Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Chuck Norris »

A evo i izjave Chrisa Dyera
There is a hint of disappointment at this result. After this morning’s third free practice session, we saw that our car was very competitive on the harder tyre, while it struggled a bit more to get the best out of the softer one on the single flying lap. In the two hours before qualifying, the team worked on trying to find the right compromise and the situation improved, but not enough to put us in the fight for the very top positions, which was also down to the fact that neither driver managed to get a clean lap in Q3. That explains why Felipe and Fernando ended up where they did. All the same, it’s not a bad position for the race: from what we have seen so far, the F10 seems to be very competitive over a long run.”
...put u raj nije posut ružama...
bravof
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la bravof »

ma da samo strategiju odrade kako treba,da nesto ne zeznu na startu ,ima nade,,,,
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Karakteristika prethodnih utrka je bila da rivali još više odmaknu Ferrariju. Ovde se Ferrari itekako vratio u odnosu na Red Bull tamo gdje je bio u Maleziji. Bitno je da se radi i da se napreduje. Mekše gume nisu baš najbolje radile, ali duga je utrka. Samo nek se ide naprijed.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Bara993
Početnik
Početnik
Navijam za: Hamilton i McLaren

Post Postao/la Bara993 »

Ferrari bez updatea nebi ušao u Q3
LINK
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

One and only je napisao/la:Karakteristika prethodnih utrka je bila da rivali još više odmaknu Ferrariju. Ovde se Ferrari itekako vratio u odnosu na Red Bull tamo gdje je bio u Maleziji. Bitno je da se radi i da se napreduje. Mekše gume nisu baš najbolje radile, ali duga je utrka. Samo nek se ide naprijed.
Slazem se.U posljednjih nekoliko postova ovdje ima zaista puno pesimizma, a za to zaista razloga nema.Ne znam kako je neko mogao ocekivati da ce Ferrari za 2 tjedna samo preskociti Red Bull i biti brzi od njih sekundu.To je vrlo tesko u danasnje vrijeme kada nema testiranja i kada se na slamku trazi 10-tak krugova da se odvozi u promotivne svrhe kako bi dobili bilo kakve informacije.
Mene impresionira koliko je Ferrari uradio bolji posao od, primjerice, Mercedes-a.U situaciji kakva je vidjena danas, a to je da je Mercedes sa poboljsanjima najlosiji od njihovog debija pod tim imenom, shvata se da to nije nimalo lako napraviti.Suvise su osjetljive stvari sa difuzorom i vrlo je tesko to podesiti na nacin na koji je Red Bull koji je u sustini bolid konstruirao upravo oko tog sustava.Ferrari je krenuo u pravom smjeru i mislim da ce oni sada gristi sa razvojem kako bi dosli na sam vrh poretka.Vec je najavljeno i potpuno novo prednje krilo koje bi trebalo stici na Silverstone( valjda kako bi se performanse jos bolje ukomponovale sa novim difuzorom ).

Ferrari je na tvrdjim gumama bok uz bok sa Red Bull-om i mislim da bi Ferrari mogao imati dobru utrku.Vjerujem da ce se loviti da se sto prije prebace sa meksih guma i onda mozda i do kraja na tvrdjim odraditi utrku.Ja iskreno, ocekujem dosta bodova za Ferrari ako ne bude kakvih nepredvidjenih okolnosti u smislu kvara bolida ili sudara.Mislim da u racepace-u McLaren nije toliko jak poput Ferrari-ja i mislim da bi to moglo presuditi.
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

@Chuck Norris
Slažem se sa tobom.

