Mislim da nisu bili loši,Alonso je bio ravan sa McLarenima,a Massa nije imao sreće, puno dodira,a i onaj Liuzzi je navalio na njega u 1. zavoju.Felipe Massa je napisao/la:Danas je Ferrari bio los.Gume su ono sto je jedino bilo dobro.
Koliko god vi pricali protiv Masse on je danas odvezao odlicnu utrku.Napadao, borio se i na kraju krajeva stigao zamalo do bodova.
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Bara993
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamilton i McLaren
Re: Formula 1 team - Ferrari
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Felipe Massa je napisao/la:Danas je Ferrari bio los.Gume su ono sto je jedino bilo dobro.
Koliko god vi pricali protiv Masse on je danas odvezao odlicnu utrku.Napadao, borio se i na kraju krajeva stigao zamalo do bodova.

Ferrari bio loš? Dobra!!

Vidi se po rezultatu Alonsu da je bio "katastrofalan" Ferrari danas.
Pa, da, nije valjao Ferrari danas, a ne Massa. Joj, gle slučajnosti, to izjavi navijač Felipea Masse...

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
mah,ferrari je danas komotno mogao pobjediti da alonso nije napravio one dvije glupe greške.massi je utrka bila usrana već u prvom zavoju.moglo je bolje s obzirom na brzinu bolida.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
@nikolaa
u potpunosti se slažem sa tobom.
@ Felipe Massa,
kako Ferrari loš?
Podkrijepi tu svoju tvrdnju činjenicama.
Ferrari je u Turskoj bio loš a u Kanadi Ferrari je bio dobar.
u potpunosti se slažem sa tobom.

@ Felipe Massa,
kako Ferrari loš?

Ferrari je u Turskoj bio loš a u Kanadi Ferrari je bio dobar.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ferrari loš, a oderao guzove RBR-u.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

-
- Početnik
- Navijam za: McLaren
Mclaren na ovoj stazi nije imao prednost nad Ferrarijem iskljucivom zbog f-duct sustava, na ovoj stazi Fduct ne funckionira tako dobro jer su auta podesana na malo downforca pa se nema sto jos izgubiti, na ovoj stazi Fduct nije bio toliko kljucan kao na Turskoj npr.nikolaa je napisao/la:
McLaren je ovdje imao prednost nad Ferrari-jem iskljucivo zbog funkcionalnog f-duct sustava.Vidjelo se da Hamilton moze napasti Alonsa samo na ravnini prije sikane ( koja se nalazi pred startno-ciljnom ravninom ) i to jedino ako Alonso ne udje pravom putanjom u lakat zavoj neposredno prije te dige ravnine.Dakle fazon je bila ta mala razlika u top speedu koja je uz zavjetrinu dozvoljavala Hamiltonu da onako predje Alonsa.
Inace Ferrari ima odlicnu trakciju i na ostalim dijelovima staze Hamilton i McLaren nisu imali sanse protiv njih.
McLaren je pobijedio, ali kompletno nije bio impresivno najbrzi bolid.Ferari je bio tu odmah uz bok, dok je Red Bull bio nesto sporiji zahvaljujuci taktici i jakom trosenju guma.
- tvojnov2
- Početnik
- Navijam za: Ferrari i Gazdu
Šta se mene tiče odlična utrka za ferrari
svaka čast alonsu na trećem mjestu jako me veseli da taj bolid ima kapacitet za pobjede šteta za massu mogo je do boljeg rezultata

Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Uglavnom je fazon da je f-duct bolje poslozen i donosi malo vise brzine od Ferrari-jevog i to je presudilo..Tommy je napisao/la:Mclaren na ovoj stazi nije imao prednost nad Ferrarijem iskljucivom zbog f-duct sustava, na ovoj stazi Fduct ne funckionira tako dobro jer su auta podesana na malo downforca pa se nema sto jos izgubiti, na ovoj stazi Fduct nije bio toliko kljucan kao na Turskoj npr.nikolaa je napisao/la:
McLaren je ovdje imao prednost nad Ferrari-jem iskljucivo zbog funkcionalnog f-duct sustava.Vidjelo se da Hamilton moze napasti Alonsa samo na ravnini prije sikane ( koja se nalazi pred startno-ciljnom ravninom ) i to jedino ako Alonso ne udje pravom putanjom u lakat zavoj neposredno prije te dige ravnine.Dakle fazon je bila ta mala razlika u top speedu koja je uz zavjetrinu dozvoljavala Hamiltonu da onako predje Alonsa.
Inace Ferrari ima odlicnu trakciju i na ostalim dijelovima staze Hamilton i McLaren nisu imali sanse protiv njih.
McLaren je pobijedio, ali kompletno nije bio impresivno najbrzi bolid.Ferari je bio tu odmah uz bok, dok je Red Bull bio nesto sporiji zahvaljujuci taktici i jakom trosenju guma.
FORZA FERRARI!!!
- tvojnov2
- Početnik
- Navijam za: Ferrari i Gazdu
Eh da su u ferrariu napravili dobar f-duct možda bi alonso danas slavio pobjedu......nikolaa je napisao/la:Uglavnom je fazon da je f-duct bolje poslozen i donosi malo vise brzine od Ferrari-jevog i to je presudilo..Tommy je napisao/la:Mclaren na ovoj stazi nije imao prednost nad Ferrarijem iskljucivom zbog f-duct sustava, na ovoj stazi Fduct ne funckionira tako dobro jer su auta podesana na malo downforca pa se nema sto jos izgubiti, na ovoj stazi Fduct nije bio toliko kljucan kao na Turskoj npr.nikolaa je napisao/la:
Go reds!!!!!! Go Schumi!!!
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
@Schumy ,stvarno ne razumijem tvoj stav.Ti si meni nasao pricati kako ja navijam samo za Massu.Pa ti non stop imas nesto srati po Massi.Daj malo ohladi,skontali smo da ne volis Massu...Nemoras to ponavljati iz posta u post.
I da ostajem pri tome da je Ferrrari los,jer je Hamilton prosao Alonsa kao da ovaj stoji.Ako je tebi Ferrari dobar sa trecim mjestom (iako su mogli do pobijede) onda super.
I da ostajem pri tome da je Ferrrari los,jer je Hamilton prosao Alonsa kao da ovaj stoji.Ako je tebi Ferrari dobar sa trecim mjestom (iako su mogli do pobijede) onda super.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
čisto alonsova pogreška,moglo se do pobjede odnosno bolid je imao kapacitet za pobjeduFelipe Massa je napisao/la:@Schumy ,stvarno ne razumijem tvoj stav.Ti si meni nasao pricati kako ja navijam samo za Massu.Pa ti non stop imas nesto srati po Massi.Daj malo ohladi,skontali smo da ne volis Massu...Nemoras to ponavljati iz posta u post.
- Schumy.d
- Legenda
Meni da. A mislim da nisam jedini koji imam takvo mišljenje. Svaki bolid koji može pobijediti u utrci je dobar bolid.Felipe Massa je napisao/la: I da ostajem pri tome da je Ferrrari los,jer je Hamilton prosao Alonsa kao da ovaj stoji.Ako je tebi Ferrari dobar sa trecim mjestom (iako su mogli do pobijede) onda super.

Ostalo je stvar vozača. Treba znati voziti dobar auto.
Primjerice, danas je Ferrari bio bolji od Red Bulla i jako blizu Mclarenu. Meni je to sasvim ok. Ja bih danas potpisao postolje Ferrarija na svakoj utrci jer je konkurencija jaka ove godine.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ako su mogli do pobjede znači da je dobarFelipe Massa je napisao/la:@Schumy ,stvarno ne razumijem tvoj stav.Ti si meni nasao pricati kako ja navijam samo za Massu.Pa ti non stop imas nesto srati po Massi.Daj malo ohladi,skontali smo da ne volis Massu...Nemoras to ponavljati iz posta u post.

...put u raj nije posut ružama...
- Barry
- Test vozač
dobro zboris cace norriseChuck Norris je napisao/la:Ako su mogli do pobjede znači da je dobarFelipe Massa je napisao/la:@Schumy ,stvarno ne razumijem tvoj stav.Ti si meni nasao pricati kako ja navijam samo za Massu.Pa ti non stop imas nesto srati po Massi.Daj malo ohladi,skontali smo da ne volis Massu...Nemoras to ponavljati iz posta u post.

