Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

homersimpson je napisao/la:Nije mi jasno kako netko može tvrditi da je Alonso bio loš.
Istina napravio je greške kod oba preticanja i ovi su jednostavno uspjeli to iskoristiti. Pobjede su ga stajali 3 spora bolida na stazi u ključnoj fazi, kad ga je prošao Hamilton, zatim prilikom drugog ulaska u box kad je izgubio sekundu dvije a samim time i mogućnost izlaska ispred Hamiltona i ona možda najblesavija kad ga je prešao Button.

Tvrditi da su Hamilton i Button odlično vozili a on ne nakon što je većinu utrke bio do 2 sec iza Hamiltona je u najmanju ruku glupo.
Ja ne kažem da je on loš vozač ali upravo zato što je vrhunski vozač, jedan od najboljih vozača današnjice, on ne bi smijo napravti dvije pogreške , zbog kojih je izgubio sigurno jednu poziciju.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

homersimpson je napisao/la:Nije mi jasno kako netko može tvrditi da je Alonso bio loš.
Istina napravio je greške kod oba preticanja i ovi su jednostavno uspjeli to iskoristiti. Pobjede su ga stajali 3 spora bolida na stazi u ključnoj fazi, kad ga je prošao Hamilton, zatim prilikom drugog ulaska u box kad je izgubio sekundu dvije a samim time i mogućnost izlaska ispred Hamiltona i ona možda najblesavija kad ga je prešao Button.

Tvrditi da su Hamilton i Button odlično vozili a on ne nakon što je većinu utrke bio do 2 sec iza Hamiltona je u najmanju ruku glupo.
Upravo tako,i zbog čega mi je još krivlje s eventualnom pobjedom bio bi 1.u ukupnom poretku
...put u raj nije posut ružama...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Chuck Norris je napisao/la:

Upravo tako,i zbog čega mi je još krivlje s eventualnom pobjedom bio bi 1.u ukupnom poretku
Mislim da nas, navijače Ferrarija i Vas navijače Alonsa, ove žalopojke i šta bi bilo kad bi bilo nikud neće odvesti. Da nije bilo ovih sporijih vozača, da je Ferrari prilikom drugog pit stopa pozvao Alonsa odmah jedan krug iza Hamiltona a ne čekali da odveze dva kruga i da dođe u probleme sa zaostalim vozačima etc.......
Možemo se jedino nadati da će upgrade koji Ferrari donosi na VN Europe pomoći Ferrariju da se ravnopravno uključi u borbu sa McLarenom i Red Bull-om za naslov. ;)
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

Slažem se da su to bile dvije početničke pogreške koje nije smio napraviti pogotovo jer je znao da se iza njega nalazi ova druga dva koji čekaju tako nešto i mogu to iskoristiti. Da je bio bilo tko drugi na mjestu McLarenovca uvjerenja sam da se nebi ništa dogodilo a njega bi se opet blatilo kao što je to uobičajeno.
Navijanje nema veze s mojim postom već činjenica da se nekoga blati bez osnove nakon vrlo dobre vožnje koje istina ruka na srce nitko poslije Turske nije ni sanjao od Ferrarija, doduše te mrlje su ga stajale u najmanju ruku 2. mjesta ako ne i pobjede i za to si je sam kriv.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

gringo73 je napisao/la:Ferrari je već odredio da će 2011 koristiti KERS! Link
znači ferrari i mclaren sigurno, mercedes vrlo vjerojatno, ostaje pitanje što je radio williams cijelo vrijeme i kaj su u renaultu napravili sa svojim?
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ferrari to adopt Red Bull-style exhaust system
Prema pisanju španjolskog Asa Ferrari bi trebao s tom preinakom dobiti 3-4 desetinke po krugu. Bude li tako, to će biti nezgodno...
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

toliko im taman treba ako zele bit brzi.. malo je optimisticno 4 desetinke doduse.. novi difuzor takodjer dolazi za spaniju, zar ne?
rFactor F1 HR server Info
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Armanini je napisao/la:toliko im taman treba ako zele bit brzi.. malo je optimisticno 4 desetinke doduse.. novi difuzor takodjer dolazi za spaniju, zar ne?
to bi navodno sve trebalo doći u paketu......onaj espn-ov članak govori upravo o onome što sam pričao, bitno je da je bolid koncipiran tako da ima evolucijskog prostora, ovaj novi paket će pokazati gdje je ferrari zapravo...