Što se tiče utrke nadam se da će Ferrari zadržati svoje pozicije. ;)
Što se tiče napretka u utrci to je veoma teško ostvarivo. Jedino ako ranije uđu u box i vrate se na stazu i imaju "čistu stazu" pa sa svježim medimu gumama koje bolje rade na Ferrariju i praznom stazom vrte bolje krugove od McLarena i Red Bull-a, za ovu taktiku je ključ proračun da se vrate na praznu stazu da nemaju spore bolide ispred sebe.
Druga mogućnost je opet naguravanje kroz box, jeste da je malo vjerovatno da to dva puta prođe ali treba pokušati. :biggrin:
Što se tiče Alonsove tvrdnje da bez updatea ne bi bili u Q3 mislim da malo i pili naopako, jer sigurno je da su dobili tim update ali ne puno i bez tog update vjerujem da bi se mogli boriti za prolaz u Q3. Takođe kad smo kod ovog update mislim da tu još ima posla i da se tu još može dobiti brzine. ;)
Mene ohrabruje ova Costina izjava.
Aldo Costa: "Not only the back of the car but also the bodywork itself, so we have got a new radiator system in terms of the shape and concept, so there’s new bodywork. And the exhaust layout is completely different and the back of the car, as you said – floor, suspension – there are improvements as well in the middle part of the car.
We brought a lot of improvements here, more for Silverstone, more in Germany, so we are pushing very, very hard." =D>
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

F2004_the_best_ever je napisao/la:@Chuck Norris
Slažem se sa tobom.

Što se tiče utrke nadam se da će Ferrari zadržati svoje pozicije. ;)
Što se tiče napretka u utrci to je veoma teško ostvarivo. Jedino ako ranije uđu u box i vrate se na stazu i imaju "čistu stazu" pa sa svježim medimu gumama koje bolje rade na Ferrariju i praznom stazom vrte bolje krugove od McLarena i Red Bull-a, za ovu taktiku je ključ proračun da se vrate na praznu stazu da nemaju spore bolide ispred sebe.
Druga mogućnost je opet naguravanje kroz box, jeste da je malo vjerovatno da to dva puta prođe ali treba pokušati. :biggrin:
Što se tiče Alonsove tvrdnje da bez updatea ne bi bili u Q3 mislim da malo i pili naopako, jer sigurno je da su dobili tim update ali ne puno i bez tog update vjerujem da bi se mogli boriti za prolaz u Q3. Takođe kad smo kod ovog update mislim da tu još ima posla i da se tu još može dobiti brzine. ;)
Mene ohrabruje ova Costina izjava.
Aldo Costa: "Not only the back of the car but also the bodywork itself, so we have got a new radiator system in terms of the shape and concept, so there’s new bodywork. And the exhaust layout is completely different and the back of the car, as you said – floor, suspension – there are improvements as well in the middle part of the car.
We brought a lot of improvements here, more for Silverstone, more in Germany, so we are pushing very, very hard." =D>
Mislim da ne pila naopako.Vidite sta se desava sa Mercom.Oni jesu donijeli poboljsanja, ali to nije pomoglo iako su napredovali prema rijecima vozaca.Razlike su nevjerojatno male, sto se moglo vidjeti u Q1 i Q2 gdje je jedno vrijeme prvih 10 bilo u 0.5 sec...Svi napreduju jako brzo i jedan mali korak unatrag znaci izlazak iz top 10, sto je pokazao Mercedes...