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
ferrari, dakle, ipak nije za otpad....ovo je svakako dobra vijest, sljedećih 5 utrka biti će odlučujuće, ako ferrari uistinu u valenciji napravi značajniji korak naprijed imaju šanse za borbu za titulu
mclaren je momentalno mjerilo svega, imaju fantastičan vozački dvojac (trenutno najbolji), bolid koji je najbži, ima najkorisniji f-duct i ne ždere gume, kako su neki mislili.....
biti će teško i za red bull, kamoli za ferrari, ali ništa još nije gotovo i ako u ferrariju naprave dobar posao, mislim da bi ponovo mogli gledati crveni 1-2
edit:
evo što štef priča o daljnim koracima:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/84501
izdvojiti ću samo ovo:
"The performance that we had was really good, honestly, and the car was exactly the same as it was in Turkey where we were nine tenths behind.
pitam se samo jel ovo dobro ili loše...
mclaren je momentalno mjerilo svega, imaju fantastičan vozački dvojac (trenutno najbolji), bolid koji je najbži, ima najkorisniji f-duct i ne ždere gume, kako su neki mislili.....
biti će teško i za red bull, kamoli za ferrari, ali ništa još nije gotovo i ako u ferrariju naprave dobar posao, mislim da bi ponovo mogli gledati crveni 1-2
edit:
evo što štef priča o daljnim koracima:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/84501
izdvojiti ću samo ovo:
"The performance that we had was really good, honestly, and the car was exactly the same as it was in Turkey where we were nine tenths behind.
pitam se samo jel ovo dobro ili loše...
- bravof
- Početnik
Arai je napisao/la:Ma da, bravo(f)! Pa pogledaj si kolike su razlike u top speedu između dviju momčadi pa onda komentiraj. Ajde da je razlika 10 km/hbravof je napisao/la:jednostavo dobra utrka,da McM nema taj famozni usisnik ne bi imao sanse protiv Alonsa,cista realnost....nadam se samo da ce crveni nastavit sa napredovanjem u razvoju bolida...
onda nešto možeš govoriti! LINK!
pogledaj utrku....da se ne prepucavamo u beskonacnost.....sad ce smi jos pricat da McM nema nikakve koristi od F-usisnika....

Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Ja da pogledam utrku?? Ti bolje pogledaj službeno izvješće FIA-e. Hmm...Sad ćeš mi ti još reći da dokaz crno na bijelom nije valjan.bravof je napisao/la:Arai je napisao/la:Ma da, bravo(f)! Pa pogledaj si kolike su razlike u top speedu između dviju momčadi pa onda komentiraj. Ajde da je razlika 10 km/hbravof je napisao/la:jednostavo dobra utrka,da McM nema taj famozni usisnik ne bi imao sanse protiv Alonsa,cista realnost....nadam se samo da ce crveni nastavit sa napredovanjem u razvoju bolida...
onda nešto možeš govoriti! LINK!
pogledaj utrku....da se ne prepucavamo u beskonacnost.....sad ce smi jos pricat da McM nema nikakve koristi od F-usisnika....

Nitko nije rekao da nemaju koristi, imaju. Ali taj F-duct ima i Ferrari... Tko im je kriv što ga nisu bolje razvili.
I onda ispada da je Button prošao Alonsa zbog prednosti u top speed-u, nevjerojatno je to sve kad ona iznosi kojih 2-3 km/h.

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Kada bi vozili 10 km/h ta bi razlika od 2-3km/h bila odlučujuća.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
...put u raj nije posut ružama...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Čini se da su McLaren i Red Bull otpisali Ferrari-Alonsa kao mogućeg rivala za titulu u ovoj sezoni, to se može zaključiti na osnovu njihovih izjava posle VN Kanade, kao da je Alonso završio u Kanadi na 23 a ne na 3 mjesto, koje je zaradio na osnovu brzine bolida a ne spletom sretnih okolnosti.
Staze u Valensiji i kombinacija guma bi trebala odgovarati i ovakvom F10 bez upgrade, i takav F10 bi sigurno mogao pomrsiti račune McLarenu i Red Bull- u Valensiji. Sa najavljenim velikim upgrade sa kojim stižu u Valensiju Ferrari bi se mogao boriti i za pobjedu. Nadam se prije svega da je Tombazis odradio dobro svoj dio posla oko ovog upgrade, u njega najviše imam povjerenja.
Go Ferrari Go
Staze u Valensiji i kombinacija guma bi trebala odgovarati i ovakvom F10 bez upgrade, i takav F10 bi sigurno mogao pomrsiti račune McLarenu i Red Bull- u Valensiji. Sa najavljenim velikim upgrade sa kojim stižu u Valensiju Ferrari bi se mogao boriti i za pobjedu. Nadam se prije svega da je Tombazis odradio dobro svoj dio posla oko ovog upgrade, u njega najviše imam povjerenja.

