Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- bravof
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
i ja se nadam konacno boljem plasmanu crvenih,najvise iz cinjenice koliko je Ferrari njezan prema gumama u odnosu na konkurenciju a ni brina F10 nije losa...

Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Solidne kvale za Ferrari ,ako se uzme rezultat iz Turske.Po brzini su bolji od oba Mercedesa sto je pozitivno.Nadam se da će sutra u utrci oba vozača napredovati nekoliko mjesta.
Fernanda očekujem da bi mogao sutra možda do podijuma,a Felipe da bude medju TOP 5.
Fernanda očekujem da bi mogao sutra možda do podijuma,a Felipe da bude medju TOP 5.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
@nikolaa,
mene plaši baš ta nepredvidivost što se tiče sutrašnje utrke, znamo kako se današnji Ferrari, ljudi na pit wall-u snalaze u takvim situacijama.
A ja ne bih imao ništa protiv što se tiče sutrašnje utrke da ti budeš u pravu a ja u krivu, dapače.

mene plaši baš ta nepredvidivost što se tiče sutrašnje utrke, znamo kako se današnji Ferrari, ljudi na pit wall-u snalaze u takvim situacijama.

A ja ne bih imao ništa protiv što se tiče sutrašnje utrke da ti budeš u pravu a ja u krivu, dapače.

- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
dobar posao za alonsa i ferari
iako navijam protiv njih, ipak ih više volim od bikova koji su mi totalno antipatični i dargo mi je da je alonso ispred njih.

iako navijam protiv njih, ipak ih više volim od bikova koji su mi totalno antipatični i dargo mi je da je alonso ispred njih.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Dobra utrka Alonsa.Malo sam razočaran ipak sam se na polovici utrke ponadao i pobjedi,čini mi se da je mit da je Ferrari najnježniji prema gumama
...put u raj nije posut ružama...
- Schumy.d
- Legenda
Dobar je Ferrari bio danas, brz i nježan prema gumama. Da je bilo malo više sreće, mogao je Alonso danas lako i pobijediti.
Razočaran sam Massom, ali šta je tu je. Bitno da nije Ferrari toliko oš kako se pisalo.
Razočaran sam Massom, ali šta je tu je. Bitno da nije Ferrari toliko oš kako se pisalo.
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
bravo za alonsa i ferrari, dobar su nam pritisak stvorili ali bolji pobijedjuje
čestitam im...

čestitam im...
McLaren u <3
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Da je Massa imao bolju trku bilo bi još bolje.
Sad čekamo Valensiju i taj upgrade koje najavljuju.
Sad čekamo Valensiju i taj upgrade koje najavljuju.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
I meni se to čini. Možda vizualno izgledaju najbolje , ali opet....Chuck Norris je napisao/la:Dobra utrka Alonsa.Malo sam razočaran ipak sam se na polovici utrke ponadao i pobjedi,čini mi se da je mit da je Ferrari najnježniji prema gumama
Ma odličan je bio Alonso danas. Hamilton i Button ipak bolji. Onaj HRT ga zeznuo kod Buttonovog prolaza.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Schumy.d
- Legenda
Ma Buemi ga je još više zeznuo. Tamo ga je išao čvrsto zatvarati 2 puta i onda - uđe u boks!?Dani je napisao/la: I meni se to čini. Možda vizualno izgledaju najbolje , ali opet....
Ma odličan je bio Alonso danas. Hamilton i Button ipak bolji. Onaj HRT ga zeznuo kod Buttonovog prolaza.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Mene Massa nije uopšte razočarao, odmah na startu je imao incident i morao u box, a u ovoj utrci pošto se moralo više puta u box to nije mogao iskoristiti. Massa se stvarno borio i za mene je ovo najbolja njegova utrka u ovoj sezoni. Kada je imao čistu stazu bio je najbrži na stazi, negov problem je bio što mu je bolid bi tako podešen da nije bio najbrži na pravcu tako da je imao problema sa zaobilaženjem bolida od kojih je bio znatno brži.Schumy.d je napisao/la:Dobar je Ferrari bio danas, brz i nježan prema gumama. Da je bilo malo više sreće, mogao je Alonso danas lako i pobijediti.
Alonso katastrofa, bio je smješan, pitao sam se je li to vozi Alonso ili neko drugi, možda neki početnik. I Hamilton i Button su zaobišli Alonsa kad je ovaj pokušavao da zaobiđe bolid sa kojim se utkruje u slučaju Hamiltona a u slučaju Buttona kad je Alonso zaoilazio bolid za cijeli krug. Šta reći , Button je više imao problema da zaobilaženjem bolida za čitav krug nego Alonsa, žalosno. Sva sreća da ovi iz Red Bulla nisu bili iza Alonsa jer bi ga i oni sigurno u sličnoj situaciji pretekli. Alonso je svojom neopreznošću izgubio sigurno jedno mjesto.
- Schumy.d
- Legenda
F2004_the_best_ever je napisao/la: Mene Massa nije uopšte razočarao, odmah na startu je imao incident i morao u box, a u ovoj utrci pošto se moralo više puta u box to nije mogao iskoristiti. Massa se stvarno borio i za mene je ovo najbolja njegova utrka u ovoj sezoni. Kada je imao čistu stazu bio je najbrži na stazi, negov problem je bio što mu je bolid bi tako podešen da nije bio najbrži na pravcu tako da je imao problema sa zaobilaženjem bolida od kojih je bio znatno brži.
Alonso katastrofa, bio je smješan, pitao sam se je li to vozi Alonso ili neko drugi, možda neki početnik. I Hamilton i Button su zaobišli Alonsa kad je ovaj pokušavao da zaobiđe bolid sa kojim se utkruje u slučaju Hamiltona a u slučaju Buttona kad je Alonso zaoilazio bolid za cijeli krug. Šta reći , Button je više imao problema da zaobilaženjem bolida za čitav krug nego Alonsa, žalosno. Sva sreća da ovi iz Red Bulla nisu bili iza Alonsa jer bi ga i oni sigurno u sličnoj situaciji pretekli. Alonso je svojom neopreznošću izgubio sigurno jedno mjesto.

