim dođe novi kolega da ga propušta i sklanja mu se.
Čovjek se bori za svoje radno mjesto. Zar bi i vi (koji radite) popuštali da vam dođe novi kolega i ugrožava vam radno mjesto, jel bi grizli da budete bolji od njega ili bi mu popuštali.
I nek se bori, Alonso nek zasluži svojim vožnjama i ponašanjem respekt momčadskog kolege! Go Felipe!!! Ne popuštaj nikome!
Michael is faster than you!!
tomidix
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la tomidix »

Massa nema respekta prema Alonsu niti ce ga imat... Moze samo dobit nogu na kraju sezone a vidim da ekipa ovdje doslovno shvaca sve kaj napisem... Onaj tko zeli bit svjetski prvak ne mice se nikome... A to u toj 2. utrci grande felipe nije radio... i ne da mi se vise natezat s ljudima koji ne znaju procitat postove...
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Schumy.d je napisao/la: Ohladite malo. Alonso nije nikad rekao da ga mora pustiti i slično.
Nemojte ni vi onda plakati ako ga ovaj prođe na ulasku u pit-lane. ;)

Neka se Massa lijepo potrudi da ga ovaj ne mora prestizati. Ajd da jednom vidim i Massin proboj do recimo postolja danas.
mislim da bi ga što se tiče masse još i mogao vidjeti, pogotovo kad je turska u pitanju, ali ferrari jednostavno nije dorasao zadatku.......možda sljedeće sezone?
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

sve je to ok borba za naslov i sliccno.. ipak postoji nessto ssto se zove timski duh.. occigledno je da je alonso daleko brzzi od masse... i ccim zaglavi iza barem je do sad tako bilo zaostali bi za par krugova.. ono o ccemu se pricca u ferrariju definitvno nije taccno... jer ukoliko timski kolega shvati da je drugi brzzi od njega to se na kulturan naccin rijessi... ali occigledno je da je borba izmeddu vozacca poccela debelo icci na sstetu ekipe...
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Ne razumijem čemu ovakve pomalo glupe rasprave puštanje-ne puštanje. Čemu je to uopće bitno?
Ako FA bude brži od FM, i bude imao priliku, normalno da će ga preći. Ako ga FM lagano propusti opet OK. Ako FA ne bude imao priliku vjerovatno neće riskirati.
Osim ako, što se ja nadam, mu nije puna kapa svega i da popizdi. :biggrin: Nadam se da će biti tako i da porazbija par bolida da ne bude dosadno. :biggrin:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Dr. DJ »

Sve je to OK timski rad bla bla...Kako su ljudi čudni...Dok su Barrichelo i Schumi timski radili svi su pljuvali po Ferrariu...Sada kada nerade timski...Kada se bore vozači međusobno za svaki bod što je po meni draže...Nije da ljudi pljuju po njima ali nije baš ni da im je drago...

Zato neka pobjedi bolji između njih dvojice !
1982 UCV 1919
Odgovori