Costa prica o stvarima koje su vec govorili Dyer i Tombazis.Najavili su ekstremno agresivan razvojni program do kraja sezone ( valjda se opametili; doduse Costa je poznat da od pola sezone on krene da radi onako kako treba; do tada on nesto mucka sto nikom nije jasno - radio je to i kada je Ferrari bio konstantno u prve 2 momcadi 2006,2007,2088 )..Nadam se da ce se Ferrari dobro zaletjeti.. :)
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@nikolaa
pošto se osjećam prozvanim što se tiče pesimizma i velikog očekivanja odgovoriću ti.
Ja sam rekao da ne treba očekivati da će Ferrari dobiti puno tim updateom, neki su najavljivali 0.7 s po krugu to je nerealno i ja to nisam očekivao realno je da su dobili 0.2-0.3 po krugu. ;)
Što se tiče pesimizma za sutrašnju utrku on se bazira na karakteristikama staze i očekivanjima što se tiče ponašanja guma tako da je manevarski prostor što se tiče napretka na sutrašnjoj utrci veoma mali. ;)
Ja sam rekao da Alonso malo pili i naopako, jer sigurno je da su dobili tim updateom ali ne toliko koliko on želi da prikaže. Mislim da on želi na ovaj način da ohrabri momčad da i dalje nastave da pritiskaju što se tiče razvoja i da na svaku utrku donose poboljšanja što do sad nije bio slučaj i znamo da je Alonso već počeo da kuka kako već 5-6 utrka nemaju ništa novo na F10.
A što se tiče usporedbe Ferrari-Mercedes pa Mercedes je i u Kanadi bio loš a Ferrari se tamo borio za pobjedu. ;) To što kod Ferrarija ovaj update radi bolje nego kod Mercedesa to je očekivano, jer je Ferrari ovom updateu prišao studioznije i utrošio je više i sredstava i vremena od Mercedesa koji je to uradio s brda s dola i zato i nemaju puno koristi za sada od toga.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Ja bih rekao slijedeće:
Ovaj update je Ferrariju na ovakvom tipu staza donio ništa ili jako malo. Ali bitno je da nije oduzeo.
Massa je napokon tu s Alonsom. Čak sam očekivao da će biti ispred njega.

Ovo je jedna od staza gdje je i dalje najbitnija trakcija. Nju je Ferrari imao i ima. Za detaljnije treba pričekati Veliku Britaniju. Gdje ćemo vidjeti koliko vrijede te nove aero postavke.
ALONSO!!! :biggrin:
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

F2004_the_best_ever je napisao/la:@nikolaa
pošto se osjećam prozvanim što se tiče pesimizma i velikog očekivanja odgovoriću ti.
Ja sam rekao da ne treba očekivati da će Ferrari dobiti puno tim updateom, neki su najavljivali 0.7 s po krugu to je nerealno i ja to nisam očekivao realno je da su dobili 0.2-0.3 po krugu. ;)
Što se tiče pesimizma za sutrašnju utrku on se bazira na karakteristikama staze i očekivanjima što se tiče ponašanja guma tako da je manevarski prostor što se tiče napretka na sutrašnjoj utrci veoma mali. ;)
Ja sam rekao da Alonso malo pili i naopako, jer sigurno je da su dobili tim updateom ali ne toliko koliko on želi da prikaže. Mislim da on želi na ovaj način da ohrabri momčad da i dalje nastave da pritiskaju što se tiče razvoja i da na svaku utrku donose poboljšanja što do sad nije bio slučaj i znamo da je Alonso već počeo da kuka kako već 5-6 utrka nemaju ništa novo na F10.
A što se tiče usporedbe Ferrari-Mercedes pa Mercedes je i u Kanadi bio loš a Ferrari se tamo borio za pobjedu. ;) To što kod Ferrarija ovaj update radi bolje nego kod Mercedesa to je očekivano, jer je Ferrari ovom updateu prišao studioznije i utrošio je više i sredstava i vremena od Mercedesa koji je to uradio s brda s dola i zato i nemaju puno koristi za sada od toga.
Ove sezone je broj pretjecanja na svakoj stazi ( izuzev Bahreina ) bio iznad prosjeka pretjecanja na toj stazi.Moze se desiti svasta sutra.treba biti svjestan i skontati da u ovoj sezoni na sve treba racunati..Mozda sutra i Valencija bude puna dogadjanja, jer ova pravila su zaista povecala broj, a i povecala nivo mogucnosti pretjecanja.

