Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Mika_bar
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: Lewis Hamilton
Da moro je odvozit još jedan krug jer nije skino pole, usao je u zadnji krug 5 sek prije isteka vremena, mislim da taj drugi brzi krug nije bio planiran.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
-
- Navijam za: Nikoga
Plis jer mi možete u krtko napisati poredak. Zanima me di je onda završio ham. Hrt 2 nije prenašao, a strane programe nemam.
Jednom McLaren uvijek McLaren!!!!!!!
- Bara993
- Početnik
- Navijam za: Hamilton i McLaren
-
- Navijam za: Nikoga
-
- Legenda
Hrt plus. jedini prijenos koji sam vidio 
Svaka čast. Ovo je čisti pole position radi brzine samog vozača, a ne bolida. Bilo je skroz lijepo to gledati. Vidjet ćemo sutra - endurance...

Svaka čast. Ovo je čisti pole position radi brzine samog vozača, a ne bolida. Bilo je skroz lijepo to gledati. Vidjet ćemo sutra - endurance...
Samo neka se trkaju.
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Javili su mu da ak dodje do boxa u autu neće ostat niš benge a morau uzet uzorak benzina. Rekli su da stane negdje sa stranehrcfaca (Lewis Hamilton) je napisao/la:A kaj je bilo jer osto bez benzina ili?
Michael is faster than you!!
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
http://www.motorsport-total.com/f1/news ... 61243.html" onclick="window.open(this.href);return false;
upravo se vodi navodno diskusija oko toga da li se treba Mclaren, odnosno Hamilton kazniti radi "namjernoga" zaustavljanja na stazi prije nego sto je uopste nestalo goriva u autu. Navodno je u pitanju prekrsaj pravila 31.6 koje namjerno zaustavljanje na stazi moze sankcionisati kaznom... Po nekom mome misljenju, s jedne strane je ovo irelevantno jer su kvalifikacije bile zavrsene, s druge strane se radi ipak o prevari, jer su iz Mclarena izjavili, da su namjerno rekli Hamiltonu da stane. Cak se prica o tome da su namjerno nasuli manje goriva za jedan krug, kako bi sto bio laksi tj brzi. Jedan od sefova u Paddocku im je vec predbacio "prevaru" jer su namjernim dosipanjem manje kolicine goriva, nego sto je potrebno, stvorili nedozvoljenu prednost u odnosu na ostale timove...
edit:
a, pardon, neko vec postao na drugoj temi istu stvar... sorry
upravo se vodi navodno diskusija oko toga da li se treba Mclaren, odnosno Hamilton kazniti radi "namjernoga" zaustavljanja na stazi prije nego sto je uopste nestalo goriva u autu. Navodno je u pitanju prekrsaj pravila 31.6 koje namjerno zaustavljanje na stazi moze sankcionisati kaznom... Po nekom mome misljenju, s jedne strane je ovo irelevantno jer su kvalifikacije bile zavrsene, s druge strane se radi ipak o prevari, jer su iz Mclarena izjavili, da su namjerno rekli Hamiltonu da stane. Cak se prica o tome da su namjerno nasuli manje goriva za jedan krug, kako bi sto bio laksi tj brzi. Jedan od sefova u Paddocku im je vec predbacio "prevaru" jer su namjernim dosipanjem manje kolicine goriva, nego sto je potrebno, stvorili nedozvoljenu prednost u odnosu na ostale timove...
edit:
a, pardon, neko vec postao na drugoj temi istu stvar... sorry
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Ne razumijem potpuno zadnju rečenicu... Onaj zadnji krug nije bio planiran i zato se dogodilo to što se dogodilo. U svom prvom krugu_dreamer_ je napisao/la:http://www.motorsport-total.com/f1/news ... 61243.html
zadnje stinta nije bio brži od Webbera (taj je krug bio planiran), a u sljedećem je odvozio pole (ovaj nije)...
Nego... Kakve su kazne što se toga tiče? Deset startnih pozicija niže na gridu?
EDIT:
Kazna od 10.000$, vidio u GP temi...
Zadnja izmjena: Arai, dana/u 12 lip 2010, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