vidimo da je mclaren najbolje pogođen bolid, konstantno se razvija od trke do trke, renault je tu negdje (samo im je stratna pozicija bila kudikamo slabija), mercedes je s brawnom već prošle sezone udario u plafon.....
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

sunseeker je napisao/la:
Armanini je napisao/la:toliko im taman treba ako zele bit brzi.. malo je optimisticno 4 desetinke doduse.. novi difuzor takodjer dolazi za spaniju, zar ne?
to bi navodno sve trebalo doći u paketu......onaj espn-ov članak govori upravo o onome što sam pričao, bitno je da je bolid koncipiran tako da ima evolucijskog prostora, ovaj novi paket će pokazati gdje je ferrari zapravo...

vidimo da je mclaren najbolje pogođen bolid, konstantno se razvija od trke do trke, renault je tu negdje (samo im je stratna pozicija bila kudikamo slabija), mercedes je s brawnom već prošle sezone udario u plafon.....
Ispusni sustav, difuzor,straznji ovjesm odnosno cijeli straznji kraj bolida ce biti nov.Moralo se dosta stvari mijenjati, to je ocito.Taj ispusni sustav na Red Bull-u je jako zanimljiv i izgleda donosi dosta brzine samom bolidu.Newey se bas interesantne stvari dosjetio sa tim ispusnim sustavom.Skroz ga je postavio na podnicu bolida i tako se otarasio prljavog zraka koji bi isao preko 1/3 bolida da je u pitanju konvencionalni ispusni sustav ( kao kod McLarena,Ferrari-ja,Mercedes-a i dr. ).

Mislim da bi Ferrari mogao dosta dobiti ovim preinakama na bolidu, samo fazon je koliko ce Red Bull i McLaren donijeti stvari na bolidima.Inace F10 je koncipiran da se na njemu moze dosta toga uraditi.To je i sam Tombazis izjavio na predstavljanju, samo sto su oni zeznuli stvar sa strategijom i brzinom stavljanja novih evolutivnih dijelova na bolid.

Mercedes je na limitu.Kao da vise nema prostora za napredak.Koncepcija bolida je takva da se ne moze mnogo toga uraditi.Bawn je racunao da ako napravi malo brzi bolid od proslogodisnjeg pobjednickog, da ce to biti dovoljno.Medjutim McLaren,Red Bull i Ferrari su odradili strasan posao, tako da je sada Mercedes tek cetvrta ili peta momcad po brzini ( na nekim utrkama je Renault brzi ).Jos jedan bolid za kog se moze reci da je na maksimumu je Lotus, ciji je tvorac Mike Gascoyne. Renault je bolid koji jos puno toga moze dati.Wiliams takodjer.Force India je blizu maksimuma.Red Bull i Toro Rosso su takodjer blizu onog maksimuma.To posebno vazi za Red Bull za kojeg ja ne vjerujem da ce moci drasticno brze ici od sadasnjeg.Sauber je bolid koji bi isto mogao biti unaprijedjen, samo sto ta momcad nema dovoljno sredstava za to.Virgin,Histeria i ostali imaju prostora za poboljsanja,ali bolje im je da grade bolid za sljedecu sezonu ako misle biti bar na nekoliko utrka sa samo jednim krugom zaostatka za ostalim.
FORZA FERRARI!!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da bas ja isto kazem, sve super, ferrari ni sada nije spor, ako poboljsanja donesu ocekivano super, al ne spavaju ni ostali.. pricas o limitima, meni mcm izgleda na limitu, al nis to ne znaci.. razvijat ce se oni i dalje i bit ce svi oni brzi.. nitko nece odustat od ove sezone (jedini koji moze odustat je ferrari)..

ovo sto pricas za sauber ne stoji, sauber upce nije spor bolid, tih par krugova sto su do sad odvezli izgledali su oke, budget nije problem, barem kako p. sauber tvrdi, problem su testiranja, odnosno nedostatak istih..

bas je pedro pricao kako im je najveci minus sto nemaju simulator, jer se i dalje testira, al na simulatoru i kaze da se rezultati sa simulatora uzimaju bez straha..

zato sve te pizdarije oko testiranja, kako bi se zastitile nove ekipe su pizdarija, jer to najvise jebe njih..
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Armanini je napisao/la:da bas ja isto kazem, sve super, ferrari ni sada nije spor, ako poboljsanja donesu ocekivano super, al ne spavaju ni ostali.. pricas o limitima, meni mcm izgleda na limitu, al nis to ne znaci.. razvijat ce se oni i dalje i bit ce svi oni brzi.. nitko nece odustat od ove sezone (jedini koji moze odustat je ferrari)..

ovo sto pricas za sauber ne stoji, sauber upce nije spor bolid, tih par krugova sto su do sad odvezli izgledali su oke, budget nije problem, barem kako p. sauber tvrdi, problem su testiranja, odnosno nedostatak istih..