Razlika nije bila ovolika.Mercedes izgleda kao da je sve poskidao sa bolida, kada se gleda forma na prosloj utrci i danasnjim kvalifikacijama.
Ne moze se znati da li je Mercedes prilazio tim problemima studioznije ili ne u odnosu na Ferrari.Jer Mercedes je manje pritiskan od medija, tako da se tek 2 dana prije GP vikenda u Valenciji saznalo da ce imati dosta novih stvari ( poput Ferrari-ja ).Ta poboljsanja se nisu mogla uraditi za 2 dana, vec je to trajalo koliko i kod Ferrari-ja.Dakkle, sigurno mjesec dana se radilo samo na tome.E sad je fazon sto je Ferrari ocito uhvatio kvaku tok cijelog sustava blown difuzora i to sve izgleda mnogo bolje u odnosu na Mercedes.
Inace, ova poboljsanja na Ferrari-ju tek trebaju pokazati svoje dejstvo na Silverstone-u..Jer Valencija nije staza na kojoj su downforce zahtijevi veliki.Bitna je trakcija, a to Ferrari F10 od pocetka sezone krasi..
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nikolaa je napisao/la:
Ove sezone je broj pretjecanja na svakoj stazi ( izuzev Bahreina ) bio iznad prosjeka pretjecanja na toj stazi.Moze se desiti svasta sutra.treba biti svjestan i skontati da u ovoj sezoni na sve treba racunati..Mozda sutra i Valencija bude puna dogadjanja, jer ova pravila su zaista povecala broj, a i povecala nivo mogucnosti pretjecanja.
Pa bilo je više preticanaja zbog spleta okolnosti prije svega zbog kiše i zato što je startni grid bio ispremješan i to je bilo većinom na stazama koje ipak to omogućavaju. ;)
Ali ako pogledamo staze gdje je teško prestizati kao što su Barcelona i Monaco tamo i nije bilo nikakvih značajnih borbi i preticanja a takva se situacija očekuje i danas u Valenci.
U Barceloni je bilo par preticanja i to uglavnom ovih što kruže stazom, bilo je malo borbe između Schumachera i Buttona, ali i tu Button nije uspio ozbiljnije napasti Schumachera iako je imao brži bolid i veću brzinu na pravcu a borbe između vodećih nije uopšte ni bilo.
U Monaku je bilo preticanja zbog Alonsa, da on nije startao tako nisko ne bi ih ni bilo a znamo koliko se i on mučio da bi prestigao ove spore bolide. ;)
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Ja još nikad nisam vidio neki tvoj pozitivan post da si optimističan za utrku ili tako nešto. Možda bi za tebe bilo najbolje da se vratiš u 2004.
Činjenica je da ima više pretjecanja nego prošlih godina, a što kažeš to je splet okolnosti, pa tih istih okolnosti je bilo i prošlih sezonapa svejedno, činjenica je da ove godine ima puno izjednačenijih bolida i vozača, a pravila da nema nadolijevanja goriva i ostala su pomogla da bude više pretjecanja, naročitou drugom dijelu trke, nema se tu šta puno okolišati i gajiti pesimizam.
Alonso je jučer bio sasvim ok, nije uopće razočarao kao što ti kažeš jer RB su ipak nedodirljivi u kvalifikacijama za sada, a osim njih samo je fenomenalni Hamilton ispred njega, jedino što je malo razočaralo je zaostatak ali mene osobno to ne brinepreviše jer se vidjelo da Ferrari ima brzinu na ovoj stazi, a prateći sezonu uvidio sam da je Alonso i ferrari općenito bolji u trci nego na kvalama, tako da uopće ne sumnjam da će danas biti dobra trka i da Alonso ima itekakvešanse za podij ako sve bude u redu.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:
Pa bilo je više preticanaja zbog spleta okolnosti prije svega zbog kiše i zato što je startni grid bio ispremješan i to je bilo većinom na stazama koje ipak to omogućavaju. ;)
Ali ako pogledamo staze gdje je teško prestizati kao što su Barcelona i Monaco tamo i nije bilo nikakvih značajnih borbi i preticanja a takva se situacija očekuje i danas u Valenci.
U Barceloni je bilo par preticanja i to uglavnom ovih što kruže stazom, bilo je malo borbe između Schumachera i Buttona, ali i tu Button nije uspio ozbiljnije napasti Schumachera iako je imao brži bolid i veću brzinu na pravcu a borbe između vodećih nije uopšte ni bilo.
U Monaku je bilo preticanja zbog Alonsa, da on nije startao tako nisko ne bi ih ni bilo a znamo koliko se i on mučio da bi prestigao ove spore bolide. ;)
Ovdje sam mislio na splet okolnosti.Sezona je totalno luda i svasta se moze desiti..