-
žešći debilizam..._dreamer_ je napisao/la:http://www.motorsport-total.com/f1/news ... 61243.html
čovjek je odovozio pole i kaj sad? oduzet mu to zbog neke je*ene procedure? očito su planirali da vozi samo jedan brzi krug, budući da nije popravio vrijeme, vozio je i drugi...i imao bi on goriva do boksa, ali mora ostati bar litra u autu za taj uzorak, pa su mu rekli da stane!
- homersimpson
- Početnik
Koliko sam ja shvatio on je, odnosno tim, kažnjen sa spomenutom svotom zato što je zakasnio u dolasku u boks nakon kvalifikacija. Problem premalo dotakanja goriva nema veze s tim.
Uz to naivno je tvrditi kako zadnji krug nije bio planiran ako se vrlo dobro zna da svi planiraju bit u brzom krugu kad vrijeme istekne. Uz to u dosadašnjoj karijeri vidjelo se da upravo Hamilton i njegova ekipa vrlo dobro isplaniraju kako bi u taj zadnji krug ušao posljednji ili bar među posljednjima. Priča o ne planiranju tok kruga je za malu djecu. Može biti da ga nisu imali namjeru odvoziti u slučaju da im je uspjelo krug prije ali svakako su i na posljednji krug računali kao na posljednju šansu.
Druga stvar je treba li ga za to kazniti - moje osobno mišljenje je da treba jer onda bi svi tako mogli isplanirati da ostanu bez goriva kako je to rekao i neimenovana osoba neimenovane ekipe iz članka.
Međutim oduzimanje PP bi bila pogreška za samu F1, ali dobra novčana kazna i opomena bila bi sasvim dovoljna ali tako da to stvarno osjete po džepu on i McL a ne za njih smješnih 10000.
Uz to naivno je tvrditi kako zadnji krug nije bio planiran ako se vrlo dobro zna da svi planiraju bit u brzom krugu kad vrijeme istekne. Uz to u dosadašnjoj karijeri vidjelo se da upravo Hamilton i njegova ekipa vrlo dobro isplaniraju kako bi u taj zadnji krug ušao posljednji ili bar među posljednjima. Priča o ne planiranju tok kruga je za malu djecu. Može biti da ga nisu imali namjeru odvoziti u slučaju da im je uspjelo krug prije ali svakako su i na posljednji krug računali kao na posljednju šansu.
Druga stvar je treba li ga za to kazniti - moje osobno mišljenje je da treba jer onda bi svi tako mogli isplanirati da ostanu bez goriva kako je to rekao i neimenovana osoba neimenovane ekipe iz članka.
Međutim oduzimanje PP bi bila pogreška za samu F1, ali dobra novčana kazna i opomena bila bi sasvim dovoljna ali tako da to stvarno osjete po džepu on i McL a ne za njih smješnih 10000.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ionako ih ima već previšehomersimpson je napisao/la: opomena bila bi sasvim dovoljna ali tako da to stvarno osjete po džepu on i McL a ne za njih smješnih 10000.

...put u raj nije posut ružama...
- Jackie Stewart
- F1-HR kviz champion
Predivna vožnja! Svaka čast!
Uživam gledat njegove onboard kamere..., predivno! Ne znam jeste li primjetili, ali kada je išao prema cilju bio je skroz desno i osvojio pole poziciju.
Isto tako je išao i u Monzi 2009.-e na izlasku iz Parabolice najkraćim mogućim putem (ne po idealnoj liniji). Pazi na svaku sitnicu da postigne što bolje vrijeme!
Ne pišem ovo zbog današnjeg osvojenog pole positiona, ne, nego zbog toga što je zabilježio sve utrke dosad ove sezone, a pod tim mislim da se uvijek borio za svaki bod.
Kazna..., ja bi mu dao tih 10 000$ zbog onoga.
Ne navijam za njega..., ali smatram da, ako volite Formulu 1, jednostavno mu se morate divit.

Isto tako je išao i u Monzi 2009.-e na izlasku iz Parabolice najkraćim mogućim putem (ne po idealnoj liniji). Pazi na svaku sitnicu da postigne što bolje vrijeme!

Ne pišem ovo zbog današnjeg osvojenog pole positiona, ne, nego zbog toga što je zabilježio sve utrke dosad ove sezone, a pod tim mislim da se uvijek borio za svaki bod.