bas je pedro pricao kako im je najveci minus sto nemaju simulator, jer se i dalje testira, al na simulatoru i kaze da se rezultati sa simulatora uzimaju bez straha..

zato sve te pizdarije oko testiranja, kako bi se zastitile nove ekipe su pizdarija, jer to najvise jebe njih..
Speaking following the race in Montreal, team boss Martin Whitmarsh revealed that McLaren plans to bring in a new upgrade for the MP4-25 at Silverstone that should be worth up to a quarter of a second a lap to improve its outright speed relative to Red Bull, although he admitted that its Milton Keynes-based rival would also be fighting back strong after recent disappointments.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zato i kazem.. i ostali ce se jednako nastavit razvijat..
bit ce zanimljivo vidjet kako i sto ce dalje bit..

ma.. svaku utrku do sad je bilo zanimljivo iscekivanje, sve do sad je bilo ludo zanimljivo.. super odlicno..

jos ima super staza (ne bas previse doduse), bit ce jos ludih utrka..

rekao je onaj iz bridgestonea da ocekuju istu situaciju i u njemackoj sa soft gumama, doduse timovi sad znaju na cemu su pa ce se malo drukcije pripremit, al ne sumnjam da ce bit interesantno..

da ne budem previse off od teme ferrarija.. - massi mora krenut jer konstrkuktorski naslov jos nije toliko izgubljen, po meni je 90% izgubljen :), al ne treba gubit nadu do kraja..
slika
natural
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro

Post Postao/la natural »

evo novih paketa...

četvrtak i petak >>> Megaupload Download <<<

subota i nedjelja >>> Megaupload Download <<<

uživajte...
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Pojavile su se glasine da će Ferrari sa ovim velikim upgrade koji donosi na VN Europe dobiti oko 0.7 s po krugu. Meni je to previše #-o ali ne bih imao ništa protiv da tako i u stvarnosti bude. :biggrin:
http://www.planetf1.com/news/3213/62070 ... -Big-Boost" onclick="window.open(this.href);return false;
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Pojavile su se glasine da će Ferrari sa ovim velikim upgrade koji donosi na VN Europe dobiti oko 0.7 s po krugu. Meni je to previše #-o ali ne bih imao ništa protiv da tako i u stvarnosti bude. :biggrin:
http://www.planetf1.com/news/3213/62070 ... -Big-Boost" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa i da donesu toliko ,ostali nece sjediti i gledati.Sigurno da ce Red Bull pogotovo uciniti sve da opet budu prva ekipa na gridu.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
pantera
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Schumacher Ferrari

Post Postao/la pantera »

Felipe Massa je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Pojavile su se glasine da će Ferrari sa ovim velikim upgrade koji donosi na VN Europe dobiti oko 0.7 s po krugu. Meni je to previše #-o ali ne bih imao ništa protiv da tako i u stvarnosti bude. :biggrin:
Pa i da donesu toliko ,ostali nece sjediti i gledati.Sigurno da ce Red Bull pogotovo uciniti sve da opet budu prva ekipa na gridu.
da vjerojatno i hoće ali baš 0,7s... (odnosi se na Red Bull) realno Ferrari bi se mogao još malo (ne baš 0.7) približit vrhu
'cause everything is possible for those who believe..
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

fanF1 je napisao/la:
Felipe Massa je napisao/la:
da vjerojatno i hoće ali baš 0,7s... (odnosi se na Red Bull) realno Ferrari bi se mogao još malo (ne baš 0.7) približit vrhu
zašto ne?

mclaren je prošle sezone isto imao skokova čak preko 1 sec od utrke do utrke, ništa nije nemoguće ako se napravi dobar posao
pantera
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Schumacher Ferrari

Post Postao/la pantera »

jer ako će bit brži za 0.7 nego sad, i drugi ce napredovat pa ukupno neće bit 0.7 nego malo manje. ali napredak bi trebao bit, pogotovo jer ove sezone nismo vidjeli neki njihov super napredak
'cause everything is possible for those who believe..
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

Moram priznati da mi je Ferrari ove godine najveća enigma od bolida. Ne sjećam se da su u skorijoj prošlosti imali toliko oscilacija od utrke do utrke (ne računajući prošlu sezonu).

Ako je bolid koncipiran tako da ima puno prostora za nadogradnje i ako se više-manje za svaku utrku nešto doradi, odakle tolika razlika performansi od staze do staze? Taj bolid očito ima vrlo uzak sweet-spot, negdje ga pogode, negdje ne.