Ja sam tebe prozvao zbog pesimizma jer si skoro pred svaku utrku prognozirao tesku utrku za Ferrari.Tako si poslije kvalifikacija u Kanadi ( gdje je Alonso takodjer bio 4. - kasnije zbog promjene mjenjaca kod Webera 3 ) vec osudio Ferrari na propast i gubljenje pozicija, u najboljem slucaju zadrzavanje pozicija.
Desilo se da se Alonso i F10 bore za pobjedu i da su brzi gotovo jednako kao McLaren koji je u utrci prije Kanade odnio 1-2..

Pesimizam isuvise izrazavas i to pomalo i gusi forum..Ne mislim nista lose.. ;)
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Sanel je napisao/la:Ja još nikad nisam vidio neki tvoj pozitivan post da si optimističan za utrku ili tako nešto. Možda bi za tebe bilo najbolje da se vratiš u 2004.
Činjenica je da ima više pretjecanja nego prošlih godina, a što kažeš to je splet okolnosti, pa tih istih okolnosti je bilo i prošlih sezonapa svejedno, činjenica je da ove godine ima puno izjednačenijih bolida i vozača, a pravila da nema nadolijevanja goriva i ostala su pomogla da bude više pretjecanja, naročitou drugom dijelu trke, nema se tu šta puno okolišati i gajiti pesimizam.
Alonso je jučer bio sasvim ok, nije uopće razočarao kao što ti kažeš jer RB su ipak nedodirljivi u kvalifikacijama za sada, a osim njih samo je fenomenalni Hamilton ispred njega, jedino što je malo razočaralo je zaostatak ali mene osobno to ne brinepreviše jer se vidjelo da Ferrari ima brzinu na ovoj stazi, a prateći sezonu uvidio sam da je Alonso i ferrari općenito bolji u trci nego na kvalama, tako da uopće ne sumnjam da će danas biti dobra trka i da Alonso ima itekakvešanse za podij ako sve bude u redu.
Pesimizam :?:
Ja samo svoje mišljenje temeljim na postignutim rezultatima na kavlifikacijama a oni su nešto što se ne može osporiti.
Što se tiče 2004, da Ferrari je tada bio dobar ali svim realnim navijačima Ferrari-ja je jasno da se to ne može više ponoviti to je povijest, treba gledati naprijed a Ferrari ne stoji baš najbolje.
I zašto svi vi danas polažete svoje nade u Alonsa :?: Massa je u Q2 bio brži od Alonsa on je uspio da popravi svoje vrijeme u Q2 a Alonso ne. Takođe Massa je posle kvalifikacija izjavio da je imao problema sa prometom i nije mogao dobro da pripremi gume u Q3.
Pošto većina napada Massu, ja ću danas držati fige Massi na startu, a starta sa čistije strane, da prestigne Alonsa i mislim da postoji vjerovatnoća da se to dogodi. ;)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Sanel je napisao/la:Ja još nikad nisam vidio neki tvoj pozitivan post da si optimističan za utrku ili tako nešto. Možda bi za tebe bilo najbolje da se vratiš u 2004.
Pesimizam :?:
Ja samo svoje mišljenje temeljim na postignutim rezultatima na kavlifikacijama a oni su nešto što se ne može osporiti.
Što se tiče 2004, da Ferrari je tada bio dobar ali svim realnim navijačima Ferrari-ja je jasno da se to ne može više ponoviti to je povijest, treba gledati naprijed a Ferrari ne stoji baš najbolje.
I zašto svi vi danas polažete svoje nade u Alonsa :?: Massa je u Q2 bio brži od Alonsa on je uspio da popravi svoje vrijeme u Q2 a Alonso ne. Takođe Massa je posle kvalifikacija izjavio da je imao problema sa prometom i nije mogao dobro da pripremi gume u Q3.
Pošto većina napada Massu, ja ću danas držati fige Massi na startu, a starta sa čistije strane, da prestigne Alonsa i mislim da postoji vjerovatnoća da se to dogodi. ;)
Da. Pesimizam.Vec sam naveo tvoju najavu VN Kanade, gdje su Ferrari-ju, odnosno Fernandu falila 2 momenta da pobijede.A najava je bila kako ce se vozikati na 4. poziciji cijelu utrku.
Ti govoris, na osnovu rezultata iz kvala tijekom sezone.Pa trebas znati da gledano od Bahreina Ferrari je kontinuirano brzi u utrci nego na kvalama i to moras uzeti kao faktor.Ti pogledas kvale i odmah komentarises utrku ( Bila to Kanada gdje je bio zagarantovan show, Bahrein, Malezija, Monaco ).Ne shvatam tvoje vidjenje svakog GP vikenda u nekom crnom tonu za Ferrari.Kada bi tako svi navijaci Ferrari-ja radili, ko bi onda uopce i navijao vise za njih?Ko bi isao na utrke? Bitno je pogledati kvale i odmah znas sta je sutra...

