Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: FERRARI

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la nikolaa »

Chuck Norris je napisao/la:Nisam gledao trening,ali ovo Alonsovo vrijeme izgleda dobro
Zna neko je li Ferrari imao problema s gumama,čuo sam da su mnogi imali?
Ferrari je imao probleme sa granulacijom guma, ali ne u mjeri u kolikoj su imale ostale momcadi.

Mislim da petak ne znaci nista, pa tako ni ova Alonsova pozicija.Izgleda dobro, ali i on sam spusta loptu sa svojom izjavom poslije treninga.

Nadam se da ce Ferrari biti bolji u odnosu na Tursku...
FORZA FERRARI!!!
Barry
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Barry »

ma sve je divno krasno.. al prvi maccici se u vodu bacaju.. daj boze da ovako ostane i na kvalama i utrci no... gume ferrariju mogu dati nesto prednosti ali mislim da je to minimum minimuma :D mada mislim da bi trebalo biti viska safety car-a pa da necce biti ni frke sa gumama xD naprijed crveni :D
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
mantikor
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la mantikor »

bit ce sve ok, Ferrari bolij nego u turskoj))
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Ajde barem nisu zaspali u boksu ovaj put :D
Zadovoljan sam 4. mjestom, ali još sam zadovoljniji što se vidi da Ferrari ima brzinu i da ne zaostaje puno za McLarenovcima i Red Bullom, a uzmemo li u obzir da je moguće brže trošenje guma kod ostalih mogli bi se sutra opet veseliti uz malo sreće.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Sanel je napisao/la:Ajde barem nisu zaspali u boksu ovaj put :D
Zadovoljan sam 4. mjestom, ali još sam zadovoljniji što se vidi da Ferrari ima brzinu i da ne zaostaje puno za McLarenovcima i Red Bullom, a uzmemo li u obzir da je moguće brže trošenje guma kod ostalih mogli bi se sutra opet veseliti uz malo sreće.
Alonso ima brzinu.... Masse nema nigdje :?
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Zadovoljan sam brzinom F10 na ovoj stazi.Inace, predvidjalo se da ce bolidu bolje lezati ova staza i to se obistinjava.
U kvalama zaostatak za Red Bull-om je ispod 0.100 sec dok za Hamiltonom je bio oko 0.300 sec..Uopste ne izgleda lose i s obzirom kako F10 jako malo trosi gume mogli bi se nadati dobrim rezultatima.

Bravo za Fernanda!!!
Sretno sutra!!!
FORZA FERRARI!!!
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Kolko sam ja uspio vidit, on je cijelo vrijeme nizao krugove na istim slickovima - meksim... Nadam se da nece u boks sutra nakon 5 krugova... Ako prva trojka ne otpadne, mislim da je 4. mjesto maximum... Sretno u utrci...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

tomidix je napisao/la:Kolko sam ja uspio vidit, on je cijelo vrijeme nizao krugove na istim slickovima - meksim... Nadam se da nece u boks sutra nakon 5 krugova... Ako prva trojka ne otpadne, mislim da je 4. mjesto maximum... Sretno u utrci...
Pa F10 se dobro ponasa prema gumama pa mozda igraju an tu kartu.Inace u prva 2 kruga na F10 ta guma bas i ne radi najbolje, tek u trecem se pocinje izvlaciti brzina.

Moguce je da ce ici na agresivnu strategiju, pa odvoziti 8-10 superbrzih krugova, otici u boks i rijesiti se mekse komponente.Tako se mozda prebace na hard i tko zna, mozda su kadar sa ovim bolidom ostati na tim gumama do kraja utrke.Vrlo je moguce da igraju na ovu kartu.A mozda ocekuju i kisu u pocetnoj fazi utrke..
FORZA FERRARI!!!
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Jel zna tko kakva je vremenska prognoza za sutra u vrijeme utrke u Montrealu?
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Ukoliko bi Ferrari trosio manje gume nego recimo Mclaren, to bi za alonsa mogla biti prednost ako bi Hamilton usao nakon nekih 5-6-7 krugova... Nema sanse da napravi dovoljno veliku prednost i izaci ce tacno iza ovih od 10og mjesta koji ce svakako vjerovatno krenuti sa tvrdim gumama... Ta ekipa bi ga mogla dobro prikociti a ako alonsove gume budu drzale nekih 6-7 krugova duze, onda ima sansu da se vrati na stazu ispred Lewisa. No, sve to pod uslovom da alonso ne starta lose, jer je na prljavoj strani. Pored toga, ovdje je safety car zagarantovan i pitanje je kad ce na stazu... S te strane gledajuci, red bull uopste nema prednost i njihova strategija bi im se mogla doobro odbiti o glavu...