Izgleda da su se dosta izgubili u tom razvoju, a i preusmjeravanje pažnje na f-duct je mislim teži promašaj - slićnu grešku je napravio i Mercedes, kao da je f-duct rješenje koje će kao čarobnim štapićem ućiniti bolid bržim od konkurencije.
McLaren ima f-duct koji najbolje funkcionira, pa ipak je Button gledao leđa Schumacheru u Španjolskoj preko pola utrke...
Isto tako, Renault ga nema, pa ipak su redovito među najbržima na speed trapu. Da ne spominjemo Red Bull koji je na speed trapu uglavnom među sporijima...
Valjda će se sad konačno potpuno posvetiti drugim dijelovima bolida. A izjava o 0,7 sek je bez veze, običan PR. Mercedes je svojevremeno najavljivao cijelu sekundu nakon onog preuređenog bolida...
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

mislim da ferrarijeva forma ovisi isključivo o gumama koje se koriste na pojedinim stazama.što su gume mekše ferrari je brži.kombinacije najmekših su bile u bahrainu,monacu i kanadi-utrke na kojim je ferrari bio u vrhu,odnosno trebao biti u vrhu u monacu da alonso nije pogriješio na treningu
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

sunseeker je napisao/la: zašto ne?

mclaren je prošle sezone isto imao skokova čak preko 1 sec od utrke do utrke, ništa nije nemoguće ako se napravi dobar posao
Da,ali je to jako ovisilo o konfiguraciji staze...Gdje su bili brzi zavoji Mclaren se mučil,gdje su bili spori zavoji i puno ravnih djelova Mclaren je bil pri vrhu.
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

novi upgrade za valenciju će bit 0.4s najviše, ali Mclarenov upgrade za svaku utrku je najmanje 0,15-0,25s
s tim da za silverstone mclaren sprema možda i 0,5s što znači da ako Ferrari bude kompetitivan s njima u ove dvi utrke, onda se Talijani mogu nečem i nadat...
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

ferrari je u kanadi sa alonsom odradio najbrže pit stopove u utrci, ukupno je (oba boksa) potrošio 42,840 sec, prvi iza njega bio je rosberg sa 43,940. pobjednik lewis u mclarenu je za alonsom izgubio 1,781 sec, dakle ukupno je u boksu proveo 44,621 sec.

ovo dajem kao malu zanimljivost, ali i podsjetnik kako bi u budućnosti pobjednike mogli odlučivati i mehaničari.

ferrarijevi su u dobroj formi, iako su u posljedne 4. utrke prosječno najbrži mercedesovi.....nekak logično, ne? schumi i te spike.....
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

sunseeker je napisao/la:ferrari je u kanadi sa alonsom odradio najbrže pit stopove u utrci, ukupno je (oba boksa) potrošio 42,840 sec, prvi iza njega bio je rosberg sa 43,940. pobjednik lewis u mclarenu je za alonsom izgubio 1,781 sec, dakle ukupno je u boksu proveo 44,621 sec.

ovo dajem kao malu zanimljivost, ali i podsjetnik kako bi u budućnosti pobjednike mogli odlučivati i mehaničari.

ferrarijevi su u dobroj formi, iako su u posljedne 4. utrke prosječno najbrži mercedesovi.....nekak logično, ne? schumi i te spike.....
prije bih rekao brawn i te spike :D
edit:
LINAK

uvijek elegantni markiz se javlja.sad su krive ove spore momčadi što ferrari nije pobjedio.e moj markiže,nekad je jedna od vještina vozača bila i bezbolno prelaženje bekmarkera.glavni uzrok ferrarijevog poraza traži u svom dvorištu a ne pljuvat po drugim ekipama.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

vidc je napisao/la:
sunseeker je napisao/la:ferrari je u kanadi sa alonsom odradio najbrže pit stopove u utrci, ukupno je (oba boksa) potrošio 42,840 sec, prvi iza njega bio je rosberg sa 43,940. pobjednik lewis u mclarenu je za alonsom izgubio 1,781 sec, dakle ukupno je u boksu proveo 44,621 sec.

prije bih rekao brawn i te spike :D
edit:
LINAK

uvijek elegantni markiz se javlja.sad su krive ove spore momčadi što ferrari nije pobjedio.e moj markiže,nekad je jedna od vještina vozača bila i bezbolno prelaženje bekmarkera.glavni uzrok ferrarijevog poraza traži u svom dvorištu a ne pljuvat po drugim ekipama.
Ma on ovdje na neki nacin likuje.Jer je jos prije pocetka sezone upravo on govorio kako je besmislica primiti momcadi koje kasne po 5 sekundi po krugu za vodecima i navodio kao alternativu 3. bolid jakih momcadi..
Frajer nikako ne odustaje od svoje zamisli o tr bolida po momcadi..
FORZA FERRARI!!!
Odgovori