Ja iskreno ne polazem nade iskljucivo u Alonsa.Samo govorim na osnovu neke statistike kroz ovu sezonu gdje je Alonso mnogo jak u utrci i gdje je prilicno agresivniji od Masse.Ja bi iskreno, u sadasnjoj situaciji vise voljeo da Alonso poslije prvog zavoja prodje prije Felipea jer znam da je Alonso maksimalno nabrijan i da ce zagrsiti kud puklo da puklo.Dok Massa, u slucaju da bude u izdanju u kakvom je bio do sada, jednostavno samo odvozi utrku bez ikakve velike zelje za napadom.Voljeo bi kada bi me demantirao danas u utrci i pobijedio...
Meni je smijesnije da ti drzis fige jednom vozacu, a drugom ne u istoj momcadi ( navijas za FERRARI ). Ja drzim obojici fige da sto bolje prodju u utrci.Najbolje da to bude 1-2.. ;)

Ja se nadam sto boljem rezultatu danas, jer sam po prirodi umjeren ( mada malo vise optimistican ).Ali lako se moze desiti da se dese neki kvarovi, sudari i da oba Ferrari-ja uopce ne zavrse utrku ( Ne dao Bog ).

SRECNO SCUDERIA!!!
Zadnja izmjena: nikolaa, dana/u 27 lip 2010, 12:46, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA FERRARI!!!
Brabus
Početnik
Početnik

Post Postao/la Brabus »

Alonso sigurno nece pasti u poretku, vjerojatno ce dobiti jos koju poziciju, kao da ne znate...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Ja samo svoje mišljenje temeljim na postignutim rezultatima na kavlifikacijama a oni su nešto što se ne može osporiti.
Ti kao navijač Ferraria bi trebao navijati za onoga ko ima veće šanse da osvoji naslov tj onome koji je bliže bodovno vodećem u ukupnom poretku ;)
...put u raj nije posut ružama...
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

