Dragi luka...prvo i osnovno moras konkretnije odrediti sto zelis od laptopa tj desktopa i onda ces moci tek sastavljati neke konstrukcije...npr ona toshiba koju si naveo nije uopce toliko los stroj (barem u gabaritima laptopa, cak je i graficka ok, mogao bi se na njoj pokrenut npr Left4Dead na skoro max, isto tako COD 2, Half Life 2 i tako , novije stvari bi vec trebale rezove u postavkama ali bi se mogle igrati, vazno je i jel ima 64bitnu ili 128bitnu sabirnicu jer postoje obadvije verzije te grafe...HD video bi radio bez beda) za usporedbu ta graficka ti je 4x slabija od trenutno najace mobilne grafe GTX480m...
Sad se opet vracamo na ono sto ti zapravo zelis i da li ces pristati na kompromis (slicno ko sa curama

) Hrpa je tu jos elemenata u igri ali bitno je da si odredis sto zelis od stroja, naravno i financije su faktor....ja ti necu reci laptop nemoj/uzmi desktop jer neznam koje su ti potrebe...rekao si da volis mobilnost laptopa...e sad da li ces to stvarno koristit i nositi kod frenda/na plac/u krevet/ laptop to znas samo ti...ako mozda imas nesto konkretno mozes mi i poslat PP
A ja imam 2 laptopa koji iskreno pokazuju znakove starenja jer njih naravno nemmozes nadogradjivati (RAM i hard mozes ajde) ali to me toliko ne dira, za ono sto mi stvarno treba rade a i naigrao sam se na njima, HL2, STALKER, Oblivion, COD MW, Red Alert, CIv, Fallout3, Diablo...kad je kupljen ovaj jaci imao je tada respektabilnu x1600 graficku -danas naravno kifla tako da sad ipak vise nemoze ove novije stvarcice ali to plejam na Xboxu ili PS3 koje imam tako da sam svugdje pokriven.
Expectation management je najbitniji (prvi) element kupnje. Nisam mozda pomogao ali trebas sam vidjeti sto ti stvarno treba i ponavnjam projekcija ocekivanja...znam likove koji imaju 295GTX i onda tule da ovo ono, to nije to, treba to bit bolje itd...uglavnom potrebe, zelje i realnost su kljucne tocke a sve ostalo je trgovina u kojoj ce ti prodati bilo sta sto je naravno "najbolje za tebe" (ps ne kupuj u HGspotu).