Ne navijam za njega..., ali smatram da, ako volite Formulu 1, jednostavno mu se morate divit.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Pa prekršili su neki memo FIA-e zato što nisu ostvarili PP vrijeme u krugu u kojem su očekivali da će, pa su Lewisa poslali u još jedan brzi krug iako su znali da neće imati goriva za povratak u boks. Ovde se McLaren malo igrao vatrom. Problem je preblaga kazna, jer su suci ovde napravili jedan opasan presedan. Šta ako sada ostali odluče u Monzi ili Spa uraditi isto. Tamo krug goriva manje vrijedi jako puno. McLaren neće moći jer bi im to bio drugi isti prekršaj i vjerovatno veća kazna.
Opet zbunjoza s pravilima. Ili neka brišu pravilo ili neka kažnjavaju primjereno. Ovako neki kao prekršaj je tu, neka kao kazna je tu, a u stvarnosti kao da se ništa nije ni desilo.
Opet zbunjoza s pravilima. Ili neka brišu pravilo ili neka kažnjavaju primjereno. Ovako neki kao prekršaj je tu, neka kao kazna je tu, a u stvarnosti kao da se ništa nije ni desilo.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Da je ostao sistem od 12 krugova koji se mogu odvoziti ne bi bilo nikakvih problema. Ovako su iskoristili rupu kao i Ferrari 1998. u Silverstoneu sa stop and go kaznom.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- bravof
- Početnik
- Navijam za: Ferrari
One and only je napisao/la:Pa prekršili su neki memo FIA-e zato što nisu ostvarili PP vrijeme u krugu u kojem su očekivali da će, pa su Lewisa poslali u još jedan brzi krug iako su znali da neće imati goriva za povratak u boks. Ovde se McLaren malo igrao vatrom. Problem je preblaga kazna, jer su suci ovde napravili jedan opasan presedan. Šta ako sada ostali odluče u Monzi ili Spa uraditi isto. Tamo krug goriva manje vrijedi jako puno. McLaren neće moći jer bi im to bio drugi isti prekršaj i vjerovatno veća kazna.
drug nije valjda da mislis da bi se neki vozac osim Hamiltona izvukao sa ovako smijesnom kaznom da je uradio ovo sto je on....

Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
- gringo73
Meni se također ne sviđa što je bolid ostao na stazi, jer kao što si i sam rekao, iduću trku može ostat6-7 bolida i šta onda; hoće li ih kupit minibus po stazi?! Ali opet druga stvar je to da McLaren NIJE prekršio ni jednu točku pravilnika. Tražio sam određenu točku i nisam je našao. Čim se ne krši određena točka, nema ni "prave" kazne (ubacuju novčane, i opomene). I sam Whitmarsh je rekao: "There is nothing in the regulations that says you have to come back after qualifying to the garage If you break down, if the wheel had fallen off, then those things happen." Ovo je samo pokazatelj da FIA još treba dotjerati pravila, a neke stvari i "ne vidiš" dok se ne dogode.One and only je napisao/la:Pa prekršili su neki memo FIA-e zato što nisu ostvarili PP vrijeme u krugu u kojem su očekivali da će, pa su Lewisa poslali u još jedan brzi krug iako su znali da neće imati goriva za povratak u boks. Ovde se McLaren malo igrao vatrom. Problem je preblaga kazna, jer su suci ovde napravili jedan opasan presedan. Šta ako sada ostali odluče u Monzi ili Spa uraditi isto. Tamo krug goriva manje vrijedi jako puno. McLaren neće moći jer bi im to bio drugi isti prekršaj i vjerovatno veća kazna.

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
ham je fenomenalan vozač, konačno pokazuje sav svoj talent u punom svjetlu. ovu sezonu vozi zbilja fantastično!Jackie Stewart je napisao/la:Predivna vožnja! Svaka čast!Uživam gledat njegove onboard kamere..., predivno! Ne znam jeste li primjetili, ali kada je išao prema cilju bio je skroz desno i osvojio pole poziciju.
Isto tako je išao i u Monzi 2009.-e na izlasku iz Parabolice najkraćim mogućim putem (ne po idealnoj liniji). Pazi na svaku sitnicu da postigne što bolje vrijeme!![]()
- One and only
- Svjetski prvak
Prekršili su neki memo, koji nije pravilo, ali se mora poštovati, ali ne dobiješ pravu kaznu ako ne poštuješ ma šta god to značilo (zbunjozno do bola). Ali recimo na Spa krug goriva manje može značiti -0.1 s. Destinka po krugu u kvalama nikad nije bila jeftinija (10000$). Nema sumnje da je McLaren ovo učinio namjerno, i izvukao se zbog loše definiranih pravila. Kao što Dani napisa i Ferrari je u Silverstone-u 98' isto uradio.
Mislim da iz ovoga svega najbolje što može izaći je izmjena pravilnika. Nedosljednost pravila stavlja momčadi u neravnopravan položaj i uvijek će ostavljati prostora za manipulacije, kažnjavanja i proteste. Pravilnik treba srediti, objasniti ga momčadima i onda se samo skoncentrirati na trkanje.
Mislim da iz ovoga svega najbolje što može izaći je izmjena pravilnika. Nedosljednost pravila stavlja momčadi u neravnopravan položaj i uvijek će ostavljati prostora za manipulacije, kažnjavanja i proteste. Pravilnik treba srediti, objasniti ga momčadima i onda se samo skoncentrirati na trkanje.