Massa je dobar vozac sve to stoji ali ako predje Alonsa na startu Alonso bi mogao imati problema sa njim u toku utrke jer bi ga usporavao i na taj nacin mu unistio utrku,jer sumljam da bi Massa napredovao vise od one pozicije na startu sto dobije izuzev nekih incidenata na stazi.....
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@nikolaa
svako ima pravo na svoje mišljenje.
I ne možeš pisat da sam pred svaku utrku pesimista, rekao sam da će u Monaku Ferrari biti dobar, u Turskoj da će jedan biti u prvih 5, a znamo kako su tamo prošli, zatim da će Ferrari biti bolji u Kanadi nego u Turskoj. Priznajem da sam pogriješio što se tiče Ferrarija i njihovog nastupa u utrci u Kanadi i drago mi je zbog toga ali ja sam to svoje mišljenje iznio prije nego što je Webber kažnjen zbog promjene mjenjača.
Ako neko očekuje da ću ja prije svake utrke napisati kako je Ferrari najbrži, da kvalifikacije ništa ne znače i da će Ferrari u utrci biti brži od svih 1.5-2 s po krugu i sve će zaobići to mi je smješno i nerealno i ja to nikad neću napisat.
A kako je Alonso grizao vidjeli smo u Kanadi kad ga je Button prestigao, tada me je Alonso mnogo razočarao, očekivao sam da će se boriti, gurati sa Buttonom i ima pravo na jedno zatvaranje ali on ništa nije uradio.
Alonso prvo mora da gleda svoja posla i da dobro odveza utrku a nažalost svaki put kad je Ferrariju odgovarala staza Alonso je zabrljao, pa tek onda on može da gleda šta će Massa da uradi.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Možda baš bude obrnuto, možda Alonso bude usporavao Massu (pod uvijetom da ga massa ne prođe na startu). Nije Massa zaboravio vozit, po njegovim riječima mogao je biti ispred alonsa na startu da nije imao problema sa prometom koji mu nije omogućio da dobro pripremi gume za leteći krug.
Michael is faster than you!!
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

F2004_the_best_ever je napisao/la:@nikolaa
svako ima pravo na svoje mišljenje.
I ne možeš pisat da sam pred svaku utrku pesimista, rekao sam da će u Monaku Ferrari biti dobar, u Turskoj da će jedan biti u prvih 5, a znamo kako su tamo prošli, zatim da će Ferrari biti bolji u Kanadi nego u Turskoj. Priznajem da sam pogriješio što se tiče Ferrarija i njihovog nastupa u utrci u Kanadi i drago mi je zbog toga ali ja sam to svoje mišljenje iznio prije nego što je Webber kažnjen zbog promjene mjenjača.
Ako neko očekuje da ću ja prije svake utrke napisati kako je Ferrari najbrži, da kvalifikacije ništa ne znače i da će Ferrari u utrci biti brži od svih 1.5-2 s po krugu i sve će zaobići to mi je smješno i nerealno i ja to nikad neću napisat.
A kako je Alonso grizao vidjeli smo u Kanadi kad ga je Button prestigao, tada me je Alonso mnogo razočarao, očekivao sam da će se boriti, gurati sa Buttonom i ima pravo na jedno zatvaranje ali on ništa nije uradio.
Alonso prvo mora da gleda svoja posla i da dobro odveza utrku a nažalost svaki put kad je Ferrariju odgovarala staza Alonso je zabrljao, pa tek onda on može da gleda šta će Massa da uradi.
Nista ne zelim da komentarisem.Mislim da ovo prelazi na neki novi nivo na kojem ja ne zelim ista da govorim.Presmijesno mi je da ponavljam svoje rijeci koje sam napisao odmah poslije VN Kanade kako bi objasnio svoj stav glede te utrke, a treba da komentarisemo VN Europe. Svako ima pravo na svoje misljenje i to je sasvim u redu.

Utrka je za 45 minuta, pa cemo vidjet sta je i kako je...

Jos jednom, SRECNO SCUDERIA FERRARI!!!
FORZA FERRARI!!!
mantikor

Post Postao/la mantikor »

drzim fige Alonsu a i Masse .. FERRARI GOOU!!!!

ja ovo nemogu verovat

zasto nisu odma isli u boks
neskoq
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la neskoq »

Sta ovi nasi izvode
Alonso 10.Svaka im cast
Da im Jergovic nije slucajno na vezi i vuce ovako pametne poteze.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Ma nek idu u 3 Pm :evil:
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Alo momci, lakše malo...
Ništa se još ne zna, možda Ferrari nije kriv jer su i Alonso i Massa kasnili jako za Vettelom u onom krugu više. ;)
Odgovori