Go Ferrari Go

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Mislim da nije bas tako.Vettel je evo upravo dao izjavu, u kojoj kaze da se nada kako ce moci izazvati McLaren i Ferrari u Valenciji.Red Bull sigurno racuna na poboljsanje forme Ferrari-ja od Valencije, a Button je vec prije utrke u Kanadi rekao kako je iznenadjen Ferrari-jevom losom formom, te kako ocekuje brz povratak te momcadi na vrh.F2004_the_best_ever je napisao/la:Čini se da su McLaren i Red Bull otpisali Ferrari-Alonsa kao mogućeg rivala za titulu u ovoj sezoni, to se može zaključiti na osnovu njihovih izjava posle VN Kanade, kao da je Alonso završio u Kanadi na 23 a ne na 3 mjesto, koje je zaradio na osnovu brzine bolida a ne spletom sretnih okolnosti.
Staze u Valensiji i kombinacija guma bi trebala odgovarati i ovakvom F10 bez upgrade, i takav F10 bi sigurno mogao pomrsiti račune McLarenu i Red Bull- u Valensiji. Sa najavljenim velikim upgrade sa kojim stižu u Valensiju Ferrari bi se mogao boriti i za pobjedu. Nadam se prije svega da je Tombazis odradio dobro svoj dio posla oko ovog upgrade, u njega najviše imam povjerenja.![]()
Go Ferrari Go
Ja bih iskreno volio da su ih skroz iskljucili iz borbe za naslov, jer se tako ne bi isuvise fokusirali na Ferrari gledajuci na detalje izmedju sebe ( Red Bull i McLaren ).Tako da bi Ferrari vise puta mogao profitirati jer bi se javili kao favoriti za pobjedu iz tisine..
Tombazis je, vjerujem odradio dobar posao.Vidjeli su gdje ne stima i na tome rade skoro mjesec i pol dana.Trebalo bi izgledati dobro, a trebalo bi i izgledati bitno drugacije, posebno straznji kraj bolida za kojeg se smatra da ce dobiti poptuno nov difuzor ( a to znamo iziskuje promjenu skoro cijele podnice bolida, bocnih stranica, pokrova motora i sl. ).Mislim da bi to moglo sve biti u paketu sa f-ductom te bi moglo biti dobro..
FORZA FERRARI!!!
- darky
- Profesionalni vozač
Ima jako velike koristi na stazama sa puno downforce, tamo na zatvorenim stazama, pa f-duct dođe ko "turbo" na ubrzanju, no na ovako otvorenoj stazi (monca također) nema tolikog efekta, jer svi imaju aute podešene na max brzine, no u valenciji bi f-duckt trebao opet biti prednostbravof je napisao/la: pogledaj utrku....da se ne prepucavamo u beskonacnost.....sad ce smi jos pricat da McM nema nikakve koristi od F-usisnika....
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
DA, spomenuo je Vettel Ferrari kao i Whitmarsh u jednoj rečenici je takođe spomenuo Ferrari i Mercedes ali ja mislim da su oni to više uradili iz kurtoazijenikolaa je napisao/la:
Mislim da nije bas tako.Vettel je evo upravo dao izjavu, u kojoj kaze da se nada kako ce moci izazvati McLaren i Ferrari u Valenciji.Red Bull sigurno racuna na poboljsanje forme Ferrari-ja od Valencije, a Button je vec prije utrke u Kanadi rekao kako je iznenadjen Ferrari-jevom losom formom, te kako ocekuje brz povratak te momcadi na vrh.

Nadam se da će ovaj upgrade nadmašiti Ferrarijeva očekivanja a Red Bull i McLaren, što se mene tiče, neka misle i da je Ferrari najsporiji bolid na stazi.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- homersimpson
- Početnik
Nije mi jasno kako netko može tvrditi da je Alonso bio loš.
Istina napravio je greške kod oba preticanja i ovi su jednostavno uspjeli to iskoristiti. Pobjede su ga stajali 3 spora bolida na stazi u ključnoj fazi, kad ga je prošao Hamilton, zatim prilikom drugog ulaska u box kad je izgubio sekundu dvije a samim time i mogućnost izlaska ispred Hamiltona i ona možda najblesavija kad ga je prešao Button.
Tvrditi da su Hamilton i Button odlično vozili a on ne nakon što je većinu utrke bio do 2 sec iza Hamiltona je u najmanju ruku glupo.
Istina napravio je greške kod oba preticanja i ovi su jednostavno uspjeli to iskoristiti. Pobjede su ga stajali 3 spora bolida na stazi u ključnoj fazi, kad ga je prošao Hamilton, zatim prilikom drugog ulaska u box kad je izgubio sekundu dvije a samim time i mogućnost izlaska ispred Hamiltona i ona možda najblesavija kad ga je prešao Button.
Tvrditi da su Hamilton i Button odlično vozili a on ne nakon što je većinu utrke bio do 2 sec iza Hamiltona je u najmanju ruku glupo.