Ferrari na 15. mjestu je razočarajuće.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Izgleda da sam ipak bio u pravu.Realno smo se mogli nadati dobrim rezultatom za Ferrari, sto se i ostvarilo.
Uporedjujuci proslu utrku gdje je McLaren bio ispred 50 sekundi, a ovdje su bili gotovo jednako brzi kao i Ferrari.Ocito da bolidu odgovara ovakav tip staze, ali ocito je i da se nesto raduckalo na bolidu, onako nenajavljeno.
Red Bull realno nije mogao ni prici Alonsu.Alonso je imao realne sanse za pobjedu i sa te strane sam razocaran.Jer kada sam vidio da Hamilton ne uspijeva znacajno odmaci Fernandu shvatio sam da je McLaren na ovoj stazi generalno bio +- 0.1 sec od Ferrari-ja.
Massa je imao gadne pehove.Prvo onaj karambol sa Liuzzi-jem, pa onda i sa Michaelom.Cak je mogao doci i do 3 boda, ali fortuna nikako nije bila njegovoj strani danas.Inace, meni je bio jako dobar potez u prvom zavoju poslije starta.Onako smjelo se uvalio u sendvic i da je Liuzzi bar 1 cm ostavio prostora Massa bi bio u prilici preci 2 bolida u 2 zavoja.Ali sad, sta je tu je.
Sada se samo nadati da bi Ferrari sa velikim update-om bolida mogao cak i prestici McLaren i Red Bull, ali realnije da ih je samo i dostici po pitanju downforce-a.
SRETNO SCUDERIA!!!
Uporedjujuci proslu utrku gdje je McLaren bio ispred 50 sekundi, a ovdje su bili gotovo jednako brzi kao i Ferrari.Ocito da bolidu odgovara ovakav tip staze, ali ocito je i da se nesto raduckalo na bolidu, onako nenajavljeno.
Red Bull realno nije mogao ni prici Alonsu.Alonso je imao realne sanse za pobjedu i sa te strane sam razocaran.Jer kada sam vidio da Hamilton ne uspijeva znacajno odmaci Fernandu shvatio sam da je McLaren na ovoj stazi generalno bio +- 0.1 sec od Ferrari-ja.
Massa je imao gadne pehove.Prvo onaj karambol sa Liuzzi-jem, pa onda i sa Michaelom.Cak je mogao doci i do 3 boda, ali fortuna nikako nije bila njegovoj strani danas.Inace, meni je bio jako dobar potez u prvom zavoju poslije starta.Onako smjelo se uvalio u sendvic i da je Liuzzi bar 1 cm ostavio prostora Massa bi bio u prilici preci 2 bolida u 2 zavoja.Ali sad, sta je tu je.
Sada se samo nadati da bi Ferrari sa velikim update-om bolida mogao cak i prestici McLaren i Red Bull, ali realnije da ih je samo i dostici po pitanju downforce-a.
SRETNO SCUDERIA!!!
FORZA FERRARI!!!
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
E zaista si objektivan nema štaF2004_the_best_ever je napisao/la:Mene Massa nije uopšte razočarao, odmah na startu je imao incident i morao u box, a u ovoj utrci pošto se moralo više puta u box to nije mogao iskoristiti. Massa se stvarno borio i za mene je ovo najbolja njegova utrka u ovoj sezoni. Kada je imao čistu stazu bio je najbrži na stazi, negov problem je bio što mu je bolid bi tako podešen da nije bio najbrži na pravcu tako da je imao problema sa zaobilaženjem bolida od kojih je bio znatno brži.Schumy.d je napisao/la:Dobar je Ferrari bio danas, brz i nježan prema gumama. Da je bilo malo više sreće, mogao je Alonso danas lako i pobijediti.