- gringo73
Misliš li da bi McLaren bio kažnjen da Hamilton nije popravio vrijeme? Jel ijedna momčad kažnjena zbog toga što nije došla do boksa (bilo koji razlozi)? Dobro, ova kazna je stvarno smiješna...ali možda i s pravom. Glupo je udarati debele kazne za nešto što nije "čisto" (bilo potezi vozača, ili tehničke stvari na bolidima). Takvih stvari je bilo za vrijeme Maxa, a srećom, ovi (FIA pod Todtom) ne idu tim putem, i još moraju ispravljat nered koji ih je dočekao.One and only je napisao/la:Prekršili su neki memo, koji nije pravilo, ali se mora poštovati, ali ne dobiješ pravu kaznu ako ne poštuješ ma šta god to značilo (zbunjozno do bola). Ali recimo na Spa krug goriva manje može značiti -0.1 s. Destinka po krugu u kvalama nikad nije bila jeftinija (10000$). Nema sumnje da je McLaren ovo učinio namjerno, i izvukao se zbog loše definiranih pravila. Kao što Dani napisa i Ferrari je u Silverstone-u 98' isto uradio.

- One and only
- Svjetski prvak
Ne bi ih sigurno kaznili da nije LH napravio PP. I slažem se da je super što FIA sad ne udara kazne gdje god stigne. Samo ovaj Maxov ili čiji već pravilnik pod hitno treba srediti. Očito otvara više rupa nego što ih zatvara.gringo73 je napisao/la:Misliš li da bi McLaren bio kažnjen da Hamilton nije popravio vrijeme? Jel ijedna momčad kažnjena zbog toga što nije došla do boksa (bilo koji razlozi)? Dobro, ova kazna je stvarno smiješna...ali možda i s pravom. Glupo je udarati debele kazne za nešto što nije "čisto" (bilo potezi vozača, ili tehničke stvari na bolidima). Takvih stvari je bilo za vrijeme Maxa, a srećom, ovi (FIA pod Todtom) ne idu tim putem, i još moraju ispravljat nered koji ih je dočekao.One and only je napisao/la:Prekršili su neki memo, koji nije pravilo, ali se mora poštovati, ali ne dobiješ pravu kaznu ako ne poštuješ ma šta god to značilo (zbunjozno do bola). Ali recimo na Spa krug goriva manje može značiti -0.1 s. Destinka po krugu u kvalama nikad nije bila jeftinija (10000$). Nema sumnje da je McLaren ovo učinio namjerno, i izvukao se zbog loše definiranih pravila. Kao što Dani napisa i Ferrari je u Silverstone-u 98' isto uradio.

-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Ma ovo je smjesno!
Njega bi kaznili i da se na krivom mjestu popiša!
Njega bi kaznili i da se na krivom mjestu popiša!

- homersimpson
- Početnik
Kažnjen je simbolično jer nije stigao na pressicu na vrijeme - jadni novinari morali su čekati 5 min više. Smješna kazna za još smješniji razlog.
Međutim on nije imao tehnički kvar, nije se zakucao u zid, krepo motor ili pukla guma nije čak ostao niti bez goriva već je namjerno stao kako nebi dobio veću kaznu ako ne i diskvalifikaciju - nemam pojma kakva je kazna predviđena za ne davanje uzorka goriva. Činjenica je da su mu malo dolili kako bi dobili desetinku a možda i više na vremenu.
Međutim on nije imao tehnički kvar, nije se zakucao u zid, krepo motor ili pukla guma nije čak ostao niti bez goriva već je namjerno stao kako nebi dobio veću kaznu ako ne i diskvalifikaciju - nemam pojma kakva je kazna predviđena za ne davanje uzorka goriva. Činjenica je da su mu malo dolili kako bi dobili desetinku a možda i više na vremenu.
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
"and the Briton was fined USD10,000 and given a reprimand."
Vidim da je popio i "ukor" sudaca
, koji car
koji mu je ovaj treći ove sezone ?
Vidim da je popio i "ukor" sudaca

koji mu je ovaj treći ove sezone ?
- bravof