Sanel je napisao/la:Jel zna tko kakva je vremenska prognoza za sutra u vrijeme utrke u Montrealu?
sansa za kisu 60%
Zadnja izmjena: gringo73, dana/u 12 lip 2010, 23:02, ukupno mijenjano 2 puta.
Razlog: postovi u nizu
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Bravo za Alonsa dobre kvalifikacije.Za sutrašnju utrku start će biti jako važan nadam se da će zadržati poziciju ispred Buttona
...put u raj nije posut ružama...
Jackie Stewart
F1-HR kviz champion
F1-HR kviz champion

Post Postao/la Jackie Stewart »

Blizu je Red Bullima. Nadam se da će biti na postolju, a i pobjeda ne bi bila loša (od Bahreina..., već bi mogel malo pobijedit :)) Očekujem dobru utrku od Alonsa.
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Nadam se postolju, mada sam misljenja da bi pobjedu mogao (opet) uzeti Red Bull. Kako god bilo, sretno Fernando i Ferrari sutra!
mantikor

dobro vrjeme za Ferrari.
Bilo bi neloše kad bi Weber zabiose u Hamiltona:) Šteta za Massu nekako spor, mozda na startu bar uzme koje mesto gore
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

ma nando je lud... izvlacci maximum iz ovog bolida... postolje bi bilo sasvim ok xD a ni na pobjedu ne bih imao primjedbi :D mada je ccini se daleko od mogucce izuzev nego aero pokusaja kobayashia webberovom micanja par bolida sa staze i slicno :D
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Nadam se da će Alonso biti na postolju.
Očigledno je da smo bolji od Mercedesa i Renaulta nego u Turskoj.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Problem za Alonsa je to što starta sa prljavije strane staze i mora se paziti od eventualnog napada Buttona.
Ispred Alonsa su dva Red Bull-a a znamo kakav je njihov duel bio u Turskoj pa možda se nešto slično dogodi i u Kanadi u prvom zavoju, a i često se dešava u Kanadi da u tom prvom zavoju bude guranja, pa možda Alonso nešto i dobije na startu.
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

mislim da ce gume biti presudne,a znamo da je Ferrari najnjezniji prema njima, pa mozda uspije profitirat na osnovu toga...
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
mantikor

nejbitnie da prođe prvi zavoj citav,) Fernando uvek lud ) redki su mu utrke koda bio mlitav
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Mislim da sam već pitao, ali tko definitivno zna da li bolid mora startati sa identičnim gumama na kojima je napravljeno najbrže vrijeme, ili to mora biti ista komponenta?
Možda negdje i piše ali ne znam.

Alonso i Massa su cijeli Q3 vozili na istim SSoft gumama. Veliko pouzdanje Ferrarija u potrošnju guma?
Čini mi se da će ova utrka biti jako strateški zanimljiva.

ALONSO!!! :)
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

p@rtibrejker je napisao/la:Mislim da sam već pitao, ali tko definitivno zna da li bolid mora startati sa identičnim gumama na kojima je napravljeno najbrže vrijeme, ili to mora biti ista komponenta?
Pravilnik:
At the start of the race each car which took part in Q3 must be fitted with the tyres with which the driver set his grid time. This will only be necessary if dry-weather tyres were used to set the grid time and if dry-weather are used at the start of the race.
Any such tyres damaged during Q3 will be inspected by the FIA technical delegate who will decide, at his absolute discretion, whether any may be replaced and, if so, which tyres they should be replaced with.

Prepostavljam iz ovoga da mora biti isti set/komponenta
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Po ovom što piše, identične gume s kojima je postavljeno vrijeme moraju biti korištene na početku utrke.
Osim ako suci ne utvrde da su gume previše oštećene, u tom slučaju može novi set.

Sad treba biti pametan, zašto su u Ferrariju vozili samo na jednim gumama tijekom Q3. Ipak idu na 2 zaustavljanja? Jako mala potrošnja guma?
Biti će zanimljivo u svakom slučaju, svi se žale na grainig a Ferraristi već imaju popriličan broj krugova u svojim Soft gumama.

ALONSO!!! :)
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Ne znam za vas ali meni se jučer na kvalama činilo da što dulje vozi sa istim gumama da su to brže, pa čak i u Q3 kad me Alonso iznenadio da je ostao na stazi jedno 5-6 krugova zaredom i iz kruga u krug radio sve bolje i bolje vrijeme tako da ipak vjerujem da je s razlogom vozio na istom setu guma. Možda čak i odu na dva zaustavljanja kadaće zadnjih 15-ak krugovaponovo uzeti mekše gume, novi set koje su brže od tvrđih, a s obzirom na greining ostalih sa tvrdim gumama biti će daleko sporiji onda od Alonsa na novim mekšim gumama, možda čak i više od sekunde. Pretpostavka, vidjet ćemo uskoro, nadam se da su pogodili ovaj put sa taktikom, znate onu: i ćorava kokoš pogodi zrno. Pa semožda desi da su konačno i u ferrariu pogodili.
No ono šta me posebno veseli je da je webber mjenjao mjenjač i starta 5 mjesta niže, što znači da seAlonso pomiče na treće mjesto i ono još bolje, starta sa čiste strane, a ne sa prljave. Eto, utrka nije ni počela a sve se već lijepo odvija :D
mantikor

Dobra trka , za Alonso super 3 mesto odlicno. Ferrari u Kanadi bio bolij ot red bulla( bar u Fernandovim rukama) i vrlo blizu maclarenu, Sve u svemu zadovoljan rezultatom . Šteta za Massu nije trebao se gurat s Šumiem.. [-X
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Svaka čast za danas!! Moglo se možda danas i do prvog mjesta da su neki faktori bili malo drugačiji, ali i za 3. mjesto treba skinuti kapu.
Odgovori