...put u raj nije posut ružama...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Neki su me optuživali da se šlihtam Kimijevim i Alonsovim navijačima kad sam pisao da je za Kimijev neuspjeh kriv Ferrari i za Alonsove loše nastupe takođe kriv Ferrari ali evo došlo je vrijeme za konfrontaciju.
@Schumy.d
Massa je bio došao do bodova do 9 mjesta i onda je došlo do incidenta sa Schumacherom i zato je pao na 15 mjesto. Ono što je bilo pozitivno kod Masse je borba, nije vozio procesijsku utrku, napadao je iako je bio hendikepiran time da nije bio najbrži na pravcu a dok je bila prazna staza bio je među najbržima u utrci. To je za mene pozivino i zato sam reko da je ovo bila dobra utrka za Massu.
@Chuck Norris
Objektivno mišljenje
, ja sam iznio svoje mišljenje i ne kažem da je to objektivno mišljenje.
Da nije napravio Alonso grešku u lakat zavoju Hamilton ga ne bi obišao iako je Hamilton bio brži na pravcu. Hamilton je bio iza Alonsa nekoliko krugova ali ga nije uspio napasti a zašto, zato što je Alosno pametno vozio taj lakt zavoj nije činio greške, vozač ispred uvijek ima određenu prednost u takvim situacijma i zato što F10 ima odličnu trakciju, sve je to Alonso koristio i Hamilton mu nije mogao ništa. Onda borba Alonsa sa Buemijem, Hamilton mu ulazi u rep bolida na izlazu iz lakat zavoja i to je kraj priče. Alonso je morao znati da će ga Hamiltno napasti ako i malo pogriješi jer se vozio oko 1 s iza njega. A kad ga je Button prstigao Alonso je stvarno bio smješan.

@Schumy.d
Massa je bio došao do bodova do 9 mjesta i onda je došlo do incidenta sa Schumacherom i zato je pao na 15 mjesto. Ono što je bilo pozitivno kod Masse je borba, nije vozio procesijsku utrku, napadao je iako je bio hendikepiran time da nije bio najbrži na pravcu a dok je bila prazna staza bio je među najbržima u utrci. To je za mene pozivino i zato sam reko da je ovo bila dobra utrka za Massu.

@Chuck Norris
Objektivno mišljenje

- bravof
- Početnik
jednostavo dobra utrka,da McM nema taj famozni usisnik ne bi imao sanse protiv Alonsa,cista realnost....nadam se samo da ce crveni nastavit sa napredovanjem u razvoju bolida...

Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Da Ferrari nije tako nježan sa gumama ne bi imao šanse protiv McLarena. I možemo tako u beskonačnost.bravof je napisao/la:jednostavo dobra utrka,da McM nema taj famozni usisnik ne bi imao sanse protiv Alonsa,cista realnost....nadam se samo da ce crveni nastavit sa napredovanjem u razvoju bolida...
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Ma da, bravo(f)! Pa pogledaj si kolike su razlike u top speedu između dviju momčadi pa onda komentiraj. Ajde da je razlika 10 km/hbravof je napisao/la:jednostavo dobra utrka,da McM nema taj famozni usisnik ne bi imao sanse protiv Alonsa,cista realnost....nadam se samo da ce crveni nastavit sa napredovanjem u razvoju bolida...
onda nešto možeš govoriti! LINK!

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
I onda nek neko govori da je Renaultov motor slab. Moža su Kubica i Petrov vozili sa "manje krila" od ostalih ali svejedno treba i vatre pod guzicom imat da se postignu ove brzine.Arai je napisao/la:Ma da, bravo(f)! Pa pogledaj si kolike su razlike u top speedu između dviju momčadi pa onda komentiraj. Ajde da je razlika 10 km/hbravof je napisao/la:jednostavo dobra utrka,da McM nema taj famozni usisnik ne bi imao sanse protiv Alonsa,cista realnost....nadam se samo da ce crveni nastavit sa napredovanjem u razvoju bolida...
- tvojnov2
- Početnik
- Navijam za: Ferrari i Gazdu
Mislim da je kubica imao i najbrži krug u utrci jedini ispod minute i 17 sekundi. Stvarno su jurili onom ravnicom prije ciljaKing iCool je napisao/la:I onda nek neko govori da je Renaultov motor slab. Moža su Kubica i Petrov vozili sa "manje krila" od ostalih ali svejedno treba i vatre pod guzicom imat da se postignu ove brzine.Arai je napisao/la:Ma da, bravo(f)! Pa pogledaj si kolike su razlike u top speedu između dviju momčadi pa onda komentiraj. Ajde da je razlika 10 km/hbravof je napisao/la:jednostavo dobra utrka,da McM nema taj famozni usisnik ne bi imao sanse protiv Alonsa,cista realnost....nadam se samo da ce crveni nastavit sa napredovanjem u razvoju bolida...
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
A dobro taj najbrži krug je odvozio prvenstveno zbog guma. Pred kraj je ušao u box i zatim je bil najbrži na stazi sa novim setom mekih guma.tvojnov2 je napisao/la: Mislim da je kubica imao i najbrži krug u utrci jedini ispod minute i 17 sekundi. Stvarno su jurili onom ravnicom prije cilja
-
- Početnik
Ovdje nema Mclaren toliku prednost jer je ovo onako staza sa malo downforca pa tu fduct nema sto toliko pomoci.
- tvojnov2
- Početnik
- Navijam za: Ferrari i Gazdu
Vjerojatno no to eto nisam vidio u svakom slučaju bili su najbrži na ravnici i pokazali da jako dobro razvijaju bolid (a koliko ja znam oni nemaju f-duct). No malu me čude ferrari 12 i 13 po brzini oni su nekad bili baš poznati po visokom top speedu.King iCool je napisao/la:A dobro taj najbrži krug je odvozio prvenstveno zbog guma. Pred kraj je ušao u box i zatim je bil najbrži na stazi sa novim setom mekih guma.tvojnov2 je napisao/la: Mislim da je kubica imao i najbrži krug u utrci jedini ispod minute i 17 sekundi. Stvarno su jurili onom ravnicom prije cilja
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
McLaren je ovdje imao prednost nad Ferrari-jem iskljucivo zbog funkcionalnog f-duct sustava.Vidjelo se da Hamilton moze napasti Alonsa samo na ravnini prije sikane ( koja se nalazi pred startno-ciljnom ravninom ) i to jedino ako Alonso ne udje pravom putanjom u lakat zavoj neposredno prije te dige ravnine.Dakle fazon je bila ta mala razlika u top speedu koja je uz zavjetrinu dozvoljavala Hamiltonu da onako predje Alonsa.Arai je napisao/la:Ma da, bravo(f)! Pa pogledaj si kolike su razlike u top speedu između dviju momčadi pa onda komentiraj. Ajde da je razlika 10 km/hbravof je napisao/la:jednostavo dobra utrka,da McM nema taj famozni usisnik ne bi imao sanse protiv Alonsa,cista realnost....nadam se samo da ce crveni nastavit sa napredovanjem u razvoju bolida...
Inace Ferrari ima odlicnu trakciju i na ostalim dijelovima staze Hamilton i McLaren nisu imali sanse protiv njih.
McLaren je pobijedio, ali kompletno nije bio impresivno najbrzi bolid.Ferari je bio tu odmah uz bok, dok je Red Bull bio nesto sporiji zahvaljujuci taktici i jakom trosenju guma.
FORZA FERRARI!!!
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Danas je Ferrari bio los.Gume su ono sto je jedino bilo dobro.
Koliko god vi pricali protiv Masse on je danas odvezao odlicnu utrku.Napadao, borio se i na kraju krajeva stigao zamalo do bodova.
Koliko god vi pricali protiv Masse on je danas odvezao odlicnu utrku.Napadao, borio se i na kraju krajeva stigao zamalo do bodova.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.